EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Πως καταστράφηκε η ΔΕΗ και έφτασε η τιμή του ρεύματος στα ύψη

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή ένα άρθρο που μας έλεγε ότι στην Ελλάδα έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι πριν 15 χρόνια η Ελλάδα είχε το πιο φθηνό ρεύμα στην Ευρώπη. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν απλώς αναφέρθηκε ως γεγονός. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρεται συνεχώς στο ότι όλες οι κυβερνήσεις φταίνε για την άσχημη οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Δεν μας αναφέρει την αιτία.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο στην Βοιωτία, την οποία κατασκεύασε ο Μυτιληναίος. Διερωτώμαι, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ρώτησε τον κ. Μυτιληναίο γιατί δεν χρησιμοποίησε ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Γιατί προτίμησε το εισαγόμενο αμερικανικό φυσικό αέριο LNG έναντι του εισαγόμενου ρωσικού φυσικού αερίου;

Υπάρχει κοινός παρονομαστής για όλα αυτά. Ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να θυμάται ποιος ανάγκασε την ΔΕΗ να χρησιμοποιεί το 60% του εισαγόμενου πανάκριβου ρωσικού φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή. Η τιμή του εισαγόμενου ρωσικού αερίου είναι 40% υψηλότερη από το υγροποιημένο φυσικό αέριο που αγοράζει από τις ΗΠΑ ο όμιλος Μυτιληναίου.

Φυσικά, όλη η Ελλάδα, προς το παρόν, στηρίζεται στο εισαγόμενο πανάκριβο ρωσικό φυσικό αέριο. Πρόκειται για ένα "έγκλημα" της θητείας Σιούφα στο υπουργείο Ανάπτυξης (πάλαι ποτέ υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας), επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Εκείνο, όμως, που δεν απαντήθηκε είναι γιατί ο όμιλος Μυτιληναίου έβαλε στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας ατμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ισχύ 1426 MW και πρώτη ύλη το φυσικό αέριο και όχι ανεμογεννήτριες με ισχύ 1426 MW. Εξάλλου, ο αέρας είναι τζάμπα, σωστά;

Ανεμογεννήτριες και σπάνιες γαίες

Ο λόγος είναι ότι κάθε ανεμογεννήτρια ισχύος 2 MW χρειάζεται περίπου 1 τόνο σπάνιες γαίες --και όχι μόνο-- αξίας 6 εκατ. δολάρια. Άρα, για ένα ισοδύναμο εργοστάσιο των 1426 MW που έχει ανεμογεννήτριες και διάρκεια ζωής 45 ετών, ο κ. Μυτιληναίος θα δαπανούσε τουλάχιστον 9 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, η ισοδύναμη μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου στοίχισε στον κ. Μυτιληναίο πολύ λιγότερο από ένα 1 δισ. δολάρια, αν δεν κάνω λάθος. Επίσης, να λάβουμε υπόψιν ότι οι ανεμογεννήτριες έχουν διάρκεια ζωής 22 έτη.


Την απάντηση για τις ανεμογεννήτριες την έδωσαν όχι μόνο ο όμιλος Μυτιληναίου, αλλά και η κοινοπραξία ELPEDISON, με τις μονάδες φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θίσβη Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 820 MW. Επίσης, την ίδια συνταγή του φυσικού αερίου ακολούθησαν ο όμιλος Καράζη με μονάδα των 662 MW στη Λάρισα, αλλά και η Καταριανή Power4Crete ισχύος 120 MW στον Αθερινόλακκο Κρήτης. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

Δεδομένου ότι η εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ανεμογεννήτριες στοιχίζει ο κούκος αηδόνι, και το κόστος κατασκευής ενσωματώνεται στο κόστος της κιλοβατώρας, δίνω την απάντηση γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακριβό στην Ελλάδα. Είναι ο συνδυασμός της πανάκριβης κιλοβατώρας των ΑΠΕ και του πανάκριβου εισαγόμενου ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καταστράφηκε η ΔΕΗ.

Εφευρίσκοντας δικαιολογία για το κόστος

Για να δικαιολογήσουμε το υψηλότατο κόστος της ηλεκτροπαραγωγής από τις ΑΠΕ πρέπει να δαιμονοποιήσουμε τη χρήση των υδρογονανθράκων, ισχυριζόμενοι ότι η χρήση τους προκαλεί την κλιματική αλλαγή. Βέβαια, η κλιματική αλλαγή είναι ένα --επιστημονικά τεκμηριωμένο-- φυσικό φαινόμενο με χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους. Η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε από το Τεταρτογενές, ήτοι εδώ και 2.500.000 χρόνια. Άρα ο ισχυρισμός ότι η κλιματική αλλαγή είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι σαθρός.Εικόνα 1. Οι φυσικοί παράγοντες, με βάση τον βαθμό βαρύτητας, που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή. Ανθρώπινες δραστηριότητες, πτώση των μετεωριτών στην γη, ηφαιστειακές εκρήξεις, επίδραση του El Nino και άλλοι παράγοντες έχουν τέταρτο βαρύτητας όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.Και δυστυχώς αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται από τα περιβαλλοντικά καρτέλ για να επιβάλλουν τη χρήση των ΑΠΕ, εννοείται με το αζημίωτο. Οπότε --κατά την γνώμη αυτών των καρτέλ-- τι είναι αυτό που προκαλεί την κλιματική αλλαγή, σπρώχνοντας τις κυβερνήσεις στην επιδότηση των ΑΠΕ και την επιβολή πράσινων φόρων; Μα φυσικά, η αλλαγή της εκατοστιαίας ατμοσφαιρικής σύνθεσης του CO2 (διοξείδιο του άνθρακος) στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο!

Και όμως ναι, ισχυρίζονται πως μια αλλαγή στην εκατοστιαία ατμοσφαιρική σύνθεση του CO2 από τα 350 μέρη στο εκατομμύριο, που υπήρχε στην ατμόσφαιρα το 1950, στα 410 μέρη στο εκατομμύριο που υπάρχει το 2019, ήτοι μία απειροελάχιστη αύξηση της τάξης του 0,006%, θα είναι η αιτία της αναμενόμενης καταστροφής του πλανήτη. Έλεος δηλαδή!

Μήπως ζούμε στον παράδεισο της αυθαιρεσίας; Αύξηση του ατμοσφαιρικού CO2 κατά 60 εκατομμυριοστά θα καταστρέψει τον πλανήτη; Ποιον κοροϊδεύουν τα καρτέλ; Ακόμα περιμένουμε να ανεβεί η στάθμη της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων, όπως έλεγαν τα καρτέλ από τα τέλη του 1980. Και δώσαμε, το 2012, βραβείο Νόμπελ στον Αλ Γκόρ, διότι είπε ότι η στάθμη των ωκεανών θα ανέβει 21 πόδια. Η παραπάνω εικόνα 1 δείχνει πεντακάθαρα πόσο ασήμαντη είναι η ανθρωπογενής επίδραση (Human activities) στην κλιματική αλλαγή και ποιοι είναι οι σημαντικοί παράγοντες.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του law shopping

Το θέμα της ανάπτυξης είναι το κεντρικό ζήτημα της χώρας, νοουμένης ως ενιαίου συστήματος οικονομίας, θεσμών, παραγωγικών δυνάμεων-παραγωγικών σχέσεων, κράτους, αγοράς, εργαζομένων, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Τα τελευταία 30 χρόνια, άρχισε να επιταχύνεται η θεσμοποίηση της παγκοσμιοποίησης, της υπερ-ιμπεριαλιστικής διαδικασίας, ως αποτέλεσμα της ήδη κυρίαρχης τάσης της διεθνοποίησης του καπιταλισμού. Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 το αργότερο και εντάθηκε με τις διεθνοπολιτικές ανατροπές του 1989-1990. Το τί, πώς και για ποιόν παράγεται, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις απελευθερωμένες αγορές κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών, υπηρεσιών και λιγότερο από την εσωτερική ζήτηση.

