EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το θαμπό άστρο του Γουαϊδό

Ο Γουαϊδό και η συμμαχία του πέτυχαν την αναγνώριση από σημαντικό μέρος της διεθνούς κοινότητας και συγχρόνως η εκτελεστική τους ικανότητα είναι ελάχιστη. Αν η αντιπολίτευση δεν φέρνει αποτελέσματα που να αποδυναμώνουν τον Μαδούρο, ο Γουαϊδό θα χάσει την ηγεσία.

Το άστρο του Χουάν Γουαϊδό έπαψε να λάμπει εδώ και καιρό, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις θάμπωσαν ακόμη περισσότερο την εικόνα του αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.

Η πρόσφατη έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης κατέρριψε τη φαντασίωση ότι ο Γουαϊδό εκπροσωπεί το σύνολο όσων αντιτάσσονται στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Η δε αποκάλυψη φωτογραφιών του με Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς και ναρκω-εμπόρους (κάτω φωτ.) προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις συμμαχίες που εδραιώνει.

Μόλις ώρες αφότου ο Γουαϊδό δήλωνε πως ο πολιτικός διάλογος εξαντλήθηκε και οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στα Μπαρμπάντος με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας «πέθαναν», ο πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε έναν νέο γύρο διαλόγου με τέσσερα μικρά κόμματα του αντιπολιτευτικού συνασπισμού που έως τώρα εκπροσωπούσε ο Γουαϊδό.

Η συμφωνία, που συνιστά την πρώτη σημαντική ρωγμή στο μέτωπο της αντιπολίτευσης, περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στα άλλα, για αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, την απελευθέρωση των συλληφθέντων όλους αυτούς τους μήνες των ταραχών ή την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και των ελλείψεων αγαθών που μαστίζουν τον πληθυσμό, περιλαμβανομένης και της δημιουργίας ενός μηχανισμού ανταλλαγής πετρελαίου με φάρμακα και τρόφιμα.

Κεντρικό ζήτημα συζήτησης είναι και η «άμεση επιστροφή» στην ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευση των 54 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος PSUV, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει το 2017 όταν το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε τη Βουλή σε απείθεια, με συνέπεια έκτοτε να θεωρούνται άκυρες όλες οι αποφάσεις της.

O Γουαϊδό έσπευσε να καταδικάσει τη νέα συμφωνία διαπραγματεύσεων ως ανεύθυνη, επιμένοντας πως είναι εκείνος που έχει «σαφή πρόταση για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση, για να επιτευχθούν η σταθερότητα και η διακυβερνησιμότητα».

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Τιμοτέο Σαμπράνο, πρόεδρος του Cambiemos, ενός από τα τέσσερα κόμματα που μετέχουν στον νέο διάλογο, σχολίασε στο ΑΡ τις αδιέξοδες πολιτικές κλιμάκωσης της έντασης του Γουαϊδό: «Η ηγεσία της Εθνοσυνέλευσης είχε εννέα μήνες να δράσει. Η οδός που χαράχτηκε τον Γενάρη δεν έχει επιδείξει αποτελέσματα».

Εκτός από τη διάσπαση, η έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της αντιπολίτευσης, συμφωνεί μιλώντας στο BBC ο πολιτικός αναλυτής Φερνάντο Ποσάδα. «Ο Γουαϊδό και η συμμαχία του πέτυχαν την αναγνώριση από σημαντικό μέρος της διεθνούς κοινότητας και συγχρόνως η εκτελεστική τους ικανότητα είναι ελάχιστη. Αν η αντιπολίτευση δεν φέρνει αποτελέσματα που να αποδυναμώνουν τον Μαδούρο, ο Γουαϊδό θα χάσει την ηγεσία».


Συμμορία
Πλέον διακυβεύονται όχι μόνο η θέση του Γουαϊδό ως ηγέτη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά (ξανά) και τα δημοκρατικά του εύσημα, όπως αποκάλυψαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο όπου ποζάρει με δύο Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς των «Ραστρόχος».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 22 Φεβρουαρίου, όταν ο Γουαϊδό πέρασε παράνομα τα σύνορα με την Κολομβία για να ηγηθεί την επομένη στην πόλη Κούκουτα στο φιάσκο της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι δύο άντρες (που έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές της Κολομβίας) δεν είναι χαμηλόβαθμοι συμμορίτες, αλλά ο Αλμπέρτο Λόμπο ή «Αδελφός», οικονομικός «διευθυντής» της ένοπλης ομάδας, και ο Τζον Χάιρο Ντουράν Κοντρέρας ή «Μικρός», δεύτερος στην ηγεσία των «Ραστρόχος».

