EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Τα σόσιαλ μίντια χακάρουν τον εγκέφαλο…

Τουλάχιστον το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα σόσιαλ μίντια. Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό δείχνει σημάδια εξάρτησης, τα οποία και αποτυπώνονται στον εγκέφαλό του, επηρεάζοντας την λειτουργία του. Ως αποτέλεσμα, στα εγκεφαλογραφήματα παρουσιάζονται παρόμοιες αλλοιώσεις με όσους είναι εθισμένοι στο αλκοόλ, στην κοκαΐνη και στην κάνναβη.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει περίτρανα ότι το χακάρισμα του εγκεφάλου μέσω ψηφιακής τεχνολογίας όχι μόνο είναι πιθανό, αλλά για την ακρίβεια αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του προσεχούς μέλλοντος. Τότε, που σύμφωνα με τους ειδικούς για ένα ευτελές ποσό, όπως 29 δολάρια, εταιρείες ένδυσης, υπηρεσιών, προϊόντων ομορφιάς και άλλες θα διεισδύουν στο μυαλό των χρηστών του Διαδικτύου με στόχο την καταναλωτική τους χειραγώγηση.

Ο τζίρος των διαφημίσεων που απευθύνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένους ανθρώπους βάσει του εντοπισμού τους σήμερα αγγίζει τα 21 δισ. δολάρια τον χρόνο. Το ποσό αυτό αναμένεται να εκτοξευτεί, καθώς ο χρήστης θα καθίσταται κατά μία έννοια υποχείριο. Μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα YouTube, την πιο δημοφιλή και αχανή βιντεοθήκη στον πλανήτη, προτείνονται βίντεο με παραπλήσιο περιεχόμενο αυτών που επιλέγει ο θεατής.

Μέχρι εδώ, όλα καλά! Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια των αλγόριθμων. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι που ανοίγει το δρόμο και στο μέλλον θα υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι. Θα υπάρχουν ειδικές κάμερες, οι οποίες θα εστιάζουν στο πρόσωπο και στα μάτια των χρηστών. Κάτι σαν μικροσκόπιο. Μέσω αυτού, όμως, θα αποκωδικοποιούνται οι κόρες, οι παλμοί του αίματος που κυκλοφορούν στα αγγεία του προσώπου, η διάθεση, το στρες και άλλα.

Θα προδίδονται τα γούστα

Είναι μία τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται πειραματικά στα τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Τα επόμενα χρόνια θα γίνει πιο προσιτή, αλλά κυρίως πολύ πιο εξελιγμένη. Και μόνο η συστολή-διαστολή της κόρης των οφθαλμών τους θα προδίδει τα γούστα, την πρόθεση να αγοράσει κάτι και πολλά ακόμα για τον χρήστη και δυνάμει καταναλωτή.

Τα τρωτά σημεία των χρηστών θα αποκαλύπτονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι πειραματικοί ψυχολόγοι που έχουν στρατολογηθεί ήδη από τεχνολογικούς κολοσσούς ειδικεύονται σε αυτό που αποκαλούν κατ’ ευφημισμό το «σχέδιο συμπεριφοράς», αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό την ηθική. Στο μέλλον, η τεχνολογία αυτή ενδέχεται να έχει δημιουργήσει μέχρι και εμφυτεύματα μνήμης για να κλέψουν, να παρακολουθήσουν, να αλλάξουν ή να ελέγξουν τις ανθρώπινες αναμνήσεις.

Απέχουμε πολύ από αυτό, αλλά η απαραίτητη τεχνολογία υπάρχει ήδη με τη μορφή συσκευών βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης. Ένας χρήστης θα χαζεύει για μισή ώρα στα σόσιαλ μίντια και κάποιος θα συγκεντρώνει στοιχεία για το αν επιθυμεί να αγοράσει ρούχα, επίσημα ή κάζουαλ, αν νιώθει καλά με την φυσική υγεία του ή χρειάζεται βιταμίνες, αν τέλος επιθυμεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών του. Και όλα αυτά θα μεταφέρονται σε εταιρείες που προωθούν όλα τα παραπάνω προϊόντα. Με λίγα λόγια ο χρήστης του Διαδικτύου θα είναι αιχμάλωτος, χωρίς καν να το γνωρίζει.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως η ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να απεγκλωβίσει την Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν ένα σαφές μήνυμα των Ευρωπαίων ότι αμφισβητούν τη λεγόμενη φιλελεύθερη συναίνεση, την οποία εκπροσωπούν το πάλαι ποτέ κυρίαρχο πολιτικό δίπολο Χριστιανοδημοκρατία-Σοσιαλδημοκρατία. Το αμφισβήτησαν, στρεφόμενοι ή προς ποικίλα αντισυστημικά κόμματα (κυρίως της λεγόμενης Νέας Δεξιάς ή Ακροδεξιάς) ή προς τους ‘Πράσινους’.

