EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας

Η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν πολλές άλλες κρατικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν ανάλογα – όπως τα ΕΛΤΑ που εγγράφουν μηνιαίες ζημίες της τάξης των 8 εκ. €., ενώ επιβαρύνουν τη ΔΕΗ, αφού δεν της αποδίδουν τους λογαριασμούς της που εισπράττουν. Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ δεν παράγει μόνο ζημίες και χρέη, αλλά επιβαρύνει και αυτή με τη σειρά της τη ΔΕΗ, αφού της οφείλει περί τα 300 εκ. €! Αντί δε η κυβέρνηση να βρει λύσεις για όλους αυτούς που οφείλουν στη ΔΕΗ, θέλει να αυξήσει την τιμή του ρεύματος στους καταναλωτές – τους οποίους έτσι ουσιαστικά κοροϊδεύει, αφού από τη μία μεριά υπόσχεται να μειώσει τη φορολογία, ενώ από την άλλη θα αναπληρώσει τη μείωση με τις αυξήσεις του ρεύματος που ασφαλώς είναι φορολογία από τη διπλανή πόρτα.

Επικαιρότητα


Η ΔΕΗ συζητείται πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα – όπου το βασικό επιχείρημα αυτών που θέλουν να ξεπουληθεί είναι το ότι, το κράτος δεν είναι ικανό να τη διοικήσει σωστά. Εν προκειμένω θα έπρεπε βέβαια να αναρωτηθούν εάν το κράτος, το οποίο δεν κυβερνάται ούτε το ίδιο σωστά παράγοντας ελλείμματα (=ζημίες), θα έπρεπε κατ’ αναλογία να ξεπουληθεί σε κάποιον ιδιώτη ή σε κάποιο άλλο κράτος – υπενθυμίζοντας πως η εταιρεία που εξαγόρασε μόνο τα κερδοφόρα αεροδρόμια μας, με μία σκανδαλώδη σύμβαση και που επενδύει στον εκσυγχρονισμό τους με κοινοτικά προγράμματα για την Ελλάδα (= με το ένα χέρι μας δίνουν τα χρήματα των Ευρωπαίων οι Γερμανοί και με το άλλο μας τα παίρνουν οι ίδιοι), είναι η κρατική γερμανική FRAPORT.

Όπως σε όλα δε, οι υποστηρικτές του ξεπουλήματος δεν ορίζουν καν το πρόβλημα, για το οποίο θα έπρεπε να αναζητηθεί η λύση – ενώ χωρίς τον ορισμό του προβλήματος δεν είναι ποτέ δυνατόν να βρει κανείς τη λύση. Παράδειγμα οι πολύωρες κενές συζητήσεις περί ιδιωτικών επενδύσεων, εγχωρίων ή ξένων, χωρίς τον ορισμό τους – σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε να αναφερθούμε στο ότι, οι επενδύσεις εξαρτώνται από τα εξής:

(α) από τη ζήτηση του εξωτερικού (=εξαγωγές), όπου όμως τα προϊόντα πρέπει να είναι ανταγωνιστικά – κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει όταν το εμπορικό μας έλλειμμα το πεντάμηνο του 2019 εκτοξεύθηκε πάνω από το -16% (υπενθυμίζοντας πως το εμπορικό ισοζύγιο είναι ο τέταρτος συντελεστής του ΑΕΠ, οπότε για να μη μειωθεί θα πρέπει να αυξηθούν ανάλογα οι υπόλοιποι),

(β) από τη ζήτηση του εσωτερικού που όμως προϋποθέτει αύξηση των μισθών – επίσης αδύνατον όταν η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας υποχωρεί, αφού δεν διεξάγονται επενδύσεις,

(γ) από την ανταγωνιστική φορολογία με τις γύρω χώρες, όπου οι επιχειρήσεις στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Κύπρο κλπ. φορολογούνται με λιγότερο από 15% – ενώ το κόστος της ενέργειας τους, της χρηματοδότησης τους κοκ.  είναι πολύ χαμηλότερο,

(δ) από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής από το χρόνο απόδοσης δικαιοσύνης κλπ. – άρα από τις μεταρρυθμίσεις που όμως είναι αδύνατες σε εποχές κρίσης, αφού οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να τις δρομολογήσουν, όσο και αν οι κυβερνήσεις θέλουν να τις επιβάλλουν.

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η αναφορά σε ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι εκτός τόπου και χρόνου – επίσης για το ότι προηγούνται σε τέτοιες εποχές πάντοτε οι δημόσιες επενδύσεις, για να δημιουργήσουν ζήτηση και να ακολουθήσουν οι ιδιωτικές, οπότε να αυξηθεί παράλληλα η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Φυσικά κυρίως οι εγχώριες, αφού τα τελευταία τριάντα χρόνια οι ξένες επενδύσεις ήταν της τάξης του 1-1,5% του ΑΕΠ, ενώ οι εγχώριες άνω του 20% (πριν από την κρίση) – σημειώνοντας πως η άνοδος των ξένων επενδύσεων την τελευταία τετραετία οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στο ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων μας.

Περαιτέρω, η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν πολλές άλλες κρατικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν ανάλογα – όπως τα ΕΛΤΑ που εγγράφουν μηνιαίες ζημίες της τάξης των 8 εκ. €. Εύλογα βέβαια, αφού ο ετήσιος τζίρος τους είναι περί τα 300 εκ. € και το κόστος μισθοδοσίας τους 220 εκ. € – ενώ επιβαρύνουν τη ΔΕΗ, αφού δεν της αποδίδουν τους λογαριασμούς της που εισπράττουν.