Στη σύγχρονη αυτή φάση του καπιταλισμού της εποχής μας, η Ελλάδα εισερχόταν με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ως αποτέλεσμα του εγχώριου, αλλά και του διεθνοπολιτικού συσχετισμού στην κοινή τους συνισταμένη.

Ήταν η πιο αναπτυγμένη οικονομία για την περιοχή των Βαλκανίων, ενταγμένη στις περιφερειακές ολοκληρώσεις που είχαν βγει νικήτριες στον Ψυχρό Πόλεμο, έχοντας θεραπεύσει τα ιστορικά της ελλείμματα στο ζήτημα της δημοκρατίας, κάνοντας άλματα υπέρβασης της υπανάπτυξής της στο επίπεδο του κοινωνικού κράτους με όλα του τα υποσυστήματα και έχοντας αυξήσει έναν σχετικά βαθμό αυτονομίας της στις διεθνείς σχέσεις.

Ταυτόχρονα όμως ο πληθυσμός της είχε υποστεί διπλή συρρίκνωση σε δύο επίπεδα. Αποδιάρθρωση των εθνικών κοινοτήτων-μειονοτήτων εκτός συνόρων και τάση δημογραφικής γήρανσης του εγχώριου πληθυσμού. Επίσης έλαβε χώρα μια χωροταξική ανωμαλία τριτοκοσμικού τύπου με βαθμό υπερσυγκέντρωσης πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα στο αθηναϊκό λεκανοπέδιο.

Στα εθνικά, έμεινε ανοιχτή η πληγή του Κυπριακού και η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας δημιουργώντας μια υποχρέωση διάθεσης σημαντικού μέρους του εγχώριου προϋπολογισμού για διατήρηση αμυντικής ικανότητας. Αρνητικές διαφαινόμενες τάσεις στα δημόσια οικονομικά, οι διεθνώς επιβαλλόμενοι νέοι όροι διαχείρισης των οποίων, διαμόρφωναν προοπτικά συνθήκες ωρολογιακής βόμβας.

Το αναπτυξιακό παράδειγμα που ακολουθήθηκε, ιδίως από το 1996 και μετά, παρ’ όλο που προπαγανδίστηκε ως εκσυγχρονιστικό, χρεοκόπησε το 2010, καθώς όξυνε όλες τις μακράς διάρκειας παθογένειες, μέσα σε συνθήκες οικονομικής και πνευματικής "φούσκας". Η μνημονιακή υπαγωγή οδήγησε σε μεγάλη υποχώρηση και των επιτευγμάτων της πρώτης φάσης της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως ακύρωση του σχετικού βαθμού αυτονομίας στα διεθνοπολιτκά, παρακμή της λειτουργίας των θεσμών, ραγδαία συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Το law shopping έρχεται

Η τελευταία κυβέρνηση της τυπικής μνημονιακής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προχώρησε σε σημαντικά μέτρα ανάταξης της εργατικής νομοθεσίας, ακυρώνοντας ρυθμίσεις της μνημονιακής περιόδου, απέτυχε να δώσει ένα σχέδιο ή δείγματα αναπτυξιακής πολιτικής, πέραν των δημοσιονομικών. Κενά όμως στην πολιτική δεν υπάρχουν. Καλύπτονται από τους κοινωνικούς και πολιτικούς ανταγωνιστές.

Η σημερινή κυβέρνηση, με το σχέδιο νόμου "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις", που συζητιέται σήμερα στη Βουλή, ξεδιπλώνει τις κεντρικές της κατευθύνσεις στο ζήτημα της ανάπτυξης. Πρόκειται για μια αρκετά επεξεργασμένη θεώρηση του ζητήματος της ανάπτυξης, μια ακροφιλελεύθερη εγχειριδιακή επιτομή του doing business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι επίσης η επεξεργασμένη θεώρηση της υποβάθμισης/εργαλειοποίησης κυρίως της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, μιλάμε για την αντικατάσταση του "rule of law" από το "rule by law" και την έκπτωση στην υπηρεσία του "law shopping". Είναι αυτό ακριβώς που επιβάλουν οι βέλτιστες πρακτικές του ολοκληρωτικού ανταγωνισμού της αγοράς, ιδιαίτερα σε μια χώρα που εμφανίζεται παραδομένη.

Η κυβέρνηση ως προς αυτό είναι συνεπής, όπως προκύπτει τόσο από τις προτεινόμενες διατάξεις, όσο και από την αιτιολογική έκθεση. Ακολουθεί μια επιμέρους και συγκεκριμένη παρουσίαση βασικών διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, προφανώς ενδεικτική, καθώς η ολική παρουσίαση εκφεύγει των δυνατοτήτων του παρόντος άρθρου.

Όλα στο μητροπολιτικό κέντρο

Η "επένδυση" του Ελληνικού, η οποία χαρακτηρίζεται "εμβληματική" από τον δημόσιο κυβερνητικό λόγο, πέραν των τσιμεντένιων τεράτων που προγραμματίζεται να υψωθούν στον Αττικό ορίζοντα, συμπυκνώνει τη ρητώς επιδιωκόμενη συγκέντρωση νέων βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην Αττική (αρ. 11).

Πρόκειται για την επανάληψη και αναπαραγωγή του μοντέλου κράτους-πρωτεύουσα, δομικού στοιχείου του μηχανισμού ανάπτυξης της υπανάπτυξης του συστήματος-χώρα από τη δεκαετία του ’50 και μετά, είτε της περιόδου αύξησης του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, είτε της περιόδου υποχώρησής του. Υπανάπτυξη της χώρας με περαιτέρω επιβάρυνση της Αττικής γης και καταστροφή του αττικού τοπίου.

Μια στρεβλή αντίληψη της --ρικαρντιανής προέλευσης-- έννοιας του συγκριτικού πλεονεκτήματος και ενός μητροπολιτικού χώρου με (υποτιθέμενο) ρόλο στο διεθνές σύστημα, που προφανώς καταγράφει ταξικά συμφέροντα και συγκεκριμένης κατεύθυνσης τεχνοκρατικές αναγνώσεις. Όλοι οι υπόλοιποι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί του νομοσχεδίου καθορίζονται από τη συγκεκριμένη κομβική επιλογή.

Επόμενη δηλωτική κατεύθυνση είναι η εισαγωγή τεκμηρίου υπέρ της ελεύθερης άσκησης οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να επιτυγχάνεται η πλήρης απελευθέρωση στην άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε ο έλεγχος υπέρ ιδιαίτερων λόγων δημοσίου συμφέροντος να συνιστά εφεξής την εξαίρεση (αρ. 14), όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση (σελ. 15).

Η ρητορεία περί κλιματικής αλλαγής, πράσινης ανάπτυξης, περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθίσταται προφανώς κενή περιεχομένου ή σε κάθε περίπτωση αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Πρόκειται για τη διαδικασία εργαλειοποίησης του δικαίου στην υπηρεσία του ολοκληρωτισμού της αγοράς. Στο επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με τα εργασιακά που θίγει το νομοσχέδιο... μια πονεμένη ιστορία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ἀπαράδεκτος Μαθητικὸς Διαγωνισμὸς τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας μὲ θέμα: «Οὔπς! Ἀλλάζω φύλο γιὰ μία μέρα!»