Το μήνυμα ήταν μεν σαφές και ηχηρό, αλλά όχι τόσο ισχυρό, ώστε να υποχρεώσει το ευρωιερατείο να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές η ΕΕ-Ευρωζώνη θα συνεχίσουν να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, γεγονός το οποίο αναπόφευκτα θα οξύνει περαιτέρω τις αντιφάσεις-αντιθέσεις, κατά συνέπεια και την υφιστάμενη ροπή προς αντισυστημικά κόμματα.

Εάν το ευρωιερατείο δεν αντιδράσει εγκαίρως με διορθωτικές κινήσεις, εξ αντιδιαστολής θα τροφοδοτήσει την ήδη εκδηλωμένη διαδικασία αποσύνθεσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Ό,τι από τα δύο κι αν συμβεί, τα περιθώρια κινήσεων της Ελλάδας εκ των πραγμάτων θα διευρυνθούν. H μόνη ρεαλιστική ελπίδα που έχει η Ελλάδα για να ξεφύγει από τον σημερινό εγκλωβισμό της είναι εάν το ευρωιερατείο υποχρεωθεί από τα πράγματα να αλλάξει γραμμή πλεύσης, να εγκαταλείψει το κυρίαρχο δόγμα της λιτότητας. Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι εάν εκδηλωθούν διαλυτικές τάσεις, ή τουλάχιστον τάσεις αποσύνθεσης του ενοποιητικού εγχειρήματος.

Oι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό πλαίσιο συμπίπτουν με εν εξελίξει τεκτονικές αλλαγές στην περιοχή μας. Το αγεφύρωτο ρήγμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που έχει προκαλέσει η διολίσθηση της Τουρκίας του Ερντογάν και προς τον ισλαμισμό και προς τη Μόσχα τείνει να μετατρέψει την Ελλάδα από χώρα δεύτερης γραμμής σε χώρα πρώτης γραμμής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Αμερικανοί έχουν ίδιον συμφέρον η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί και οικονομικά, με σκοπό να λειτουργήσει ως κεντρικό γεωπολιτικό έρεισμά τους στην περιοχή, μέσω και των τριγωνικών συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ενθουσιώδης ευρωπαϊσμός

Ας κάνουμε, όμως, ένα άλμα στο παρελθόν. Μπορεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να διακήρυξε μετά το 1974 ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, αλλά το ζήτημα αυτό είχε στην πράξη λυθεί με τον εμφύλιο πόλεμο 1946-49. Η ένταξή της, μάλιστα, στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) προσέθεσε στους αμυντικούς δεσμούς το πολύ πιο σύνθετο πλέγμα των οικονομικών και κοινωνικών δεσμών με την Ευρώπη. Η ένταξη στην Ευρωζώνη το 2001 ήλθε να ολοκληρώσει αυτή την πορεία ενσωμάτωσης στις ευρωατλαντικές δομές. Και μάλιστα κατά τρόπο που έδειχνε να απαντά κατά τρόπο οριστικό και τελεσίδικο το παραδοσιακό ερώτημα του στρατηγικού προσανατολισμού της χώρας.

Ο ενθουσιώδης ευρωπαϊσμός της συντριπτικής πλειονότητας των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων πήγασε περισσότερο από τον άκρατο ευρωπαϊκό επαρχιωτισμό τους παρά από μία επεξεργασμένη συνειδητή στρατηγική επιλογή που να παντρεύει τα εθνικά συμφέροντα με το ευρωπαϊκό ενοποιητικό εγχείρημα. Αυτός είναι ο λόγος που ένας μάλλον επιπόλαιος φεντεραλισμός βρήκε εύφορο έδαφος στους κόλπους των ελληνικών αρχουσών ελίτ.

