“… Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν τέτοια βήματα τα οποία να δείχνουν ότι η κοινωνία μας αγκαλιάζει πραγματικά το “Μένουμε στο Σπίτι”, θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα… Δεν εξετάζουμε την καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων, αλλά τον περιορισμό τους και θα προχωρήσουμε σε αυτό σήμερα…”

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, ορθώς εν προκειμένω, αφού είναι θέμα ζωής ή θανάτου η ανάσχεση της εξάπλωσης του Covid-19 για τον παγκόσμιο πληθυσμό της γης. Αλλά οι δικές μου οι σκέψεις ροβολούν την πλαγιά ασταμάτητες, ξεπερνούν τις οφθαλμοφανείς προκείμενες και πετούν σε εικόνες του προμεταπολιτευτικού παρελθόντος, όπως τις είχε αποτυπώσει σε διήγημά του ο Μάριος Χάκκας και μου αποτυπώθηκαν στο μυαλό όταν τις πρωτοδίδαξα:

– ”… Μέσα στο γενικό πανικό, πέσαν όλοι στα τρόφιμα. Περίμενε κι αυτός κάπου μισή ώρα σειρά και στο τέλος βρέθηκε με μια ζεματιστή φρατζόλα στο χέρι. Άλλοι παίρνανε τρεις και τέσσερες, αυτός μόνο μία. Για τη δουλειά που την ήθελε και μία αρκούσε. Την έβαλε κάτω από τη μασχάλη και πήρε τους δρόμους.‟

”Το σωστό είναι, όταν κάποιος κρατάει μία φρατζόλα να πηγαίνει στο σπίτι του. Όμως ο δικός μας δεν μπορούσε να πάει. Στη συνοικία που έμενε, από τα χαράματα είχαν αρχίσει συλλήψεις και μόλις πρόλαβε να ντυθεί βιαστικά, πετάχτηκε έξω και ξεμάκρυνε γρήγορα, αναζητώντας το πιο κατάλληλο αντικείμενο για καμουφλάζ στις κινήσεις του…”

” Είμαστε σαν ‘το ψαράκι στη γυάλα’”, σκέφτομαι αλαφιασμένη, με αφορμή την περιστολή συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων. Το ”Μένουμε σπίτι” μπορεί να είναι προληπτικά αναγκαίο για την υγεία μας, αλλά εξυπηρετεί θαυμάσια και τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών και διαμορφωτών της παγκόσμιας κοινής γνώμης, οι οποίοι βρίσκονται εν εγρηγόρσει για άλλους, διαφορετικούς του κορωνοϊού λόγους.

Ήδη, εν μέσω της απειλητικής πανδημίας του Covid-19, έφτασαν στην ΕΕ και συνεχίζουν να καταφθάνουν γύρω στις 40. 000 ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ απ’ τις οποίες – σύμφωνα με τα social media της Ιταλίας – 20.000 έχουν διασπαρεί ήδη σε 7 ευρωπαϊκά αεροδρόμια και οι υπόλοιποι συγκροτούν τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη, μέρος των οποίων κατάγονται απ’ την γηραιά ήπειρο.

Το ερώτημα, που μένει μέχρις στιγμής αναπάντητο, είναι ”ποιον εξυπηρετούν αυτές οι αφίξεις.” Γιατί δε φαντάζομαι να συνεισφέρουν στα κράτη με τον οπλισμό τους για τον… έλεγχο της κυκλοφορίας ούτε για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Το πιο πιθανό είναι να έχουν αναπτυχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εν όψει της κοινής αμερικανοευεωπαϊκής άσκησης ”European Defender 20” (η οποία θα γίνει, ουσιαστικά, με ομπρέλα το ΝΑΤΟ) κατά τον επόμενο μήνα, με σκοπό να δοκιμαστούν οι στρατηγικές Ευρώπης-Αμερικής στο ενδεχόμενο ενός πολέμου με τη Ρωσία…

Όμως και πάλι γεννάται το ερώτημα, πώς και γιατί δε λαμβάνονται έκτακτα μέτρα απομόνωσης ή ματαίωσης για την… ”κάθοδο των μυρίων” εξ Αμερικής, αφού υπάρχουν απτές αποδείξεις της διάχυσης ανά τον κόσμο της επιδημίας του Covid-19, που είναι απειλητικός για την μελλοντική παρουσία του ανθρώπου σ’ αυτόν τον πλανήτη;

Η εξάπλωση του ιού, βλέπετε, κι όλο αυτό το υγειονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό χάος που προκαλεί σ’ όλους τους πληθυσμούς αδιακρίτως δεν αντιμετωπίζεται με πυρομαχικά, με δυνάμεις πυρός και ασκήσεις εδάφους, αέρος ή θαλάσσης.

Εκτός κι αν ο πληθυσμός των Αμερικανών στρατιωτών και αξιωματούχων που έφτασαν στην Ευρώπη για άσκηση έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν πάρει προφυλάξεις, ή έχουν ανοσία στον ιό της Κορώνα. Όμως δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το εμβόλιο για να ισχύει το πρώτο, ούτε οι μάσκες και οι κοινές προφυλάξεις μπορούν να λογαριάζονται σαν σοβαρό μέτρο πρόληψης κάτω από στρατιωτικές συνθήκες.

