EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Πυρά Αχτσιόγλου κατά ΝΔ: Από πού θα κόψει για να μειώσει τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων;

«Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι πρόδηλο, σχετίζεται με το μέλλον, με την επόμενη μέρα της χώρας, σχετίζεται και με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION24», την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

«Το κρίσιμο είναι με ποιο πρόγραμμα προχωράμε για την επόμενη μέρα» σημείωσε η υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα που λέει νέες θέσεις εργασίας, με αυξημένους μισθούς, δικαιότερη φορολογία, αποτελεσματικότερο κράτος και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλειας για τους πολίτες». «Η ΝΔ», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, «έχει ένα πρόγραμμα που λέει μείωση της φορολογίας οριζόντια, χωρίς να υπάρχει στόχευση σε ανθρώπους μεσαίων και χαμηλότερων εισοδημάτων που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Το πρόγραμμά της είναι υπερβολικά κοστοβόρο σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αύξηση των μισθών, διότι παρέδωσε ανεργία στο 27% και γιατί μείωσε τους μισθούς στον τόπο, ενώ στο σκέλος του κοινωνικού κράτους μιλά μόνο για περικοπές».

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε, επίσης ότι «είναι πυρήνας του προγράμματος της ΝΔ ο κανόνας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει συρρίκνωση του προσωπικού και ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει, αν θεωρεί ότι στα σχολεία μας και στα νοσοκομεία μας μπορεί να μειωθεί το προσωπικό και άλλο, αν θεωρούν ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι πάρα πολύ υψηλής ποιότητας και δεν χρειαζόμαστε άλλο προσωπικό».

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Διανύσαμε το μισό δρόμο, δεν έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε τον κοινωνικό όλεθρο που παραλάβαμε. Την περίοδο 2010-2014, χάθηκαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκαν πάνω από 370.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει βήματα μπροστά, αλλά δεν έχουμε αποκαταστήσει όλη την απώλεια».

Αναφερόμενη στη σύνθεση της απασχόλησης στην αγορά εργασίας, σημείωσε ότι η μερική απασχόληση είναι το 30% των θέσεων εργασίας, το 70% είναι πλήρους απασχόλησης, «επομένως δεν είναι ακριβές ότι η ελληνική αγορά διαμορφώνεται με πλειονότητα μερικής απασχόλησης, το αντίθετο ισχύει». «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, για να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να αρχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί στους διάφορους κλάδους της οικονομίας. Αντιθέτως, η ΝΔ μείωσε το 2012 τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 586 ευρώ και στα 510 ευρώ για τους νέους» σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

Μιλώντας για το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ έχει ένα καθαρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που λέει ότι θα κάνει μία πολύ μεγάλη μείωση της φορολογίας των κερδών των ανώνυμων εταιρειών και μία πολύ μεγάλη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, αυτά είναι 1,5 δισ. ευρώ και δεν λέει από πού θα τα βρει. Για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα, από πού θα κόψει, γιατί θέλει και δημοσιονομική ισορροπία. Λέει θα μειώσει δαπάνες. Ποιες δαπάνες θα μειώσει; Μισθοί, συντάξεις και πέντε μεγάλα κοινωνικά επιδόματα υπάρχουν. Τι από αυτά θα μειώσει;». «Το πρόγραμμα φορολογικής πολιτικής της ΝΔ», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, «ευνοεί μόνο πολύ συγκεκριμένους παράγοντες της οικονομικής δραστηριότητας και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μιλούν για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στην ενέργεια, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη επιβάρυνση των νοικοκυριών μεσαίων και μικρών εισοδημάτων».

Κλείνοντας, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «ο προοδευτικός κόσμος μπορεί να συσπειρωθεί στην προοδευτική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουμε μία νέα εποχή για τη χώρα, θετική, αισιόδοξη, όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σιγά σιγά το τελευταίο διάστημα. Πάμε να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη, την ανοιχτή μάχη για τις εθνικές εκλογές, για το μέλλον της χώρας και πάμε, για να την κερδίσουμε».