Η ΕΕ, όμως, αποτελείται από εθνικά κράτη με συγγενική αλλά διαφορετική κουλτούρα, με συμβιβάσιμα αλλά διαφορετικά συμφέροντα, που πηγάζουν από διαφορετικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, η ενοποιητική διαδικασία εξαρχής δεν μπορούσε να υπερβεί κάποια όρια. Είναι ενδεικτικό ότι στις δεκαετίες που η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια σπάνια είδε την περιβόητη κοινοτική αλληλεγγύη να εκδηλώνεται στο ανοικτό μέτωπο που αντιμετωπίζουμε λόγω του τουρκικού επεκτατισμού. Στην πραγματικότητα, κάθε χώρα-μέλος προσερχόταν και προσέρχεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο με γνώμονα τα δικά της εθνικά συμφέροντα.

Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει και διαφορετικά. Όσοι στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες-μέλη με ιεραποστολικό δογματισμό θεωρούσαν ότι τα έθνη είναι από τη φύση τους εμπόδιο στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και γι’ αυτό ουσιαστικά πρέπει να ατροφήσουν, υπονομεύουν την ενοποίηση. Προϋπόθεση για να επιβιώσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα ήταν και παραμένει να γίνουν απολύτως σεβαστές οι ευαισθησίες, οι ιδιαιτερότητες και κυρίως οι ανάγκες κάθε χώρας-μέλους. Με άλλα λόγια, τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι ασύμβατα με την κοινοτική αλληλεγγύη.

Η υιοθέτηση του ευρώ ήταν αναμφίβολα ένα άλμα στη μακρά πορεία προς την Ενωμένη Ευρώπη. Ήταν, όμως, ένα άλμα που όξυνε τη μονομέρεια του ιστορικού αυτού εγχειρήματος, επειδή κατέστησε απειλητική την ανισορροπία μεταξύ οικονομικής και πολιτικής σφαίρας. Από τη στιγμή που η ΕΕ δεν ενέταξε τη νομισματική ένωση στο πλαίσιο μίας οικονομικής ένωσης και αυτή με τη σειρά της στο πλαίσιο μίας μορφής πολιτικής ένωσης, ήταν αναπόφευκτο να αναδυθούν οι αντιθέσεις που σήμερα τροφοδοτούν αποδομητικές τάσεις.

Η οικονομική κρίση του 2008

Η οικονομική κρίση του 2008 παρόξυνε το πρόβλημα, αλλά τα σημάδια προϋπήρχαν. Στις δύο χώρες που πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για την έγκριση του Ευρωσυντάγματος, στη Γαλλία (Μάιος 2005) και στην Ολλανδία (Ιούνιος 2005), το αποτέλεσμα ήταν καθαρά αρνητικό. Τα “όχι” ήταν ένα ράπισμα στην πολιτική αυταρέσκεια του ευρωιερατείου και των φιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων που κυριαρχούσαν στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Στα δημοψηφίσματα κατέστη εξόφθαλμο πως οι άρχουσες ελίτ βρίσκονταν σε αποκλίνουσα τροχιά σε σχέση με τις κοινωνίες. Το “όχι” αντανακλούσε κατά κανόνα τη δυσαρέσκεια για τον νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό της ΕΕ, για την απίσχναση του κοινωνικού κράτους, για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τα χαμηλά ποσοστά ανάπτυξης, για το δημοκρατικό έλλειμμα και για την απροθυμία της Ευρώπης να χειραφετηθεί πολιτικά.

Τότε αντανακλούσε, επίσης, τον φόβο για την τότε εύκολη και μαζική διεύρυνση προς Ανατολάς. Ο κοινός παρονομαστής του ετερόκλητου και ποικιλόχρωμου μετώπου της απόρριψης του Ευρωσυντάγματος ήταν η άρνηση του κατεστημένου πολιτικοοικονομικού μονόδρομου, στον οποίο οι κυβερνήσεις έχουν δρομολογήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η οικονομική κρίση του 2008 έβγαλε δυναμικά στην επιφάνεια την τάση υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των δυτικών κοινωνιών ως αποτέλεσμα της διολίσθησης των δυτικών οικονομιών στον διεθνή καταμερισμό εργασίας λόγω της παγκοσμιοποίησης. Η διεθνής ολιγαρχία του χρήματος μπορεί να αποτελείται κατά κανόνα από δυτικούς, αλλά είναι περισσότερο μια νέου τύπου πλανητική “αυτοκρατορία” παρά κεφαλαιοκράτες με αμερικανική ή ευρωπαϊκή συνείδηση.