Ο ΟΑΣΑ είναι επίσης ζημιογόνος, αν και το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μειώσει σημαντικά τις απώλειες του – ενώ η ΛΑΡΚΟ δεν παράγει μόνο ζημίες και χρέη (δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2015), αλλά επιβαρύνει και αυτή με τη σειρά της τη ΔΕΗ, αφού της οφείλει περί τα 300 εκ. €! Αντί δε η κυβέρνηση να βρει λύσεις για όλους αυτούς που οφείλουν στη ΔΕΗ, θέλει να αυξήσει την τιμή του ρεύματος στους καταναλωτές – τους οποίους θέλει έτσι να κοροϊδέψει, αφού από τη μία μεριά μειώνει τη φορολογία, ενώ από την άλλη θα αναπληρώσει τη μείωση με τις αυξήσεις του ρεύματος που ασφαλώς είναι φορολογία από τη διπλανή πόρτα. Την ίδια στιγμή ακούγεται πως η Μυτιληναίος αγοράζει το ρεύμα από τη ΔΕΗ για 37 €, όταν μόνο το κόστος του για τη ΔΕΗ χωρίς καν τα εργατικά είναι περί τα 70 €!

Τέλος, ζημιογόνος παρέμεινε και ο ΟΣΕ το 2018, με ζημίες 283,5 δις € – επίσης επειδή δεν έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες επενδύσεις. Εκτός αυτού ο ΟΑΣΘ, η Ελληνική Εταιρεία Ζάχαρης που έχει μετατραπεί πλέον σε εισαγωγική από παραγωγική εταιρεία σε μεγάλο βαθμό, ενώ ακόμη και η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει προβλήματα – παρά το ότι έχει το μονοπώλιο του νερού στην Αθήνα.

Ολοκληρώνοντας, όλα αυτά δεν οφείλονται μόνο στην ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά, επί πλέον, στην πολιτική των μνημονίων – η οποία δεν επιτρέπει ούτε καν τις απαραίτητες επενδύσεις στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί το παραπάνω χάος. Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς πως δεν είναι αντιμέτωπος μόνο με ένα συμβόλαιο θανάτου της ΔΕΗ, αλλά με ένα συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας – το οποίο έχουν επιβάλλει μεν οι ξένοι, αλλά το υπέγραψαν Έλληνες.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σύνδρομο Τσίπρα»... στην Ιταλία κι η Μπίλντερμπεργκ στην ηγεσία της ΕΕ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Όποιος λέει πως αλλάζει την Ε.Ε. από τα μέσα, ψεύδεται.
Ο μοναδικός δρόμος;...

Έξοδος από την Ε.Ε. πριν είναι πολύ αργά.
Όπως συμβαίνει με ένα αυτοκίνητο που τρέχει προς το γκρεμό»


Όταν ο Jean-Claude Juncker, απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε., νηφάλιος ή πιωμένος δεν έχει καμία σημασία, δικαιώθηκε όταν είχε δηλώσει με όση απλότητα μπορεί να υπάρξει πως «Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα»;

Το Νοέμβρη του 2018, είχε δίκιο ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας όταν συμβούλευε την ιταλική κυβέρνηση: «Παραδοθείτε αμέσως, μετά θα είναι χειρότερα»;
[Βλέπε σε: Η απάντηση Fusaro στον Τσίπρα: «Εν συντομία, ο λόγος ενός πειθήνιου σκλάβου»!].
Τραγική ειρωνεία... ή "σύμπτωση", όπως αποκαλύπτουν σήμερα ΟΛΑ τα διεθνή ΜΜΕ (ποτέ δεν έγινε αναφορά στα ελληνόφωνα ΜΜΕ), πως την περίοδο των "διαπραγματεύσεων" της Ελλάδας με την Τρόικα (είχε βαπτιστεί "θεσμοί" από την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, που διαλαλούσε ως "πρώτη φορά αριστερά"), η Ursula von der Leyen απαίτησε στη γερμανική βουλή την υποθήκευση της ελληνικής Δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση προς τους "διεθνείς δανειστές".

Μια απαίτηση τόσο "ριζοσπαστική", πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία ακόμη και της πιο σκληρής αποικιοκρατίας, που είχε αναγκάσει ακόμη και την Φροϋλάιν Μέρκελ ν' αποστασιοποιηθεί δημόσια από αυτή την ανήθικη απαίτηση της σημερινής προέδρου της Ε.Ε. Όμως, λίγο αργότερα έκανε πραγματικότητα η κυβέρνηση Τσίπρα με νόμο υποθήκευσης της Δημόσιας Περιουσίας για 99 χρόνια με το περιβόητο Υπερ-Ταμείο, χωρίς προηγούμενο αφού κι οι ναζί έκλεψαν τον χρυσό της Ελλάδας με "αναγκαστικό κατοχικό δάνειο" που υπεγράφη με όλους τους τύπους... (υπομονή λοιπόν... απομένουν 96 χρόνια).

Τότε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στίγμα 97,6" η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά  υπερασπίστηκε το έγκλημα με το εκπληκτικό: «Τα 99 χρόνια δεν μας τρομάζουν. Και η τουρκική κατοχή ήταν τέσσερις αιώνες. Είμαστε ανθεκτικός λαός»!Σήμερα έχουμε μια τεράστια "αναβάθμιση" στην εκπροσώπηση του 4ου Ράιχ!
Για πρώτη φορά από ίδρυσης της "Ενωμένης Ευρώπης" τις θέσεις του διευθυντηρίου δεν καταλαμβάνουν πλέον επίσημα στελέχη μασονικών στοών και της Goldman Sachs, αλλά απευθείας επίσημα στελέχη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


Γράφει ο μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro: (1)