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μία άλλη οπτική που αφορά την δημοσιότητα που πήρε το συμβάν...της αεροσυνοδού και την κοπέλα της .

Μία άλλη οπτική που αφορά την δημοσιότητα που πήρε το συμβάν....της αεροσυνοδού και την κοπέλα της .

 Σχόλιο του Α. Β.
Αν οι δράστες δεν ήταν λευκοί αλλά αλλοδαποί ή μουσουλμάνοι ή μαύροι, θα είχε πάρει τέτοια δημοσιότητα το συμβάν????
Η απάντηση είναι όχι!

Αν τα θύματα δεν ήταν λεσβίες αλλά straight ή ηλικιωμένοι ή λευκοί άνδρες, θα είχε πάρει τέτοια δημοσιότητα το συμβάν????
Η απάντηση είναι όχι!

Βούτυρο στο ψωμί σας λοιπόν το συγκεκριμένο!
Σαν ταινία με τίτλο "Σεξ, βία, σπιρούνια και καυτές σέλες!".
Λευκοί άνδρες θύτες, ανυπεράσπιστες λεσβίες θύματα!
Ε, λοιπόν σας έχω νέα!

Αυτού του είδους "περιστατικά" συμβαίνουν χρόνια τώρα σε δυτικούς από αλλοδαπούς!
Σε πόσες γριούλες κόβουν δάχτυλα(!), τις σιδερώνουν(!) και όλοι οι λελέδες δεν βγάζετε κιχ???
Αντίθετα όλοι οι "ευαίσθητοι" μιλάτε για μεμονωμένα γεγονότα, ρατσισμό, φασισμό κτλ.

Τώρα τι θέλετε;;;

Και κάτι άλλο....

Μπαίνουν δύο κοπέλες στο λεωφορείο.....
Πως ξέρει κανείς ότι είναι λεσβίες και ζευγάρι;;;


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ-Μεξικό: Υπεγράφη συμφωνία για το μεταναστευτικό

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και το Μεξικό κατέληξαν σε συμφωνία για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και απέσυρε την απειλή που είχε διατυπώσει ότι θα επέβαλλε δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγει η χώρα του από τη Δευτέρα, τονίζοντας πως το μέτρο αυτό «αναστέλλεται επ' αόριστον».

Ο μεξικανός ομόλογός του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τόνισε από την πλευρά του ότι είναι «ικανοποιημένος» που μπόρεσε να αποφευχθεί η επιβολή των τελωνειακών δασμών.

Σύμφωνα με τον μεξικανό υπουργό Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, βασικό στοιχείο της συμφωνίας που κλείστηκε είναι μια «δίκαιη ισορροπία». Ο Εμπράρδ ανήγγειλε ότι η μεξικανική κυβέρνηση θα αναπτύξει μονάδες της εθνοφρουράς για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, ειδικά στα νότια σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα, από μεθαύριο Δευτέρα.

Η κοινή διακήρυξη των δύο κυβερνήσεων, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής [ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας] αναφέρει ότι το Μεξικό θα λάβει «μέτρα χωρίς προηγούμενο» για να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση.

«Το Μεξικό (...) δεσμεύθηκε να λάβει σθεναρά μέτρα για να ανακόψει το κύμα της μετανάστευσης μέσω Μεξικού προς τα νότια σύνορά μας. Αυτό (...) θα μειώσει σημαντικά, ή θα εξαλείψει, την παράνομη μετανάστευση από το Μεξικό στις ΗΠΑ», ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ο Τραμπ.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε έπειτα από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών στην Ουάσινγκτον. Η μεξικανική κυβέρνηση έστειλε πολυμελή αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό τον ΥΠΕΞ Εμπράρδ, για επείγουσες διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφευχθεί η επαπειλούμενη επιβολή των δασμών, που ένας μεξικάνος διπλωμάτης χαρακτήριζε δυνητικά «καταστροφική».

Η συμφωνία κλείστηκε έπειτα από δώδεκα και πλέον ώρες διαπραγματεύσεων στο Στέιτ Ντιπάρμεντ.

Στην Πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν ήδη αισθητά αυξημένη στρατιωτική και αστυνομική παρουσία στους δρόμους που παίρνουν μετανάστες. Την Πέμπτη, ο Εμπράρδ ανήγγειλε την ανάπτυξη 6.000 στρατιωτικών στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας.

Η συνοριοφυλακή και η αστυνομία των ΗΠΑ έθεσαν υπό κράτηση 132.000 ανθρώπους που πέρασαν από τη μεξικανική επικράτεια στην αμερικανική τον Μάιο, αριθμό που είναι ο υψηλότερος σε μηνιαία βάση από το 2006. Ο Τραμπ, μαινόμενος εναντίον αυτής που χαρακτηρίζει «εισβολή», απειλούσε με εμπορικό πόλεμο εάν η κυβέρνηση του μεξικανού ομολόγου του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δεν αντιμετώπιζε το ζήτημα.

Μεξικανική εθνοφρουρά στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας

Η εθνοφρουρά του Μεξικού θα αρχίσει να αναπτύσσεται τη Δευτέρα στα νότια σύνορα της χώρας με τη Γουατεμάλα για να ανακόψει τις ροές μεταναστών και αιτούντων άσυλο που κατευθύνονται στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Σε δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον μετά την αναγγελία της διμερούς συμφωνίας με την οποία αποφεύχθηκε το ξέσπασμα διμερούς εμπορικού πολέμου, ο Εμπράρδ διαβεβαίωσε ότι το κείμενο δεν προβλέπει — όπως απαιτούσε η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ — ότι οι αιτούντες άσυλο από τη Γουατεμάλα θα επαναπροωθούνται στο Μεξικό και ότι οι αιτούντες άσυλο από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ θα επαναπροωθούνται στη Γουατεμάλα.

Επίσης, η συμφωνία δεν περιέχει άλλη μια πρόνοια που αξίωνε η Ουάσινγκτον, ότι δηλαδή το Μεξικό θα οριζόταν ως «ασφαλής τρίτη χώρα».

Πάντως, το Μεξικό θα λάβει «μέτρα χωρίς προηγούμενο» για να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, κατά την κοινή διακήρυξη των δύο κυβερνήσεων.

Οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ θα επαναπροωθούνται στην μεξικανική επικράτεια, όπου θα είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν την ετυμηγορία των ειδικών δικαστών για ζητήματα μετανάστευσης μετά την επεξεργασία των αιτήσεών τους και την εξέταση των υποθέσεών τους, αναφέρεται στη συμφωνία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και απέσυρε την απειλή του να επιβάλλει δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγει η χώρα του από τη Δευτέρα, τονίζοντας πως το μέτρο «αναστέλλεται επ' αόριστον».

Ο μεξικανός ομόλογός του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ από την πλευρά του δήλωσε «ικανοποιημένος» που αποφεύχθηκε η επιβολή των δασμών.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο νέος χάρτης εξουσίας στην Ευρώπη - Σε ποιες χώρες ανακατεύτηκε η τράπουλα μετά τις ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές έφεραν τον απόλυτο κατακερματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα δύο μεγάλα παραδοσιακά μπλοκ έχασαν ψήφους αλλά και την πλειοψηφία, ενώ ο κατακερματισμός στο πολιτικό τοπίο διαχέεται σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη φορά, αν η Αμερική ή η Κίνα θέλουν να μιλήσουν με την Ευρώπη, είναι λιγότερο ξεκάθαρο από ποτέ ποιον πρέπει να πάρουν τηλέφωνο.