Η εύκολη λύση

Για να συντηρήσουν οι δυτικές κυβερνήσεις στοιχειωδώς το μέσο βιοτικό επίπεδο και τις κοινωνικές υποδομές στις χώρες τους, κατέφυγαν στον δανεισμό. Ειδικά στην Ευρωζώνη, που για χρόνια τα επιτόκια ήταν πολύ χαμηλά, ο δανεισμός ήταν η εύκολη λύση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα κρατικά χρέη να ακολουθήσουν ανοδική τροχιά. Με άλλα λόγια, το χρήμα έχει μεταφερθεί μαζικά από τα κράτη σε ιδιώτες. Η μεγαλύτερη ή μικρότερη διόγκωση του χρέους ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει κάποια στιγμή κρίση χρέους.

Η Ευρωζώνη υπέστη ρήγμα στον πιο αδύναμο κρίκο της, που ήταν η Ελλάδα. Αυτή, όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι λόγω της ανισομερούς ανάπτυξης πάντα και παντού θα υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι. Γι’ αυτό και πίσω από την Ελλάδα ακολούθησαν και οι άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Από την ύπαρξη του κοινού νομίσματος επωφελούνται οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες, με πρώτη τη γερμανική. Το ευρώ επιτρέπει στα γερμανικά προϊόντα να είναι πιο ανταγωνιστικά. Επιτρέπει, δηλαδή, στη Γερμανία να συσσωρεύει εμπορικά πλεονάσματα, καταδικάζοντας τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να συσσωρεύουν εμπορικά ελλείμματα. Τα ελλείμματα αυτά σταδιακά μετατράπηκαν σε διογκωμένο χρέος.

Δεδομένου ότι το κοινό νόμισμα εμποδίζει τις λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες-μέλη να εξισορροπήσουν με νομισματικό τρόπο το μειονέκτημά τους, το ευρωιερατείο προωθεί τη λιτότητα, βυθίζοντας τις οικονομίες αυτών των χωρών στην ύφεση. Η Γερμανία τα θέλει όλα δικά της. Ο οικονομικός εθνικισμός της, όμως, τροφοδοτεί τις τάσεις αποδόμησης της ΕΕ. Τα παραδείγματα είναι πολλά με πιο σημαντικό μέχρι τώρα το Brexit. Η εκλογή του Τραμπ, μάλιστα, προσέδωσε μία νέα ποιοτική διάσταση σ’ αυτές τις τάσεις. Όχι μόνο ενισχύοντας τα δεξιόστροφα αντισυστημικά εθνοκεντρικά κόμματα στην Ευρώπη, αλλά και αμφισβητώντας τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρωζώνη.

Όλα τα αυγά στο ευρωπαϊκό καλάθι

Μέσα σ’ αυτό το ρευστό τοπίο, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με στρατηγικού χαρακτήρα προκλήσεις. Οι εγχώριες άρχουσες ελίτ έχουν βάλει όλα τα αυγά τους στο ευρωπαϊκό καλάθι. Αυτή τη στρατηγική επιλογή υπηρέτησε η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα την ίδια θα υπηρετήσει και η επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα θα κινηθεί και τα επόμενα χρόνια στον μεταμνημονιακό μονόδρομο.

Μπορεί η Ελλάδα να βγήκε από τα Μνημόνια, μπορεί η οικονομία να έχει σταθεροποιηθεί (σε χαμηλό επίπεδο), αλλά δεν έχει βγει οριστικά από την παγίδα αργού θανάτου που οι δανειστές ύφαναν και για τη μεταμνημονιακή περίοδο. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η δέσμευση για υπερβολικού ύψους πρωτογενή πλεονάσματα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου. Από την άλλη πλευρά, είναι αληθές ότι η Ελλάδα δεν είχε ούτε έχει εύκολες εναλλακτικές επιλογές.

Αρκετοί αναζήτησαν διέξοδο στην αποχώρηση από την Ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πορεία σε αχαρτογράφητα νερά, για πορεία γεμάτη αβεβαιότητες και ρίσκα. Ακόμα κι αν συμφωνούσε κάποιος σε μία τέτοια στρατηγική επιλογή, για να είναι βιώσιμη προϋποθέτει την ύπαρξη αφενός “καπετάνιου” και επεξεργασμένου πολιτικού σχεδίου, αφετέρου την αναγκαία κοινωνική συναίνεση. Δεν υπάρχει ούτε η μία ούτε η άλλη προϋπόθεση. Ούτε, βεβαίως, ήταν ποτέ ρεαλιστική διέξοδος η στρατηγική προσκόλληση στο ρωσικό ή στο κινεζικό άρμα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με βραχιόλι «ελέγχου εργασίας» η Amazon μετατρέπει τους, πενιχρώς αμειβόμενους, εργαζόμενούς της σε ανθρώπινα ρομπότ

Η απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, να εφαρμόσει το μέτρο της «επίβλεψης και καθοδήγησης των κινήσεων» των εργαζομένων της με ένα «έξυπνο βραχιολάκι», που έχει δημιουργήσει σάλο στην Ιταλία.

