EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Βελόπουλος ο....Πεντακαθαρίδης.

Πρέπει να είσαι πολύ αυτοκαταστροφικός για να ψηφίσεις ...Βελόπουλο.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ασχολούνται όλοι δημοσιογραφικά με την έκπληξη των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019, που ήταν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση»! Ακόμη δε περισσότερο, οδεύοντας προς τις εθνικές εκλογές της 7 ης Ιουλίου 2019!

Σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ένα πολύ ενημερωμένο «αφιέρωμα» στον ευρωβουλευτή πλέον, Κυριάκο Βελόπουλο, στην διαδικτυακή πλατφόρμα HuffPost. GR! Σε ένα άρθρο του Γιάννη Ξένου, από όπου αντλώ αρκετές από τις αναφορές του:

«Μια από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης , με 4,14% και εκλέγει με άνεση έναν ευρωβουλευτή, τον επικεφαλής της,   Κυριάκο Βελόπουλο. Το κόμμα του στην Βόρεια Ελλάδα σε πολλούς νομούς βγήκε τέταρτο (Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Έβρο), τρίτο στις Σέρρες και σε πολλούς άλλους πέμπτο (Κιλκίς, Ημαθία, Β Θεσσαλονίκης, Β Δυτικής Αττικής, Α Θεσσαλονίκης, Κορινθίας και Χαλκιδικής) με ποσοστά παντού από 5% έως 7,78%, το ανώτερο στις Σέρρες. Η Ελληνική Λύση είναι προφανές ότι έλαβε από την Βόρεια Ελλάδα την ψήφο διαμαρτυρίας όσων τοποθετούνται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ . Η δεύτερη δεξαμενή που άντλησε ψήφους είναι η Χρυσή Αυγή ...
Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Βελόπουλου ...

Αλλά τα φώτα την επαύριον των εκλογών στον χώρο της ακροδεξιάς ή καλύτερα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι στραμμένα στον Κυριάκο Βελόπουλο . Ο Κ. Βελόπουλος έχει συμπληρώσει είκοσι χρόνια στα δημόσια πράγματα. Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 με εκπομπές για τα εθνικά θέματα και τηλεπωλήσεις στη Θεσσαλονίκη , στα πρότυπα των Αμερικανών τήλε-ευαγγελιστών. Ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε γνωστός με τις γιορτές για τον Μέγα Αλέξανδρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας . Το 2004 ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έδωσε πανελλαδική προβολή, αφού ήταν μεταξύ των τηλεπωλητών (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κ.ά.) που ενέταξε στο ΛΑΟΣ ...

Το 2007 εκλέχτηκε με τον ΛΑΟΣ βουλευτής στη Β Θεσσαλονίκης και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Τον Μάιο του 2010 ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2011, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, ενώ στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου , ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, απείχε από την ψηφοφορία. Τον Μάιο του 2012, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον ΛΑΟΣ   μαζί με άλλους βουλευτές (Αθ. Πλεύρης, Γ. Ανατολάκης κ.ά.). Ο Γ. Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή τον είχε αποκαλέσει «ρουφιάνο του κόμματος». Προσχώρησε στη ΝΔ και τη στήριξε στις εκλογές του 2012 ...

Μεγάλες σκοτούρες για τον Κυριάκο Βελόπουλο ...

Το 2012 ο Κ. Βελόπουλος είχε μεγαλύτερες σκοτούρες από το αν η κυβέρνηση Παπαδήμου θα περνούσε από τη Βουλή το «μνημόνιο 2», ή αν θα επιβίωνε πολιτικά ο ΛΑΟΣ. Τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθηκαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα άτομα (επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών κ.ά.) ως εμπλεκόμενα σε τέσσερα κυκλώματα εκβιαστών και τοκογλυφίας, που δρούσαν πάνω από δέκα χρόνια.

Εν τέλει, από όλους αυτούς, ένοχος κρίθηκε (τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο) μόνο   ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης για υποθέσεις τοκογλυφίας ...