Κι αφού δεν ισχύει ούτε το τελευταίο της ανοσίας τους, γιατί δεν έχει ματαιωθεί ή δεν έχει αναβληθεί, έστω, η εν λόγω άσκηση; Γιατί αποφασίστηκε να λάβει χώρα αυτή σε έδαφος ”εχθρικό προς τη Ρωσία” (συνοριακό) κι όχι σε άλλο μακριά της; Γιατί η πλειοψηφία των ΜΜΕ και οι πολιτικοί των χωρών που πλήττονται περισσότερο δεν συζητούν επ’ αυτών των ερωτημάτων;

Και το βασικότερο όλων: Γιατί ο Τραμπ που ”έκλεισε τα σύνορα” με την ΕΕ απαγορεύοντας στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν σ’ αυτήν, δεν έκανε το ίδιο και για τους Αμερικανούς στρατιώτες, παρά συνεχίζει να τους στέλνει για ασκήσεις στην γηραιά ήπειρο;

Μήπως, τελικά, η παγκόσμια πανδημία είναι ένα χρήσιμο εύρημα για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών ανά τον κόσμο για τις ρωγμές που έχουν παρουσιαστεί στο παγκόσμιο γεωπολιτικό μας σύστημα; Για τις ρωγμές που πιστοποιούν ότι αυτό καταρρέει, άσχετα με την εύρεση εμβολίου για τη θεραπεία της θανατηφόρας ασθένειας;

Ότι καταρρέει η παγκοσμιοποίηση, βασικά, που ήταν κυρίαρχη ιδεολογία για χρόνια. Κι αυτή η κατάρρευση διατάραξε, ως φαίνεται, το όλον της ιδεολογίας αυτής σε βαθμό που να οδηγεί τις διεθνείς αγορές στην καταβύθισή τους. Και η καταβύθιση αυτή έχει όνομα: λέγεται Covid-19.

Είναι η μαύρη τρύπα του συστήματος της παγκοσμιοποίησης, που αποκαλύφθηκε με απρόβλεπτο και δραματικό τρόπο εξαιτίας της εκρηκτικής πανδημίας. Μιας πανδημίας η οποία δεν περιορίζεται μόνο στον αγώνα ζωής ή θανάτου που δίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία των χωρών του πλανήτη, αλλά επιφέρει και πολιτικές εντάσεις στις εξασθενημένες οικονομίες τους.

Με τα δεδομένα αυτά και προ της συνεχιζόμενης επέλασης της πανδημίας, είναι ενδεχόμενο οι Παγκοσμιοποιητές – βρίσκοντας πάτημα στον πανικό που έχει σκορπίσει ο Covid-19 ανά τον κόσμο, να θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο μέλλον – στη θέση της ασθμαίνουσας δημοκρατίας της Δύσης – μια ”δημοκρατία εν ολιγαρχία” με κάποια απολυταρχικά χαρακτηριστικά της Ανατολής…

Μια δημοκρατία που να μας προετοιμάζει να δεχτούμε όχι μόνο τον εγκλεισμό μας στο σπίτι – που εν προκειμένω είναι απαιτητός για λόγους αποφυγής διασποράς της επιδημίας – αλλά και την απεμπόληση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα στο μάκρος της ανθρώπινης ιστορίας.

Έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, θα διευκολύνουμε τους ανθρώπους των άκρων ένθεν κακείθεν, που οσμίζονται αίμα. Το αίμα της δημοκρατίας μας, η οποία εκφυλίζεται δυστυχώς συν τω χρόνω, με αποτέλεσμα να δίνεται πεδίο ελεύθερο σε ανιστόρητους που αγνοούν την αξία της και δίνουν την ψευδαίσθηση πως την υπηρετούν, ενώ της υποσκάπτουν.

Και την υποσκάπτουν όταν παραβιάζουν κατάφωρα την αξιοπρέπειά μας και επιδιώκουν να αφανίσουν συθέμελα το δέντρο της εσωτερικής ελευθερίας μας. Όταν υπολειτουργούν την παιδεία, αντί να την ενισχύουν και να την εξελίσσουν. Όταν υποτιμούν την κοινωνική αγωγή, που είναι αναγκαία προϋπόθεση της δημοκρατίας.

Όταν δεν ενθαρρύνουν την ελευθερία του λόγου, αλλά αντίθετα την ”μπλοκάρουν”, την υπονομεύουν. Όταν δεν ενθαρρύνουν τις νέες και υγιείς ιδέες να αναδύονται στη θέση των παλιών και αναχρονιστικών. Όταν δε δημιουργούν γόνιμο έδαφος για καινοτομία και πολιτισμό, αλλά ενισχύουν αντίθετα την υποκουλτούρα.

Όταν δε διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για πρόοδο και ποιοτική αναβάθμιση των πολιτών, αλλά επιλέγουν αντίθετα τον αναλφαβητισμό του, γιατί αυτός θα τους κάνει να αποδέχονται μοιρολατρικά την αδικία και την αναξιοκρατία. Θα τους κάνει να ζουν με την αυταπάτη της δημοκρατίας, που είναι στην πραγματικότητα ”κουτοκρατία”.

Αυτή η παγκοσμιοποιημένη ”δημοκρατία”, όμως, είναι δημοκρατία-κουτοκρατία και κλεπτοκρατία μαζί. Μια ”δημοκρατία” που εργάζεται υποκριτικά ”για χάρη του λαού”, ενώ στην πραγματικότητα αγνοεί το λαϊκό αίσθημα και λειτουργεί ως ”δημοκρατία εν ολιγαρχία”…

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!