EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Στροφή 180° Κ.Μητσοτάκη: Άσυλο «express» - Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι εργασία στους παράνομους μετανάστες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, σε μία στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα «σκληρή» του στάση στο μεταναστευτικό, προανήγγειλε μέτρα τα
οποία ουσιαστικά θα μονιμοποιήσουν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

Όχι μόνο το άσυλο θα δίνεται σε 6 αντί για 9 μήνες (άγνωστο πως θα γίνεται ο έλεγχος), αλλά επιπλέον όσοι «μονιμοποιούνται» θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μαζί τους σχεδόν όλη τους την οικογένεια, ενώ το κράτος θα αναλαμβάνει και την εύρεση εργασίας(!) στους αλλοδαπούς την ώρα που οι νέοι Έλληνες είναι άνεργοι και φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό.

Επιπλέον η απαγόρευση έκδοσης ΑΜΚΑ για τους παράνομους μετανάστες είχε μικρή διάρκεια, αφού όσοι μονιμοποιηθούν θα έχουν και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και «τον αναγκαίο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών» καθώς και τους κανόνες «υπό τους οποίους -όσοι το δικαιούνται- θα παραμένουν εδώ, σε ανθρώπινες συνθήκες».

Και ότι η ιδεοληψία των «μεταναστών που λιάζονται» θέλει τόλμη και χρόνο, ώστε να μετατραπεί σε μια καθημερινότητα «κράτους και πολιτών που νοιάζονται».

Το νομοσχέδιο όπως είπε υλοποιεί τρεις κομβικές αρχές:

Πρώτον, κωδικοποιεί 5 διαφορετικούς νόμους, ένα Προεδρικό Διάταγμα και δεκάδες διάσπαρτες διατάξεις ή μεταφορές Οδηγιών. Όλα αυτά τα εναρμονίζει με το κοινοτικό Δίκαιο και τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

Δεύτερον, απλοποιεί και συντομεύει τη χορήγηση ασύλου στους «αληθινούς πρόσφυγες» (για τους οποίους όμως τα κριτήρια θα είναι πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με πριν), δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά και στις οικογένειες, στις οποίες, παρέχει αμέσως πρόσβαση σε Υγεία και Εκπαίδευση(!).

Να σημειώσουμε ότι παιδιά και οικογένειες έχουν και σχεδόν όλοι οι μαχητές του ISIS.

Δηλαδή αν ερχόταν εδώ ο αλ-Μπαγκντάντι με τα 11 παιδιά του θα του δίναμε άσυλο, υγεία και περίθαλψη;

Και τρίτον, εντάσσει όσους ζητούν προστασία σε ένα πλαίσιο σεβασμού και συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές.

«Όσοι παρελκυστικά θα διεκδικούν άσυλο, αλλά θα προσβάλλουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν θέση εδώ», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Βέβαια μέχρι στιγμής με τα επεισόδια, τα μαχαιρώματα, τους εμπρησμούς και τις δολοφονίες στα hotspots μάλλον οι περισσότεροι την έχουν «προσβάλλει» ήδη και θα έπρεπε να βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής.

Εκτός αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν «προσβολές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως το νομοσχέδιο κινείται σε διπλή κατεύθυνση: «Αυστηροί κανόνες, που βάζουν τέλος σε παρανομίες και αυθαιρεσίες, αλλά και ευαισθησία, που παρέχει πρόσθετα δικαιώματα στους αδικημένους». Έτσι, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «στο εξής, κάθε αίτηση θα πρέπει να εξετάζεται μέσα σε 6 μήνες αντί για 9 όπως ίσχυε. Και η απόφαση θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε 10 ημέρες αντί για 20.

Αν, όμως, στο μεταξύ, ο αιτών δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ή έχει αποχωρήσει από τη χώρα χωρίς άδεια, το αίτημά του θα κρίνεται αυτομάτως αβάσιμο. Και θα είναι υποψήφιος προς αναχώρηση. Γι' αυτό, άλλωστε και με το νέο σύστημα θα εξετάζονται πρώτα οι περιπτώσεις ευάλωτων προσώπων, αλλά και ατόμων με παραβατική συμπεριφορά».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, πως από τις προϋποθέσεις ευαλωτότητας, απαλείφεται το «μετατραυματικό στρες» ,όμως στα «ευάλωτα» και προς προστασία άτομα εντάσσονται, πλέον, όλοι οι ανήλικοι -και όχι μόνο οι ασυνόδευτοι.

Επιπλέον, μέλη της οικογένειας του αιτούντος θα θεωρούνται, πλέον, εκτός των συζύγων και των παιδιών, και ο εκτός γάμου σύντροφός του ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα εκτός γάμου τέκνα του και τους γονείς του, αλλά και για όποιον, γενικά, έχει την επιμέλεια ενός ανήλικου παιδιού.

Με λίγα λόγια κάποιος παράνομος μετανάστης θα μπορεί να φέρνει στην Ελλάδα σχεδόν όλη του την οικογένεια.

Ακόμη, τόνισε πως οι ανήλικοι, θα εισάγονται στις αντίστοιχες βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αν οι γονείς τους δεν τηρούν αυτήν την υποχρέωση, θα έχουν κυρώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι οι «νόμιμοι πρόσφυγες» θα έχουν πρόσβαση στην Υγεία και στην Εργασία: Ένας ειδικός αριθμός θα τους δίνει πρόσβαση στην περίθαλψη.