Η Amazon κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία, που επισήμως εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη, αλλά είχε κατατεθεί το 2016) για το έξυπνο ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια πως και που τοποθετούν τα χέρια τους οι εργαζόμενοι και με μικρές δονήσεις, εάν κριθεί πως δεν είναι «σωστή» η κίνησή τους, θα τους καθοδηγεί προς την σωστή κατεύθυνση και θέση των προϊόντων, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις κινήσεις τους.

«Η νέα τούτη τεχνολογική εφαρμογή έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία καθώς αυξάνει την δυνατότητα της εταιρείας να ελέγχει καθ’ ολοκληρίαν τους εργαζομένους της», σημειώνει η εφημερίδα La Repubblica.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο και η εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη το GeekWire, «η Amazon έχει επαξίως κερδίσει ήδη τη φήμη της εταιρείας που μετατρέπει τους, πενιχρώς αμειβόμενους, εργαζόμενούς της σε ανθρώπινα ρομπότ που δουλεύουν στο πλευρό πραγματικών ρομπότ, εκτελώντας επαναληπτικές μηχανικές κινήσεις στο πακετάρισμα στον λιγότερο δυνατό χρόνο».


Η Amazon έχει βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλης αναταραχής για τους ρυθμούς και τις συνθήκες εργασίας που εφαρμόζει. Οι εντατικοί ρυθμοί υπαγορεύονται από έναν αλγόριθμο και οι απαρέγκλιτοι στόχοι που τίθενται στους εργαζομένους, είναι φορές που δεν τους επιτρέπει να παρεκκλίνουν ούτε δευτερόλεπτο για να πάνε στην τουαλέτα.

Στα καταστήματα της Amazon στο Καστέλ Σαν Τζοβάνι στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει απεργία με την συγκυρία της Black Friday στις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας και τις ευτελείς αμοιβές.

Μία δεύτερη απεργία των εργαζομένων της πραγματοποιήθηκε και στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς η εταιρεία δεν προσήλθε στη διαδικασία διαιτησίας με τους εργαζομένους και το υπουργείο Εργασίας.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διόδια – Αττική Οδός: Σημαντικές αυξήσεις από 1η Ιουλίου

 Με ανακοίνωσή της η Αττική Οδός κάνει γνωστό ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξηθούν σε δύο δόσεις. Η μια θα είναι την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η ιανουαρίου 2020.

Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πάνε στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πάνε από 3 ευρώ στα 3,30!
Δείτε πίνακα με όλες τις τιμές και τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής ΟδούΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ … ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ»

Μας δουλεύουν και μας γλεντάνε οι δύο γκαουλάιτερς των γερμανικών συμφερόντων…

Ο Τσίπρας τιμωρώντας τον λαό που δεν τον ψήφισε, παίρνει πίσω τα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών με εισόδημα συντηρήσεως οικογενιακού τάφου…

Ακυρώνει π.χ. την μείωση ΕΝΦΙΑ έως 70 ευρώ (!!!) και την μείωση του φόρου για την «μεσαία τάξη» (όπου μεσαία τάξη εισόδημα κάτω των 10000 ευρώ ετησίως!!!)

Τον ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργούσε και αντ΄αυτού τον…τριπλασίασε είπε θα τον μειώσει έως 70 ευρώ (ενώ σε πολλούς υπερβαίνει κατά πολύ το ετήσιο εισόδημά τους αφού τον αύξησε ακόμη και 60 ή και 70%) αλλά και αυτά τα ψίχουλα τα πήρε πίσω!!!

Επίσης πήρε πίσω την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, τις μειώσεις για υψηλότερα εισοδήματα και την μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από 22% σε 20%

Ιδού και η σχετική τροπολογία:

Η αιτιλογική έκθεση για την μη μείωση του αφορολότηγου


Διότι σου λέει ο Τσίπρας, αφού σας είπα ότι οι εκλογές για την ευρωβουλή είναι δημοψήφισμα για τα «μέτρα ελάφρυνσης οικογενειακών τάφων» και εσείς τα καταψηφίσατε…τα παίρνω πίσω!!!

