Επί του παρόντος, οι διοργανωτές του Seattle coronavirus Assessment Network (SCAN) έχουν αναστείλει την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που διατυπώθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

Το SCAN, το οποίο υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται εν μέρει από τον συν-ιδρυτή της Microsoft Bill Gates, ανεστάλη λίγο μετά που ο Gates έγραψε την Τρίτη στο προσωπικό του blog ότι έχει “τη δυνατότητα να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τους υπαλλήλους της υγείας που αναζητούν εικόνα για την εξάπλωση και τη συμπεριφορά του ιού.”

Στόχος του SCAN είναι να παρακολουθεί την εξάπλωση του νέου coronavirus στην περιοχή του Seattle με την αποστολή αυτο-διαγνωστικών δοκιμών σε κατοίκους της περιοχής.

«Μια από τις καινοτομίες του SCAN είναι μια εύχρηστη εξάρτηση δοκιμής στο σπίτι . Ένα βασικό πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης στις εγχώριες δοκιμές είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι έτσι αναγκαίο να πάνε σε μια κλινική όπου διατρέχουν τον κίνδυνο αυτοτραυματισμού ή άλλων μολύνσεων,» ο Gates εξήγησε σε μια ανάρτηση στο blog του.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο SCAN μπορούν να εγγραφούν online, και μόλις εγκριθούν, λαμβάνουν μια δοκιμή που παραδίδεται απευθείας στο σπίτι τους.” Αφού οι άνθρωποι έχουν κάνει μια ρινική δοκιμή επίχρισμα, η υπηρεσία ταχυμεταφορών θα την πάρει από το σπίτι τους και θα το μεταφέρει στο SCAN για επεξεργασία. Οποιοσδήποτε έχει θετικό αποτέλεσμα επικοινωνεί με έναν επαγγελματία δημόσιας υγείας που του δίνει οδηγίες για το πώς να φροντίσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να ελέγξουν τα αποτελέσματά τους online.»

Περίπου 12.500 άνθρωποι έχουν δοκιμαστεί τις τελευταίες επτά εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με και χωρίς συμπτώματα COVID-19. Οι διοργανωτές του SCAN είπαν ότι ήταν επίσης σημαντικό να δοκιμάσουν επίσης άτομα που δεν αισθάνονται άρρωστα για να μάθουν περισσότερα για τον ιό και να παρακολουθήσουν θετικές περιπτώσεις που δεν είναι συμπωματικές ή περνούν απαρατήρητα για άλλους λόγους.

Το έργο ξεκίνησε χάρη σε μια συμφωνία με το FDA που επιτρέπει στους υπαλλήλους υγείας να εκδίδουν άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) για covid-19 δοκιμές που αναπτύσσονται στις Πολιτείες τους. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές της FDA σημαίνει ότι η SCAN πρέπει να λάβει ξεχωριστή ομοσπονδιακή έγκριση για να επιστρέψει τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Η “SCAN” λειτουργεί υπό το Emergency Use Organization (EUA) του Υπουργείου Υγείας της Ουάσινγκτον. Στις 16 Μαρτίου, η FDA χορήγησε στις Πολιτείες την εξουσία να εκδίδουν EUAs για δοκιμές που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από εργαστήρια στις Πολιτείες τους. Ωστόσο, έχουν ενημερωθεί ότι, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οδηγίες που εκδόθηκαν στις 8 Μαΐου, μια ξεχωριστή ομοσπονδιακή EUA πρέπει τώρα να επιστρέψει τα αποτελέσματα”, έγραψε η SCAN σε δελτίο Τύπου της 13ης Μαΐου.

Ωστόσο, η SCAN επιβεβαίωσε επίσης ότι “συνεργάζεται στενά ” με το FDA “για να απαντήσει στα ερωτήματα της”.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι η πρόσφατη καθοδήγηση του οργανισμού περιλαμβάνει πλέον διατάξεις για την αυτο-συλλογή διαγνωστικών δειγμάτων από το σπίτι σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Αυτό ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω πρόοδο στην επέκταση της πρόσβασης σε ασφαλείς, αξιόπιστες, βολικές και επεκτάσιμες επιλογές δοκιμών “, πρόσθεσε η SCAN στην δήλωσή της.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!