«Ύστερα από έξι μήνες θα εντάσσονται σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να πάψει η Ελλάδα να προσελκύει αλλοδαπούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα ζητούσαν διεθνή προστασία μόνο και μόνο για να βρουν μία δουλειά σε άλλο κράτος», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για ελλείψεις και αντιφάσεις, οι οποίες μέχρι τώρα επέτρεπαν «λάθη, καθυστερήσεις και εικόνες χάους», για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε «χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά και διάσπαρτους στην ενδοχώρα, εγκαταστάσεις, όπως το αίσχος της Μόριας, 70.000 αιτήσεις ασύλου να παραμένουν εκκρεμείς και, παρά τις τεράστιες σπατάλες που ήδη ερευνά η OLAF, μόνο το 22% των ευρωπαϊκών κονδυλίων να έχει αξιοποιηθεί!».

Τέλος, επισήμανε πως έγιναν μόλις 1.806 επιστροφές, κάτι που αποδεικνύει ότι το σύστημα ασύλου ήταν σε παράλυση.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιον κοροϊδεύεται κύριε Μητσοτάκη;

1) Δεν υπάρχουν συντάξεις, πάρτε το απόφαση...

Τα όσα επανέλαβε ο Πολ Τόμσεν πριν από λίγες μέρες δεν άρεσαν στους περισσότερους ως συνήθως. Τούτο δεν σημαίνει πως τα προβλήματα που υπάρχουν και η ευνοϊκή συγκυρία έχει κρύψει κάτω από το χαλί δεν θα αναδυθούν ξανά στην επιφάνεια.

"Πάντα λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση, είναι μια από τις χώρες με τις μικρότερες αυξήσεις στην παραγωγικότητα και προβληματικό δημογραφικό. Γι’ αυτό η δυνητική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είναι χαμηλή, κάτω του 1%".

Αυτά περίπου είπε ο κ. Πολ Τόμσεν ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ.

"Τα θέματα είναι γνωστά, υπάρχει η ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, άνοιγμα της οικονομίας και των κλειστών επαγγελμάτων" είπε.

Ο ίδιος επανερχόμενος στις πάγιες θέσεις του ΔΝΤ σημείωσε ότι για να πετύχει ένα καλύτερο "δημοσιονομικό μείγμα" είναι κρίσιμο να υπάρξει μεταρρύθμιση στις συντάξεις που είναι πολύ μεγάλες και διεύρυνση της φορολογικής βάσης: "...το 60% των πολιτών είναι στο αφορολόγητο", δήλωσε.

Στη στήλη αυτή δεν έχουμε πάψει από το 2010 και μετά να επαναλαμβάνουμε πως ένα συνταξιοδοτικό σύστημα με αναλογία 1,5 εργαζόμενος προς 1 συνταξιούχο δεν είναι βιώσιμο, ιδίως όταν η μέση σύνταξη παραμένει υψηλότερη από τον μέσο μισθό.

Στην Ελλάδα η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι η υψηλότερη στην Ε.Ε. και φτάνει περίπου στο 17% του ΑΕΠ. Η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού, γιατί τα έσοδα των ταμείων δεν επαρκούν, είναι επίσης η υψηλότερη στη Ευρώπη και φτάνει το 10% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 2,5%.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στα οικονομικά και τις αναλογιστικές μελέτες για να καταλάβεις πως οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων.
Τούτο μάλλον θα δημιουργήσει νέα κινήματα αγανακτισμένων και νέες πολιτικές ανακατατάξεις.
Χιλιάδες ανόητοι θα εμφανιστούν πάλι να εκμεταλλευτούν την οργή με επιχειρήματα σαν το παρακάτω που αλίευσα προ ημερών από τον διάλογο της στήλης.

"Αυτός ο πανέξυπνος!!! (ο Τόμσεν) και παντογνώστης! εξυγιαντής!!! της Οικουμένης που πληρώνεται για να κάνει γνωματεύσεις των προβλημάτων των Λαών, που τόσα χρόνια ασχολείται με τα οικονομικά της Ελλάδας γιατί δεν σκέφθηκε μέχρι τώρα να εισηγηθεί και να αναζητήσει που έχουν καταλήξει τα λεφτά που μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει οι συνταξιούχοι ώστε να επιστραφούν από εκεί όπου αδικαιολόγητα μεταφέρθηκαν, να εξυγιανθεί το ασφαλιστικό σύστημα και να αποφευχθεί στο μέλλον να δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα.

Ο απλός αυτός προβληματισμός δεν νομίζω ότι δεν έχει περάσει στο μυαλό κανενός από αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας αλλά προφανώς ενεργούν κατόπιν εντολών..."

Οι απαντήσεις σε προβληματισμούς σαν αυτόν είναι απλές:

Οι εισφορές που έχουν δώσει τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότεροι Έλληνες (ιδίως του δημοσίου και των ΔΕΚΟ που ήταν και εικονικές) δεν έχουν καμιά σχέση με τις συντάξεις που έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν.

Όλες οι μελέτες καταδεικνύουν πως ήταν μικρότερες...

Το πού πήγαν τα χρήματα των εισφορών και τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών είναι άδεια είναι γνωστό.

Πήγαν σε συνταξιοδοτήσεις πρόωρες και το μοίρασμα θηριωδών εφάπαξ...

Ο λαός ψήφιζε αυτούς που του υπόσχονταν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με παχυλά εφάπαξ και οι κυβερνήσεις τηρούσαν τις υποσχέσεις σε βάρος των επερχόμενων γενεών.