Γιατί πάνω απ΄όλα εγώ σέβομαι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος !!! Όπως τότε που ψήφισε το 62,% ΟΧΙ και το 38% ΝΑΙ εγώ το μετέφρασα σωστά!

Είπα αφού δύο αρνήσεις είναι μία κατάφαση το 62% ΟΧΙ είναι 31% ΝΑΙ και 38% ΝΑΙ ίσον 69% ΝΑΙ ένα αποτέλεσμα συντριπτικό (και συμβολικό…) υπέρ του ΝΑΙ!!!

Και οι κακόπιστοι λένε ότι έκανα κωλοτούμπα!

ΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Όπως τα λέει στην φωτογραφία:Θα πάρει πίσω όσα έδωσε ο Τσίπρας και ότι πήρε απλά θα τα κρατήσει.

Το μόνο που δεν πρόκειται να πάρει πίσω από όσα έδωσε ο Τσίπρας είναι το Όνομα και τηντιμή της Μακεδονίας.

Έχει δηλώσει ότι δεν θα ακυρώσει την Συνθήκη των Πρεσπών παρά το γεγονός ότι είναι μια απάτη, και για αυτό εύκολα καταρρίπτεται φτάνει να προσβληθεί στον ΟΗΕ!

Τον ΕΝΦΙΑ πριν τον τριπλασιάσει ο Τσίπρας, είχε δηλώσει ότι θα τον μειώσει κατά 30% αλλά μετά τον τριπλασιασμό εξακολουθεί να λέει ότι θα τον μειώσει κατά 30%!!!

Και αυτό κανείς από τους τιτανοτεράστιους και δαιμόνιους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου και του Τράγκα(!) δεν έχει σκεφτεί(;) να τον ρωτήσει…

Γενικά μετά τις 9,5 μονάδες και μερικές εβδομάδες άρχισε να δείχνει κι αυτός τα μνημονιακά του δόντια με αποτέλεσμα την μείωση της ψαλίδας πράγμα που ίσως οδηγήσει ακόμα και σε… συγκυβέρνηση!

Έτσι κι αλλιώς εμείς στις 7 Ιουλίου θα κληθούμε να διαλέξουμε μεταξύ των δύο τον δήμιο που θα μας φτωχοποιήσει έτι περαιτέρω!

ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ;
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη για τέσσερις

Κατηγορίες - που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με χρηματισμό πολιτικού προσώπου από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis - απήγγειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατά τεσσάρων εμπλεκομένων προσώπων.

Η δίωξη περιλαμβάνει σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με την ασκηθείσα σήμερα ποινική δίωξη οι τέσσερις υπόλογοι, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των κρατικών αξιωματούχων, είναι πλέον αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά δωροδοκία πολιτικού προσώπου, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και σε απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η απαγγελία των κατηγοριών, που αφορούν τη δικογραφία που πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε στη Βουλή για την περίοδο 2011-2012, αφορά τη διακίνηση χρημάτων προς εξυπηρέτηση της φαρμακοβιομηχανίας. Η εισαγγελική έρευνα φαίνεται να έχει στη διάθεση της στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιριών που πιθανολογείται πως εξυπηρέτησαν τη Novartis στην ροή "μαύρων" ποσών παρέχοντας κάλυψη μέσω εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων. Ήδη πριν περίπου ένα μήνα, ο υπεύθυνος μίας από τις υπό έρευνα διαφημιστικές, κλήθηκε σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων μέσω τιμολογίων. Στην κατάθεση του μάλιστα ο εκδότης - διαφημιστής, κατονόμασε συγκεκριμένο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο, κατά τα λεγόμενα του διαφημιστή, του είχε ζητήσει να του επιστρέφει χρήματα από εκείνα που θα πλήρωνε η βιομηχανία για διαφημίσεις που θα του έδινε. Εξηγήσεις, επίσης, έδωσαν πρόσφατα, για το αδίκημα της απιστίας και μέλη Επιτροπών Τιμολόγησης φαρμάκων.

