EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εδώ οι καλές ειδήσεις (!!!) από τον ΟΗΕ. «Πιστοποιημένα πακέτα πληροφοριών» για το αγελαίον πλήθος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρωτοβουλία «Verified» (Επιβεβαιωμένο) για την καταπολέμηση της αυξανόμενης μάστιγας της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19, ανακοίνωσαν πως εγκαινιάζουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως την προσδιορίζει ο ΟΗΕ, είναι η αύξηση του όγκου και της πρόσβασης σε αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες.

«Δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε τον ψηφιακό μας χώρο σε αυτούς που διακινούν ψέματα, φόβο και μίσος», κατέστησε με σαφήνεια ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία.

«Η παραπληροφόρηση εξαπλώνεται στο διαδίκτυο, σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και από στόμα σε στόμα. Οι δημιουργοί της χρησιμοποιούν έξυπνες μεθόδους δημιουργίας και μετάδοσης της παραπληροφόρησης. Για την αντιμετώπισή της, επιστήμονες και οργανισμοί όπως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να προσφέρουν ακριβείς πληροφορίες που ο κόσμος μπορεί να εμπιστεύεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Αναλυτικότερα, η πρωτοβουλία «Verified» του Τμήματος Παγκόσμιας Επικοινωνίας του ΟΗΕ, θα παρέχει πληροφόρηση γύρω από τρεις τομείς:

Επιστήμη, για τη σωτηρία ζωών.

Αλληλεγγύη, για την ενίσχυση της τοπικής και παγκόσμιας συνεργασίας.
 
Λύσεις, για τη στήριξη των πληθυσμών που έχουν πληγεί.

Επίσης, θα ενημερώνει για τις προσπάθειες ανάκαμψης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και λαμβάνουν υπόψη τις αιτίες της φτώχειας, της ανισότητας και της πείνας.

Ο ΟΗΕ καλεί τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να εγγραφούν σε αυτή την πρωτοβουλία του και να γίνουν «Εθελοντές Πληροφόρησης», κοινοποιώντας αξιόπιστες πληροφορίες και κρατώντας τις οικογένειες και τις κοινότητές τους ασφαλείς.

Οι εθελοντές θα είναι οι πρώτοι που θα παρεμβαίνουν ψηφιακά, θα λαμβάνουν καθημερινά εξακριβωμένο περιεχόμενο κατάλληλο για κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απλά, πειστικά μηνύματα που είτε θα καταπολεμούν άμεσα την παραπληροφόρηση είτε θα συμπληρώνουν τα κενά πληροφόρησης, επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει ότι το Τμήμα Παγκόσμιας Επικοινωνίας του ΟΗΕ θα συνεργαστεί με υπηρεσίες του ΟΗΕ σε όλον τον κόσμο, διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers), την κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις και οργανισμούς μέσων ενημέρωσης με στόχο τη διάχυση αξιόπιστου και ακριβούς περιεχομένου. Επίσης, θα εργαστεί με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «για να ξεριζωθεί το μίσος και οι επιζήμιοι ισχυρισμοί σχετικά με τον COVID-19».

«Σε πολλές χώρες η παραπληροφόρηση που διαχέεται στα ψηφιακά μέσα παρεμποδίζει το έργο της δημόσιας υγείας και προκαλεί ανησυχία. Αυτές είναι πολύ ανησυχητικές προσπάθειες που εκμεταλλεύονται την κρίση για να προωθήσουν τον τοπικισμό ή να στοχοποιήσουν μειονοτικές ομάδες. Θα μπορούσαν να χειροτερεύσουν όσο αυξάνεται η πίεση στις κοινωνίες και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αρχίζουν να γίνονται αισθητές» δήλωσε σχετικά η Μελίσα Φλέμιγκ, βοηθός γενική γραμματέας για την παγκόσμια επικοινωνία του οργανισμού.

Η πρωτοβουλία Verified φιλοδοξεί «να αντιμετωπίσει αυτή την τάση με τη δημιουργία αισιόδοξου περιεχομένου που θα παρουσιάζει τοπικές δράσεις ανθρωπισμού, τη συνεισφορά των προσφύγων και των μεταναστών και θα υποστηρίζει την ανάγκη της παγκόσμιας συνεργασίας».


Πηγή  el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID