EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

COVID-19 και πόλεμος στα μετρητά: Τι Βρίσκεται Πίσω Από Την Ώθηση Για Μια Κοινωνία Χωρίς Μετρητά;

Καθώς αυτές οι κλειδαριές COVID-19 αποσύρονται,  όλο και περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις βρίσκονται χωρίς μετρητά  (για ευκολία και στη λεγόμενη προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων κορανοϊού), να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό εμπόριο ή να χρησιμοποιούν ψηφιακές μορφές νομίσματος (τραπεζικές κάρτες, ψηφιακά πορτοφόλια κ.λπ.). Με αποτέλεσμα, τα φυσικά μετρητά να μην είναι πλέον ο βασιλιάς.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι, πιο παραπλανητικοί λόγοι για αυτήν την αναδιοργάνωση της κοινωνίας μακριά από τα φυσικά μετρητά: μια κοινωνία χωρίς μετρητά - εύκολα παρακολουθούμενη, ελεγχόμενη, χειραγωγημένη, οπλισμένη και κλειδωμένη - θα έπαιζε απευθείας στα χέρια της κυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της στο έγκλημα διεξάγουν έναν λεπτό πόλεμο στα μετρητά εδώ και αρκετό καιρό.

Τι είναι αυτός ο πόλεμος με μετρητά;

Είναι μια συντονισμένη εκστρατεία για να μετατοπίσουμε τους καταναλωτές σε έναν ψηφιακό εμπορικό τρόπο, ο οποίος μπορεί εύκολα να παρακολουθείται, να καταγράφεται σε πίνακα, να εξορύσσεται για δεδομένα, να παραβιάζεται, και να δημεύεται όταν είναι βολικό.

 Οι άνθρωποι θα έχουν λιγότερη ιδιωτικότητα: Το ηλεκτρονικό εμπόριο διευκολύνει τον Big Brother να δει τι κάνουμε, καθιστώντας έτσι απλούστερο τον αποκλεισμό δραστηριοτήτων που δεν του αρέσουν, όπως η αγορά αλατιού, ζάχαρης, μεγάλων μπουκαλιών σόδας και Big Macs. "

Όπως και ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, αυτός ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των μετρητών» πωλείται στο κοινό ως  μέσο καταπολέμησης τρομοκρατών, εμπόρων ναρκωτικών, φοροδιαφυγών  και τώρα μικροβίων COVID-19.

Το ψηφιακό νόμισμα παρέχει στην κυβέρνηση και τους εταιρικούς συνεργάτες της την απόλυτη μέθοδο εντοπισμού, ελέγχου και τιμωρίας.

Τα τελευταία χρόνια, η απλή κατοχή σημαντικών ποσών μετρητών θα μπορούσε να σας εμπλέξει σε ύποπτη δραστηριότητα και να σας χαρακτηρίσει εγκληματία. Το  σκεπτικό  (από την αστυνομία) είναι ότι τα μετρητά είναι το νόμισμα για παράνομες συναλλαγές, δεδομένου ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή παράνομων μεταναστών και αρνείται στην κυβέρνηση το μερίδιό της στην «λήψη», οπότε η κατάργηση με χαρτονομίσματα θα βοηθήσει την επιβολή του νόμου να καταπολεμήσει το έγκλημα και βοηθά την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει περισσότερα έσοδα.

Και σίγουρα δεν είναι δύσκολο να πωλήσετε εάν ανήκετε στην αυξανόμενη τάξη Αμερικανών που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους για να πληρώνουν λογαριασμούς, να αγοράζουν αγαθά και να μεταφέρουν χρήματα.

Με τον ίδιο τρόπο που οι Αμερικανοί επέλεξαν την κυβερνητική επιτήρηση μέσω της ευκολίας των συσκευών GPS και των κινητών τηλεφώνων, τα ψηφιακά μετρητά - τα μέσα πληρωμής με χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα ή κινητό τηλέφωνο - γίνεται το de facto εμπόριο της αμερικανικής αστυνομικής κατάστασης.