Η δίωξη που ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου διαφημιστή και τις σχέσεις του με συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, τα οποία κατονομάζονται από μάρτυρες, πως χρημάτιζαν για να πετύχουν προνομιακό καθεστώς τόσο για σκευάσματα της Novartis όσο και για την ίδια την εταιρία και το περιβάλλον της στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα άλλωστε με καταθέσεις που έχουν λάβει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, η φαρμακοβιομηχανία είχε δημιουργήσει ένα "μαύρο ταμείο", το οποίο σύμφωνα με μάρτυρα το ονόμαζαν "Άγιο Δισκοπότηρο", προκειμένου να μπορεί να δωροδοκεί πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κρυφό σχέδιο της EE για αντιμετώπιση Grexit μετά το δημοψήφισμα

Σε ένα μυστικό σχέδιο σε περίπτωση ενός καταστροφικού Grexit αναφέρεται σε σημερινό του άρθρο το Bloomberg.

Το άρθρο, με αφορμή το νέο βιβλίο «The Last Bluff» («Η τελευταία μπλόφα») των Βικτώριας Δενδρινού και Ελένης Βαρβιτσιώτη κάνει λόγο για επίσημες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο της καταστροφικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βασισμένο σε 230 ώρες συνεντεύξεων «off the record» και σε απόρρητα και μη έγγραφα, η Ελένη Βαρβιτσιώτη, ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες και η Βικτώρια Δενδρινού που εργάζεται για το πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες αποκαλύπτουν στο βιβλίο τους ένα μυστικό σχέδιο της Κομισιόν για τις καταστροφικές επιπτώσεις ενός Grexit με την κωδική ονομασία «Η προσχώρηση της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μικρή ομάδα 10 οικονομολόγων και δικηγόρων της ΕΕ συγκεντρώθηκε στον 15ο όροφο του κτιρίου Charlemagne, το οικονομικό αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, και έσβησε το παλιό Σχέδιο Β σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις έπεφταν στο κενό και η Ελλάδα αθετούσε τη συμφωνία με τους δανειστές.

Μέσα στο σχέδιο υπήρχε και ένα κεφάλαιο με τίτλο «Managing Exit» το οποίο εξέταζε το αυστηρό κόστος ενός Grexit.

Τότε, η Ελλάδα όφειλε 342 δισ. ευρώ (387 δισ. δολάρια σε τρέχοντα δολάρια) στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθώς και σε άλλες κυβερνήσεις και τράπεζες της ευρωζώνης.

Ένας πίνακας που υπολόγιζε λεπτομερώς την έκθεση κάθε χώρας της ζώνης του ευρώ, έδειχνε ότι στην περίπτωση της Ιταλίας το χρέος ήταν 63 δισ. ευρώ ή 4,1% του ΑΕΠ της, για τη Γερμανία, το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο, ήτοι στα 92,8 δισ. ευρώ ή 3,4% του ΑΕΠ.

Η Σλοβενία ​​είχε τη μεγαλύτερη έκθεση ως ποσοστό της οικονομίας της – στα 1,7 δισ. ευρώ, ή 6,7% του ΑΕΠ της.Το κλειδί για την ακολουθία από μια κυβερνητική αδυναμία πληρωμής σε ένα Grexit ήταν η πλήρης εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό Emergency Liquidity Assistance (ELA).

«Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί θα είναι το νέο νόμισμα να μην είναι αξιόπιστο» αναφέρει μια πηγή.

«Κανείς δεν θα θέλει να κρατήσει αυτό το νόμισμα, έτσι σύντομα θα εισέλθει σε μια υποβάθμιση της υποτίμησης» συνεχίζει.


Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα θα έχανε την αξία του έναντι του ευρώ, μια πτώση που θα τροφοδοτούσε τον πληθωρισμό και με τη σειρά του την περαιτέρω αδυναμία του νομίσματος, συμπληρώνει.

Αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες για το ελληνικό χρέος, καθώς θα ήταν ακόμη εκφρασμένο σε ευρώ. Μια πιθανή άμεση υποτίμηση κατά 50% έναντι του ευρώ θα ενισχύσει άμεσα το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ, ο οποίος τον Ιούνιο του 2015 ανερχόταν στο 180%.

Το Σχέδιο Β υπέθετε ότι, μόλις η Ελλάδα αθετήσει μια πληρωμή σε έναν πιστωτή όπως η ΕΚΤ, θα ήταν αδύνατο για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως επαρκή εγγύηση.

Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορα μια σειρά γεγονότων με τα οποία οι τράπεζες θα γίνονταν σχεδόν αμέσως αφερέγγυες και θα κατέρρεαν.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό θα ήταν να βρεθεί η ρευστότητα αλλού.