«Γνωρίζατε ότι η Ursula von der Leyen και η Christine Lagarde ήταν στη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ; Μάλιστα η Von der Leyen το 2015, 2016, 2018, 2019. Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ επέλεξε προφανώς να τις τοποθετήσει στην κορυφή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για το καλό των λαών και των εργατικών τάξεων.
Υπάρχει μια λέσχη, η οποία ονομάζεταιΜπίλντερμπεργκ Bilderberg, αποτελούμενη από μια συνάθροιση οικονομολόγων (π.χ. Mario Monti), δημοσιογράφων, ανιθαγενών [απάτριδων] μεγιστάνων του κεφαλαίου, που κανένας τους δεν έχει εκλεγεί από κανέναν και που αποφασίζουν τη μοίρα όλων. Συγκεντρώνονται μυστικά, σε θωρακισμένους χώρους και υπερασπιστεί από την αστυνομία. Αποφασίζουν τις οικονομικές πολιτικές (όπως τηΔιατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων - Transatlantic Trade and Investment Partnership) και προωθούν το σχέδιο μιας νέας παγκόσμιας τάξης στην οποία η οικονομία είναι εντελώς ανεξέλεγκτη και κυριαρχούν οι αρχές της ανταγωνιστικότητας, των κερδών και της κοινωνικής καταστροφής. Πρώτον πρέπει πρώτα να το ξέρουμε. Δεύτερον, πρέπει να οργανωθούμε».

Η εκπρόσωπος των τραπεζιτών, της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η Ursula von der Leyen... Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (η μοναδική "αρμοδιότητα" της λεγόμενης ευρωβουλής -μόνον βουλή δεν είναι-, η επικύρωση του απόλυτου κι ανεξέλεγκτου διευθυντηρίου) έγινε πραγματικότητα με τις καθοριστικές ψήφους του Κινήματος 5 αστέρων -κυβερνητικός εταίρος της Λέγκας του Σαλβίνι-, πέρα κι ενάντια σε όσα διακήρυσσε. Οι τραπεζίτες επέλεξαν την εκλεκτή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ με μόλις 9 ψήφους διαφορά και συνεπώς οι 14 των ευρωβουλευτών του Κινήματος 5 αστέρων ήταν οι ψήφοι που έκριναν τη νίκη του 4ου Ράιχ.
Αυτή η ψήφος δεν ήταν πιρουέτα... αλλά κυβίστηση (στην καθομιλουμένη κωλοτούμπα)... «Σύνδρομο Τσίπρα» (2).

Φθίνουν καθοριστικά οι ελπίδες πως η ιταλική κυβέρνηση μπορεί πλέον ν' αντισταθεί στο 4ο Ράιχ κι όλα δείχνουν πως θα υποταχθεί με λίγα ψίχουλα (ανταλλάγματα). Αυτή η ψήφος άνοιξε τη συζήτηση στη γειτονική Ιταλία για το μέλλον της κυβέρνησης του καθηγητή Κόντε:

- έντονες αμφισβητήσεις αλλά και κατηγορίες περί προδοσίας στο εσωτερικό του Κινήματος 5 αστέρων που κατάκτησε την κυβερνητική εξουσία με το σύνθημα "Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ" (βλέπε το πραγματικά καταπληκτικό βίντεο που έδωσε τη νίκη στο Κ5α, με τίτλο "Κ5α για επιστροφή στη λίρα με ένα δημοψήφισμα": ΕΔΩ)...

- σκέψεις για μια νέα κυβέρνηση Κόντε, αλλά μεταξύ Κινήματος 5 αστέρων, "αριστεράς" ("Δημοκρατικό Κόμμα", το πρώην μεγαλύτερο Κομουνιστικό κόμμα της δύσης) και δεξιάς (Μπερλουσκόνι) που έχει συμμαχήσει με την αριστερά με κοινό στοιχείο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ιταλίας...

- πιέσεις στον Σαλβίνι στο εσωτερικό της Λέγκας για απόσυρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε... και προσφυγή στις κάλπες, αφού αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς τα ποσοστά του...

- τον πρόεδρο της Ιταλίας, κύριο εκφραστή της πολιτικής του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου (πρώην δεξιός που έγινε πρόεδρος με πρόταση και υπερψήφιση από την "αριστερά"), που προωθεί μια λύση κυβέρνησης "τεχνοκρατών" με επικεφαλής τον Ντράγκι που ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Ε.Κ.Τ....

Στη σημερινή ιταλική βουλή (εκλογές 4 Μάρτη 2018):

- το Κίνημα 5 αστέρων είναι το μεγαλύτερο ιταλικό πολιτικό κόμμα (33%), αλλά σε εκλογές Περιφερειών που έγιναν στο μεταξύ, στις ευρωεκλογές και στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο όριο του 15% και δεν επιθυμεί με τίποτα προσφυγή στις κάλπες...

- η "αριστερά", το "Δημοκρατικό Κόμμα" (η εξωκοινοβουλευτική εξαφανίστηκε εκλογικά στις ευρωεκλογές, όπως συνέβη και στην Ελλάδα), διατηρεί τις δυνάμεις της 18%, αλλά δεν επιθυμεί με τίποτα προσφυγή στις κάλπες...

- η Λέγκα του Σαλβίνι είναι σήμερα το πρώτο σε δύναμη ιταλικό πολιτικό κόμμα και αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς τη δημοτικότητα (ξεπερνάει το 38%), προτιμώντας ν' αποκομίζει τεράστια οφέλη από την κυβερνητική πολιτική των υπουργών του. Οφέλη που συσπειρώνουν στο εσωτερικό τους ακόμη και δυνάμεις της πάλαι ποτέ κομουνιστικής αριστεράς... αναμένωντας την κατάλληλη στιγμή για να απαιτήσει εκλογές... Αρκεί να σκεφθούμε πως η επιχείρηση της "ηρωίδας καπετάνισσας" του πρόσφερε στις δημοσκοπήσεις μια άνοδο της τάξης του 2% [Βλέπε για την "καπετάνισσα" των ΜΚΟ: Ο ψεύτης καθηγητής στο Πάντειον Πανεπιστήμιο... Στην Ιταλία οι μυστικές υπηρεσίες κι οι "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ... ο πακτωλός χρημάτων!]. Μπροστά στη ραγδαία άνοδο της Λέγκας του Σαλβίνι το νέο εφεύρημα είναι πως χρηματοδοτούνται από τον Πούτιν, με ταυτόχρονη προπαγάνδα Ρωσοφοβίας.

Fernando Rossi: «Ο Τζωρτζ Σόρος κι ο άλλος δισεκατομμυριούχος σιωνιστής Νίκολας Μπεργκρούεν, υπαγορεύουν τις επιλογές στην Ursula von der Leyen»

Ο φίλος και σύντροφος Ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, "αναρωτιέται":


«Τι συμβαίνει στο Κίνημα 5 αστέρων;
Πρώτα ψηφίζουν Sassoli,* κοινό υποψήφιο της Φόρτσα Ιτάλια [δεξιά[ και του Δημοκρατικού Κόμματος [αριστερά], υποψήφιο με εντικυβερνητική συμμαχία εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη θέση ενός αντιπροέδρου της ευρωβουλής, και τώρα προσφέρουν στη δεξιά [Φόρτσα Ιτάλια] και την "αριστερά" [Δημοκρατικό Κόμμα] τις αναγκαίες ψήφους για την εκλογή της πρώην υπουργού Άμυνας της Γερμανίας Ursula von der Leyen, που λένε ότι τους υποσχέθηκε τη θέση σημαντικού Επιτρόπου...
Αλήθεια, αυτή δεν είναι εκείνη η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλαμε τη ριζική αλλαγή της;»


* Δαβίδ Μαρία Σασόλι, ιταλός δημοσιογράφος, ευρωβουλευτής του "Δημοκρατικού Κόμματος", εκλέχθηκε για πρώτη φορά ευρωβουλευτής το 2009 κι εξελέγη Πρόεδρος της "ευρωβουλής στις 3 Ιούλη 2019, με συνεργασία των ομάδων της ευρωπαϊκής "αριστεράς" και δεξιάς, αφού διαμοίρασαν αναλογικά τους αντιπροέδρους όπως ακριβώς συμβαίνει με ΟΛΟΥΣ τους αντιπροέδρους της ευρωβουλής (ειδικά προνόμια κι απολαβές, βέβαια χωρίς κανένα ουσιαστικό θεσμικό ρόλο)-, συμπεριλαμβανομένων κι Ελλήνων αντιπροέδρων: Βόζεμπεργκ, Ανδρουλάκης, Ασημακοπούλου και φυσικά ο "ριζοσπάστης αριστερός" Παπαδημούλης που τον "χρεώθηκε" στη συνεργασία δεξιάς κι αριστεράς ο ίδιος ο Δαβίδ Μαρία Σασόλι, ενόψει υλοποίησης της απόφασης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών για τον συριζα, που θα αποτελέσει τον κύριο και κεντρικό κορμό της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Ουσιαστικά έχουμε την απόλυτη συμπαιγνία, την απόλυτη συνδιαλλαγή και συνεργασία "αριστεράς" και δεξιάς για τη στάχτη στα μάτια των λαών, την εξαπάτηση των λαών με το αφήγημα του κινδύνου της "ακροδεξιάς", της "κλιματικής αλλαγής", των "ανοιχτών συνόρων" για πρόσκληση μεταναστών που χρησιμοποιούνται εναντίον των εργατικών τάξεων της Ευρώπης, φθηνότερα εργατικά χέρια σκλάβων, κτύπημα εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων από αιώνες.

Να σημειωθεί πως αυτό το πανηγύρι συνδιαλλαγής και κατασπατάλησης εκατομμυρίων που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, οφείλουμε να εξαιρέσουμε το ΚΚΕ, το οποίο δεν ανήκει, δεν συμμετέχει σε κανένα λόμπι (ευρωομάδα), ή "έμπιστους" του Σόρος που επισήμως μας ενημέρωσε για τους δικούς του ανθρώπους ο ίδιος ο "φιλάνθρωπος" και ουδείς μίλησε γι' αυτό. 226 Ευρωβουλευτέςσε σύνολο 751 εμφανίζονται μέσα στην Ευρωβουλή ως "έμπιστοι" της οργάνωσης "Open Society" του Σόρος... 7 Αντιπρόεδροι, δεκάδες Συντονιστών Επιτροπών, μέλη 11 Επιτροπών, 26 μέλη Αντιπροσωπειών... Μεταξύ αυτών έξι (6) Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι στη λίστα των "έμπιστων" του Σόρος και κανείς τους δεν έχει μιλήσει, δεν έχει ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον του "φιλάνθρωπου" εκατομμυριούχου, αν βέβαια θίγεται. Πάντως ο Πάνος Καμμένος, ασχέτως την άποψη που έχει ο οποιοσδήποτε γι' αυτόν, τόλμησε μέσα στη Βουλή να κτυπήσει τον "φιλάνθρωπο" Σόρος και το πλήρωσε με την εξαφάνισή του από τη Βουλή. Η λίστα των εμπίστων του Σόρος: ΕΔΩ


Οι επίσημοι κύκλοι του Κινήματος 5 αστέρων αιτιολογούν κι ομολογούν τη ριζική μεταστροφή της πολιτικής τους και τη συνεργασία με την ευρωπαϊκή δεξιά κι αριστερά, ως εξής:
«Έχουμε δώσει στην υποψήφια του ΕΛΚ εν λευκώ εμπιστοσύνη;
Απολύτως όχι. Την συναντήσαμε, επιμείναμε σε ορισμένα θέματα που θεωρούμε θεμελιώδη και στα οποία βασίσαμε την εκλογική μας εκστρατεία, όπως ο ελάχιστος ευρωπαϊκός μισθός, η μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης (ξεκινώντας από τον κανονισμό του Δουβλίνου) και η προστασία του περιβάλλοντος, με ένα πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων».
Τώρα όλοι αναμένουν μια δήλωση του Beppe Grillo, εμπνευστή και καρδιά αυτού του κινήματος των αγανακτισμένων στις πλατείες που με πρόγραμμα την έξοδο από το ευρώ κατόρθωσε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις να είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα της Ιταλίας.