Ἡ Γενικὴ Γραμματεία Οἰκογενειακῆς Πολιτικῆς καὶ Ἰσότητας τῶν Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) τοῦ Ὑπουργείου Ἐργασίας καὶ Κοινωνικῶν Ὑποθέσεων σὲ συνεργασία μὲ τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων διοργανώνουν τὸν Πανελλήνιο Μαθητικὸ Διαγωνισμό Δημιουργικης Γραφῆς μὲ θέμα Ουπς! ἀλλάζω φύλο γιὰ μία μέρα! γιὰ τοὺς/τὶς μαθητὲς/μαθήτριες τῆς Δευτεροβάθμιας

Ἐκπαίδευσης τῆς χώρας.

Στὸν διαγωνισμὸ μποροῦν νὰ λάβουν μέρος ἀποκλειστικὰ μαθητὲς καὶ μαθήτριες τῶν Γυμνασίων καὶ τῶν Λυκείων τῆς χώρας.

Τί νὰ σχολιάσει κανείς;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Η.Π.Α. περιμένουν «οικονομικό Armagedon».

Τους τελευταίους μήνες, το Λονδίνο έχει γίνει όχι μόνο πρωτεύουσα ενός χαρούμενου πολιτικού καρναβαλιού που ονομάζεται Brexit και των συγκρούσεων στους δρόμους μεταξύ των περιβαλλοντικών ριζοσπαστών και των εκπροσώπων της εργατικής τάξης, οι οποίες εμπόδισαν την πρόσβαση σε προαστιακές ηλεκτρικές αμαξοστοιχίες στο όνομα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πολύ απροσδόκητα, το Λονδίνο έγινε η πρωτεύουσα μιας αρνητικής στάσης απέναντι στο μέλλον του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος – και η ιδέα της επείγουσας μεταρρύθμισης. Ακόμα πιο απροσδόκητο είναι ότι το ιδεολογικό επίκεντρο αυτού του εκκολαπτόμενου «κινήματος για την διάσωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος » ήταν η Τράπεζα της Αγγλίας – μια από τις παλαιότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη και πυλώνες του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος, που οι εκπρόσωποι αυτού του αξιοσέβαστου οργανισμού προτείνουν είτε την μεταρρύθμιση είτε την διάλυση.

Ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Baron Mervyn King, μιλώντας σε ένα συμπόσιο του ΔΝΤ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα περιμένουν ένα «οικονομικό armageddon» σε περίπτωση που η Fed δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μια κατάσταση παρόμοια με την «τοξική κρίση χρέους των ενυπόθηκων δανείων » του 2008-2009.

Επιπλέον, ο πρώην τραπεζίτης της Αυτού Μεγαλειότητας με τους πιο αυστηρούς όρους περιγράφει τις προοπτικές των δυτικών δημοκρατιών με τους δυνατούς όρους, αν το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει άλλη μια παγκόσμια κρίση.
Η Βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει τα πιο λαμπρά αποσπάσματα από την «αποκάλυψη του King»: Μια άλλη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση θα μπορούσε να καταστρέψει τη νομιμότητα του δημοκρατικού συστήματος της αγοράς », δήλωσε. Ακολουθώντας τη νέα επίσημα εγκεκριμένη θεωρία της νομισματικής πολιτικής και προσποιούμενοι ότι κάναμε το τραπεζικό σύστημα να είναι ασφαλές, εμείς, σαν υπνοβάτες, κατευθυνόμαστε προς αυτήν την κρίση».

Είναι σημαντικό ότι ο σημερινός επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ακολουθεί τον προκάτοχό του και προσπαθεί επίσης να αποδείξει στους συναδέλφους του στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ότι οι ενέργειές τους θα οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. Φαίνεται ότι ο επικεφαλής του κυριότερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του Ηνωμένου Βασιλείου είτε αποκτά ξαφνικά πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες που τον καθιστούν σε συνεπή απαισιόδοξο και τρομαγμένο είτε, αντίθετα, η ίδια η θέση του δίνει το δικαίωμα και το βήμα να αρχίσει να λέει την δυσάρεστη αλήθεια.

Πριν από δύο μήνες, ο Carney βρισκόταν σε όλες τις δυτικές ειδήσεις λόγω των δηλώσεών του σχετικά με τους κινδύνους του πολέμου και την παγκόσμια κρίση που προκλήθηκε από την παγκόσμια πολιτική χαμηλών επιτοκίων καθώς και την ανάγκη εξάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος του δολαρίου, στο όνομα της σωτηρίας της παγκόσμιας οικονομίας.

«Ως πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα μέλη του ΔΝΤ θα μπορούσαν να τριπλασιάσουν τα κεφάλαια του αμοιβαίου κεφαλαίου σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για τις χώρες που προστατεύουν τον εαυτό τους (πριν από οικονομικές δυσκολίες) συσσωρεύοντας τεράστια ποσά χρέους. «Ενώ μια τέτοια συντονισμένη προσπάθεια θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία του τρέχοντος συστήματος τελικά η πολυπολική παγκόσμια οικονομία απαιτεί ένα νέο ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα) για να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό του «, ανέφερε ο Carney.

Οι ομιλίες των κορυφαίων Βρετανών τραπεζιτών μπορούν να αποδοθούν στη συγκεκριμένη ψυχολογική ατμόσφαιρα του Λονδίνου, η οποία επηρεάζεται πραγματικά από τις τοξικές επιπτώσεις της μαζικής πολιτικής παραφροσύνης που συνδέεται με το Brexit και την καταπολέμηση της πορείας από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ωστόσο, οι φωνές που προειδοποιούν για τους κινδύνους της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι μόνο από το Λονδίνο. Η γνωστή αμερικανική εταιρεία συμβούλων McKinsey & Co. «απέστειλε στο νεκροταφείο» εκ των προτέρων το 35% των τραπεζών παγκοσμίως, λέγοντας ότι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στην επόμενη παγκόσμια ύφεση. Έτσι, ο επικεφαλής οικονομολόγος της αναλυτικής υπηρεσίας του πρακτορείου αξιολόγησης Moody’s επισημαίνει απλά ότι οι κίνδυνοι της παγκόσμιας κρίσης είναι τώρα πολύ υψηλοί: «Σύμφωνα με τον Mark Zandi, κύριο οικονομολόγο της Moody’s Analytics, στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει εξαιρετικά υψηλή η πιθανότητα μια ύφεση να χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία, με τους πολιτικούς να μην είναι σε θέση να αλλάξουν αυτό το σενάριο ». Ωστόσο, η παγκόσμια ύφεση μπορεί να φαίνεται υπερβολικά αφηρημένη.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσιογράφοι του ΔΝΤ και του Bloomberg βρήκαν έναν συγκεκριμένο κίνδυνο, ο οποίος είναι οδυνηρά παρόμοιος με την «τοξική πιστωτική βόμβα» που εξερράγη στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2008-2009. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε ο δεξιός, πολιτικά ορθός και προοδευτικός αρθρογράφος της αμερικανικής υπηρεσίας Bloomberg αναρωτιόταν: «Τι είναι πιο τρομακτικό: η αλλαγή του κλίματος ή τα χρεόγραφα που εξασφαλίζονται με επιχειρηματικά δάνεια (CLO);» Η απάντηση είναι απογοητευτική: «Με όλο τον σεβασμό προς την Greta Tunberg, η ωρολογιακή βόμβα του εταιρικού χρέους, μοιάζει με μια πιο αναπόφευκτη απειλή. <……> Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αγορά δανεισμού σε εταιρείες με υψηλά επίπεδα χρέους, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επενδυτές ανησυχούν. Αν το εξηγήσουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά και απλά, αποδεικνύεται ότι τα τελευταία δάνεια χορηγήθηκαν σε ανέργους, φτωχούς και κερδοσκόπους, οι οποίοι δεν είχαν καμία πιθανότητα να τα αποπληρώσουν, αλλά οι τράπεζες κέρδισαν το γεγονός ότι «ανασυσκευάστηκαν» αυτά τα τοξικά δάνεια σε παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα με υψηλότερες αποδόσεις και πουλήθηκαν σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Το αναπόφευκτο τέλος αυτής της ιστορίας οδήγησε σε τρύπες ισολογισμού σε πολλές τράπεζες (οι οποίες απέτυχαν να πουλήσουν τα πάντα), καθώς και σε αλυσιδωτή αντίδραση των προεπιλογών, πτώχευσης και μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας, τα οποία με τη σειρά τους προκάλεσαν παγκόσμια ύφεση, στην Κίνα, τη Ρωσία και άλλες χώρες εξαγωγής, μεταξύ άλλων(2008-2009).