Πρόκειται για μια παραστρατιωτική συμμορία που έχει τις ρίζες της στο καρτέλ ναρκωτικών «Νόρτε ντελ Βάγε» κι ήταν μία από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις της Κολομβίας έως το 2012 όταν συνελήφθη η ηγεσία της.

Συνεχίζει να δρα με μικρούς πυρήνες σε πολλές περιοχές, ιδίως στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Και στις δύο πλευρές των συνόρων εμπλέκεται σε δεκάδες εγκληματικές δράσεις, από επιθέσεις, απαγωγές και δολοφονίες ώς εμπορία κοκαΐνης, παράνομη υλοτομία και λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο Γουαϊδό αρνείται κάθε σχέση λέγοντας πως «εκείνη τη μέρα έβγαλα φωτογραφίες με πολλούς… σαφώς και είναι δύσκολο να ξέρεις ποιος σου ζητά να φωτογραφηθείς μαζί του».

Αλλά όπως αποκάλυψε στον Guardian ο Γουιλφρέδο Κανισάλες της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Πρόοδος» της πόλης Κούκουτα, υπάρχουν αποδείξεις ότι οι «Ραστρόχος» συντόνισαν την παράνομη είσοδο του Γουαϊδό στην Κολομβία ενώ επέβαλαν και απαγόρευση κυκλοφορίας εκείνη τη μέρα κατά μήκος του τμήματος των συνόρων από όπου πέρασε, για να εγγυηθούν την ασφάλειά του. «Οι «Ραστρόχος» είναι παραστρατιωτικοί. Εκείνοι αποφασίζουν ποιος κινείται σε αυτή την περιοχή, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».

Το επιβεβαιώνει και το InSight Crime, ο έγκριτος ιστότοπος έρευνας και ανάλυσης για το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, που επισημαίνει πως παρότι προς στιγμήν δεν υπάρχουν αποδείξεις για επίσημες σχέσεις ανάμεσα στη βενεζουελάνικη αντιπολίτευση και αυτή την παραστρατιωτική οργάνωση, είναι σαφές πως ο Γουαϊδό προσέφυγε στις υπηρεσίες τους για να περάσει τα σύνορα με ασφάλεια, καθώς «η συνοριακή οδός που συνδέει αυτές τις πόλεις ελέγχεται από τους «Ραστρόχος», που περιπολούν με μοτοσικλετιστές την περιοχή, έτσι που κανένα αγαθό ή άνθρωπος δεν μπορεί να τη διασχίσει χωρίς να διαπραγματευτεί μαζί τους».

Αγνωστο τι διαπραγματεύτηκαν. Αλλά ο συλληφθείς παραστρατιωτικός Ιβάν Πόσο Πεδρόσο, ο άνθρωπος που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες και αποκάλυψε ότι γι’ αυτή την επιχείρηση κινητοποίησαν 200 ενόπλους, υπαινίχθηκε πως θα μπορούσαν να έχουν εγγυήσεις για απρόσκοπτη δράση στα σύνορα αν ο Γουαϊδό έφτανε στην προεδρία.

Μπορεί η αξιοπιστία του Πεδρόσο να αμφισβητείται και άρα και τα περί ανταλλαγμάτων. Αλλά όπως επισημαίνει ο Φιλ Γκάνσον της Crisis Group, η υπόθεση με τις φωτογραφίες είναι άκρως επιζήμια.

«Ανεξάρτητα από το αν ήταν όλα τόσο αθώα όσο υποστηρίζει (ο Γουαϊδό), κάτι αρκετά δύσκολο να γίνει πιστευτό, ή αν υπήρχε και κάτι άλλο, είναι ένα πλήγμα», δήλωσε, προσθέτοντας πως το σκάνδαλο αυτό αποτελεί ντροπή για τη διεθνή συμμαχία που τον στηρίζει.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προς σύγκρουση Ελεγκτικού και ΣτΕ για συντάξεις και ΕΦΚΑ

Σύγκρουση δύο Ολομελειών, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, προοιωνίζεται η νέα ομόφωνη απόφαση (υπ’ αριθ. 930/2019) του Τμήματος ΙΙ του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό όχι μόνο τον επανυπολογισμό των «παλαιών» συντάξεων για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και την ένταξη, από 1.1.2017, του πολιτικού και ένστολου προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

Η νέα απόφαση του Ελεγκτικού δημιουργεί πρόσθετο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση η οποία ενδέχεται να βρεθεί μπροστά σε υλοποίηση αποφάσεων ιδιαίτερα υψηλού δημοσιονομικού κόστους.