Θυμάμαι τόσα χρόνια τα κόμματα ιδίως της κρατικοδίαιτης αριστεράς να φωνασκούν αν τα ασφαλιστικά ταμεία αγόραζαν καμιά μετοχή του Τιτάνα ή της 3 Ε. Μόνο ομόλογα του ελληνικού δημοσίου πρότειναν. Τούτο ενείχε και δόλο. Το δημόσιο δανειζόταν εύκολα από τα ταμεία και κατέβαλε αυξήσεις μισθών ενώ έκανε και νέες προσλήψεις.

Όταν χρεοκόπησε το δημόσιο τα ταμεία έχασαν και τα λίγα που είχαν. Η Ελλάδα χρεοκόπησε κυρίως γιατί μεταξύ 2000 και 2010 το δημόσιο μόνο κατέβαλε για συντάξεις πάνω από 200 δισ. ευρώ. Τα επόμενα 10 χρόνια με τη συνεισφορά του δημοσίου στη συνταξιοδοτική δαπάνη στο 10% του ΑΕΠ θα καταβάλει άλλα 200 δισ. ευρώ. Αυτό είναι απίθανο να συμβεί...

Ιδίως με τους νεότερους και παραγωγικότερους Έλληνες να συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα...

Για όσους είμαστε πάνω από 40 ετών δεν υπάρχουν συντάξεις, πάρτε το απόφαση...

2) Μισές δουλειές κάνουμε, Κυριάκο...

Αγαπητέ κε Στούπα,

Την αναβολή του ΦΠΑ την βλέπουμε εμείς οι πρώην κατασκευαστές και γελάμε.

Η οικοδομή δεν θα γυρίσει για εξής λόγους:

1)Δεν υπάρχουν πελάτες. Όταν 600.000 νέα άτομα που θα έκαναν οικογένειες, έφυγαν από την Ελλάδα ποιος θα πάρει σπίτι;

2)Δεν υπάρχουν τράπεζες.

3) Η πρώτη κατοικία δεν είχε ΦΠΑ έτσι και αλλιώς.

4) Το κόστος κατασκευής έχει ανεβεί κατά 40%. Διαλύθηκαν τα συνεργεία. Οι περισσότεροι τεχνίτες βρίσκονται Γερμανία. Θα γυρίσουν για τρία χρόνια; Γιατί;

5) Ο μεγάλος κατασκευαστής Silvio Berlusconi έλεγε ότι η οικοδομή είναι massimo risco - Massimo reccitamento. Δυστυχώς με όσους μηχανικούς και κατασκευαστές το συζήτησα μόνο ρίσκο βλέπουν. (Με 80% εφορία και οι κρατικοί νταβατζήδες σε κάθε γωνία;)

6) Όσοι είναι εγκλωβισμένοι και κατεστραμμένοι, τα χρήματα των πωλήσεων θα πάνε για χρέη στο κράτος και τις τράπεζες. Τα περισσότερα είναι ημιτελή. Ποιος θα βρει το κουράγιο και το χρήμα για να τα ολοκληρώσει; Και γιατί;

7) Αρκετοί κατασκευαστές έχουν αποβιώσει. Μόνο η διαδικασία στα δικαστήρια θα πάρει πάνω από τα τρία χρόνια της περιόδου χωρίς ΦΠΑ.

Το μέτρο "φαίνεται" ότι έγινε για τις τράπεζες. Έχουν φορτωθεί πολλή σαβούρα. Πέντε χρόνια μετά τα δικαστήρια οι τράπεζες δεν με έχουν υποκαταστήσει σε πλειστηριασμό ακινήτων που δεν έκανα.

Θα λύσουν το πρόβλημα οι τράπεζες;

Εδώ δεν μπορούν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα θα λύσουν της αγοράς;

Για μια αλλαγή σειράς σε βιβλιάριο καταθέσεων έμεινα μισή ώρα στην υπάλληλο της τράπεζας με δεκάδες χαρτιά. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να το κάνω μόνος από το γραφείο μου.
Σε μια ανελεύθερη οικονομία οι αποφάσεις αυτές μοιάζουν για κινήσεις απελπισίας. Οι δε κατασκευαστές μένουμε με την απορία. Σε ποιον άραγε πουλάνε κουτόχορτο;


Με εκτίμηση
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
Πρώην κατασκευαστής . (Μέλος της ένωσης κατασκευαστών Ελλάδος)
Η εταιρεία μου έκλεισε το 2012 χωρίς στοκ σε κατασκευασμένα κτίρια.
kostas.stoupas@capital.gr

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουρκική εισβολή στη Συρία και μέσα ενημέρωσης

Παρακολουθώντας τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα τηλεοπτικά κανάλια, με τη εν Φαλήρω «ναυαρχίδα» τους, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την τουρκική εισβολή, διαπιστώνεται το «μήκος κύματος» στο οποίο διακυμαίνεται το κυρίαρχο «αφήγημα» της...
ελληνικής άρχουσας ελίτ και του πολιτικού συστήματος εν τω συνόλω. Ένα καθαρά προπαγανδιστικό «αφήγημα» απονεύρωσης και τσακίσματος ακόμη και του τελευταίου ψήγματος πατριωτισμού, υπερηφάνειας και αντιστασιακής διάθεσης, που ενδεχομένως έχει απομείνει -μετά από 10 χρόνια οικονομικής κατοχής και προδοσίας- σε τούτον τον λαό.

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Το «αφήγημα» αυτό εξακολουθεί στο ίδιο παμπάλαιο μοτίβο του «ανήκωμεν εις την Δύσιν», διαφορετικά θα μας κατασπαράξει ο «πανίσχυρος», εξωμότης του δυτικού συνασπισμού, Τούρκος.

Οι όποιες παλινωδίες και αστοχίες παρατηρούνται δεν οφείλονται παρά σε πρόσκαιρα λάθη και σε ιδιάζουσες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Τράμπ, και δεν αποτελούν συστημικό φαινόμενο. Όλοι εξεγείρονται εναντίον του, για να αποκατασταθεί η «ομαλότητα»…

Έτσι, «σεμνά και ταπεινά» θα πρέπει να υπομένουμε τα πάντα και να πειθαρχούμε απαρέγκλιτα στις εντολές των Κυρίων και των προστατών μας, αφού μόνον αυτοί -στη «μεγαλοσύνη» και τον «ανθρωπισμό» τους- μπορούν να μας προστατεύσουν από τους «βαρβάρους».

Στο στόμα του λύκου

Εν προκειμένω «βάρβαροι» είναι οι Ρώσσοι του Πούτιν και οι «σύμμαχοί» τους αποσχισθέντες από τη «μητρική» αγκάλη Τούρκοι.

Τι κι αν έχουν περάσει τρεις ολόκληρες δεκαετίες -και περισσότερο- από τη λήξη του ψυχρού πολέμου και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης! Εμείς οφείλουμε να είμαστε στοχοπροσηλωμένοι ως νέοι «ακρίτες» του δυτικού «πολιτισμού» απέναντι στη ρώσσικη απειλή. Επειδή έτσι και μόνον έτσι έχουμε νόημα ύπαρξης. Να είμαστε… χρήσιμοι αποκλειστικά στους παρέχοντες προστασία.
Οποιαδήποτε σκέψη για αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και αυτεξουσιότητα θα μας έριχνε στο στόμα του λύκου. Αποκόπτοντάς μας από αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε ευρωπαϊκό διαφωτισμό στον οποίο -υποτίθεται- στηρίχθηκε το «δυτικό» πολιτικο-οικονομικό και πολιτιστικό «οικοδόμημα».
Ανεξάρτητα εάν στοιχειωδώς έχουμε κατανοήσει, ή όχι, σε τι συνίστατο αυτός ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός και σε τι αφορά ο δικός μας μιμητικός επαρχιωτισμός.

Το γεγονός όμως είναι ένα και αδιαμφισβήτητο! «Ανήκωμεν» καλλιεργώντας τη ψευδαίσθηση του «συμμετέχομεν»! Και στο βαθμό της συνειδητοποίησης της πραγματικότητας, αποδοχή της, άνευ όρων και δεύτερης σκέψης.

Έτσι, λοιπόν με τη «φίλη», σύμμαχο και γείτονα Τουρκία οφείλουμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις, αφού εξ άλλου ως γνωστόν, το «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», η «θάλασσα δεν έχει σύνορα» και οι business θα πρέπει να προχωρούν as usual. Και όταν σφίγγει ο κλοιός των τούρκικων διεκδικήσεων και απειλών, ανακαλύπτουμε ότι είναι δυνατή, πανίσχυρη και εποφθαλμιούσα τα ζωτικά μας συμφέροντα, κι έτσι οφείλουμε να τη φοβόμαστε και να προστρέχουμε πίσω στους προστάτες να τη συνετίσουν, διότι εμείς αδυνατούμε. Να της παραχωρήσουμε, φυσικά και μερικά από αυτά τα θεμελιώδη εθνικά μας δίκαια, ως «γλυκαντικό». Για να κατευνάσουμε την «ορμή» της και για να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση τους «συμμάχους». Να τους βοηθήσουμε, για να μας «σώσουν»!

«Ο φόβος φυλάει τα έρημα»

Δύο, λοιπόν, είναι τα σκέλη του κυρίαρχου «αφηγήματος» και της ασκούμενης προπαγάνδας στο κουρδικό και συριακό ζήτημα, μολονότι -ελαφρώς- αντιφατικά μεταξύ τους. Από τη μια, ότι τα πάντα σχεδιάζουν και υλοποιούν οι «μεγάλοι» με τον αντίστοιχο κυνισμό, ή τη σοφία που τους διακρίνει -με μονότονη επανάληψη των αγαθών προθέσεων, των ανθρωπιστικών αξιών και του πολιτισμού της «δύσης» απέναντι στους… αγροίκους της ανατολής-, με την Τουρκία κι αυτή ένα απλό πιόνι, έστω και ολίγον… παραστρατημένο εξ αιτίας του υπερφίαλου Ερντογάν. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούουμε στα κελεύσματά τους. Και από την άλλη προβάλλοντας το «ακαταμάχητο», το «ανεξέλεγκτο» και την ισχύ της Τουρκίας, που αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε, και στο βάθος πάντα να φιγουράρει η Ρωσσία που απειλεί τα Βαλκάνια και την… παγκόσμια ειρήνη!
Και τα δύο αυτά σκέλη της κυρίαρχης άποψης που επιβάλλεται δια της συστηματικής προπαγάνδισης, έχουν ψήγματα αληθείας, αλλά συνηγορούν και επιβεβαιώνουν ότι «ο φόβος φυλάει τα έρημα»!

Ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση, αλλά κυρίως ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα στοιχεία που μπορούν να διασφαλίζουν εσαεί την υποταγή των «μαζών» και την απρόσκοπτη λειτουργία των «θεσμών» προς αποκλειστικό και αυτοτροφοδοτούμενο όφελος των συμφερόντων που τους καθιερώνουν.