Η ιστορία τώρα επαναλαμβάνεται σχεδόν κατά τον ίδιο τρόπο. Μόνο που τα δάνεια δεν χορηγούνται πλέον σε πρόσωπα απελπισμένα, αλλά στους ίδιους ανυπόφορους εταιρικούς δανειολήπτες. Εάν αυτή η οικονομική βόμβα πυροδοτηθεί , το αποτέλεσμα θα είναι είτε το ίδιο όπως και το 2008, ή χειρότερο, επειδή η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως από την προηγούμενη κρίση.

Ο Mervyn King έχει δίκιο: ο Δυτικός κόσμος, ως υπνοβάτης, κινείται προς την επανάληψη της κρίσης. Δυστυχώς, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να ακουστούν οι Βρετανοί τραπεζίτες στα υψηλά γραφεία της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά η Ρωσία είναι πολύ λιγότερο ευάλωτη σε εξωτερικούς κραδασμούς. Αλλά αν η Αμερικανική οικονομία θα αντέξει ένα τέτοιο σοκ είναι μια μεγάλη ερώτηση.Πηγή
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρορμητικός είναι, βλαξ δεν είναι

Ωστε έτσι λοιπόν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν χρήματα σε γιατρούς, σε πολιτικούς και δεν ξέρει ο κ. Γεωργιάδης σε ποιους άλλους, ωστόσο σώζουν ζωές. Μάλλον δεν κατάλαβε τι ξεστόμισε και πόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει στον πολιτικό προϊστάμενό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτός αν έχει εξασφαλίσει καθεστώς ασυλίας και μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει χωρίς καμιά επίπτωση, ακόμη κι αν αυτά που λέει και κάνει είναι βλαπτικά για τον αρχηγό του και την παράταξή του. Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης κρατάει γερά κρυφά χαρτιά και δεν φοβάται την τιμωρία.

Πάντως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, όχι σ’ αυτές που μισεί ο κ. Γεωργιάδης γιατί έχουν πέσει στα χέρια άπλυτων αριστεριστών (π.χ. Βενεζουέλα, Βολιβία), αλλά στις άλλες που θαυμάζει γιατί υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια την «ελεύθερη αγορά», παρόμοια δήλωση θα είχε προκαλέσει σάλο και ο δράστης θα καλούνταν από τον αρχηγό του να δώσει εξηγήσεις κι αν δεν ήταν επαρκώς πειστικός, θα πήγαινε σπίτι του.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την παχυλή ανοησία ότι οι εταιρείες σώζουν ζωές -ούτε οι διευθυντές, τα στελέχη και οι νομικοί σύμβουλοι της Novartis θα τολμούσαν να επικαλεστούν τέτοιο επιχείρημα- και να δούμε τι αποκαλύπτει η δήλωση:

■ Εμμέσως πλην σαφώς και παρά τη γενίκευση, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι οι εταιρείες, άρα και η Νοvartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς. Μίζες είναι η σωστή λέξη, αλλά ας είναι, δεν θα τα χαλάσουμε στην ορολογία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Οσα φώναζε στα κανάλια ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο πού πάνε τώρα; Τα πήρε το ποτάμι, τα πήρε ο ποταμός;

■ Εχει χρηματίσει υπουργός Υγείας και δικαιούμαι να υποστηρίξω ότι γνώριζε την περίοδο εκείνη πώς κινούνταν η Novartis και οι άλλες εταιρείες του χώρου. Επραξε κάτι για να σταματήσει ή έστω να περιορίσει το φαινόμενο; Ξεμπρόστιασε κάποιους διεφθαρμένους γιατρούς ή κάποιους επίορκους πολιτικούς που παραβίαζαν το καθήκον τους και καταπατούσαν τους όρκους τους; Δεν θυμάμαι κάτι σχετικό. Μήπως το έκανε στα μουλωχτά;

Στα μουλωχτά αυτός που μας ενημερώνει ακόμη και για τις ιδιωτικές στιγμές του; Θα άφηνε να περάσει στο ντούκου ένα τέτοιο γεγονός που θα του έδινε πόντους στο πρωτάθλημα της ηθικής το οποίο διεκδικεί με πάθος; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε, ότι δηλαδή έπεφταν σαν βροχή οι μίζες σε γιατρούς και σε πολιτικούς και ο ίδιος νόμιζε ότι όλα έβαιναν καλώς. Για να μην κοροϊδευόμαστε: ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να είναι επιθετικά φανατικός, μπορεί να είναι ασύλληπτα παρορμητικός, μπορεί να είναι αστόχαστα φλύαρος, όμως βλαξ δεν είναι.

■ Με την επίμαχη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης μάς πληροφορεί ότι ο χρηματισμός είναι η συνήθης πρακτική των φαρμακευτικών εταιρειών. Συμπεραίνω ότι ξέρει λεπτομέρειες, αλλιώς δεν θα ήταν τόσο κατηγορηματικός. Αναρωτιέμαι, γιατί δεν αναφέρει και τις άλλες εταιρείες που λειτουργούσαν όπως η Novartis; Γιατί δεν λέει ονόματα και διευθύνσεις; Δεν φοβάται μήπως κατηγορηθεί ότι προσφέρει προστασία; Και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν έχει πρόβλημα αν κάποιος υποψιαστεί ότι η παροχή προστασίας δεν είναι δωρεάν;

Ανάγωγα

Τελικά και για το θέμα που δημιουργήθηκε με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες, για την ταινία «Τζόκερ», ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Γιατί; Μα, όπως λένε τα έγκυρα δεξιά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει νόμος που φέρει την υπογραφή Ραγκούση (χοντρό ψέμα, αλλά πες πες κάτι θα μείνει) και επίσης στην επιτροπή όπου συμμετέχουν οι δύο κυρίες-υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας, επικεφαλής είναι Συριζαία (ομολόγησε τη σχέση της με τους εγχώριους μαδουριστές ύστερα από φάλαγγα). Η τσουλήθρα στη γραφικότητα θα κρατήσει πολύ;


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραυματίστηκε 19χρονος στο φοιτητικό συλλαλητήριο της Αθήνας

Ένταση μικρής έκτασης σημειώθηκε το μεσημέρι στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν σήμερα πάνω από 1.000 φοιτητές και φοιτήτριες, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών εμποδίζοντας ομάδα ατόμων να περάσει το φραγμό από κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από κρότου-λάμψης ένας 19χρονος, μέλος της νεολαίας του ΜέΡΑ25, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

«Σήμερα ο νόμος και η τάξη ανοίγουν κεφάλια φοιτητών. Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή "κανονικότητα"» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.


«Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Όχι σε διαγραφές, ν+2 και κατάργηση ασύλου» φώναξαν μεταξύ των άλλων νωρίτερα οι διαδηλωτές που έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές ζητούν εδώ και καιρό την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας στις οποίες περιλαμβάνεται το λεγόμενο ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών που θα φέρει, όπως σημειώνουν οι διαδηλωτές, διαγραφές φοιτητών, η σχεδιαζόμενη σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά και η εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.


«Εφ.Συν.»

«Εφ.Συν.»

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στη Βουλή, όπου τους φοιτητές χειροκρότησαν νωρίτερα εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προχώρησαν το πρωί σε διαδήλωση ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης μερίδα φοιτητών κατευθύνθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ώστε να πραγματοποιήσει συνέλευση για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων, ενώ στο Χημείο θα συζητήσουν τις περαιτέρω δράσεις τα μέλη του Μετώπου Αγώνα σπουδαστών.
Στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΜΑΣ από τους φοιτητικούς συλλόγους του Φυσικού, του Γεωολογικού, της Κτηνιατρικής, της Ψυχολογικής, της Φαρμακευτικής Σχολής και του ΣΟΦΕΘ απέκλεισαν συμβολικά το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από τη Χιλή έως το Λίβανο: Το νέο παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας

Πολύχρωμα, πολυσυλλεκτικά, ενίοτε βίαια και εκρηκτικά. Πολλά κινήματα αναδύονται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη με συγγένειες, αλλά και τρανταχτές διαφορές. Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις οι διαδηλωτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το βαρύ χέρι του νόμου και την ακραία καταστολή.

Αυτή την εβδομάδα είναι η Βολιβία, την περασμένη η Χιλή, στις αρχές του μήνα το Εκουαδόρ. Το Χονγκ Κονγκ φλέγεται εδώ και μήνες, ενώ στον Λίβανο η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Στη Βαρκελώνη οι συγκρούσεις ξεπέρασαν κάθε όριο, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει εμπνεύσει εκατομμύρια μαθητές να βγαίνουν στους δρόμους κάθε εβδομάδα.

Τι συμβαίνει και ξαφνικά παρατηρούμε μία γενική ανάφλεξη σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη με κοινωνικά αιτήματα και πολιτικά προτάγματα;

Οι δυναμικές, πολυάριθμες και αρκετές φορές συγκρουσιακές διαδηλώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Η καθεμία έχει διαφορετική αφορμή, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι υποβόσκουσες αιτίες ενδέχεται να είναι κοινές.

Η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογική πρόοδος έχουν, γενικά, επιδεινώσει τις ανισότητες ανάμεσα στις χώρες, όμως δεν έχουν όλες οι διαμαρτυρίες οικονομικό πρόταγμα.

Παράλληλα, τα διαδικτυακά μέσα έχουν κάνει τους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των παγκόσμιων ανισοτήτων.Για πρώτη φορά στον Λίβανο ενώθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και διαφορετικών θρησκειών και εναντιώθηκαν ακόμη και στην πανίσχυρη Χεζμπολάχ που έχει τον πρώτο λόγο στις τύχες της χώρες εδώ και δεκαετίες.AP Photo

Οικονομικές ανισότητες και διαφθορά

Σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες οι εκρηκτικές διαδηλώσεις σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα.

Οι κυβερνήσεις σε Χιλή και Εκουαδόρ έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών τους προσπαθώντας να ανεβάσουν τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, αλλά και να σταματήσουν την επιδότηση για καύσιμα.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά, στον Λίβανο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εδώ και ημέρες στους δρόμους της πρωτεύουσας (και όχι μόνο) στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και θρησκειών ενώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά τις οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς που μαστίζουν τη χώρα.

Αντίστοιχοι παράγοντες έβγαλαν τους πολίτες του Ιράκ στους δρόμους στις αρχές του Οκτώβρη σε εξίσου αιματηρές διαδηλώσεις.Η πρωτεύουσα της Χιλής «φλέγεται» εδώ και ημέρες με τους διαδηλωτές να απορρίπτουν τις όποιες υποχωρήσεις διαφημίζει ότι είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνησηAP Photo

Στην Κολομβία, οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει παράλυση τους τελευταίους μήνες, λόγω των διεκδικήσεων για την εκπαίδευση, τις μεταφορές και κυρίως για την κοινωνική κατάσταση στη χώρα, της οποίας η τραγική εικόνα μεταφράζεται στους 155 δολοφονημένους ηγέτες κοινωνικών κινημάτων στο πρώτο οκτάμηνο του 2019, όπως αναφέρεται σε έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών για την Ανάπτυξη, την Ειρήνη (Indepaz). Μέσα σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι Κολομβιανοί προσέρχονται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή για να εκλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές Αρχές, τρία χρόνια μετά την υπογραφή της ειρήνης με τους αντάρτες των FARC. Εκλογές που εκφράζονται φόβοι ότι θα διεξαχθούν εν μέσω πολιτικής βίας και νοθείας, την ώρα που εξακολουθούν να βρίσκονται εν δράσει πέντε ένοπλες ομάδες στη χώρα.

Στην Αϊτή, την φτωχότερη πόλη στην αμερικανική ήπειρο, δεν αποτελεί είδηση πως οι δρόμοι βράζουν. Η οικονομική κατάσταση και η πολιτική κρίση, με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, έχει οδηγήσει τον κόσμο σε κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ. Η αποτυχία του διαλόγου, λόγω άλυτων διαφορών του προέδρου με την αντιπολίτευση, έχει ξαναβγάλει τον κόσμο στους δρόμους και η πρωτεύουσα Πορτ-ντε-Πρενς βρίσκεται ξανά στις φλόγες.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επιδείξει υπέρμετρο ζήλο, έχουν χρησιμοποιήσει βία και πραγματικά πυρά, ενώ ο κατάλογος των νεκρών είναι μακρύς.
Επιστροφή στα ζητήματα της αυτονομίας

Εδώ και πέντε μήνες το Χονγκ Κονγκ συνταράσσεται από βίαιες διαδηλώσεις εξαιτίας του φόβου πως η Κίνα επιδιώκει να περιορίσει την αυτονομία της επαρχίας στην χειρότερη πολιτική κρίση που έχει γνωρίσει η περιοχή εδώ και είκοσι χρόνια.

Οι δυναμικές διαμαρτυρίες και η σκληρή καταστολή έχουν αρκετές ομοιότητες με τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Καταλονία, όπου το αίτημα για αυτονομία αναζωπυρώθηκε.Το αυτονομιστικό κίνημα στην Καταλονία έχει θεριέψει εδώ και χρόνια, όμως τις τελευταίες εβδομάδες η οργή ξέσπασε στους δρόμους της Βαρκελώνης και σε άλλες πόλεις της περιοχής.Η οργή στο Χονγκ Κονγκ κρατά εδώ και αρκετούς μήνεςAP Photo
Ηγέτες, οργάνωση και social media

Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν πρόσωπα που αναδεικνύονται ως ηγέτες των κινημάτων, χρησιμοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τα μηνύματά τους.