Ολες οι ελπίδες εναπόκεινται τώρα στην Ολομέλεια του ΣτΕ, για το οποίο κύκλοι του υπουργείου Εργασίας εκφράζουν την εκτίμηση ότι «κρίνει με ευρύτερα –και όχι στενά δημοσιοϋπαλληλικά– κριτήρια, αποτιμώντας και τα όρια του δημοσιονομικού χώρου και το πολιτικό περιβάλλον».

Ως εκ τούτου, πιλότος για τις όποιες αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για τις διορθώσεις στον επανυπολογισμό των συντάξεων, παραμένει η απόφαση του ΣτΕ, όποτε δημοσιοποιηθεί.

Αυτή η θέση διατυπώθηκε και στους εκπροσώπους των πιστωτών με τους οποίους συναντήθηκαν χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης, στο πλαίσιο των συζητήσεων που ξεκίνησαν για την 4η αξιολόγηση, όπου έγινε ευρύτερη ενημέρωση και για τις διατάξεις επί των εργασιακών που εμπεριέχονται στο νέο Αναπτυξιακό.

Παρόλο που η δυναμική της απόφασης του Τμήματος ΙΙ του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κριθεί αμετάκλητα στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο γιατί ενισχύει τις προσδοκίες των συνταξιούχων του Δημοσίου για διόρθωση των άδικων συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων που επεβλήθησαν από τα μνημόνια, αλλά και επειδή –για τα ίδια περίπου ερωτήματα– εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βεβαίως, ουδείς μπορεί να προδικάσει εάν και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού θα καταλήξει στις ίδιες αποφάσεις με αυτές του Τμήματος ΙΙ, με τις οποίες κρίνεται ουσιαστικά αντισυνταγματική η διαδικασία εντάξεων στον ΕΦΚΑ των δημόσιων υπαλλήλων και των ένστολων.

Αντισυνταγματικό κρίνει το Τμήμα ΙΙ και τον επανυπολογισμό των «παλαιών» συντάξεων με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, αφού δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και κυρίως οι υπ’ αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των Δώρων που είχαν επιβάλει οι μνημονιακοί νόμοι 4051/2012 και 4093/2012.

Επίσης και η επιβολή-διατήρηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) στις «παλαιές» και νέες συντάξεις, κρίθηκε αντισυνταγματική. Αντισυνταγματική είχε κριθεί και με τις υπ’ αριθ. 244/2017 και 32/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ομως, τι θα γίνει αν οι Ολομέλειες του Ελεγκτικού και του ΣτΕ καταλήξουν σε διαφορετικές αποφάσεις; Εάν έχουμε σύγκρουση στις αποφάσεις των Ολομελειών; Σε ένα τόσο ακραίο αλλά πιθανό σενάριο, την απάντηση θα κληθεί να δώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, όπου αυτεπαγγέλτως θα παραπεμφθεί το μείζον θέμα των περικοπών στις συντάξεις.

Πάντως, ενώ το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διορθώσεις επί των συντάξεων πριν από την απόφαση του ΣτΕ, επιτρέπει στον ΕΦΚΑ να κοινοποιήσει τα εκκαθαριστικά της προσωπικής διαφοράς πριν η υπόθεση των συντάξεων κριθεί αμετάκλητα στην Ολομέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας εξεδόθη απόφαση για επιστροφή αναδρομικών σε δημόσιους υπαλλήλους. Η απόφαση, υπ’ αριθμ. 9314/2019, αφορά το μέρισμα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων στους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Το διοικητικό δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στο μέρισμα που έγιναν με νομοθετικές παρεμβάσεις του 2012 –Ν. 4051 και Ν. 4093/12– και διατάσσει την αναδρομική, από πενταετίας, επιστροφή της διαφοράς στα μερίσματα που παρακρατήθηκαν και μάλιστα με τόκο 6% από την επίδοση της αγωγής.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντόμινο εξελίξεων μετά το «κανόνι» της Thomas Cook

Στην πτωχευτική διαδικασία προσφεύγουν οι θυγατρικές της Thomas Cook σε Γερμανία, Αυστρία και Πολωνία, μετά την κατάρρευση της μητρικής εταιρείας στη Βρετανία.

Ρευστό παραμένει για την ώρα το μέλλον της γερμανικής θυγατρικής (Thomas Cook GmbH) που ανακοίνωσε σήμερα πως υπέβαλε αίτημα για πτώχευση, βάσει του γερμανικού σχετικού κώδικα, ενώ παράλληλα διεξάγεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης των «υγιών» κομματιών της επιχείρισης. Έτσι, αυτή τη στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές.

Η επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι οι εντατικές συνομιλίες των τελευταίων δύο ημερών δείχνουν πως τα γερμανικά παρακλάδια της μητρικής εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να έχουν μέλλον.

«Θέλαμε να αποφύγουμε αυτό το νομικό βήμα, αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί μια βραχυπρόθεσμη λύση μέσω των διαπραγματεύσεων», είπε η επικεφαλής της GmbH, Στέφανι Μπερκ.

Η επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας δηλώνει πάντως αισιόδοξη πως η εταιρεία μπορεί να επιβιώσει. «Το οφείλουμε στους σταθερούς μας πελάτες, τους αφοσιωμένους εργαζόμενους και άλλους συνεργάτες που μας έχουν υποστηρίξει τόσο πολύ αυτά τα χρόνια και τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες», τόνισε η Μπερκ.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και το Reuters, γερμανικό δικαστήριο θα συνεδριάσει για να ορίσει ειδικό διαχειριστή. Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως είναι σε συνεννόηση με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με ασφαλιστές και άλλους συνεργάτες για την επιστροφή των ταξιδιωτών.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Έσσης, Volker Bouffier, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κάποιο δάνειο και στη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, πέραν του δανείου στην αεροπορική Condor.

«Είμαστε καταρχήν έτοιμοι να βοηθήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός της Έσσης, προσθέτοντας πως η υπόθεση εξετάζεται απ’ την κυβέρνηση της Έσσης όπου έχει έδρα η γερμανική Thomas Cook.

Η υπαγωγή της γερμανικής θυγατρικής στην πτωχευτική διαδικασία είναι αυτή που προκαλεί τους μεγαλύτερους φόβους στην ελληνική αγορά και ειδικά στην Κρήτη. Κι αυτό γιατί από τους περίπου 400.000 τουρίστες που κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω Thomas Cook, οι 250.000 φτάνουν στην Κρήτη μέσω της γερμανικής θυγατρικής.

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς εκκαθάρισης έκανε και η θυγατρική της Thomas Cook στην Αυστρία και στην Πολωνία, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ ο βραχίονας της μητρικής στη Νορβηγία αναζητά νέους ιδιοκτήτες.

«Η πολωνική εταιρεία, παρά τη σταθερή οικονομική της κατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς τη μητρική εταιρεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Neckermann Polska.

Σημειώνεται ότι για την αεροπορική εταιρεία Condor, επίσης θυγατρική της Thomas Cook, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και η κυβέρνηση της Έσσης θα εγγυηθούν δάνειο - «γέφυρα» ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και η ίδια η εταιρεία.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Deutsche Bank: Υποψίες για ξέπλυμα χρήματος – Έφοδος των γερμανικών αρχών στα κεντρικά γραφεία

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές στη Φρανκφούρτη αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τη Danske Bank.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν κατά πόσον η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο νομιμοποίησης παράνομου χρήματος.

Στην έρευνα, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη, συμμετέχουν τρεις εισαγγελείς και εννιά αστυνομικοί.

H γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται.

Η Danske Bank βρίσκεται υπό έρευνα σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Βρετανία και την Εσθονία, σχετικά με ύποπτες πληρωμές που ανέρχονται σε €200 δισ.

Η μετοχή της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διολισθαίνει 1,8%.

«Ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει»

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Deutsche Bank Κρίστιαν Σιούινγκ, μιλώντας στο Λονδίνο σήμερα, για την υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης στην ευρωζώνη άσκησε δριμεία κριτική σε ευρωπαίους πολιτικούς και τραπεζίτες, οι οποίοι όπως είπε, στραγγαλίζουν την ανάπτυξη καθώς έχουν καταστήσει την Ε.Ε ενα εξαιρετικά μη ελκυστικό προορισμό για τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT o διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει.»
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Στρατόπεδο συγκέντρωσης ΙΚΕΑ- Μπουχενβαλτ» - Ακυρώθηκε καμπάνια της εταιρίας επειδή χρησιμοποιούσε συνθήματα των ναζί

Η Ρωσία, η Σοβιετική Ένωση κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς θύματα των ναζί. Κοντά 25.000.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο Ρωσικό – ανατολικό – μέτωπο έγινε το 70% των μαχών όλου του πολέμου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας ΙΚΕΑ, ξεκίνησαν μια διαφημιστική καμπάνια στη Ρωσία με κύριο σύνθημα το λατινικό «Suum cuique» που σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να ειπωθεί και ως «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του»

Όμως το σύνθημα αυτό ήταν γραμμένο στην κεντρική είσοδο του κολαστηρίου στρατοπέδου συγκέντρωσης του Μπούχενβαλτ. Κάτι αντίστοιχο με το «η εργασία απελευθερώνει» που ήταν γραμμένο στην είσοδο του Άουσβιτς.