Δεν είναι καινούργια, αλλά παμπάλαια «μέθοδος». Καμιά πρωτοτυπία. Παρ’ όλα αυτά αποτελεί κατ’ εξοχήν αποτελεσματικό μέσο καθυπόταξης κι επικυριαρχίας στο ιδεολογικό -και όχι μόνον- επίπεδο.

Στον πραγματικό πόλεμο…

Όμως οι εξελίξεις στο μέτωπο του πραγματικού πολέμου καθόλου δεν συνηγορούν στο «αφήγημα». Γι’ αυτό και η εμφανέστατη πλέον αμηχανία τόσο στην παρουσίαση των ρεπορτάζ, όσο και στις αναλύσεις των «ειδημόνων», εκτός φυσικά εξαιρέσεων στα μη συστημικά -κυρίως- μέσα.
Εξελίξεις που αποδεικνύουν με τον πιο τρανό τρόπο τη βαθειά κρίση που έχει περιπέσει το «δυτικό» μοντέλο «κοσμοσυστήματος», που θέλουμε να ανήκουμε και δεν διανοούμαστε διαφορετικά. Την βαθύτατη παρακμή που βιώνει τόσο η ευρωπαϊκή εκδοχή του, όσο και η αμερικανική, καθώς και ο μεταξύ τους συνδυασμός και συνεπικουρία.

Το Brexit, το καταλωνικό, η υποβόσκουσα οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, η επέλαση της Κίνας, η ενδυνάμωση της Τουρκίας και οι εξελίξεις στη Συρία, είναι βαρύτατα συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι ο δυτικός κόσμος νοσεί μη αναστρέψιμα, κι εμείς ως χώρα και κοινωνία, ακόμη πιο πολύ ως άβουλοι θεατές των τεκταινομένων. Ο δυτικός κόσμος νοσεί -ανιάτως πλέον- και στο σώμα και στην ψυχή, προβάλλοντας τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό, ως πρόσχημα επιβολής!

Αυτό ανέλαβε να αποκρύψει με κάθε τρόπο η συστημική προπαγάνδα, στην παρουσίαση και στην ανάλυση των παρόντων γεγονότων από τα μέσα.

Τις πταίει;

Δεν φταίει η βουλιμία για αθέμιτο κέρδος των τραπεζιτών, η εθελοδουλεία και ο παρασιτικός χαρακτήρας των ταγών, αλλά ο ελληνικός λαός που επιζητούσε καλύτερη ζωή και τον εξαπάτησαν υποσχόμενοι «σύγκλιση» με τους Γερμανούς και «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» με δάνεια κι επιδοτήσεις. Τώρα τον απειλούν να μην το κουνήσει ρούπι, γιατί θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του, αν καταφέρει να αποδράσει από τη «σπηλιά του Πλάτωνα». Αλλά όχι! Να που έρχεται η ανάπτυξη, αρκεί εμείς να μην κάνουμε πονηρές σκέψεις και αμφισβητήσουμε το μοντέλο. Της ανέχειας για τους πολλούς και του… καζίνο για τους λίγους -για να έχουν να «σκοτώνουν» την ανία τους.

Δεν φταίει η δύση με τις παρεμβάσεις της σε κυρίαρχες χώρες με σκοπό την καθυπόταξή τους μέσω του διαμελισμού τους, και την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών τους πόρων, αλλά ο «αλλοπρόσαλλος» Τράμπ, που διαπίστωσε το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής, και προσπαθεί να απομπλέξει τη χώρα του από το φαύλο αυτό κουβάρι που η ίδια δημιούργησε στη Μέση Ανατολή, με τους Ευρωπαίους ως «κολαούζα» να φαντασιώνονται αιωνίως τις παλιές δόξες της αποικιοκρατίας.

Δεν φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές της, αλλά ο βρετανικός λαός που «απερίσκεπτα» αποφάσισε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου με το δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου πρέπει να ανατραπεί με κάθε τρόπο, όπως το αντίστοιχο δημοψήφισμα το 2015 στην Ελλάδα.
Δεν φταίνε οι πολιτικές του πολέμου και της φτωχοποίησης που δημιούργησαν τα προσφυγικά και τα μεταναστευτικά ρεύματα, αλλά οι ευρωπαϊκοί λαοί που είναι «ξενόφοβοι» και ρέπουν προς τον φασισμό, μη αποδεχόμενοι το μοντέλο της ρευστοποίησης των κοινωνιών τους μέσω της πολυπολιτισμικότητας. Αλλά να και εδώ που δεν φταίνε οι πόλεμοι και οι εξωτερικές επεμβάσεις, αλλά η… κλιματική αλλαγή!

Η Συρία ως αφορμή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια

Δεν γνωρίζουμε βεβαίως τι θα απογίνει στη Συρία. Αν οι Κούρδοι γλυτώσουν τη σφαγή και ο Άσσαντ καταφέρει να αποκαταστήσει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία στη χώρα του. Πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες και ακόμα περισσότερα τα απρόβλεπτα γεγονότα, που μπορεί να εκτρέψουν δρομολογημένες εξελίξεις, που προσώρας φαντάζουν αναπότρεπτες. Με τη «δύση» να εγκαταλείπει βάζοντας την ουρά κάτω από τα σκέλια, και αφήνοντας τον Τούρκο να «καθαρίσει» για λογαριασμό της. Όλοι όμως πια να αποβλέπουν στον «πατερούλη» Πούτιν και να τον μισούν ακόμη πιο πολύ, που τους πήρε την… μπουκιά μέσα από το στόμα.