Όμως αυτή δεν είναι η κανονικότητα, καθώς, σε σχέση με πιο παραδοσιακές μορφές κινημάτων, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ηγετικές μορφές ή ομάδες.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το παράδειγμα της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η επιμονή της και η υπερπροβολή των μηνυμάτων της από τα social media, αλλά και τα παραδοσιακά ΜΜΕ κινητοποίησε εκατομμύρια νεαρούς και νεαρές να βγαίνουν στους δρόμους κάθε εβδομάδα για να διαδηλώσουν κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η κινητοποίηση μέσω των social media αποτέλεσε και ένα από τους βασικούς λόγους που το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» μεγάλωσε τόσο άμεσα και αναπάντεχα.

AP Photo
Οι βασικοί παράγοντες της «παγκόσμιας» διαμαρτυρίας

Τρεις είναι, όπως καταγράφει το counterfire.org οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται η δημιουργία ενός σχεδόν παγκόσμιου κύματος διαμαρτυρίας.

Ο πρώτος είναι η γενική αποτυχία του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου. Οι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν σημαντική στασιμότητα με τους διεθνείς οργανισμούς να κάνουν λόγο για συγχρονισμένη επιβράδυνση. Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει τα πιο φτωχά στρώματα και οι νεότεροι έχουν χτυπηθεί από υψηλά ποσοστά ανεργίας και κακές εργασιακές συνθήκες.

Δεύτερον, η κυβερνητικά διαφθορά καταγράφεται ως ένας από τους βασικούς λόγους που φέρνουν μεγάλες διαμαρτυρίες. Ο εναγκαλισμός του κράτους με τις οικονομικές και εταιρικές ελίτ, ιδιαίτερα στα πιο φτωχά σημεία του πλανήτη, έγινε ολοένα και πιο σφικτός στα πλαίσια της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού.

Τέλος, η απάντηση των ελίτ στην στασιμότητα και τις αναταραχές έχει υπάρξει καταστροφική. Σε διεθνές επίπεδο το ΔΝΤ και αντίστοιχοι οργανισμοί έχουν προσφέρει πικρές συνταγές λιτότητας σε πολλά κράτη και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να πράξουν διαφορετικά. Παράλληλα, η αυξανόμενη αντιπαράθεση κρατών μέσω κυρώσεων επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο εμπόριο, ενώ δημιουργεί περαιτέρω ενόχληση στους πολίτες. Την ίδια στιγμή μετά από τόσα χρόνια νεοφιλελεύθερων πρακτικών και, στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής, δεκαετιών εξωτερικών παρεμβάσεων και πολεμικών συγκρούσεων, έχουν καταστραφεί και έχουν υποβαθμιστεί οργανισμοί και θεσμοί εντός κοινωνιών που κάποτε προσέφεραν κάποια βοήθεια και, κατά συνέπεια, ηρεμία. Οι οργανισμοί πρόνοιας, τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις δικαιωμάτων με ελάχιστες εξαιρέσεις βρίσκονται σε στάδιο παρακμής.

Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι όλες οι μορφές διαμαρτυρίας έχουν διαφορετικές αιτίες, όμως τα χαρακτηριστικά και η διάρκειά τους καταδεικνύουν πως μπορεί να μη βρισκόμαστε ακριβώς σε περίοδο παγκόσμιας πολιτικής αντίδρασης, αλλά σε μία εποχή έντονης πόλωσης όπου η εμφάνιση κινημάτων αμφισβήτησης του status quo είναι πάντα πιθανή.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για Στουρνάρα

Έγγραφη αναφορά εισαγγελέων κάνει λόγο για εκβιασμούς του διοικητή της ΤτΕ προς τον Νίκο Μανιαδάκη ● Παπαγγελόπουλος: Μαφιόζικες, παρακρατικές μέθοδοι ● ΣΥΡΙΖΑ: Να λογοδοτήσουν Στουρνάρας και Νέα Δημοκρατία

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την απολογία Μανιαδάκη, ο οποίος κατονόμασε τον Γιάννη Στουρνάρα κάνοντας λόγο για απόπειρα εκβιασμού του.

Το θέμα ανέδειξε σήμερα η ιστοσελίδα documento, παρουσιάζοντας έγγραφο το οποίο, όπως αναφέρει, υπογράφουν τρεις εισαγγελείς που πραγματοποιούν την έρευνα για τη Novartis και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 16 Οκτωβρίου, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στο έγγραφο που υπογράφουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς Στυλιανός Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας, αναφέρεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, την περίοδο Οκτώβρη – Νοέμβρη 2018 όταν ήταν ακόμη προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον κάλεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον απείλησε. Ο Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να δήλωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας και πως τόσο εκείνος όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα «τσακίσουν» τους μάρτυρες.

Μετά τις αποκαλύψεις από την ιστοσελίδα η εισαγγελία διέταξε έρευνα στην οποία αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Νίκος Μανιαδάκης.

«Παρακράτος και μαφιόζικες μέθοδοι»

Για την υπόθεση εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική στη Βουλή.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει» και κάνει λόγο για «παρακρατικές μαφιόζικες» μεθόδους «που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο».

Αναλυτικά η δήλωση

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα.
Αμείλικτα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ προς Ν.Δ. και Στουρνάρα

Την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, ζήτησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης», που «αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν». «Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τη Ν.Δ. οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Οι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις των Εισαγγελέων για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης στο σκάνδαλο Novartis αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν.

Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται. Οι εισαγγελείς διαφθοράς αποκαλύπτουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες».


Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, μαζί με τη ΝΔ, οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος:

1. Είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη, για να αλλάξει τις καταθέσεις του στο σκάνδαλο Novartis;

2. Είναι αλήθεια πως χρησιμοποιούσαν τον κ. Μανιαδάκη σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εκφοβίσουν τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τη Novartis;

3. Ποια είναι τα άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα με τους οποίους απειλούσαν ότι «θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες»;

Αναμένουμε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, θα καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για τις καταγγελίες περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη Βουλή

Πορεία από τα κεντρικά γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Βουλή, όπου σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί το «αναπτυξιακό» νομοσχεδίου, πραγματοποιεί πλήθος διαδηλωτών στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το κοινοβούλιο, όταν μέλη της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κυρίως για το άρθρο 179 του σχεδίου νόμου που παρέχει τη δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες κρίσιμων υπηρεσιών της καθαριότητας, της συντήρησης πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού και ζητούν την απόσυρση των αντεργατικών άρθρων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Κοινοβούλιο για να του εκθέσει τα αιτήματά της.

Σε μία συμβολική κίνηση για τους θανάτους εργαζομένων εν ώρα υπηρεσίας οι διαδηλωτές τοποθέτησαν νωρίτερα ένα φέρετρο μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.
Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται το απόγευμα με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΑΔΕΔΥ να καλούν στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Λόγω των κινητοποιήσεων έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την διάρκεια της ημέρας, σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό η Τροχαία Αττικής θέτει σε ισχύ μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ έχει απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των διαδρομών των διαδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΕΔΑΔ αποφάνθηκε: Η φράση «είσαι ο πιο ηλίθιος πολιτικός που γνωρίζω» δεν είναι δυσφημιστική

Με μία ενδιαφέρουσα απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε ότι η καταδίκη για δυσφήμηση δύο αντρών, οι οποίοι άσκησαν κριτική εναντίον πολιτικών προσώπων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνιστά παραβίαση του δικαιώματός τους στην ελευθερία της έκφρασης (άρθρο 10 ΕΣΔΑ).