Επίσης καθοριστική για το μέλλον αυτού του κινήματος θα είναι η στάση του Alessandro Di Battista, του "ηθικολόγου" ακτιβιστή που εκφράζει την καθαρόαιμη αριστερή σκέψη, στο πλευρό όλων των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και κυρίως το στέλεχος που προσωποποίησε κι έδωσε σάρκα και οστά στους αγώνες για έξοδο από το ευρώ και τη νομισματική κυριαρχία της Ιταλίας, και ήρθε σε σύγκρουση με τον Luigi Di Maiο που ήταν προσωπική επιλογή κι επιβολή στην ηγεσία από τον ίδιο τον Beppe Grillo.
Αξίζει να παρακολουθήσουμε τις απόψεις του Alessandro Di Battista για το ζήτημα, όταν μιλούσε στην προηγούμενη βουλή όπου το Κίνημα 5 αστέρων ήταν το πρώτο σε εκλογική δύναμη κόμμα, αλλά οι τραπεζίτες επέβαλαν κυβερνήσεις "τεχνοκρατών" (δοτός πρωθυπουργός Monti) και κυβερνήσεις της "αριστεράς" με συνεργασία κομμάτων της δεξιάς (Renzi) και εκθείαζε τη συνεργασία του Κινήματος 5 αστέρων με τον Νάιτζελ Φάρατζ.
 Δυστυχώς τα εγχώρια ΜΜΕ παραπληροφορούν σε διατεταγμένη υπηρεσία οτιδήποτε σχετίζεται με τον πολιτικό διάλογο στη γειτονική Ιταλία, ακόμη κι από τους ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ στη Ρώμη.

Στη Συνδιάσκεψη του Κινήματος 5 αστέρων (Μάρτης 2015) με θέμα "Στην αυγή μιας νέας Ευρώπης", ο Alessandro Di Battista μαζί με την αριστερή διανόηση της Ιταλίας που δεν υποτάχθηκε στα κελεύσματα της λατρείας για την Ε.Ε. σηματοδότησε τον ιδεολογικό προσανατολισμό αυτού του Κινήματος.


Μεταξύ πολλών ο Alessandro Di Battista επισήμανε:

«Εμείς δεν βρισκόμαστε μέσα στο ευρώ, ουσιαστικά βρισκόμαστε μέσα στο μάρκο. Συνεπώς να διώξουμε αμέσως το ενιαίο νόμισμα, να φύγουμε μακρυά από το ναζισμό της βόρειας Ευρώπης, που παράγει συνεχώς περισσότερους σκλάβους, γιατί θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία τη Νότια Ευρώπη (...)
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει σωστά ζητήματα, αλλά δεν θα τα υλοποιήσουν ποτέ παραμένοντας στο ευρώ (...)
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποχώρησης από το ευρώ: ας αρχίσουμε με την απομυθοποίηση αυτής της σκλαβιάς.
Μας λένε "αν βγείτε από το ευρώ θα υποτιμηθούν οι μισθοί, θα χάσει ονομαστική αξία το δικό σας νόμισμα, θα έχετε πληθωρισμό, αύξηση ανεργίας, η χώρα θα χάσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα της βιομηχανίας". Μας λένε ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα που παραμένουμε στο ευρώ!
Θέλουμε εθνικοποίηση τραπεζών, κρατικών δημόσιων υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν, οικονομική συνεργασία και με τις σοσιαλιστικές χώρες της Λατινικής Αμερικής... ποτέ με τους νεοναζί όπως στην Ουκρανία».
Η ιστορική ιταλική εφημερίδα "Il Manifesto", πάλαι ποτέ της επαναστατικής αριστεράς και σήμερα ιδιοκτησία των Ρότσιλντ, εκθειάζει τις επιλογές των τραπεζιτών στο βωμό του "φεμινισμού"... Αλλά δεν ξεχνάμε πως η προδοσία αρχών κι ιδεών δεν ξεπλένεται με υποψηφιότητες όπως αυτή της Λουτσιάνα Καστελίνα με τον Συριζα. Είναι μια προδοσία της εργατικής τάξης διαρκής και σε διατεταγμένη υπηρεσία [Βλέπε 28 Ιούλη 2017, σε: Η "αριστερή" εφημερίδα "Il Manifesto" λογόκρινε τη χρυσή πένα της για τη Βενεζουέλα!].

Ο μαρξιστής Fusaro δίνει πληρωμένη απάντηση:

«Οι ταξιαρχίες της φούξια αριστεράς, της αριστεράς του κεφαλαίου πανηγυρίζουν: Νίκη “girl power”!

Γιατί;

Γιατί δύο γυναίκες είναι τώρα στην εξουσία.

Είναι νίκη των γυναικών επαναλαμβάνουν οι φούξια αριστεροί και τα στελέχη τους, ξεχνώντας την αλήθεια της ταξικής πάλης.

Η παγκόσμια τάξη μισεί το λαϊκισμό, δηλαδή το λαό και την κυριαρχία, δηλαδή τη δυνατότητα του κυρίαρχου Κράτους να ελέγξει την ανεξέλεγκτη οικονομία. Με μια λέξη, η παγκόσμια τάξη μισεί τη δημοκρατία, που είναι η κυριαρχία του λαού κι όχι των αγορών...».

Σ΄όλα αυτά προστίθεται η πριν λίγο δήλωση στήριξης της Ursula von der Leyen από τον Ιταλό πρωθυπουργό Conte.

Δεν μένει ασχολίαστη από τον μαρξιστή Diego Fusaro:
«Φρίκη! Ο Conte επαίνεσε την Leyen. Αυτή που συντάχθηκε με τους κερδοσκόπους εναντίον της Ελλάδας.

"Την επιλογή της Ursula von der Leyen ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μοιράστηκα κι εγώ για την προσωπική και πολιτική ιστορία της"... Giuseppe Conte.

Der Leyen, αυτή που πρότεινε την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, των ελληνικών αποθεμάτων χρυσού των Ελλήνων, για την απόλαυση των ξένων κερδοσκόπων».
Ο σχολιασμός για το ζήτημα που ανέκυψε, από τον εταίρο του Κινήματος 5 αστέρων κι αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini, με ανάρτηση της παραπάνω φωτογραφίας χρήζει αξιολόγησης.

Matteo Salvini:

«Θα μπορούσε να ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια ιστορική αλλαγή στην Ευρώπη, κάποιος προτίμησε την πολυθρόνα.

Η συνέπειά μας δεν είναι προς πώληση, καθώς δεν είναι και τα συμφέροντα των Ιταλών.
δεν είναι.


Όποιος πάντα μιλάει για δημοκρατία και διαφάνεια θα έπρεπε επίσης να έχει αξιοπρέπεια: αλλά πώς ψηφίζεις μαζί με τον Renzi, την Merkel και τον Macron για κάποιες πολυθρόνες στην Ευρώπη;
Εγώ δεν αλλάζω γνώμη».

Μετά τη διαφοροποίηση των δύο κυβερνητικών κομμάτων, αναφορικά με την υπερψήφιση της Ursula von der Leyen... είναι δεδομένο πως θα επιφέρουν πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία.
Η καρδιά και φονικό όπλο του 4ου Ράιχ είναι το λεγόμενο "κοινό νόμισμα".
Όμως...

«Το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά ένα σύστημα κυβέρνησης
με σκοπό την καταστροφή του παλαιού ευρωπαϊκού μοντέλου,
το οποίο αντικαθίσταται από αυτό της άγριας ιδιωτικοποίησης
και την καταστολή όλων των κρατών πρόνοιας»
Diego Fusaro


Αναγκαιότητα επιβίωσης των λαών της Ευρώπης: Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί... «Europa delenda est»!... όσο γίνεται γρηγορότερα!

Αλλά απουσιάζει ο "Πρίγκιπας" του Γκράμσι... και στην Ελλάδα σήμερα μόνον το ΚΚΕ θα μπορούσε να είναι ο "Πρίγκιπας" (εξαφανίστηκε εκλογικά κάθε άλλο "αριστερό" σχήμα)... μάλλον δεν θέλει να επωμιστεί αυτόν τον αγώνα κι ο δρόμος γι' αυτή την πάλη είναι γνωστός:

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...

Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας, σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.

Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917.

Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...»

Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ "Λένιν"

(1). «Σύνδρομο Τσίπρα»
Πρόκειται για νεολογισμό που έχει εισβάλει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και αναφέρεται συνεχώς και αδιάκοπα από αναλυτές και δημοσιογράφους... Περισσότερα: ΕΔΩ
(2) Diego Fusaro... βλέπε: ΕΔΩΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πολεμική αεροπορία αναγνωρίζει την τροποποίηση του καιρού με το HAARP

«Ενώ ο έλεγχος του καιρού με το HAARP έχει κληθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Γερουσίας την Τετάρτη, ο Ντέιβιντ Γουόκερ, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική, έριξε μια βόμβα σε απάντηση μιας ερώτησης από την Λίζα Μουρκόβσκι σε σχέση με την κατάργηση του 300 εκατομμυρίων δολαρίων πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) στην Gakona αυτό το καλοκαίρι.Ο Γουόκερ είπε ότι αυτό “δεν είναι ενα πράγμα που έχουμε ανάγκη για το μέλλον» και δεν θα ήταν μια καλή χρήση των ερευνητικών κεφαλαίων της Πολεμικής Αεροπορίας να κρατήσει το HAARP.

«Προχωράμε με άλλους τρόπους διαχείρισης της ιονόσφαιρας, που το HAARP είχε σχεδιαστεί για να κάνει», είπε. «Για να εγχύσει την ενέργεια στην ιονόσφαιρα και για να είναι σε θέση να την ελέγξει πραγματικά. Αλλά αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί. ”

Πολλοί πιστεύουν ότι το HAARP έχει δημιουργηθεί και έχει χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του καιρού, με αρκετή επιρροή ώστε να προκαλεί τυφώνες, ανεμοστρόβιλους και σεισμούς και τα σχόλια, επιφέρουν το ερώτημα αν οι συνωμοσιολόγοι είναι περισσότερο εύστοχοι από ό, τι ο καθένας έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος υπάλληλος έχει αναγνωρίσει ότι το HAARP και ο έλεγχος του καιρού δεν είναι μόνο δυνατός, αλλά υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει και χρησιμοποιείται ως ένα «σούπερ όπλο», όπως αποδεικνύεται και το 1997 από τη δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ William Cohen , όπου είπε:

“Άλλοι [τρομοκράτες] επιδίδονται ακόμη και σε οικολογικού τύπου τρομοκρατίες, όπου μπορούν να αλλάξουν το κλίμα, να προκαλέσουν σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων … Οπότε υπάρχει αφθονία απο ιδιοφυή μυαλά εκεί έξω που εργάζονται για να βρούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να σκορπίσουν τον τρόμο σε άλλα έθνη
… Είναι πραγματικό, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εντείνουμε τις [αντιτρομοκρατικές] προσπάθειές μας ».

Πιστεύεται ακόμα ότι το HAARP είναι απλά μια θεωρία συνωμοσίας, αφού και οι δημόσιοι υπάλληλοι παραδέχονται ότι είναι αλήθεια;


Παρακολουθήστε την ερώτηση και την απάντηση στο παρακάτω βίντεο:
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Facebook τα Ελληνικά HOAXES και το δυσδιάκριτο όριο της λογοκρισίας που συχνά παραβιάζουν

Η ανακοίνωση του Facebook ότι ανέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρεία τον “έλεγχο των ψευδών ειδήσεων” στο διαδίκτυο, προκάλεσε συζητήσεις, στις οποίες δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία.
Ο βασικός λόγος είναι ότι ο κόσμος πραγματικά έχει κουραστεί και οργιστεί από τα fakenews και πιθανόν να άκουσε και να διάβασε την είδηση με ανακούφιση. Κάπως έτσι μια ιστοσελίδα που λέγεται Ελληνικά Hoaxes ελέγχει υποτίθεται τις ελληνικές ιστοσελίδες και υποδέχεται παράπονα αναγνωστών.Επώνυμα;

Ο άλλος λόγος που το θέμα υποβαθμίστηκε είναι ότι κάποιοι έσπευσαν να το εντάξουν στον κομματικό πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Ο συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης είχε θέσει κάποια σοβαρά ερωτήματα για τα Ελληνικά HOAXES όπως λέγεται η ιστοσελίδα που ελέγχει (;) όλες (;) τις ελληνικές ιστοσελίδες.

Προχθές το Militaire.gr δημοσίευσε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για την ανακοίνωση Τραμπ σχετικά με τα τουρκικά F-35.


Ιδού το τηλεγράφημα:


Δημοσιεύσαμε το τηλεγράφημα ως έχει και σε δεύτερο χρόνο,μετά από επισημάνσεις αναγνωστών μάλιστα, επανήλθαμε με δημοσίευμα στην οποία είχαμε επικεντρώσει στην εξής φράση :«Η Τουρκία έχει ήδη παραγγείλει παραπάνω από 100 F-35 και έχουν σχέδια να αγοράσουν περισσότερα, αλλά επειδή έχουν ένα σύστημα πυραύλων που κατασκευάζεται στη Ρωσία, πλέον τους απαγορεύεται να αγοράσουν παραπάνω από 100 αεροσκάφη», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Στο δημοσίευμα με τίτλο “Τι δεν προσέξαμε στην δήλωση στήριξης Τραμπ στον Ερντογάν για τα F-35” κάναμε την εκτίμηση ότι ο Τραμπ μπορεί να ψάξει τρόπους παράδοσης των 100 αεροσκαφών που έχει παραγγείλει η Τουρκία. Το επόμενο πρωί στον ΣΚΑΙ, εξέφρασα την επιφύλαξη για τη μετάφραση, επισημαίνοντας ότι αν είναι σωστή , τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όλο αυτό τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES το ονομάζουν …fake news! Προφανώς θα ΄χουν και καταγγελίες αναγνωστών, θα μας πουν. Επώνυμες;

Ακόμη και τώρα εκτιμούμε ότι το θέμα των F-35 στην Τουρκία δεν έχει τελειώσει. Εκτός αν τα Ελληνικά HOAXES έχουν άλλη πληροφόρηση, ή άποψη. Το γεγονός ότι το Πεντάγωνο αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση αν η Τουρκία μπορεί να επανέλθει στο πρόγραμμα σε περίπτωση που δεν ενεργοποιήσει τους S-400 πιθανόν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES να το θεωρούν…fake news.


Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με την λειτουργία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ HOAXES και δεν είναι η πρώτη φορά. Το όριο μεταξύ καλοπροαίρετου ελέγχου και λογοκρισίας είναι πολύ λεπτό και είναι μάλλον λογικό για δύο απόστρατους -αυτοί ξεκίνησαν το blogspot που έγινε η αγαπημένη ιστοσελίδα του Facebook- να μην μπορούν να το διακρίνουν. Πιθανόν να νομίζουν ότι έχουν αποκτήσει τεράστια δύναμη μετά από την επιλογή τους από το Facebook και μπορούν να κρίνουν ακόμη και την τύχη ιστοσελίδων. Γιατί αν δεν το ΄χουν καταλάβει με τέτοια “λάθη” αυτό κάνουν πλέον. Προς το παρόν θα δεχτούμε καλοπροαίρετα ότι πρόκειται περί αφέλειας και απειρίας. Ωστόσο θα επισημάνουμε ότι στα χρόνια λειτουργίας του Militaire έχουμε διαπιστώσει ότι η ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο δεν είναι και τόσο…ελεύθερη όσο διαφήμιζαν οι λάτρεις τους! Το YouTube ενοχλείτε με βίντεο που ανεβάζουμε υπέρ των Κούρδων και μας τα “κατεβάζει”. Μας αποκλείει από τη δυνατότητα εσόδων αλλά εκμεταλλεύεται το δικό μας τηλεοπτικό υλικό. Τώρα σειρά έχει το Facebook.