Ωστόσο ένα είναι απολύτως βέβαιον. Είναι πια ολοφάνερο, ότι ο λύκος δεν είναι άλλος από την ίδια τη δυτική «συμμαχία», που κυνικά εγκαταλείπει φίλους, για να έχει τα «καλά και συμφέροντα» με αντιπάλους. Που δημιουργεί -άδικα και εγκληματικά- κρίσεις δίχως να μπορεί να τις ελέγξει. Που προκαλεί αιματοχυσίες χωρίς λόγο. Αν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ λόγος για τα λουτρά αίματος, στην υποσαχάρια Αφρική που λίγοι μιλούν, στην Υεμένη, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Παλαιστίνη, στη Συρία την ίδια.

Χάνοντας, η Δύση στην παρακμή της, ολοσχερώς την αξιοπιστία της, ως εγγυήτρια της ασφάλειας, της σταθερότητας και της δημοκρατίας, όπως ανέκαθεν αυτοπροβάλλονταν, αλλά που πάντα με διάφορα προσχήματα υπονόμευε. Αφού, είναι η ίδια ο βασικός παράγων αστάθειας και ανασφάλειας, όσο καλά και εάν μπορούσε να το κρύβει μέχρι τώρα. Τόσο στη Συρία, όσο στην κυπριακή ΑΟΖ και παντού στον κόσμο. Από το Βιετνάμ παλιά, το Ιράκ και τη Λιβύη, μέχρι τη Βενεζουέλα σήμερα. Ότι η ενίσχυση και η επιθετικότητα του φασισμού, με όποια μορφή κι αν παρουσιάζεται στις μέρες μας, είτε στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών, είτε ως ισλαμικό κράτος, ή ως ερντογανική Τουρκία, είναι αποκλειστικά δικό της δημιούργημα! Ένα εκτρωματικό δημιούργημα που δεν ελέγχει πια και της γυρίζει μπούμερανγκ.

Κι αυτό πλέον τώρα δεν μπορεί να αποκρυβεί, όσους αποδιοπομπαίους τράγους, στον «τρελό» Τράμπ, τον παρανοϊκό Ερντογάν, ή στον «διαβολικό» Πούτιν, κι αν ανακαλύπτουν οι μηχανισμοί και τα κάθε λογής «ενημερωτικά» μέσα και «αναλυτάδες» στην υπηρεσία τους….

Το «αφήγημα» περιέρχεται σταδιακά στα αζήτητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να πειστούμε, ότι ανήκουμε οριστικά στη μεγάλη αγκαλιά και ότι αυτή δεν μας σφίγγει μέχρι πνιγμού από την… αγάπη της.

Μένει να ανασκουμπωθούμε και να αναπνεύσουμε!


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρχισαν και οι «καλλιτεχνικές» παραστάσεις του Σόρος

Ο Σόρος, όπως και πολλοί άλλοι μαφιόζοι του χρήματος, έχουν συγκροτήσει «ομάδες κρούσης», αδρά επιδοτούμενες, του 4ου Ράιχ: του πλανητικού ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού…


Μια από τις κυρίαρχες ποικιλίες αυτών των «ομάδων κρούσης» είναι οι Μ.Κ.Ο.: Οι δομές του σύγχρονου φασισμού, του φασισμού της Νέας Τάξης.


Αυτές οι Δομές των Μ.Κ.Ο. προωθούν,
μέσω γιγάντιων εμπορικών δικτύων πολλών εκατομμυρίων, τις στρατηγικές, αλλά και τις άμεσες (τακτικές) επιδιώξεις του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου, δηλαδή τις επιδιώξεις της χρηματιστηριακής μαφίας.

Κεντρικές επιδιώξεις, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, λεπτομερειακά και κουραστικά, είναι: Η άλωση των εθνικών κρατών, η ισοπέδωση και η κατάργηση των ιστορικών, εθνικών και πολιτισμικών παραδόσεων των λαών, το σβήσιμο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ των λαών και πολλά άλλα…

Η δράση αυτών των «ομάδων κρούσης» (ΜΚΟ) του σύγχρονου φασισμού (4ο Ράιχ) είναι πολυεδρική και πολύχρωμη.

Μία διάσταση αυτής της δράση είναι «καλλιτεχνική»: προβοκατόρικα σώου δήθεν «καλλιτεχνικά», πλήρως ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ στους ιδεολογικούς και πολιτικούς σκοπούς του πλανητικού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ οργανωμένα από τους πολιτικούς μηχανισμούς και Υπηρεσίες (μυστικές και φανερές) του 4ου Ράιχ…

Μια τέτοια στημένη «καλλιτεχνική» προβοκάτσια είναι κι αυτή των δήθεν μαθητριών κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καθαρός ο στόχος: Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ των εθνικών παρελάσεων, των ιστορικών συμβόλων και της Αγωνιστικής Μνήμης.

Με πιο απλά λόγια:
 Όλο αυτό το στημένο «καλλιτεχνικό» σκετς ήταν ΠΛΗΡΩΣ προσαρμοσμένο στις ιδεολογικές και πολιτικές ΕΠΙΤΑΓΕΣ του 4ου Ράιχ, καθώς και προσεκτικά σκηνοθετημένο από τους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ: Μυστικούς και ορατούς (κάποια ΜΚΟ)!!!