Η υπόθεση αφορούσε σε έναν δημοσιογράφο (Antunes Emídio) και έναν γιατρό (Soares Gomes da Cruz), οι οποίοι καταδικάστηκαν για δυσφήμηση πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί χρηματική ποινή και να υποχρεωθούν σε καταβολή αποζημίωσης στα εν λόγω πρόσωπα.

Τον Μάρτιο του 2011, ο τότε δημοσιογράφος Antunes Emídio έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα O Mirante, με τίτλο «Έμειναν μόνο τα κοτόπουλα», στο οποίο επέκρινε τον πορτογαλικό πολιτικό κόσμο.Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο R.B., υφυπουργός Γεωργίας, Δασών και Περιφερειακής Ανάπτυξης ήταν ο πιο «ηλίθιος πολιτικός που γνωρίζω».

Μετά από μήνυση του R.B., ο κ. Antunes Emídio καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2012 για δυσφήμηση, ενώ υποχρεώθηκε να καταβάλει 2.500 ευρώ ως αποζημίωση στον R.B και ισόποση χρηματική ποινή.Ο Soares Gomes da Cruz, ιατρός και διευθύνων σύμβουλος μιας κλινικής, δημοσίευσε μια ανοικτή επιστολή σε μια τοπική εφημερίδα το Σεπτέμβριο του 2009, το οποίο ήταν επικριτικό για τον δημάρχο της πόλης του, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην υποτιθέμενη «έλλειψη χαρακτήρα και ειλικρίνειας και τη δειλία του».

Μετά από μήνυση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Soares Gomes da Cruz καταδικάστηκε για δυσφήμηση μέσω ΜΜΕ και προσβολή νομικής οντότητας.Του επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 18.000 ευρώ και κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση στο δήμαρχο ύψους 4.500 ευρώ.

Με την απόφασή του το ΕΔΑΔ έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Σύμφωνα με το ΕΔΔΑ, οι απόψεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι προσφεύγοντες έλαβαν χώρα πλαίσιο των συζητήσεων επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος και ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασής τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναλογικός.

Με βάση τα παραπάνω, το ΕΔΔΑ έκρινε ότι η Πορτογαλία πρέπει να καταβάλει στον κ. Antunes Emídio 5.285,21 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και 918 ευρώ για έξοδα και δαπάνες.Επίσης, έκρινε ότι στον κ. Soares Gomes da Cruz πρέπει να καταβληθούν 22.500 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και 459 ευρώ για έξοδα και δαπάνες.
Πηγή: lawspot.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν το χαλάζι καταστρέφει το αυτοκίνητό σας: Πώς να λάβετε πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών - Οι τιμές της ΕΜΥ (Pdf)

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις για πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών χρησιμοποιούνται σε ασφαλιστικές ετιαρείες δικαστήρια κι άλλα. Π.χ. αν το αυτοκίνητό σας υπέστη ζημιά από σφοδρή χαλαζόπτωση, μπορείτε να καταχωρίσετε το αίτημα στην Υπηρεσία, να πληρώσετε και να λάβετε το πιστοποιητικό προκειμένου να λάβετε αποζημίωση από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρείας με την οποία έχετε συνάψει συμβόλαιο.

Ειδικότερα, εκδίδεται:

- Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών για μια ή περισσότερες περιοχές και για μια ή περισσότερες μετεωρολογικές παραμέτρους

- Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών κατά μήκος μιας αεροπορικής διαδρομής

- Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών που αναφέρεται σε αεροπορικό ατύχημα ή ζημιές αεροσκαφών που έγιναν στο FIR Αθηνών

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΕΜΥ τονίζει ότι η αίτηση για καταστροφές από το χαλάζι μπορεί να γίνει με ένα απλό e-mail στο chalazi.sales@hnms.gr.

Δείτε εδώ παράδειγμα:

Παρακαλώ να μου αποστείλετε πιστοποιητικό για χαλάζι στην περιοχή ... στις (ημερομηνία) και ώρες (π.χ. μεσημεριανές).

Για όλα τα υπόλοιπα πιστοποιητικά και μετεωρολογικά δεδομένα στέλνετε e-mail στο sales@hnms.gr ή στο φαξ 210-9649646.

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η πληρωμή για το πιστοποιητικό πραγματοποιείται αφού σας σταλεί ο Αριθμός Πρωτοκόλλου και το ποσό πληρωμής.

«Λόγω των πολλών χιλιάδων αιτήσεων για χαλαζόπτωση στην Αττική θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε όλα τα αιτήματα και γι'αυτό παρακαλούμε για την κατανόησή σας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο των πιστοποιητικών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύγχυση με την πρόταση της ΝΔ για εκλογή ΠτΔ: Διορθώσεις λόγω... λάθος διατύπωσης

Σε νομοθετική διόρθωση θα προχωρήσει η ΝΔ μετά την «αναστάτωση» που προκάλεσε πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, η πρόταση που ανέπτυξε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και διέρρευσε και στο Διαδίκτυο με τις υπογραφές τόσο του κ. Τζαβάρα όσο και του ειδικού εισηγητή Γιάννη Μπούγα, έκανε λόγο για εκλογή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, με σχετική πλειοψηφία, δηλαδή, ακόμη και με λιγότερες από 151 ψήφους.

«Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία», ανέφερε το κείμενο της πρότασης.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ωστόσο, λίγο αργότερα, επανέλαβε τη γνωστή θέση της ΝΔ για πλειοψηφία 151 βουλευτών. Στη ΝΔ μιλούν για λάθος διατύπωση και σημειώνουν πως θα κατατεθεί πρόταση που θα προβλέπει πως εάν οι τρεις πρώτες ψηφοφορίες αποβούν άκαρπες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται στην τέταρτη ψηφοφορία εκείνος που συγκέντρωσε 151 θετικές ψήφους.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφυρίζει αδιάφορα για τις ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους, ο Πατούλης

Επαφές με τις ομοσπονδίες εργαζομένων της αυτοδιοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα (Τετάρτη) με τoν πρόεδρο Ν. Τράκα και τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη Δευτέρα με τον πρόεδρο Μ. Δαρδαμάνη και μέλη της ΠΟΠ-ΟΤΑ, ενώ είχε και επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ένωσης.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν σε μια χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε αναβρασμό και συνεχείς κινητοποιήσεις, αντιδρώντας σε ρύθμιση που περιλαμβάνεται το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι κυρίως στο άρθρο 179 που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, χωρίς αιτιολόγηση, παρά μόνο με μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Από τη συναντήσεις με τον κ. Πατούλη, οι εργαζόμενοι ανέμεναν παρέμβαση της ΚΕΔΕ για απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των δήμων της χώρας απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για το θέμα αυτό, καθώς αρκέστηκε σε μια γενική δήλωση στήριξης των εργαζομένων, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στους ιδιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης δήλωσε αρχικά πως «ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση... είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε», ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε τα παρακάτω, ενδεικτικά των προθέσεών του στο επίμαχο ζήτημα:

«Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ.»Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερα συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

Κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη οι κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και σωματείων εργαζομένων, με αφορμή την ψήφιση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση – πρόσκληση στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματίσει για αύριο, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και τις διεκδικήσεις τους για «δωρεάν δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, καθώς και για την άμεση απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που εκχωρεί τα πάντα σε ιδιώτες»,.