Όμως, εντός της ζώνης του ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν τις ίδιες επιλογές όπως σε ένα ανεξάρτητο νομισματικό σύστημα. Θα έμεναν χωρίς ρευστότητα, διότι αυτό θα μπορούσε να προέλθει μόνο από το σύστημα του ευρώ - το οποίο από το σημείο εκείνο θα είχε κλείσει.

Αυτό σήμαινε ότι η χώρα θα έμενε μόνο με μια επιλογή για να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών της. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να παράσχει ρευστότητα σε νέο νόμισμα - ουσιαστικά να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό δεν θα απαιτούσε εκτύπωση νέων χρημάτων αμέσως.

Το πρακτικό μέρος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσα σε λίγες ώρες, απαιτώντας απλώς από την κεντρική τράπεζα να αλλάξει τα συστήματα τεχνολογίας της πληροφορίας, ώστε να μετατρέψει τα ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς στο νέο της νόμισμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως το νόμισμα θα έχανε την αξία του έναντι του ευρώ, μια πτώση που θα τροφοδοτούσε τον πληθωρισμό και με τη σειρά του την περαιτέρω αδυναμία του νομίσματος.

Ανθρωπιστική κρίση

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη, αξιωματούχοι υπολόγισαν ότι περίπου το 20% του πληθυσμού - περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι - θα αντιμετώπιζε αμέσως οξείες ανάγκες. Αυτό σήμαινε ότι η Επιτροπή χρειάστηκε να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, ακόμη και ρούχα. Διεξήχθησαν συζητήσεις για το πώς θα διασφαλιστεί ότι τα νοσοκομεία θα συνέχιζαν να λειτουργούν χωρίς να έχουν έλλειψη φαρμάκων. Μια άλλη πτυχή ήταν η πιθανότητα έλλειψης καυσίμων. Ακόμη και αν η ΕΕ μπορούσε να εξασφαλίσει την παροχή καυσίμων, έπρεπε να γίνουν ρυθμίσεις για να εξασφαλιστεί ότι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούσαν να πληρώνουν για αυτό.

Δεδομένου ότι η ΕΕ δεν διέθετε προβλέψεις για ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα από τα μέλη της, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει τέτοια κεφάλαια, ενώ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις βασικές ανάγκες.
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφοδρότατη αντίδραση του υπ. Μεταφορών για την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό: Οι μάσκες έπεσαν

Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο σχολίασε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών την απόφαση της Αττικής Οδού να αυξήσει τα διόδια από 1ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρονται τα εξής:

Κάποια συμφέροντα δεν μπορούν να κρατηθούν ενόψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Έτσι, ανακοίνωσαν μονομερώς αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού την 1η Ιουλίου και μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνέχεια, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη Εισαγγελική Έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στο χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019.

Είναι γνωστό ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους εδώ και τέσσερα χρόνια για χρονική παράταση της σύμβασης της Αττικής Οδού.

Είναι γνωστό ότι δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στις δεσμεύσεις τους για να υπάρξουν μελέτες επέκτασης του φυσικού αντικειμένου.

Είναι γνωστό ότι ακόμη και η μελέτη οδοποιίας για το οδικό δίκτυο στην πληγείσα περιοχή στο Μάτι, όπως είχαν δεσμευτεί, η μελέτη για τη σιδηροδρομική επέκταση στο Λαύριο και για μια σειρά άλλων έργων, ενώ είναι έτοιμες, δεν παραδίδονται στο Υπουργείο Υποδομών.

Είναι γνωστό ότι για αρκετό καιρό γίνεται διαπραγμάτευση για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, έστειλαν επιστολή αύξησης διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και στη συνέχεια την ανακάλεσαν, με επιστολή τους στις 29 Ιανουαρίου 2019. Σήμερα, ανακοίνωσαν μονομερώς αυξήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Αττικής Οδού, η ίδια κράτησε σταθερά για 13 χρόνια τις τιμές των διοδίων. Το θυμήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Και για να γίνει απόλυτα κατανοητή η μεθόδευση, η γνωστοποίηση παραδόθηκε στο Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα στις 15:00, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της.

Γιατί άραγε;

Προφανώς γιατί επιχειρούν να υλοποιήσουν προεκλογικά ό,τι προσδοκούν μετεκλογικά…

Οι μάσκες έπεσαν…

Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτή τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!