Ολοκάθαρος και ο προβοκατόρικος στόχος: Η προώθηση, η προβολή και η διαφήμιση των εθνομηδενιστικών στρατηγικών που προωθούνται, ΠΡΑΚΤΙΚΑ στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια…

Η γελοιοποίηση των εθνικών συμβόλων και της αγωνιστικής ΜΝΗΜΗΣ, καθώς και η νομιμοποίηση και η παγίωση του «προσφυγικού» (εισαγωγή και καθιέρωση της Νέας Δουλείας, μέσω της λαθρομετανάστευσης), ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ πάγιες και υστερικές τακτικές όλου του πολυεδρικού δικτύου του πλανητικού κεφαλαίου: Από το κυβερνητικό οικοδόμημα, τα κόμματα, την «αριστερά» του καθεστώτος μέχρι τις καλλιτεχνικές και δημοσιογραφικές πόρνες τους…

Και μόνο η επιλογή των «καλλιτεχνικών» μαϊμούδων να δώσουν την παράστασή τους την ημέρα αυτή, για τη γελοιοποίηση ενός ιστορικού ορόσημου, αποκαλύπτει το πόσο «στημένες», ανελεύθερες και καθοδηγούμενες «επαναστάτριες» είναι…

Μια σκηνοθετημένη ναυμαχία σε μια σκάφη νερό την προσλαμβάνουν και την διαφημίζουν οι πολύχρωμοι «κλακαδόροι» σαν «ηρωική», «ελεύθερη» και «επαναστατική» πράξη…

Θα ήταν πραγματικά επαναστατική και ηρωική πράξη μια τέτοια παράσταση, εάν δινόταν στο Σύνταγμα, ή στις μαζικές λαϊκές Συγκεντρώσεις και σατίριζε, ΟΧΙ την Ιστορία μας, αλλά τους δημίους και δυνάστες της ανθρωπότητας, τους μηχανισμούς δολοφονίας της Ελλάδας (ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και CIA), τα Μνημόνια και τα κυβερνητικά ανδρείκελα (Δεξιά και «αριστερά») των νέων μας αποικιοκρατών…


Σε όλα αυτά τα γιγάντια ΖΗΤΗΜΑΤΑ της εποχής μας σιωπούν οι «επαναστάτες» του θεάματος, των πολύχρωμων διαστροφών και των ποικίλων προβοκατσιών εναντίον των εθνικών παρελάσεων κ.λπ…

Εδώ η Ελλάδα δολοφονείται ανελέητα και τα μορμολύκεια της «καλλιτεχνικής» πορνείας …ηδονίζονται με τα στημένα παιχνιδάκια εναντίον των συμβόλων της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ιστορικής μας ΜΝΗΜΗΣ…

Ο νέος ΦΑΣΙΣΜΟΣ επελαύνει, σήμερα, με τις μάσκες του «αντιεθνικισμού», της «προοδευτικότητας», της «ελευθερίας» και του «αντιφασισμού»…

Και με «καλλιτεχνικές» παραστάσεις των ΜΚΟ του Σόρος και των άλλων μαφιόζων του χρήματος…

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι παγκοσμιόφρονες σκάνε στα γέλια όταν ακούνε για πατριωτισμό...

Ξέρουμε τους γνωστούς παραμυθάδες της μετανεωτερικότητας, τους μονίμους ξενόφιλους που παριστάνουν τους φιλόξενους και τους ανθρωπιστές, τους παγκοσμιόφρονες κατά δήλωση αντιρατσιστές, τους πιστούς του δικαιωματισμού, τους δημοσιογραφούντες προοδευτικούς με την μελιστάλαχτη φωνή και το βλαχοκοσμοπολίτικο lifestyle.


Του Γιάννη Παπαμιχαήλ

Ξέρουμε τις ανεκδιήγητες ακαδημαϊκές ελίτ με τις δήθεν δημοκρατικές απόψεις που συνοψίζονται στην απόλυτη προσαρμογή στα πολιτικά και ηθικά κελεύσματα του διεθνοποιημένου καπιταλισμού.


Η πιάτσα των προπαγανδιστών της πολιτισμικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης, όμως, διαθέτει στα ΜΜΕ της και αρκετούς "χιουμορίστες".

Ρόλος και ευθύνη αυτών των τελευταίων είναι η σαρκαστική αποδόμηση, μέσω της γελοιοποίησης, κάθε φωνής που επιχειρεί να καταγγείλει τα ιδεολογήματα των "ανοικτών συνόρων". Κατά προέκταση και τον οργανωμένο εποικισμό ενός μεγάλου τμήματος της δυτικής Ευρώπης από στίφη λίγο ή πολύ εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, οι οποίοι πολιτικώς και πρακτικώς καθοδηγούνται και μετακινούνται μέσω διαφόρων ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν ως επιδοτούμενοι σύγχρονοι "δουλέμποροι".

Τους λαθρομετανάστες αυτούς η κυρίαρχη πολιτική ορθότητα τους βάφτισε με το έτσι θέλω συλλήβδην "πρόσφυγες", έτσι ώστε να παρακαμφθούν οι όποιες κοινωνικές ή νομικές ενστάσεις. Οι εν λόγω λαθρομετανάστες εμφανίζονται ως κάτοχοι κάποιων μεταπολιτικών, μη ιστορικώς κεκτημένων ατομικών, ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η μέθοδος αυτών που επιχειρούν να γελοιοποιήσουν τον πατριωτισμό είναι πάντα η ίδια: η αποσπασματική παράθεση κάποιων όντως ακροδεξιών προς γελοιοποίηση απόψεων για την κατασκευή μιας αληθοφανούς καρικατούρας. Μιας καρικατούρας που στοχεύει πλέον τις αξίες και τα πιστεύω του εθνικώς ταυτοποιημένου πολίτη. Δηλαδή, κάθε δημοκράτη που αισθάνεται πατριώτης, οι ευαισθησίες του οποίου είναι για τον καθεστωτικό εντεταλμένο "χιουμορίστα" είναι για γέλια.