Στο δικό του κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει, στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), εκφράζει την αντίθεσή του στις διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι αγωνίζεται για να μην περάσουν:

- η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων,
- η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας,
- η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών,
- η κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ),
- ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση,
- η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα,
- οι ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, κλπ).

24ωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για την Πέμπτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ και στις 11 το πρωί διοργανώνει συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι η άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, αλλά κυρίως της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων με ιδιώτες, για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων. Παράλληλα, ζητούν προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, καθώς και μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους.

Το ΠΑΜΕ
Νέο συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει για αύριο και το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, μετά από το μαχητικό συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30μμ.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης».

Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων

11.00 ΠΟΕ – ΟΤΑ πλατεία Καραϊσκάκη
17.00 ΕΚΑ πλατεία Συντάγματος
18.00 ΑΔΕΔΥ πλατεία Κλαυθμώνος                                                                                    
18.30 ΠΑΜΕ Προπύλαια


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Joker: Υποκριτικοί θρήνοι για την «παραβατικότητα» και το «ακατάλληλο»

Μας πλημμύρησαν, σαν νεροποντή, οι θρήνοι των ηθικολόγων υποκριτών για την «παραβατικότητα» των νέων, το «ακατάλληλο» του Joker, τους «νόμους που πρέπει να τηρούνται» και άλλες καθεστωτικές κατηχήσεις φαιού χρώματος…


Φυσικά, όλοι αυτοί οι «εραστές» της «τάξης», των «νόμων» και της «ηθικής» ξέχασαν κάποια ΟΥΣΙΩΔΗ ζητήματα:

α). Ότι οι Νόμοι και η Ηθική είναι κατασκευασμένα από τους δουλοκτήτες για του δούλους τους από τους ληστές και δημίους (τους θύτες) για τα θύματά τους…
β). Ότι και αυτούς τους νόμους και αυτήν την Ηθική που κατασκευάζουν οι μαφιόζοι του χρήματος και οι πολιτικοί υπηρέτες τους, τους ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ και ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΝ, πρώτοι, οι ίδιοι αυτοί μαφιόζοι του χρήματος και οι πολύχρωμες πόρνες τους (πολιτικές δημοσιογραφικές, ακαδημαϊκές και CIA).

γ). Ξεχνούν, επίσης όλοι αυτοί οι Φιλισταίοι που «θίχτηκαν» από την παραβατικότητα των νέων και τούτο: Ότι δεν υπάρχει Ιστορική Εξέλιξη δίχως να γκρεμιστούν οι «σιδεριές» που «κλειδώνουν τις κοινωνίες στη στασιμότητα και την ΥΠΟΤΑΓΗ στα κατεστημένα.

Δηλαδή, δίχως να γκρεμιστούν οι Νόμοι και η Ηθική των τυράννων και των εκφυλισμένων κοινωνιών.

Δίχως να γκρεμιστούν οι νόμοι των νέων αποικιοκρατών και η «Ηθική» του 4ου Ράιχ, υπάρχει καμία περίπτωση να σωθεί η Ελλάδα;
Οι ηθικολόγοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ μιλάνε ενάντια στη Νέα Τάξη, αλλά δηλώνουν ΥΠΟΤΑΓΗ στους «νόμους» και την «Ηθική» της Νέας Τάξης!!!

Βεβαίως, όλη αυτή η θύελλα της «ηθικής αγανάκτησης» για τους «παραβάτες ανήλικους» είναι και δόλια και μοχθηρή και ΓΕΛΟΙΑ και άκρως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ.

Όλα αυτά τα αναδεικνύει το παρακάτω, πολύ εύστοχο, μικρό σχόλιο του Νίκου Μαστοράκη.


(Να μια φορά που δεν μας προκαλεί αλλεργία ο Μαστοράκης).


Εδώ θα τελειώσουμε με τούτο: Αυτό που δεν αντέχουν στο έργο «Joker» είναι ότι σ’ αυτό, ΟΧΙ μόνο, καθρεφτίζεται η βαρβαρότητα της κοινωνίας τους (η καπιταλιστική ΦΡΙΚΗ), αλλά και οι ενστικτώδεις δυνάμεις της καταστροφής αυτής της κοινωνίας.

Η καπιταλιστική ΦΡΙΚΗ έχει φτάσει στα έσχατα όριά της. Οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, κάτω από την ασφυκτική πίεση των καπιταλιστικών σχέσεων έχουν μεταμορφωθεί σε δυνάμεις καταστροφικές, σε δυνάμεις που καταστρέφουν τα ΠΑΝΤΑ και οδηγούν τον άνθρωπο στην απελπισία και στην τρέλα της αυτοκαταστροφικής έκρηξης.

Αυτήν την απελπισμένη και λυσσώδη ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ τρέμουν όλοι αυτοί οι ηθικολόγοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της «Τάξης» και «Νόμων»…

Αυτή τρέμουν και τα γραφειοκρατικά «κομμουνιστικά» ιερατεία, μη μπορώντας να κατανοήσουν ότι είναι και τα ίδια ΥΠΕΥΘΥΝΑ γι αυτές τις λαϊκές εκρήξεις καταστροφής και «παραβατικότητας» που συσσωρεύονται στα σπλάχνα του καπιταλιστικού κόσμου.

Εάν η «αριστερά» δεν ενσωματωνόταν στο σύστημα οι λαϊκές εκρήξεις που κυοφορούνται θα είχαν πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΤΟΧΟ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ…

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Το παλαιολιθικό και ρεαλιστικά ξεπερασμένο σύστημα έγινε ρεζίλι. Στην εποχή που τα δεκάχρονα βρίσκουν ανεξέλεγκτα στο Ίντερνετ όλα τα "απαγορευμένα," έχουμε ακόμη τη φοβέρα του "ακατάλληλου" στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Νήπια βλέπουν τα πτώματα στις ειδήσεις άλλα δεν πρέπει να δουν το Joker. Ακούνε ωραίες συζητήσεις από την κ. Ζηνα, την κ. Στεφανιδου και άλλες κυρίες, άλλα θα περιμένουν πολλά χρόνια για να μπουν στη σκοτεινή αίθουσα με φωτεινά δείγματα "ακατάλληλου," ώστε με ιδιαίτερη ηδονή να απολαύσουν τον απαγορευμένο καρπό.

Ρεζίλι έγινε η πολιτεία, με τις δυο κυριούλες του Υπ.Πολ. να στέλνουν αστυφύλακες για να βγάλουν από το σινεμά δεκαπενταχρονους... εγκληματίες που τόλμησαν, τα θρασύτατα υποκείμενα, να καταλληλέψουν το ακατάλληλο, χωμένοι βαθιά στον κάθισμα τους, όσο παιζόταν ο ακατάλληλος Joker.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία
 ότι οι νεαροί παραβάτες του παλαιολιθικού νόμου, θα γύρισαν σπίτι σαν βρεγμένε γάτες, θα άνοιξαν το λαπτοπ και θα κατέβασαν από το πλησιέστερο πειρατικό site την ταινία.

Νόμοι σαν κι αυτούς που συζητάμε, έγιναν τότε που μόνο στο σινεμά μπορούσε κάποιος να δει ένα φιλμ. Η τηλεόραση έχει καταλύσει/καταργήσει κάθε πρακτική και ηθική εφαρμογή του, ακόμη περισσότερο μάλιστα που σήμερα ένας 15χρονος ξέρει και κάνει περισσότερα από έναν εικοσάχρονο των 70s.

Ο tempora, o mores.


Κατάλληλη εποχή για να μάθουν οι νομοθέτες πώς γίνεται η τρύπα στο νερό.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!