Επειδή προερχόμαστε από την εκτός διαδικτύου δημοσιογραφία, στην οποία αναγκαστικά βρεθήκαμε, να πληροφορήσουμε τους ανθρώπους του ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES ότι αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ της παρουσίας του Militaire στο Facebook και της δυνατότητας να γράφουμε αυτό που νομίζουμε θα επιλέξουμε σίγουρα το δεύτερο. Συνεπώς μπορούν να δέχονται όσες ανώνυμες καταγγελίες θέλουν και να τις …αξιολογούν με τον τρόπο που αξιολόγησαν το συγκεκριμένο θέμα, μέχρι αποβολής μας από το Facebook. Από το να δουλεύουμε με το …άγχος ότι κάποιοι θα μας υποδείξουν ποια άποψη θα εκφράσουμε, είναι καλύτερο να ζήσουμε χωρίς Facebook! Δουλέψαμε στη δημοσιογραφία 30 χρόνια χωρίς αυτό ,νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε για όσα χρόνια έχουμε ακόμη μπροστά μας.

ΥΓ. Δεν θα δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Facebook γιατί όσες φορές κι αν προσπαθήσαμε να την δημοσιοποιήσουμε βγαίνει το παρακάτω μήνυμα:Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μάγκωσαν» ταξιτζήδες: Ο ένας μεθυσμένος, έντεκα με πειραγμένες ταμειακές (Photo)

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 11 οδηγοί ταξί, κατά τη διάρκεια εξόρμησης των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι οδηγοί αυτοί συνελήφθησαν γιατί είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και κατά τον τρόπο αυτό να αποφεύγουν την καταβολή των φόρων.

 Τα μέσα παρεμβολής κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί, καθώς και τήρησης φορολογικών διατάξεων.

Ενδεικτικά, οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ για άλλον διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο έντυπα άδειας οδήγησης. Επίσης, άλλος οδηγός είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή, στην οποία είχε εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου, η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνονται ως και 3 ευρώ οι χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ

Πιο ακριβά γίνονται τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Όπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας. Εύλογα κάθε τράπεζα έχει άλλη τιμολόγηση και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τράπεζα Πειραιώς που έχει το πλέον ευρύτερο «φυσικό» δίκτυο αλλά και ATMs off site, δηλαδή εκτός καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και βαρύνεται με υψηλότερο κόστος, μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση, τη φύλαξη, τη διατήρηση μετρητών. Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, ότι όλο και συχνότεροι πλέον βανδαλισμοί έχουν αυξήσει το κόστος συντήρησης των ATM.

Τράπεζα Πειραιώς-Το μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει την προσαρμογή των τιμολογίων που αφορούν τις αναλήψεις μετρητών αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου. Οι κάτοχοι καρτών που θα χρησιμοποιούν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή που γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα χρεώνονται με 3 ευρώ, ακριβώς όπως μέσω των άλλων διεθνών σχημάτων, αφού πάντως ερωτηθούν αν αποδέχονται τη χρέωση.

Παράλληλα, για τους δικούς της πελάτες η Τράπεζα Πειραιώς από τις 22 Ιουλίου μειώνει την προμήθεια που πληρώνουν όταν κάνουν χρήση των ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις, για ποσό ως 250 ευρώ, υπάρχει χρέωση 1,40 ευρώ και για μεγαλύτερο ποσό 2,20 ευρώ, ενώ από τις 22 Ιουλίου, η χρέωση θα μειωθεί σε 0,60 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Η Τράπεζα για την εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και γενικότερα του κοινού, διατηρεί μεγάλο δίκτυο ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνει όμως τους πελάτες της να κάνουν μεγαλύτερη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών με ασφάλεια και ευκολία.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και νέος ισχυρός μετασεισμός στην Αθήνα

Έντονη ακολουθία μετασεισμών καταγράφεται μετά τον μεγάλο σεισμό που συνέβη στις 2:15 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική.

Σύμφωνα με σεισμολόγους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο μεγαλύτερος από αυτούς ως ώρας έφθασε την ένταση των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σημείωνεται ότι οι σεισμοί αυτοί θεωρούνται ως επιφανειακοί καθώς έχουν εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι λένε οι σεισμολόγοι για την ισχυρότατο σεισμό στην Αθήνα

Για σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και τη Μαγούλας έκανε λόγο ο Καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ.

Μάλιστα σύμφωνα με το κο Καρακώστα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται δυτικά εκείνου του μεγάλου σεισμού του 1999.

Όπως τόνισε πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική ένταση που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, με τους μετασεισμούς που έχουν ακολουθήσει να είναι πολύ μικρότερης έντασης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι εκτιμήσεις που γίνονται μέχρι ώρας αλλά και τα στοιχεία δεν μπορούν να είναι σαφή, σε κάθε περίπτωση το εστιακό βάθος σίγουρα είναι άνω μεγαλύτερο των 10 χιλιομέτρων, χαρακτηριστικό ισχυρών σεισμικών δονήσεων.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Star, ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμούς Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Γ. Γκανάς επισήμανε στο Star ότι αναμένονται μετασεισμοί ενώ συνέστησε σε όσους μένουν σε παλιότερα σπίτια να μείνουν έξω από τα κτίρια.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλος σεισμός στην Αθήνα

Σεισμός έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την Αττική στις 2:15 το μεσημέρι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Μαγούλας 23 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 12 χιλιόμετρα.

Πάντως, ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Star, ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμούς Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τις Κυκλάδες.

Δεδομένου ότι ο σεισμός έγινε σε εργάσιμες ώρες, πλήθη κόσμου βγήκαν στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της Αθήνας, ενώ υπερφορτώθηκαν και τα δίκτυα τηλεφωνίας.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε ότι δέχθηκε 15 κλήσεις μόνο για απεγκλωβισμό από ασανσέρ, καθώς με το σεισμό κόπηκε και το ρεύμα.

Μιλώντας στο Star, ο σεισμολόγος Γ. Γκανάς επισήμανε ότι αναμένονται μετασεισμοί ενώ συνέστησε σε όσους μένουν σε παλιότερα σπίτια να μείνουν έξω από τα κτίρια.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!