Οι παγκοσμιόφρονες χλευάζουν...

Ως γνωστόν, οι λαθρομετανάστες υφίστανται τις όντως απαράδεκτες συνθήκες "φιλοξενίας", ιδίως σε μισοδιαλυμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η οποία κατάντησε πλέον ένα μεγάλο hot spot. Αντιμετωπίζονται συχνά με δυσανεξία και καχυποψία από τους λαούς που ιστορικώς κατοικούν σε αυτές τις χώρες. Ο σαρκασμός, λοιπόν, των συντηρητικών αντανακλαστικών μεγάλης μερίδας πολιτών έχει ως κύριο στόχο την στυγνή λογοκρισία των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων. Αντιστάσεις που σε κάποιες περιπτώσεις εκφράζονται με δεξιές ή αδέξιες ρητορικές ξενοφοβίας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για διαμαρτυρία πολιτών γι’ αυτήν την παράλογη πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική κατάσταση που δημιουργείται σε τοπικές κοινωνίες μέσω του λεγόμενου προσφυγικού. Οι σύγχρονες μορφές πολιτικού γέλιου και τα συνήθη αντικείμενα χλευασμού που επιλέγονται και που καλλιεργούνται στο πλήθος των λαϊφσταϊλάτων παγκοσμιοφρόνων δήθεν προοδευτικών, επιχειρούν να καλύψουν την αλήθεια, να την γελοιοποιήσουν τόσο όσο χρειάζεται, ώστε να μην ακούγεται πια πουθενά.

Αυτό το δουλικά κυνικό γέλιο του παγκοσμιόφρονα προπαγανδιστή αντλεί την ισχύ της ειρωνείας του από τα πάθη, τα οποία άλλοτε έκαναν έκκληση στη θλίψη, στο σεβασμό, στη συμπάθεια, στην κοινή λογική, ή ακόμα και στην οργή των λαϊκών καθημερινών ανθρώπων. Έτσι, λόγου χάρη λοιδορήθηκαν από τους ελιτοποιημένους ανιαρούς αφηγητές της μετανεωτερικότητας σαν "βλάχικες" και απαρχαιωμένες οι ιστορικές μνήμες και οι περισσότερες παραδόσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η δημοτική μουσική, τα ηρωικά αφηγήματα που σχετίζονται με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού, με τους λαϊκούς καημούς για τις χαμένες πατρίδες της Ανατολής, με τη μαζικότητα της αντίστασης την περίοδο της γερμανικής κατοχής, με τις μαζικές διαμαρτυρίες για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας κ.α.

Τα εξαμερικανισμένα δισέγγονα

Έτσι η Ελλάδα, δηλαδή μία από τις πιο ειρηνικές και φιλόξενες κοινωνίες του Δυτικού Κόσμου, εκεί που άλλωστε κάποτε εφευρέθηκε και ο "Ξένιος Ζευς", στιγματίστηκε με το έτσι θέλω σαν ξενόφοβη, θρησκόληπτη, ρατσιστική, γεμάτη εθνικιστικές προκαταλήψεις και βάρβαρα έθιμα. Παράλληλα, εξαφανίστηκαν πλέον τα συνήθως αφελή "εθνικιστικά" ανέκδοτα με τους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς, τους Αμερικάνους, τους Τούρκους κλπ. που πέφτουν θύματα της έμφυτης πονηριάς των Ελλήνων.

Κάποτε,
 η ειρωνική διάθεση και το γέλιο, έστω και οι καραγκιόζηδες, αμφισβητούσαν πηγαία και αυθόρμητα τον συμβολικό κόσμο, τις ιδεολογίες ή το lifestyle των κύκλων της εκάστοτε εξουσίας.

Σήμερα, τα εξαστισμένα και εξαμερικανισμένα δισέγγονα του θεάτρου των ιδεολογικών σκιών έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τις "πολιτικά ορθές" αξίες του νέου παγκοσμιοποιημένου δεσποτισμού.

Με άλλα λόγια, κάποτε το γέλιο πολιτικοποιούσε, ή έτεινε στην κοινωνική και πολιτική απελευθέρωση και στην χειραφέτηση των ανθρώπων από το σκοταδισμό.

Σήμερα τείνει πιο συχνά στην υποταγή των εξατομικευμένων ιδιωτών στις πολιτικές και πολιτισμικές επιλογές των διαφόρων μισθοφόρων που παίζουν τον ρόλο των ελίτ.

Τείνει, επίσης, στην υποταγή στις ολοκληρωτικές ιδεοληψίες μιας εξατομικευμένης ανθρωπότητας, ή μιας παγκόσμιας δήθεν ανοιχτής κοινωνίας, η οποία αποτελείται από περιφερόμενους νομάδες ή κατά φαντασίαν δικαιωματούχους καταναλωτές.

Επί της ουσίας, επιδιώκεται η αναισθητοποίηση και εξουδετέρωση των κοινωνικών αντιδράσεων, η εξαφάνιση των στοιχειωδών συλλογικών και πολιτικών αξιών των δημοκρατικών κοινωνιών του Δυτικού Κόσμου.


Με αυτήν την πλήρη πολιτική μεταστροφή, το "πολιτικώς ορθό" γέλιο δεν εκπορεύεται πλέον από τη λαϊκή του παρακαταθήκη, αλλά από τους υπονόμους του μεταεθνικού πολιτικού καθεστώτος που το οριοθετεί και το νομιμοποιεί στις κοινωνικές συνειδήσεις
.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!