EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Ο «Πολιτικός Πολιτισμός» της «Δημοκρατίας των ανδρεικέλων»…

Οι εικόνες είναι   αποκαλυπτικότατες του «πολιτικού πολιτισμού» τους: Οι απατεώνες της κατοχικής Βουλής τα «κουτσοπίνουν» στο Προεδρικό Μέγαρο και στην αρένα της Βουλής δίνουν σώου «αντιπαραθέσεων»… 

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μας δουλεύουν ασύστολα, με αχαλίνωτη αυθάδεια και αναίδεια: Είναι εκτελεστές των συμβολαίων του 4ου Ράιχ, «διαχειριστές» των νέων αποικιοκρατών, υπάλληλοι της νέας Μνημονιακής Κατοχής και οργανώνουν φιέστες για την …αποκατάσταση της «Δημοκρατίας»!!!

Φιλούν τις μπότες των διεθνών μηχανισμών του χρήματος και των νέων αποικιοκρατών και το παίζουν …Δημοκράτες!!! 

 

Κάθε χρόνο στήνουν ένα τελετουργικό σκηνικό που ξεπλένει τη δικτατορία των μαφιόζων του χρήματος, των Μνημονίων και του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ μιλούν για «αποκατάσταση της δημοκρατίας». 

Το να μιλάς, βεβαίως, σε ένα ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ για «Δημοκρατία» είναι μακάβριος ιστορικός μορφασμός, ακριβώς γιατί βαπτίζεις ως «δημοκρατία» το καθεστώς των νέων αποικιοκρατών, το καθεστώς του σύγχρονου φασισμού. Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή μουσικού με πλαστό πτυχίο

Να απαλλαγεί των κατηγοριών του μουσικός που προσελήφθη στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) προσκομίζοντας πλαστό τίτλο σπουδών της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων, προτείνει εισαγγελέας, προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, επικαλούμενός στο πολυσέλιδο σκεπτικό του τις αλλαγές που επέφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Πρόκειται για 48χρονο, Βορειοηπειρώτη στην καταγωγή, κατά του οποίου ασκήθηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ποινική δίωξη για τις πράξεις της χρήσης πλαστού εγγράφου και της απάτης, αμφότερες κατ' εξακολούθηση και εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά του υπουργείου Πολιτισμού, όταν κατά τους ελέγχους των τίτλων σπουδών των υπαλλήλων του διαπιστώθηκε ότι το πτυχίο που προσκόμισε το 1995 ο κατηγορούμενος -συμμετέχοντας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΟΘ για την πλήρωση οκτώ κενών θέσεων εκτελεστών οργάνων μουσικού συνόλου- ήταν πλαστό.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, η Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών των Τιράνων βεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο δίπλωμα σπουδών «δεν εκδόθηκε για τον κατηγορούμενο και δεν ανήκει σ' αυτόν».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της ανάκρισης, με τη δικογραφία να καταλογίζει στον 48χρονο ότι «παραπλάνησε τα αρμόδια διοικητικά όργανα της ΚΟΘ», επιτυγχάνοντας την πρόσληψη αλλά και τη μετέπειτα μονιμοποίηση και προαγωγή του. Κατά τα διωκτικά έγγραφα, εισέπραξε από τη στιγμή της πρόσληψής του έως τα τέλη Ιουνίου του 2018, τακτική μισθοδοσία ύψους 582.717, 17 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, στην πρότασή του που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, δέχεται ότι ο κατηγορούμενος πράγματι τέλεσε την πράξη της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Πλην όμως, όπως επισημαίνει, με τον νέο Ποινικό Κώδικα η συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη τυποποιήθηκε ως ιδιαίτερο - «ιδιώνυμο» έγκλημα ειδικού σκοπού σε διάταξη του άρθρου που αφορά την πλαστογραφία πιστοποιητικών (άρθρο 217 παρ.3 του νέου Π.Κ.) και, «ανεξαρτήτως του ύψους του οφέλους ή της βλάβης που επέρχεται από την τέλεσή της, κατηγοριοποιήθηκε ως πλημμέλημα, με απειλούμενη ποινή φυλάκισης».

Κατ' επέκταση, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραγραφή του παραπάνω πλημμελήματος λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Περαιτέρω, στην τεκμηρίωση της απαλλακτικής του πρότασης και σε ό,τι αφορά το σκέλος της απάτης εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, επισημαίνει ότι «λόγω της προσφάτως επελθούσας νομοθετικής μεταβολής, με την κατάργηση της ισχύος του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/1950)» (…) «δεν είναι δυνατή η θεμελίωση της τέλεσης της διωχθείσας πράξης». Με τα δεδομένα αυτά, ζητεί για τις μερικότερες πράξεις της απάτης να παύσει οριστικά η δίωξη λόγω εξάλειψης του αξιόποινού της συνέπεια παραγραφής.