Στη Ρωσία ξεσηκώθηκε ο κόσμος. Θύελλα διαμαρτυριών και mail προς την εταιρία ΙΚΕΑ να αλλάξει την καμπάνια της.

Η σουηδική εταιρεία ζήτησε γρήγορα συγνώμη, και με δήλωση της «παραδέχτηκε το λάθος». «Αντιμετωπίζουμε την ιστορία με μεγάλο σεβασμό ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΙΚΕΑ.

Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που έχει συνδεθεί η ΙΚΕΑ με τον ναζισμό. Ο ιδρυτής της Ινγκβαρ Καμπαρντ είχε συνδέσει το όνομα του με τους ναζί. Την περίοδο μάλιστα 1942 με 1945 συμμετείχε σε ναζιστική οργάνωση στη Σουηδία και ύταν υπέρμαχος του ναζιστικού ακτιβισμού. Ο ίδιος αργότερα παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωή του.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Novartis - Παπαδάκου για Ράικου: Θα στραφώ νομικά εναντίον της (Video)

Μετά τα δημοσιεύματα που εμπεριέχουν καταγγελίες της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου σχετικά με υποτιθέμενη εμπλοκή της Γιάννας Παπαδάκου στην υπόθεση Novartis, η δημοσιογράφος απάντησε με παρέμβαση της στο Action24.

Χαρακτήρισε αθλιότητες, ψευτιές και συκοφαντίες όσα της καταλογίζει η Ελένη Ράικου.

Διέψευσε ότι πίεσε την Εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis ενώ διέψευσε επίσης και τα περί off shore Βενιζέλου-Παναγιωτάκη λέγοντας μάλιστα πως «κακώς αναφέρεται το όνομα του κ. Βενιζέλου».

«Δεν μετανιώνω ούτε για μια αράδα από όσα έχω γράψει», είπε ενώ επετέθη κατά της κ. Ράικου, υποστηρίζοντας ότι την στοχοποίησε επειδή αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της χρηματοδοτούνταν από τη Novartis.

«Είναι η τελευταία που μπορεί να με εγκαλέσει η κα Ράικου, έχει 8 πειθαρχικά εις βάρος της στον Α. Πάγο» είπε και προειδοποίησε: «Θα στραφώ νομικά εναντίον της και σε όποιον αναφέρει το όνομά μου».

Μάλιστα ανέφερε ότι «μετά από ένα ραντεβού μου με την κυρία Ράικου βρήκα το αυτοκίνητό μου σπασμένο σε ένα πάρκινγκ» σπεύδοντας να πει ότι δεν υπονοεί κάτι αλλά απλώς καταγράφει το γεγονός.Ράικου για Γιάννα Παπαδάκου 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η κυρία Ράικου ανέφερε ότι δύο φορές η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε στο γραφείο της.

Η δεύτερη επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου στην κυρία Ράικου έγινε μετά από λίγο διάστημα και ακολούθησε ο εξής διάλογος, σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει την κατάθεσή της η πρώην ειαγγελική λειτουργός :

Παπαδάκου: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση; Εχεις στοιχεία για πολιτικούς».

Ράικου: «Δεν έχω».

Παπαδάκου: «Έχεις για Βενιζέλο και για Πικραμμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει offshore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα, για τον Πικραμμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα».

Αμέσως μετά την αποχώρηση της Γ. Παπαδάκου την παίρνει τηλέφωνο ξανά ο Παπαγγελόπουλος, της λέει τα ίδια και τη ρωτά γιατί δεν στέλνει τον φάκελο στη Βουλή.

Ράικου: «Υπουργέ, εγώ δεν στέλνω κανέναν φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν εμπλέκω κανέναν χωρίς στοιχεία».

Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ τον φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».

Παπαγγελόπουλος: «Με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».

Στη συνέχεια η κυρία Ράικου ανέφερε ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της είχαν «στήσει» κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν, όπως αναφέρει η κυρία Ράικου, «άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης, και άλλοτε η φίλη της, πρόεδρος Πρωτοδικών, Ηλιάνα Ζαμανίκα».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνέλαβαν εννέα μαθητές για κατάληψη σε σχολείο στη Λάρισα

Δέκα άτομα (εννέα μαθητές και ένας ενήλικας) συνελήφθησαν χθες σε κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία της Λάρισας.

Οι συλληφθέντες, λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το σχολείο σήμερα λειτουργεί κανονικά.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!