Ο Μ. Καραμπέρης, εκτός από πολύ γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας της Θεσσαλονίκης , αλλά και με τα κτηματομεσιτικά, είχε εμπλακεί με την πολιτική. Στις περιφερειακές εκλογές του 2009, ο Κ. Βελόπουλος κατέβηκε με το χρίσμα του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ψηφοδέλτιό του ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο Μ . Καραμπέρης. Στον συνδυασμό ο Κ. Βελόπουλος είχε δώσει τον ταιριαστό τίτλο: «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις», και κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του , είχε πει για τον Μ. Καραμπέρη:

«Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους Βορειοελλαδίτες . Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν . Εμείς επιλέξαμε προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες ...»!
Ο Γ. Καρατζαφέρης, στην έκρηξη του κατά του Βελόπουλου όταν έφυγε από το κόμμα του , δήλωσε στην εκπομπή του ότι κράτησε τον αχάριστο στο κόμμα του , παρά την εμπλοκή του με τον Καραμπέρη. Αλλά περασμένα ξεχασμένα ... »!

Δημοσίευμα αναφέρει πώς έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση ο Κυριάκος Βελόπουλος ? Αληθεύει?
Μετά τις ευρωεκλογές και το απόλυτα επιτυχές αποτέλεσμα του κόμματος «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος», ο κ. Βελόπουλος σε παρουσίασή του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μιλώντας για τα ψηφοδέλτια του κόμματός του στις εθνικές εκλογές , είπε μεταξύ των άλλων:

«Έχουμε 1000 αιτήσεις υποψηφίων, μετά το 4,2% στις ευρωεκλογές, λογικό είναι, αλλά εξ» αυτών οι 400 θα κατέβουν, αναγκαστικά, δεν γίνεται να κατέβουν όλοι»! Υπογραμμίζοντας Ο κ. Βελόπουλος ότι:

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιος στα ψηφοδέλτια είναι το λευκό ποινικό του μητρώο»!
Όταν διαβάσαμε αυτήν τη δήλωσή του, θυμηθήκαμε μια παλαιά δημοσίευση όπου φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Βελόπουλος με την ελληνική δικαιοσύνη! Η οποία αναφορά γινόταν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Ixnos. blogspot. com!

Και από αυτήν την δημοσίευση αντλούμε το παρακάτω απόσπασμα, μιας εκτενούς δημοσίευσης:
«... Σύμφωνα με την απόφαση 1375-1376 / 99 του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤV Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζαρκάδας κατήγγειλε ότι ο Βελόπουλος, ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής κοινωνικής εκπομπής, ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 1.440.000 δραχμών από τις διαφημίσεις που έμπαιναν στο κανάλι. Κατά τη διαδικασία της δίκης αποδείχτηκε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος , ενώ είχε συμφωνήσει ότι το 60% των διαφημίσεων θα δίνει στον ιδιοκτήτη του και το 40% θα το κρατάει αυτός, εισέπραξε 2.400.000 δραχμές και δεν απέδωσε τις 1.440.000 δραχμές ....
... Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση . Εν συνεχεία, ο τότε πολιτευτής προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αλλά το ανώτατο δικαστήριο, με την υπ»αριθμόν 325/2000 απόφασή του, απέρριψε την από 24 Μαΐου αίτησή του και η ποινή παρέμεινε ...»!

Τα δημόσια πρόσωπα και δη εκλεγμένα οφείλουν να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ...
Επαναφέροντας στη μνήμη μας αυτό το δημοσίευμα, χωρίς να μπορούμε να διασταυρώσουμε τα όσα αναφέρει το εν λόγω blog και γι αυτό κρατάμε αποστάσεις από όσα αναφέρονται σε αυτό για τον ευρωβουλευτή σήμερα , Κυριάκο Βελόπουλο, αναζητήσαμε την απόφαση του Αρείου Πάγου (325/2000) και στην οποία αναφέρεται στο τέλος της, πως για τους λόγους αυτούς (διατυπώνονται στην απόφαση που έχουμε στα χέρια μας):

Απορρίπτει την από 24 Μαΐου 1999 αίτηση του Κ.Ι.Β. κατοίκου Θεσσαλονίκης για αναίρεση της αποφάσεως 1375-1376 / 1999 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης και καταδικάζει τον αναιρεσείοντα και στα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται ...

Ως εκ τούτων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται στον Κυριάκο Βελόπουλο , αφού σε αυτήν λόγω των προσωπικών δεδομένων υπάρχει αναφορά μόνο σε Κ.Ι.Β.