Ειδική αναφορά, τέλος, κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός στο θέμα της φερόμενης περιουσιακής ζημιάς που υπέστη η παθούσα (ΚΟΘ), τονίζοντας ότι το νομικό αυτό ζήτημα κρίθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (εξ αφορμής της περίπτωσης της καθαρίστριας από τον Βόλο).

«Λόγω της ισοστάθμισης μεταξύ των ληφθεισών από τον κατηγορούμενο αποδοχών και της παραχθείσας απ' αυτόν εργασίας δεν επήλθε τελικώς ζημιά στην περιουσία της ΚΟΘ» επισημαίνεται στην πρόταση, καθόσον, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο «η δεξιοτεχνία του στο βιολί κρίθηκε επαρκής (…) και βεβαιώθηκε αρμοδίως από τον εργοδότη του φορέα ότι οι επιδόσεις του ήταν συμβατές με τις απαιτήσεις της θέσης που κατείχε», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Πηγή: ΣΚΑΙΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ, 120 δόσεις (PDF)

Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκινά τη Δευτέρα στις 13:00 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως αναφέρθηκε -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Χρ. Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται για το 2019 σε 22% μεσοσταθμικά.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, η μείωση ΕΝΦΙΑ θα έχει πρόσθετο κόστος 205 εκατ. ευρώ. Από τη μείωση του φόρου δεν εξαιρείται κανείς, δεν είναι και οριζόντια, λαμβάνεται μέριμνα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη, καθώς για τις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 60.000 ευρώ, η μείωση θα είναι 30%. Για 60.000 μέχρι 70.000, μείωση 27%, για 70.000 μέχρι 80.000, 25%, για 80.000 μέχρι 1.000.000, 20% και για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, 10%.

Οι κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι μόλις 14.841 φορολογούμενοι σε σύνολο 7.310.185 φορολογουμένων ανήκουν στην κατηγορία με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η κριτική της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει καμία βάση καθώς η ελάφρυνση γι αυτή την κατηγορία θα είναι 22 εκατ. ευρώ σε σύνολο 465 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μόλις το 5% της συνολικής ελάφρυνσης.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι 473.740 φορολογούμενοι που δεν είχαν κάποια ωφέλεια με την προηγούμενη ρύθμιση, θα ωφεληθούν με αυτή τη ρύθμιση, ενώ 1.294.505 φορολογούμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση και, συνεπώς, ανακουφίζονται άμεσα εκατομμύρια ιδιοκτήτες, τονώνεται η αγορά ακινήτων και βελτιώνεται το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών.

Για τις 120 δόσεις

Όσον αφορά στη βελτίωση και διερεύνηση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων, οι πηγές αναφέρουν ότι η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, προκειμένου περισσότεροι οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς στη ρύθμιση (δυνατότητα αύξησης των δόσεων – ενθάρρυνση συνέπειας – ανακούφιση οφειλετών). Επίσης, σημειώνεται ότι για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ενώ τονίζεται ότι το επιτόκιο που επιβαρύνει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από το 5% στο 3%, τόσο για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη, όσο και για λόγους ισότητας με τις οφειλές του Δημοσίου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι διευρύνεται η ρύθμιση, σε έως και 120 δόσεις, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή (δηλαδή το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής) μέχρι 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο οφειλέτης μπορεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, με ταυτόχρονη απαλλαγή επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και τόκων σε ποσοστό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά επιλέγονται.

Εφόσον κατά την ένταξη στη ρύθμιση προκαταβληθεί ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης, χορηγείται ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής [κίνητρο για να αποπληρώσουν σε όσο γίνεται λιγότερες δόσεις], ενώσ στους οφειλέτες που έχουν ήδη προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος θεσμικού πλαισίου. Επίσης, στη ρύθμιση εισάγονται οφειλές που βεβαιώνονται εντός του 2019 εφόσον η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης ήταν μέχρι 31.12.2018.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση και γι αυτό θα είναι και η τελευταία. Γι αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση καλεί τόσο τους πολίτες, όσο και τις επιχειρήσεις να την αξιοποιήσουν.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!