Πριν από λίγο καιρό, εκτιμήθηκε ότι τα  έξυπνα τηλέφωνα θα αντικαταστήσουν συνολικά τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες μέχρι το 2020 . Ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα,  ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων υιοθετούν πολιτικές χωρίς μετρητά , συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αεροπορικών εταιρειών, ξενοδοχείων, εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, εστιατορίων και καταστημάτων λιανικής. Στη Σουηδία, ακόμη και οι άστεγοι και οι  εκκλησίες δέχονται ψηφιακά μετρητά .

"Όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές και παντοπωλεία αγκαλιάζουν το Apple Pay, το Πορτοφόλι Google, το Samsung Pay και το Android Pay",  σημειώνει ο  Roepe. «Η εφαρμογή PayPal είναι πλέον αποδεκτή σε πολλά καταστήματα αλυσίδων, συμπεριλαμβανομένων των Barnes & Noble, Foot Locker, Home Depot και Office Depot. Η Walmart και η CVS έχουν αναπτύξει και τις δύο δικές τους εφαρμογές πληρωμής, ενώ οι ανταγωνιστές τους Target και RiteAid εργάζονται στις δικές τους εφαρμογές. "

Δεν είναι μόνο τα μετρητά που γίνονται ψηφιακά.

Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών ψάχνει να εγκρίνει  ψηφιακές άδειες οδήγησης  που θα κατοικούν στο κινητό σας τηλέφωνο. Αυτές οι άδειες θα περιλαμβάνουν όλες τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έντυπη άδεια χρήσης σας, καθώς και μερικά «επιπλέον», όπως δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που λαμβάνονται απευθείας από το Υπουργείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων της πολιτείας σας.

Φυσικά, η ανάγνωση μεταξύ των γραμμών, η κατοχή άδειας ψηφιακού οδηγού θα σας ανοίξει σε σχεδόν το ίδιο κίνδυνο με τα ψηφιακά μετρητά: θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να παρακολουθεί καλύτερα τις κινήσεις σας, να παρακολουθεί τις δραστηριότητες και τις επικοινωνίες σας και τελικά να σας κλείνει .

Ποια είναι λοιπόν η συμφωνία εδώ;

Παρά όλα τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν τη ζωή σε μια ψηφιακή εποχή - δηλαδή την ευκολία - είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ένας κόσμος χωρίς μετρητά που πλοηγείται μέσω ενός ψηφιακού πορτοφολιού δεν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το πόσο μικρό απόρρητο έχουμε αφήσει και αφήστε μας ευάλωτους στους κυβερνητικούς κλέφτες και τους χάκερ δεδομένων.

Πρώτον, όταν λέω απόρρητο, δεν αναφέρομαι απλώς σε πράγματα που δεν θέλετε να γνωρίζουν οι άνθρωποι, αυτά τα μικρά πράγματα που κάνετε πίσω από κλειστές πόρτες που δεν είναι παράνομα ούτε επιβλαβή αλλά ενοχλητικά ή οικεία. Αναφέρομαι επίσης σε πράγματα που είναι βαθιά προσωπικά και για τα οποία κανείς δεν χρειάζεται να γνωρίζει, σίγουρα όχι η κυβέρνηση και η αστεροφυλακή της με απασχολημένους, νταντάδες, Peeping Toms, φυλακισμένους και μικροεπιχειρηματίες.

Δεύτερον, βλέπουμε ήδη πόσο εύκολο θα είναι για τους κυβερνητικούς πράκτορες να χειρίζονται ψηφιακά πορτοφόλια για δικό τους όφελος. Για παράδειγμα, τα συστήματα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων αστικών περιουσιακών στοιχείων γίνονται ακόμη πιο κερδοφόρα για τις αστυνομικές υπηρεσίες χάρη στις  συσκευές ERAD (Ηλεκτρονική ανάκτηση και πρόσβαση σε δεδομένα) που παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας  που επιτρέπουν στην αστυνομία να καθορίζει όχι μόνο την ισορροπία  οποιασδήποτε  κάρτας με μαγνητική λωρίδα ( δηλαδή, χρεωστικές, πιστωτικές και δωροκάρτες) αλλά και να παγώνει και να αδράξει τυχόν χρήματα σε προπληρωμένες κάρτες χρημάτων. Στην πραγματικότητα, το Εφετείο του 8ου Κυκλώματος  έκρινε  ότι δεν παραβιάζει την Τέταρτη Τροποποίηση για την σάρωση ή τη σάρωση της πιστωτικής σας κάρτας από την αστυνομία.