Ωστόσο, αν παρ ελπίδα η τελεσίδικη αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου για κατ εξακολούθηση υπεξαίρεση του Κ.Ι.Β. έχει κάποια, οποιαδήποτε, ή καμιά απολύτως σχέση με τον ευρωβουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο , νομίζουμε πως θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ευρωβουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος , από τη στιγμή που είναι δημόσιο πρόσωπο και δη εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό , προς γνώση των Ελλήνων ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου 2019, όπου μετέχει εκ νέου το κόμμα «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος»!

Άλλωστε και ο Ποινικός Κώδικας άρθρο Το 367, μας παρέχει το δικαίωμα να προβαίνουμε σε έλεγχο προς ενημέρωση της Κοινής Γνώμης , στο πλαίσιο του δικαιολογημένου δημοσίου ενδιαφέροντος ...
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Η Ε.Ω. επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη και του έθεσε το ερώτημα αν γνώριζε κάτι παραπάνω για την όλη υπόθεση. Ο κ. Μυλωνάκης απάντησε πως πρόκειται για πολύ παλιά απόφαση και δεν ξέρει κάτι περισσότερο.

Εμείς πάντως θα δημοσιεύσουμε αυτούσια οποιαδήποτε απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου, σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Του Ειδικού Συνεργάτη της Ελεύθερης Ώρας


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλία: Πολιτικοί και γιατροί σε εμπόριο παιδιών

Δεκαοκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γιατροί και ένας δήμαρχος συνελήφθησαν στην Ρέτζιο Εμίλια, στη βόρεια Ιταλία, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσαν μικρά παιδιά για να τα αποσπάσουν από τους γονείς τους και να τα «πουλήσουν» σε ανάδοχες οικογένειες.

Στην υπόθεση, που αποκαλύφθηκε σήμερα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται πολιτικοί, γιατροί και ψυχοθεραπευτές μιας οργάνωσης κοινωνικής μέριμνας στο Μονκαλιέρι, κοντά στο Τορίνο. Τα γραφεία αυτής της οργάνωσης ερευνήθηκαν σήμερα το πρωί από τους καραμπινιέρους.

Ο δήμαρχος της κοινότητας Μπιμπιάνο, κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια, συνελήφθη επίσης και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκων» και «απόπειρα εκβιασμού». Φέρονται ότι συμμετείχαν σε μια οργάνωση με στόχο να χειραγωγούν τα παιδιά κάνοντάς τους «πλύση εγκεφάλου». Κάποιες φορές μάλιστα τους έκαναν ηλεκτροσόκ – στα νεαρά θύματά τους έλεγαν ότι επρόκειτο για μια «μικρή μηχανή αναμνήσεων».

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, με την κωδική ονομασία «Άγγελοι και δαίμονες», ξεκίνησε το 2018. Χάρη στις προσπάθειες των καραμπινιέρων ήρθε στο φως το κόλπο που χρησιμοποιούσαν «για να παρουσιάσουν ως πρότυπο για τη σωτηρία των ανηλίκων που ήταν θύματα κακοποίησησης, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια παράνομη επιχείρηση σε βάρος των παιδιών», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

«Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο στόχος αυτών των ανθρώπων που κατηγορούνται ήταν να αποσπάσουν τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα και να τα εμπιστευτούν, με αμοιβή, σε άλλους γονείς», εξηγεί από την πλευρά της η Corriere della Sera.

Κάποια από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν: πλαστογραφούσαν τις ζωγραφιές των παιδιών προσθέτοντας σεξουαλικά υπονοούμενα ή «φύτευαν» ψεύτικες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο μυαλό των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, είχαν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους των ανάδοχων οικογενειών, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ιδιοκτήτες ενός σεξ-σοπ αλλά και πρόσωπα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην G20, δήλωσε: «Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κατηγορίες, θα είναι τρομακτικές και ανησυχητικές», είπε από την Οσάκα, στο περιθώριο της G20.Πηγή   thetoc.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πριν φύγουν δεν ξέχασαν τα παιδιά – Οριστική απόφαση

Με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 Δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο σύνολο των Δήμων όλης της χώρας.

Τα παιδιά από τεσσάρων θα πρέπει υποχρεωτικά να μορφώνονται από το Κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι 27 Δήμοι προστίθενται στους 298 Δήμους στους οποίους πέρσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Το μέτρο συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς του Δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών.


Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά.Πηγή   el.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από 1η Ιουλίου ο νέος Ποινικός Κώδικας για τις τροχαίες παραβάσεις – Τι προβλέπεται

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια, την πρώτη αιτία θανάτων όσον αφορά τα εργατικά ατυχήματα στις βιομηχανικές χώρες.

Ο νέος νόμος που θα ισχύει από Δευτέρα 1η Ιουλίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει στους οδηγούς μια νέα συμπεριφορά στην οδήγηση, αφού οι συνέπειες είναι σοβαρές.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας- Ν 4619/2019 (ΦΕΚ Α΄ 95/11.6.2019) που ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις στις αρχές του μήνα με έναρξη ισχύος την 1 Ιουλίου, ουσιαστικά καταργεί τον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε από την 1 Ιανουαρίου 1951 και προβαίνει στη ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος των ποινών, την κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων, την κατάργηση των πταισμάτων, καθώς και τον εξορθολογισμό των οικονομικών εγκλημάτων.

Έτσι σύμφωνα με τον νέο Κώδικα όποιος οδηγεί όχημα έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, ή οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, οδηγεί σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες ή αν οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Τέλος, όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
Πηγή   stoxos.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βολιβία: Άγνωστη ιογενής ασθένεια έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές της χώρας

Οι αρχές της Βολιβίας έχουν θέσει σε ισχύ υγειονομικά μέτρα και έχουν ζητήσει βοήθεια από ξένους γιατρούς προκειμένου να ταυτοποιήσουν μια άγνωστη ασθένεια, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και έχει προσβάλει τουλάχιστον δύο ακόμη, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η υπουργός Υγείας Γκαμπριέλα Μοντάνιο.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μια «ιογενή ασθένεια», όμως οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή που υπέκυψε, μία γιατρό, και στους δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας «επέτρεψαν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για γρίπη και άλλες ιογενείς ασθένειες», όπως ο δάγγειος πυρετός, πρόσθεσε η υπουργός.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την Μοντάνιο, η οποία έκανε λόγο για «τρία ακόμη ύποπτα κρούσματα (…) στο ίδιο νοσοκομείο (της Λα Πας)».

Τα δύο κρούσματα αφορούν ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους μολυσμένους ασθενείς, κάτι που δεν ισχύει για την περίπτωση του τρίτου ασθενή ο οποίος παρουσιάζει όμως «παρόμοια συμπτώματα».

Τρεις γιατροί που ειδικεύονται στις λοιμώδεις ασθένειες έχουν πάει στη Βολιβία από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία προκειμένου να βοηθήσουν τις τοπικές υγειονομικές αρχές.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς να μην δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά;

Αττίλας 1, Αττίλας 2 και τώρα ένας 3ος Θαλάσσιος αυτή τη φορά, ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρήσει και στην «νεκρή πόλη» της Αμμοχώστου. 


Του Γ. Σιώζου

Ξέφραγο οικόπεδο η Κύπρος, η μία από τις «εγγυήτριες» δυνάμεις, η Ελλάς, μάντρα με υλικά κατεδαφίσεως, φαιό νταμάρι, οδεύει ολοταχώς προς τις κάλπες. 

Το εθνικό κέντρο κωφεύει.

Σιγή ασυρμάτου για τα Εθνικά Θέματα, εξορισμένα από τις «συζητήσεις» των Τηλεοπτικών πάνελ των κομμάτων. 

Η Κύπρος όχι μόνον κείται μακρά, αλλά αν είναι δυνατόν, να εξαφανισθεί τελείως από τον χάρτη. 

Και αυτό, γιατί γνωρίζουν καλά, ότι η μοίρα της Κύπρου είναι συνυφασμένη με αυτήν του Ελληνισμού. 

Το εθνικό σεισμικό τόξο
 Κύπρου, Αιγαίου, Θράκης που εδώ και πολλά χρόνια έχει ενεργοποιήσει ο Τουρκικός επεκτατισμός, επιφέρει τεκτονικά ρήγματα και απειλεί με συρρίκνωση την Ελληνική εδαφική συγκρότηση. 

Ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, θα προκαλέσει «θερμοκρασίες υψικαμίνου», ικανές να «λιώσουν» το φαύλο πολιτικό Ελλαδικό σύστημα. 

Κόμματα και πολιτικές εξουσίες, που έχουν συνδέσει την παρουσία τους και την επιβίωσή τους από τους πάτρωνές τους ΗΠΑ και Ε.Ε., προσμένουν ματαίως την υποστήριξή τους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Οι Μύθοι του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, της αξιοποίησης των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ο περίφημος άξονας με το Ισραήλ, καταρρέουν με πάταγο. 

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Αμύνης, Αποστολάκη. 

«Σε μια αναμέτρηση με την Τουρκία, η Ελλάδα θα είναι μόνη της». 

Σε αυτήν την Θανάσιμη «μοναξιά», μας καταδίκασαν οι αδιέξοδες πολιτικές ξενόδουλων κυβερνήσεων, οι τυφλές και αντεθνικές συμμαχίες, για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. 

Ο Λαϊκός παράγοντας εν υπνώσει παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, ελπίζοντας σε έναν «από μηχανής Θεό» που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. 

Οι νέοι αναχωρούν, βλέποντας πως δεν έχουν μέλλον και βεβαίως χωρίς αυτούς και η ίδια η χώρα, δεν έχει μέλλον. 

Χώρα γερόντων, πενόμενων συνταξιούχων, ανέργων και «ελαστικά» εργαζόμενων, με αποσαθρωμένη παραγωγική βάση, περιμένει εναγωνίως την άφιξη «επενδυτών» και ελπίζει στην «προστασία» των «Συμμάχων». 

Τσίπρας ή Μητσοτάκης, ιδού το Μέγα δίλλημα που η απάντησή του, οδηγεί κατευθείαν στον χορό του Ζαλόγγου.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλβανικές εκλογές: Ψήφισαν και τα ‘φαντάσματα’- περισσότεροι οι ψήφοι από τους ψηφίσαντες

«περισσότεροι οι ψήφοι από τους ψηφίσαντες»

Ιούλιος 2, 2019. 09:14

«Σκανδαλώδης» χαρακτηρίστηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων σε όλη την αλβανική επικράτεια.

Σε πολλούς δήμους οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν υπέρ του μοναδικού υποψήφιου δημάρχου που υποστηρίζονταν από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, ήταν περισσότεροι από τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.

Τα παραδείγματα, δυστυχώς, πολλά, «και οι νικητές των δήμων έλαβαν πάνω από το …100% των ψηφισάντων. Οι νοθείες φαίνεται να έγιναν την τελευταία ώρα της εκλογικής διαδικασίας», σημειώνουν τα αλβανικά δημοσιεύματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Χιμάρα, όπου ο Γκιέργκι Γκόρο έλαβε 47 περισσότερους ψήφους από όσους πήγαν να ψηφίσουν!

Το ίδιο έγινε στη Λούσνια, στη Ντιβιάκα, στο Δυρράχιο ή στην Αυλώνα, αλλά και σε πολλούς μικρότερους δήμους, όπου άλλα έχει καταγράψει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και άλλα οι τοπικές επιτροπές για την παρουσία των ψηφοφόρων…

Το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο δεν συμμετείχε στις εκλογές κατήγγειλε τη χειραγώγηση των ψήφων στις εκλογές της 30ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση συμπλήρωσε τις άδειες κάλπες.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συνεχάρη τους πολίτες, οι οποίοι έμειναν μακριά από τη βία την ημέρα των εκλογών τονίζοντας ότι «η Αλβανία σώθηκε από την παγίδα της εμφύλιας διαμάχης και ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Αλβανούς που δεν έπεσα θύματα της συγκρουσιακής ρητορικής των ανεύθυνων ηγετών, που με την παρακίνηση της βίας θέλουν να κρύψουν σκάνδαλα και τη λογοδοσία τους».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις τοπικές εκλογές ως ‘κυβερνητικές εκλογές’.

Πηγή  shekulli.com.al  και  εδω

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμός στον «αέρα» της ΕΡΤ: Από το πάνελ της εκπομπής αποχώρησε ο Μανώλης Κοττάκης (Video)

Απίστευτος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον παρουσιαστή της ΕΡΤ Σεραφείμ Κοτρώτσο και τον δημοσιογράφο και διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη στο πάνελ της εκπομπής «Η επόμενη μέρα».

Αφορμή στάθηκε η επιστολή Καραμανλή στον Μπους για την επίλυση του Σκοπιανού.

Ο κ. Κοττάκης προσπαθώντας να εξηγήσει τι προηγήθηκε της επιστολής, αναφέρθηκε στο πλαίσιο, με τον παρουσιαστή να του ζητά να σταματήσει την τοποθέτησή του και να καταθέσει την ερώτηση.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής κι ενώ στο στούντιο ήταν καλεσμένοι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Σοφία Ζαχαράκη, προκλήθηκε ένταση μεταξύ του παρουσιαστή της ΕΡΤ, Σεραφείμ Κοτρώτσου και του δημοσιογράφου και διευθυντή της ΕΣΤΙΑΣ, Μανώλη Κοττάκη.

Μάλιστα, η τοποθέτηση Κοττάκη προκάλεσε και την αντίδραση του Δημήτρη Τζανακόπουλου που τον κάλεσε να μην κάνει μάθημα ιστορίας, αλλά την ερώτησή του.

«Εσείς θα μου πείτε τι θα κάνω;», απάντησε ο δημοσιογράφος.

«Είναι δημοσιογραφική τοποθέτηση, αλλά και πολιτική τοποθέτηση. Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω. Πώς θα γίνει με τον κόφτη που έχετε βάλει εσείς; προσβάλλομαι όταν στο 10ο δευτερόλεπτο με διακόπτετε».

«Γράψ’ τα στην «ΕΣΤΙΑ» Μανώλη αυτά», ανταπάντησε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και ακολούθησε χαμός.

«Είστε προσβλητικός και συνομωσιολόγος» είπε σε άλλο σημείο της εκπομπής απευθυνόμενος στον Μανώλη Κοττάκη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Μανώλης Κοττάκης προτίμησε να φύγει από την εκπομπή ισχυριζόμενος ότι από την αρχή που προσπαθεί αν μιλήσει «τρώει τάκλιν», με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο να του ζητά επίμονα να κάνει την ερώτησή του!

Μετά το διάλειμμα που δόθηκε, ο Μανώλης Κοττάκης είχε αποχωρήσει.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επί 6 ημέρες έβρισκαν χάπια τζιχαντιστών στον Πειραιά - Ασύλληπτη ποσότητα

Τεράστια είναι η ποσότητα χαπιών Captagon, γνωστών ως «χάπια των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκε στον Πειραιά.

Η έρευνα στα εμπορευματοκιβώτια διήρκησε 6 ολόκληρες ημέρες και ολοκληρώθηκε μόλις σήμερα, ενώ είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Τετάρτη. Μέχρι την Παρασκευή είχε εντοπιστεί τουλάχιστον 1,5 τόνος Captagon που αντιστοιχεί σε 10.018.260 δισκία - και αυτό μόνο στο πρώτο από τα τρία εμπορευματοκιβώτια.

Αναλυτική ενημέρωση για την επιχείρηση θα υπάρξει την Πέμπτη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα Captagon εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτια με προέλευση την Λαττάκεια της Συρίας και προορισμό την Κίνα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλο το καλοκαίρι θα μείνουν στις Κυκλάδες οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ - Σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις

Εκατοντάδες είναι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) οι οποίοι «οργώνουν» τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και οι Κυκλάδες, προκειμένου να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η επιχείρηση «Καταιγίδα στο Αιγαίο» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι η μεγαλύτερη σε κλίμακα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με τους εφοριακούς να μετακινούνται με θαλαμηγούς και πλωτά μέσα από νησί σε νησί, ενώ χρησιμοποιούν μέχρι και drone για να παρακολουθούν πολυτελή σκάφη, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις μεταμφιέζονται χρησιμοποιώντας ψεύτικα, μούσια, μουστάκια και περούκες, νοικιάζουν ξαπλώστρες σε παραλίες, κλείνουν τραπέζια σε επιχειρήσεις και δωμάτια σε ξενοδοχεία, πραγματοποιώντας με μεθοδικότητα την έρευνά τους για να διαπιστώσουν φορολογικές παραβάσεις.

Η έρευνα έχει επεκταθεί σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ξενοδοχεία, καταστήματα πώλησης ρούχων και κοσμημάτων για να διαπιστωθεί αν τα εμπορεύματα διακινούνται με νόμιμα τιμολόγια και αν κόβονται αποδείξεις λιανικής πώλησης. Μετά το θορυβώδες λουκέτο στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Salt Bae στη Μύκονο που δεν είχε κόψει αποδείξεις 25.800 ευρώ, η ΑΑΔΕ έκλεισε για λίγα 24ωρα πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο που έκανε «χρυσές δουλειές» χωρίς αποδείξεις. Επίσης η επιγραφή «αναστολή λειτουργίας λόγω φορολογικών παραβάσεων» αναρτήθηκε στη συνέχεια σε γνωστό κατάστημα ρούχων στη Μύκονο αλλά και σε πολυτελές εστιατόριο στη Ρόδο.

Σε επίπεδο Κυκλάδων, μετά τη Μύκονο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα τα νησιά τα οποία παρουσιάζεται έντονη τουριστική δραστηριότητα όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος κ.α. και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα τάξη πραγμάτων βάζει φιλολαϊκή μάσκα! Νέο φόρο πλούτου ζητάει ο Σόρος και η παρέα του

H Νέα Τάξη Πραγμάτων όπως έχει διαφανεί από τις δράσεις της εδώ και καιρό τα έχει βάλει με τα φιλολαϊκά πατριωτικά κινήματα, των οποίων η ρητορική ακούγεται δελεαστική στα αυτιά των ψηφοφόρων.

Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησε το, λέει ο λαός κι από ότι φαίνεται , αφού η ΝΤΠ δεν κατάφερε , όπως διεφάνη και στις Ευρωεκλογές, να πλήξει τα λαϊκά κινήματα, άλλαξε τακτική και τώρα υιοθετεί την φιλολαϊκή γραμμή τους!

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος και μέλη των οικογενειών Gund και Pritzker συγκαταλέγονται μεταξύ των πλουσιότερων επιχειρηματικών ηγετών του κόσμου και προχώρησαν στην πρωτοβουλία να υπογράψουν μια επιστολή που καλεί για νέο φόρο πλούτου των ΗΠΑ.

Ο Σόρος και οι άλλοι υπογράφοντες ισχυρίζονται ότι ένας φόρος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί του ενεργητικού άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόσθετος φόρος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα μπορούσε να δημιουργήσει φορολογικά έσοδα ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για δέκα χρόνια.

Η επιστολή, που κυκλοφόρησε σήμερα, απευθύνθηκε στους «Προεδρικούς υποψηφίους του 2020», υποστηρίζει ότι «η Αμερική έχει ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσει περισσότερο τον πλούτο μας. Ένας φόρος περιουσίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στη βελτίωση της οικονομίας, στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας, στη δίκαιη δημιουργία ευκαιριών και στην ενίσχυση των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Η καθιέρωση ενός φόρου περιουσίας είναι προς το συμφέρον της δημοκρατίας μας. »

Η επιστολή παρουσιάζεται ως «πρόσκληση για δράση» που αντιμετωπίζει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων κόσμων και ισχυρίζεται ότι εκατομμύρια Αμερικανοί μεσαίου εισοδήματος πληρώνουν ήδη φόρο περιουσίας με τη μορφή φόρων ιδιοκτησίας στην πρωταρχική μορφή του πλούτου ,  το σπίτι τους.

«Το επόμενο δολάριο των νέων φορολογικών εσόδων θα πρέπει να προέρχεται από τους πιο οικονομικά τυχερούς, όχι από μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος Αμερικανούς».

Μάλιστα η επιστολή ονομάζει τη γερουσιαστή Elizabeth Warren, τον δήμαρχο Pete Buttigieg και τον εκπρόσωπο Beto O’Rourke, ως υποστηρικτές της ιδέας του φόρου περιουσίας. Στην επιστολή δεν αναφέρεται ο γερουσιαστής Bernie Sanders.

Ο Sanders στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ένα σχέδιο φορολογίας περιουσίας με επιτόκια έως και 77% σε κληρονομιές άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ocasio-Cortez από την πλευρά της δήλωσε ότι το εισόδημα άνω των $ 10 εκατομμυρίων μπορεί να χρειαστεί να φορολογηθεί μέχρι 70%.

Ο πλήρης κατάλογος των υπογραφόντων περιλαμβάνει τα εξής «μπουμπούκια»: Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Abigail Disney, Sean Eldridge, Stephen R. Αγγλικά, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Chris Hughes, Molly Munger, Regan Pritzker, Rosenstein, Stephen M.Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alex Soros, George Soros.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!