Αν και θα χρειαστούν εβδομάδες για να αρχίσουν να «επιδρούν» οι ευρωεκλογές στις Βρυξέλλες, σε κάποιες χώρες τα πράγματα φαίνεται να κινούνται γρήγορα. Οι ευρωεκλογές, άλλωστε, ταρακούνησαν και το «εσωτερικό» πολιτικό τοπίο. Εκτός, όμως, από τις αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό των χωρών της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών καθιστούν ιδιαίτερα πολύπλοκο και το έργο της ανάθεσης των κορυφαίων θέσεων.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές κενές θέσεις: η προεδρία της Κομισιόν, η προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η θέση του ύπατου εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, θέση που καταλαμβάνει ώς σήμερα η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παραδοσιακά όσοι αναλαμβάνουν τα κορυφαία πόστα της Ε.Ε. πρέπει να εκπροσωπούν όλες τις γωνιές, γεωγραφικά, της Ένωσης και τις μεγάλες πολιτικές «οικογένειες» - μπλοκ. Σε συνέδριο του 2014 είχε αποφασιστεί ότι η θέση της προεδρίας της Κομισιόν θα πρέπει να πηγαίνει στον επικεφαλής υποψήφιο της μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρωβουλή είναι και τώρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Όμως κέρδισε μόλις το 24%, γεγονός που δύσκολα δικαιολογεί μια αποκλειστική αξίωση για την προεδρία της Κομισιόν.

Κόντρα Γερμανίας - Γαλλίας

Πάνω στην πλήρωση της προεδρίας της Κομισιόν αναμένεται να δούμε και τον ανταγωνισμό μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, των οποίων η συνεταιριστική σχέση αρχίζει να φθίνει. Ο Μακρόν θέλει να σπάσει την κυριαρχία του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη και αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όσον αφορά τις ισορροπίες και συμμαχίες στη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο πλέον περιέχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι πιθανοί σχηματισμοί που θα δούμε θα είναι τρεις.

Οι δυο πρώτοι θα είναι ουσιαστικά «μεγάλοι συνασπισμοί». Δηλαδή η παλαιά συμμαχία Λαϊκού Κόμματος και σοσιαλδημοκρατών με την προσθήκη είτε των Πρασίνων είτε των Φιλελευθέρων.
Όμως έτσι θα είναι ευάλωτοι σε αποχωρήσεις και «επαναστάσεις», άρα πρακτικά ένας «σούπερ μεγάλος συνασπισμός», που θα συμπεριλαμβάνει και τα τέσσερα κόμματα (Λαϊκό, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους, Πράσινους) θα τους έδινε συμπαγή πλειοψηφία με 131.

Μια τέτοια συμμαχία εκτιμάται ότι μπορεί να είναι απαραίτητη για να περάσουν ψηφοφορίες σε καυτά θέματα, όπως αυτό για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Δίπολα σε παρακμή

Εκτιμάται ότι, για να περάσουν ψηφοφορίες σε διάφορα επίμαχα ζητήματα, όπως οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, οι νέοι κοινοί συνοριακοί έλεγχοι, η σύγκλιση για τον κατώτατο μισθό και ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα ίσως χρειαστούν κι άλλες «παραλλαγές» συμμαχιών.

Μπορεί να δούμε τους Σοσιαλδημοκράτες να βασίζονται στην Αριστερά για την ψήφιση περιβαλλοντικών ή κοινωνικών μέτρων που δεν θα υποστηρίξει το Λαϊκό Κόμμα και, από την άλλη, το Λαϊκό Κόμμα να βασίζεται σε ψήφους ακόμα κι από εθνικιστές για να βγει η αριθμητική σε ζητήματα στα οποία διαφωνεί η Κεντροαριστερά. Η στάση της ομάδας των Φιλελευθέρων θα παίξει αποφασιστικό ρόλο σε πολλά μέτρα.

Η Ακροδεξιά ίσως μπορέσει να οργανώσει μειοψηφίες που θα μπλοκάρουν συγκεκριμένα ζητήματα, ειδικά αν ο Σαλβίνι καταφέρει να δημιουργήσει ένα κυρίαρχο εθνικιστικό γκρουπ, αλλά είναι ήδη διασπασμένοι και ο Σαλβίνι δεν έχει αρκετή δύναμη για να μπορεί να ορίζει την ατζέντα μόνος του.
Με τα δυο μεγάλα δίπολα της Ε.Ε. σε παρακμή, δηλαδή τη γαλλογερμανική συμμαχία και τη χαμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία Λαϊκού Κόμματος - Σοσιαλδημοκρατών, το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα αποτελεί μια μόνιμη άσκηση συμμαχιών ανά περίπτωση.

Κλονίζεται ο συνασπισμός

Οι ευρωεκλογές, όμως, διαμορφώνουν νέο σκηνικό και στην εγχώρια πολιτική σκηνή αρκετών χωρών. Στη Γερμανία η κυβερνώσα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και οι Βαυαροί συνέταιροί της ήρθαν μεν πρώτοι, αλλά με αρνητικό ρεκόρ 29%.
Οι Πράσινοι εκτοξεύθηκαν στη δεύτερη θέση με πάνω από 20%. Το ποσοστό που πήρε η AfD μπορεί να είναι φτωχό πανεθνικά, όμως αυτό δεν πρέπει να καμουφλάρει το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός ότι είχε μια πολύ ισχυρή παρουσία στην ανατολική Γερμανία. Η AfD ήρθε πρώτη σε δύο από τα τρία κρατίδια που θα έχουν εκλογές το φθινόπωρο.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι ήταν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ο κυβερνητικός εταίρος της CDU. Τα ποσοστά τους έκαναν βουτιά στο 16% και επιπλέον έχασαν και ξεχωριστές εκλογές στη Βρέμη για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια. Την περασμένη Κυριακή η πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Αντρέα Νάλες ανακοίνωσε την παραίτησή της από την προεδρία του κόμματος, την αρχηγία της Κ.Ο., αλλά και τη βουλευτική της έδρα.

Κι ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός κλονίστηκε με τις ευρωεκλογές αλλά «κρατούσε», τώρα διακυβεύεται η παραμονή των Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση. Ένας αυξανόμενος αριθμός κομματικών μελών και στελεχών είναι της άποψης ότι για την καθοδική πορεία του SPD ευθύνεται η συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μέσα στη CDU έχει αρχίσει πλέον η αμφισβήτηση για την Καρενμπάουερ, το «πουλέν» της Μέρκελ, αφού πολλοί αναρωτιούνται αν μπορεί τελικά να αντικαταστήσει τη μέντορά της στη θέση της καγκελαρίου ή αν είναι πολύ λίγη.

Σε πειρασμό ο Σαλβίνι

Τα αποτελέσματα την Ιταλία ουσιαστικά αντέστρεψαν τους ρόλους του «μικρού» και του «μεγάλου» εταίρου στην κυβέρνηση. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι διπλασίασε τα ποσοστά της από τις περσινές εθνικές εκλογές στο 34%. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων καταποντίστηκε από το 32% στο 17%. Η αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και ήρθε δεύτερο με 23%.

Στην Ιταλία φημολογείται ότι ο εκλογικός θρίαμβος της Λέγκας βάζει σε πειρασμό τον Σαλβίνι να προκαλέσει εκλογές με σκοπό να «ξεφορτωθεί» τα Πέντε Αστέρια και να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνασπισμό με άλλα ακροδεξιά κόμματα.

Με τον αέρα του κυρίαρχου ο Σαλβίνι ήδη ζητάει να προχωρήσουν μέτρα τα οποία μπλοκάριζε ο κυβερνητικός του εταίρος και ανακοινώνει στις Βρυξέλλες μεγάλες φοροελαφρύνσεις. Η Ιταλία ήδη κινδυνεύει να παραβιάσει τα όρια του δημοσιονομικού ελλείμματος και η Κομισιόν ετοιμάζεται να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες. Όμως ο Σαλβίνι παιανίζει ότι του έχει δοθεί «λαϊκή εντολή» για να αλλάξει παλιές παραμέτρους.

Η Ιταλία μάλιστα είναι και η χώρα όπου ο Στιβ Μπάνον, ο ακροδεξιός πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και νυν «ελευθέρας βοσκής», που περιφέρεται στην Ευρώπη, προσπαθεί να ιδρύσει μια ακροδεξιά... ακαδημία. Επιχειρεί να νοικιάσει ένα πρώην μοναστήρι για να τη στεγάσει, όμως ένα έγγραφο που χρησιμοποίησε για να πάρει την άδεια είναι τελικώς πλαστό.

Αστάθεια στην Αυστρία

Στην Αυστρία τα όργανα άρχισαν λίγο πριν από τις ευρωεκλογές με το σκάνδαλο Στράχε, που διέλυσε την κυβέρνηση. Το βίντεο του σκανδάλου έδειχνε τον Στράχε, αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος – εταίρου στην κυβέρνηση, να υπόσχεται κρατικά συμβόλαια σε γυναίκα που εκείνος θεωρούσε πως σχετιζόταν με Ρώσο ολιγάρχη.

Κι ενώ το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς επωφελήθηκε από τη φθορά που επέφερε το σκάνδαλο κερδίζοντας τις ευρωεκλογές με ποσοστό - ρεκόρ 35%, μόλις μια μέρα μετά η κυβέρνηση έπεσε με πρόταση μομφής. Η Αυστρία τώρα οδεύει με υπηρεσιακή κυβέρνηση προς εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Ανατροπή στη Γαλλία

Στη Γαλλία ο Μακρόν έχασε από τη Λεπέν, που πήρε 23%. Παρά ταύτα, το αποτέλεσμα δεν κρίνεται καταστροφικό. Παρά τις 28 εβδομάδες που τα «Κίτρινα Γιλέκα» οργανώνουν μεγάλες διαμαρτυρίες στους δρόμους και τις προσπάθειες της Λεπέν να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για τον Μακρόν, το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει το κόμμα της ήταν ελαφρώς μικρότερο από αυτό του 2014. Η διαφορά της με του Μακρόν ήταν λιγότερο από μια μονάδα.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι οι ευρωεκλογές στη Γαλλία επιβεβαίωσαν την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας που άρχισε από το 2017. Τα mainstream κόμματα, Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικανοί, συγκέντρωσαν μαζί ποσοστό χαμηλότερο του 15%. Μόνο οι Πράσινοι είχαν σημαντικά κέρδη, που πήραν 13%.

Πολωνία - Ρουμανία

Στην Πολωνία το κυβερνών λαϊκιστικό κόμμα PiS πήρε 45% και ορίζει την ατζέντα, με τη βοήθεια παροχών κι επιδομάτων καθ’ οδόν προς τις γενικές εκλογές το φθινόπωρο.
Για το κυβερνών κόμμα της Ρουμανίας ήταν οι ευρωεκλογές του τρόμου. Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν την κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών, που ευρέως θεωρείται βαθιά διεφθαρμένη. Συγκέντρωσε μόλις το 23% των ψήφων, ενώ 80% των πολιτών στη Ρουμανία υποστήριξαν δημοψήφισμα που εναντιώνεται στις δικαστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Η καριέρα του Ντραγκνέα, ηγέτη της κυβέρνησης, αρχιτέκτονα των νόμων που μειώνουν τις ποινές διαφθοράς και καταδικασμένου σε ποινές φυλάκισης, έχει πια τελειώσει.

Πυρετός σε Ελλάδα - Βρετανία

Η Ελλάδα είναι από τις πιο «χτυπητές» περιπτώσεις χωρών στις οποίες οι ευρωεκλογές σήμαναν άμεσες εξελίξεις στο εσωτερικό. Μετά τη βαριά ήττα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η χώρα οδεύει σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.
Εξάλλου στη Βρετανία οι ευρωεκλογές ανέδειξαν το Εθνικό Κόμμα πρώτο στη Σκωτία. Η Σκωτία είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα για το Brexit και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας, όπως έγραψε ο αγγλικός Τύπος, μπορεί τώρα να ισχυριστεί ότι η νίκη του στις ευρωεκλογές αποτελεί και μια ενισχυμένη εντολή να αποχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να χωριστεί το Ηνωμένο Βασίλειο, θα αποτελούσε συνταγματικό εφιάλτη.


Ακόμη και χωρίς την απειλή της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας, η ίδια η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα δημιουργούσε νέους συνταγματικούς μπελάδες. Νομοθεσίες και δικαιώματα που διασφαλίζουν τους πολίτες της Ε.Ε. έναντι του νόμου θα πάψουν να ισχύουν στα βρετανικά δικαστήρια. Κάποιοι υποψήφιοι αρχηγοί των Συντηρητικών θέλουν να ακυρώσουν νομοθεσίες που εμπεριέχουν αυτά τα δικαιώματα και στο βρετανικό δίκαιο. Το Brexit, πέρα από βαθιά πολιτική κρίση, τώρα δείχνει ότι πρόκειται να εξελιχθεί και σε συνταγματική κρίση.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να δώσουν πανελλήνιες

Μέσα σε μία ημέρα 4 μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, είδαν να γκρεμίζονται οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς και να “σβήνουν” τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, την Παρασκευή, στην αφετηρία της κούρσας των 104.040 υποψήφιων για μία από τις 74.692 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας, μόλις 2 από τους μαθητές της Λυκειάρχου Ευαγγελίας Σαρρή, κατάφεραν να βρεθούν στην εκκίνηση, αφού για 4 συμμαθητές τους, εργοδότες και “συνάδελφοι” “άναψαν κόκκινο”, στερώντας τους την ευκαιρία της συμμετοχής.

“Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους” ήταν το αρχικό σχόλιο της κας Σαρρή που με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το γεγονός, ως εξής:

“Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!”

Μιλώντας στο zarpanews.gr η Λυκειάρχης του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων εξέφρασε την θλίψη της, μόλις ενημερώθηκε ότι δεν παρουσιάστηκαν οι μαθητές στην πρεμιέρα των εξετάσεων. “Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα καταφέρναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους” τόνισε απογοητευμένη η κα Σαρρή στο zarpanews.gr

Μαθητές, περίπου σαράντα χρονών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση, κάποιοι εκ των οποίων ερχόντουσαν εκτός Χανίων για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Κάποιοι που φοίτησαν τέσσερα χρόνια και κάποιοι που πήγαν στο σχολείο φέτος, χωρίς καμία απουσία. Που είχαν πρωταρχικό στόχο το απολυτήριο και τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες, κάτι που έβλεπαν ως μία δεύτερη ευκαιρία ζωής. Αποφασισμένοι να συναγωνιστούν τους χιλιάδες συνυποψήφιούς τους, χωρίς φροντιστήρια και με μόνο εφόδιο, μερικές ώρες μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας.

“Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα…” επισημαίνει η κα Σαρρή προσθέτοντας με πικρία “εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά…”

Το λυπηρό πάντως σε αυτό το θέμα, θα λεγε κανείς πως δεν είναι τόσο η χαμένη χρονιά των μαθητών. Υγεία και δίψα για μάθηση να έχουν και μπορούν να δώσουν του χρόνου ξανά για να “περάσουν”. Αυτοί όμως που σίγουρα “κόπηκαν” από τις “εξετάσεις” της ζωής, είναι οι εργοδότες και οι συνάδελφοί τους, που τους στέρησαν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Κάτι που δυστυχώς φανερώνει σε όλο της το μεγαλείο την ένδεια που βιώνουν οι εργασιακές σχέσεις εν έτει 2019 και την έλλειψη συναδελφικότητας.
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρυβε... παγίδες το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλήνιες

Κάτι περισσότερο από την... αποστήθιση έπρεπε να επιστρατεύσουν οι υποψήφιοι ώστε να απαντήσουν τεκμηριωμένα και με πληρότητα στο θέμα της Εκθεσης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, με το οποίο δόθηκε την Παρασκευή το εναρκτήριο λάκτισμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Το θέμα αφορούσε τον ρόλο του πολίτη για την προάσπιση και διάδοση των αξιών της δημοκρατίας. Η θεματική Δημοκρατία-Ενεργός Πολίτης είναι μεν από εκείνες που έχουν διδαχθεί οι μαθητές, ωστόσο το κείμενο αναφοράς που δόθηκε στους υποψηφίους θεωρείται σχετικά δύσκολο.