Τρίτον, όπως παρατήρησε ο σχολιαστής Paul Craig Roberts  , ενώ οι Αμερικανοί αποσπάστηκαν από τον δαπανηρό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας της κυβέρνησης, «το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που συνεργάζεται με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στους Αμερικανούς από ό, τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν οι τρομοκράτες». Τελικά, όπως διευκρινίζει ο Ρόμπερτς - ο οποίος υπηρέτησε ως Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική υπό τον Ρόναλντ Ρέιγκαν - ο πόλεμος για τα μετρητά είναι για να δώσει στην κυβέρνηση τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας και την πλήρη πρόσβαση στην τσέπη του πολίτη.

Τέταρτον, αν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Μέχρι στιγμής, κάθε τεχνολογική ευκολία που έχει κάνει τη ζωή μας ευκολότερη έχει επίσης γίνει το τακούνι μας των Αχιλλέων, ανοίγοντας μας σε μεγαλύτερες ευπάθειες από χάκερ και κυβερνητικούς πράκτορες. Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραβιαστεί επανειλημμένα. Το 2015, από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού είχαν κλαπεί περισσότερα από  20 εκατομμύρια αρχεία προσωπικού , τα πάντα, από αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης έως ημερομηνίες γέννησης και αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το 2014, ο  Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Ταχυδρομείο  και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, μαζί με πλήθος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, λιανοπωλητών και γίγαντες ψυχαγωγίας, παραβιάστηκαν τα αρχεία τους. Και αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την προστασία  των  ευαίσθητων πληροφοριών μας;

Πέμπτον, εάν υπάρχει μια οντότητα που δεν θα   σταματήσει να χρησιμοποιεί μετρητά για τους δικούς της κακόβουλους σκοπούς, είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τα μετρητά είναι το νόμισμα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των ξένων «συνεργατών» της. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση Ομπάμα  πέταξε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά  στο Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες ως μέρος ενός οικονομικού διακανονισμού με τη χώρα. Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι τα χρήματα πληρώθηκαν για την επιστροφή των αμερικανών ομήρων. Και τότε υπήρχαν  12 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιτυλιγμένους λογαριασμούς 100 δολαρίων  που οι ΗΠΑ πέταξαν στο Ιράκ μόνο για να ισχυριστούν ότι δεν είχε καμία καταγραφή του τι συνέβη στα χρήματα. Απλώς εξαφανίστηκαν, μας είπαν. Έτσι, όταν οι κυβερνητικοί οικονομολόγοι σας λένε ότι τα  δύο τρίτα των 100 λογαριασμών που κυκλοφορούν είναι στο εξωτερικό- αξίας άνω του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων - είναι ένα πολύ καλό στοίχημα ότι η κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξαγωγές τους.

Έκτον, αυτή η προσπάθεια κατάργησης των μετρητών αποτελεί μέρος μιας  ευρύτερης παγκόσμιας τάσης που  καθοδηγείται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα Ηνωμένα Έθνη που μεταμορφώνει έθνη όλων των μεγεθών.

Σε βάρος μας, ουσιαστικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση στις προσωπικές μας πληροφορίες, πώς αποθηκεύονται ή πώς χρησιμοποιούνται. Το αν είχαμε ποτέ πολύ έλεγχο παραμένει για συζήτηση. Ωστόσο, όσον αφορά τη διαπραγματευτική μας δύναμη στα ψηφιακά δικαιώματα απορρήτου, έχουμε μετατραπεί σε μια αξιοθρήνητη, αξιοζήλευτη θέση στην οποία μπορούμε μόνο να ελπίζουμε και να εμπιστευόμαστε ότι αυτοί που έχουν την εξουσία θα αντιμετωπίζουν τις πληροφορίες μας με σεβασμό.

Σαφώς, όπως ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου  Battlefield America: The War on the American People ,  έχουμε φτάσει σε πλήρη κύκλο, πίσω σε μια προ-επαναστατική εποχή φορολογίας χωρίς καμία πραγματική εκπροσώπηση.


THE WASHINGTON STANDARD


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID