Εδώ και αρκετές εβδομάδες η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, αντιμετωπίζουν την πιο σοβαρή απειλή, μέχρι στιγμής, του 21ου αιώνα. Ένας ιός ο Covid-19, που ανήκει στην οικογένεια των κορωνοϊών έχει φέρει τη μία χώρα μετά την  άλλη, μιας και δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει αλλά ούτε και εμβόλιο, σε κατάσταση που θυμίζει ταινίες του Χόλιγουντ ή πιο πρόσφατα σειρά του Νετφλιξ. Η μία χώρα μετά την άλλη λαμβάνουν όλο και πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα, τα οποία αφορούν κυρίως στην λειτουργία επιχειρήσεων αλλά και στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

Γράφει ο Δημήτριος Γκοβίλας, Πολιτικός Επιστήμονας

Το βασικό σύνθημα που επικρατεί είναι το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ γιατί αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες θα βοηθήσει  να περιοριστεί η διασπορά του ιού ώστε να μπορέσουν τα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά. Χώρες οι οποίες δεν έλαβαν μέτρα εγκαίρως,  όπως η Ιταλία και η Ισπανία, το πληρώνουν καθημερινά με εκατοντάδες νεκρούς.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, από ότι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, φαίνεται  να είχε αντιληφθεί νωρίς το μέγεθος του προβλήματος, δημιούργησε μια ισχυρή επιστημονική ομάδα η οποία εισηγείται τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση ή ενδοιασμούς και συγκρατεί  μέχρι στιγμής τα κρούσματα αλλά και τις ανθρώπινες απώλειες σε ένα ελεγχόμενο επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, που η επιδημία του ιού ξεκίνησε την ίδια περίοδο με τη χώρα μας.

Οι πολίτες, φαίνεται προς το παρών στην μεγάλη τους πλειοψηφία να πειθαρχούν, εκτός από κάποιες μικρές μειοψηφίες που θεωρούν την μη συμμόρφωση πράξη ανυπακοής στο σύστημα και κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία δεν μπορούν να δεχθούν τις αλλαγές στην καθημερινότητα που είχαν συνηθίσει. Ο κρίσιμος μήνας, σύμφωνα με όλους του επιστήμονες, είναι ο  Απρίλιος, αυτός θα δείξει αν η χώρα μας θα καταφέρει συγκρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την διάδοση του ιού και σταδιακά αυτά να αρχίσουν από τον Μάιο να περιορίζονται μιας και η αλλαγή του καιρού θα φέρει και την μείωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υπάρχουν όμως και αρκετές φωνές οι οποίες μιλούν για καταπατήσει των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών,  οι οποίες έχουν περιοριστεί με το πρόσχημα «του κοινού καλού». Αναφέρουν ότι αυτός ο ιός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο περιγράφουν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ότι όλο αυτό είναι μια παγκόσμια συνωμοσία με στόχο να καταργηθούν τα δημοκρατικά πολιτεύματα, να περιοριστούν τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών ώστε τα κράτη να μπορούν να ελέγχουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τους πολίτες τους.

Κάποιες χώρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ιού έχουν προτείνει μητρώα καταγραφής αυτών που έχουν νοσήσει ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Είναι αυτός ο ιός τελικά η αιτία που θα οδηγήσει τον πλανήτη σε μια νέα τάξη πραγμάτων; Όλοι αυτές ο ανθρώπινες απώλειες σε διάφορες χώρες είναι πραγματικές ή τα μέσα μαζικής επικοινωνίας συμμετέχουν μαζικά στην προπαγάνδα των κρατικών αρχών και αν ναι, μπορεί αυτό να συμβεί τόσο συντονισμένα σε όλον τον πλανήτη; Συνωμότησαν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου, ακόμα και χώρες που βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο ή χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους να συμμετέχουν σε μια νέα κατάσταση που θέλουν να δημιουργήσουν οι κρατικές αρχές; Δεν υπάρχει κανένα μέσο επικοινωνίας, τηλεοπτικός σταθμός ή εφημερίδα που να μην έχει ανακαλύψει ότι εδώ υπάρχει μια παγκόσμια φάρσα;

Κατά την άποψη μου, θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον για την εποχή μου ζούμε, δεν το θεωρώ απίθανο να μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή αλλά στο πολύ μακρινό μέλλον. Τα πολυτιμότερα αγαθά στην κοινωνία μας, όπως τα έχουν αναφέρει και αρκετοί φιλόσοφοι της σύγχρονης εποχής, είναι η ζωή και η ελευθερία.

Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει τη ζωή τους για χάρη της ελευθερίας, αλλά αυτό που αντιμετώπιζαν, ο εχθρός,  ήταν κάτι ορατό, ενώ αυτό που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε είναι κάτι αόρατο και από ότι φαίνεται αρκετά επικίνδυνο από την στιγμή που και η μετάδοση του είναι τόσο εύκολη και θεραπεία ή εμβόλιο δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Κατά την άποψη μου τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη δεν έχουν να κάνουν με την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων μας και τον περιορισμό της ελευθερίας, αλλά με την προστασία της ζωής μας! Μένουμε σπίτι λοιπόν και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, κάνουμε υπομονή και δείχνουμε εμπιστοσύνη στις κρατικές αρχές της χώρας μας και του επιστήμονες, προστατεύουμε τους συνανθρώπους, αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!