Ειδικότερα, στους υποψηφίους των ΓΕΛ –υπολογίζονται περί τις 86.000– δόθηκε απόσπασμα (σελ. 49-51) από το βιβλίο του Ιταλού φιλοσόφου, πολιτειολόγου και πολιτικού Νορμπέρτο Μπόμπιο «Το μέλλον της δημοκρατίας». Στην έκθεση ορίστηκε ότι οι υποψήφιοι έχουν να συμμετάσχουν σε ένα δημοσιογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίες βασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών» και τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν τις θέσεις τους εστιάζοντας «στις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη δημοκρατία στην καθημερινότητά του και στις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος».

Σχολιάζοντας στην «Κ» τα θέματα, η ομάδα του φροντιστηρίου Μεθοδικό ανέφερε ότι «το κείμενο που δόθηκε είναι αρκετά κατανοητό αλλά είναι σχετικά πυκνογραμμένο και ως εκ τούτου εμφανίζει σχετική δυσκολία ως προς την πύκνωσή του στο θέμα της περίληψης. Το θέμα ανάπτυξης για την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην καθημερινότητα των πολιτών και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση της δημοκρατικής συνείδησης των νέων, από την άλλη, έχει αναμφίβολα αντιμετωπιστεί από όλους τους υποψηφίους καθώς ανήκει στις βασικές διδαχθείσες θεματικές ενότητες. Παρ’ όλα αυτά, οι υποψήφιοι έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των ζητουμένων δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένες πρακτικές και δράσεις, που συνήθως δυσκολεύει τους μαθητές. Οι γραμματολογικές-λεξιλογικές ασκήσεις παρουσιάζουν σχετικό βαθμό δυσκολίας κυρίως στα ερωτήματα Β3β και Β4α που απαιτούν καλή γνώση των φαινομένων του συντακτικού».

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τα Αρχαία της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και τα Μαθηματικά για τις ομάδες των θετικών σπουδών και της οικονομίας και πληροφορικής.Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζέρβας: Δεν ήρθα για να απαξιώσω – Ποτέ δεν έκρυψα ότι προτιμώ τον ΠΑΟΚ

«Δεν ήρθα ούτε για να απαξιώσω, ούτε για να αμφισβητήσω το έργο κανενός. Ήρθα για να χτίσω, να βελτιώσω, να θεραπεύσω», δηλώνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μία εβδομάδα μετά το αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανάδειξη του στον εξηκοστό πρώτο δήμαρχο στην ιστορία της πόλης.

Υπόσχεται πως μέχρι τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους οι πολίτες θα αντιληφθούν μια αισθητή βελτίωση στο ζήτημα της καθαριότητας. Από εκεί και πέρα, προσθέτει πως τα αποτελέσματα των πολιτικών του θα αρχίσουν να φαίνονται εντός του πρώτου χρόνου.

Δεν αρνείται πως το πρόγραμμα που παρουσίασε προεκλογικά αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, την ασφάλεια και το κυκλοφοριακό είναι φιλόδοξο, διευκρινίζοντας όμως πως η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Παράλληλα, αναφέρει πως δεν θα θέσει εμπόδια σε ώριμα έργα που ευνοούν και αλλάζουν την πόλη και τα οποία οραματίστηκε η διοίκηση Μπουτάρη.

Σχετικά με τις συνεργασίες που απαιτούνται για τη διοίκηση της πόλης από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του δημάρχου, υποστηρίζει πως ικανοί και άξιοι δημοτικοί σύμβουλοι υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις και πως στόχος είναι να μη χαθεί ούτε μέρα για τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο κ.Ζέρβας τονίζει πως δεν έκρυψε ποτέ την προτίμηση προς τον ΠΑΟΚ θεωρώντας πως ήταν τίμιο να μην κρυφτεί από τους ψηφοφόρους και συμπληρώνει πως «θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι θα ευνοήσω μία ομάδα έναντι άλλης».


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!