Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Breaking News

latest

ΓΟΝΕΙΣ:Νοσοκομειακή Φυλακή τα σχολεία δεν θα γίνουν ουτε τα προαύλια Αναμορφωτήρια

EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ/ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ! Να και μια κίνηση απο τους γονείς προς τους Εκπαιδευτικο...

EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ/ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

Να και μια κίνηση απο τους γονείς προς τους Εκπαιδευτικούς τους Συλόγους Γονεων στα σχολεία κατα της χρησης μάσκας στους μαθητες.Τιμωρητικές πρακτικές σχετικά με τη τροποποίηση της συμπεριφοράς των παιδιών από φυσιολογική σε αντικοινωνική ΔΕΝ είναι αποδεκτά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Για τις αρνητικές επιπτώσεις μάσκας σε γιατρούς και εργαζομένους, σχετικά με την ελλιπή οξυγόνωση και τις επιπτώσεις στις φυσιολογικές λειτουργίες τους οργανισμού υπάρχουν πολλές μελέτες, ήδη. Το να επιβληθεί η πολύωρη χρήση μάσκας σε ανηλίκους, μαζί με την κοινωνική αποστασιοποίηση αποτελεί ένα καινοφανές και πρωτότυπο για τα παγκόσμια δεδομένα βιοϊατρικό και ψυχολογικό πείραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


 
Προς:
1.Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
Κορνάρου 2 & Ερμού
105 63 Αθήνα
(grammateia@olme.gr)
2. Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ)
Ξενοφώντος 15Α
105 57 Αθήνα
(secretariat@doe.gr)
3. Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση
Νηπιαγωγών
(peena.tpe@gmail.com &
pagonip@gmail.com)
4. Ανωτάτη Συνομοσπονδία
Γονέων- Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΜΕ)
Βεραντζέρου 22
104 32 Αθήνα
(gt.asgme@gmail.com)

Συνημμένα:

1. Καταγγελία (18/8) προς Παιδοψυχιατρική Εταιρεία και Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
2. Τρεις επιστημονικές μελέτες (στα Αγγλικά) για τις επιπτώσεις της χρήσης μάσκας από ιατρούς και εργαζομένους

ΘΕΜΑ: «Επείγουσα καταγγελία/ γνωστοποίηση για το ενδεχόμενο συνδυαστικό βιοιατρικό & ψυχολογικό πείραμα στους ανηλίκους της χώρας με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και κοινωνική αποστασιοποίηση στα σχολεία, με αφορμή τα μέτρα για τον covid 19»

Κυρίες/ κύριοι εκπαιδευτικοί και γονείς,

Σας στέλνουμε αυτή την επείγουσα επιστολή πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας, καθώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο της επιβολής υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από ανηλίκους, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Καθώς επιθυμούμε να προλάβουμε τετελεσμένα πριν τη σχολική έναρξη σας γνωστοποιούμε ότι πολλοί γονείς ΔΕΝ επιθυμούμε να δούμε το σχολείο των παιδιών μας ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ και τα προαύλια ΑΥΛΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΟΥ!

Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική και η ψυχική υγεία των ανηλίκων τέκνων μας! Ως επόπτες των ανηλίκων έχετε απόλυτη ευθύνη για τις όποιες καταχρηστικές και κακοποιητικές πρακτικές εις βάρος των ανηλίκων εντός σχολείου, καθώς και για τις τιμωρητικές πρακτικές που τυχόν επιλέξετε σε όποιο παιδί δεν φορά μάσκα και δεν τηρεί τις αποστάσεις!

Για τις αρνητικές επιπτώσεις μάσκας σε γιατρούς και εργαζομένους, σχετικά με την ελλιπή οξυγόνωση και τις επιπτώσεις στις φυσιολογικές λειτουργίες τους οργανισμού υπάρχουν πολλές μελέτες, ήδη. Το να επιβληθεί η πολύωρη χρήση μάσκας σε ανηλίκους, μαζί με την κοινωνική αποστασιοποίηση αποτελεί ένα καινοφανές και πρωτότυπο για τα παγκόσμια δεδομένα βιοϊατρικό και ψυχολογικό πείραμα. Ο εξαναγκασμός σε συμμετοχή τέτοιων πειραμάτων συνιστά κατάφωρη παραβίαση της κυρωμένης και από τη χώρα μας Σύμβασης του Οβιέδο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ν. 2619/1998) αλλά και καταπάτηση του ίδιου του Ελληνικού Συντάγματος (αρθ. 5) «Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι βιοϊατρικών παρεμβάσεων».

Το να αντιμετωπιστούν οι ανήλικοι a priori ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία αποτελεί μία πρωτοφανή στα χρονικά ανηθικότητα! Όποιος δεν θέλει να δουλέψει με παιδιά και εφήβους, ας τηλεεργαστεί ή ας σταματήσει να συναναστρέφεται μαζί τους!

Καταγγελίες για τα ακραία υγειονομικά μέτρα έχουν γίνει από πλήθος πολιτών και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (αρ. πρ. 6493/4-8-20), αλλά ειδικά για τα παιδιά και στις 18/8 προς την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, η οποία σας έχει επισυναφθεί στην παρούσα.

Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι μοίρασμα μάσκας και έλεγχο χρήσης της, καθώς και υγειονομικού τύπου αστυνόμευση από κατά τόπους Συλλόγους Γονέων, προς παιδιά άλλων γονέων ΔΕΝ είναι επιτρεπτή σε καμία περίπτωση και αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην άσκηση της γονικής μέριμνας και της κηδεμονίας των υπολοίπων γονέων!

Σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι:

Οποιοσδήποτε αποκλεισμός παιδιού στη δημόσια εκπαίδευση για τη μη χρήση μάσκας και οι τιμωρητικές πρακτικές σχετικά με τη τροποποίηση της συμπεριφοράς των παιδιών από φυσιολογική σε αντικοινωνική ΔΕΝ είναι αποδεκτά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
Σας εφιστούμε την προσοχή στην περίπτωση στιγματισμού και αποκλεισμού παιδιών και των γονιών τους ως «ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ» με συνοδευτικό καταγεγραμμένο φακέλωμα από δημόσιους λειτουργούς κι όχι μόνο. Αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΟ!

Γνωρίζετε ΑΡΙΣΤΑ, ότι το δημόσιο σχολείο καταπάτησε την συνταγματική του υποχρέωση, εγκαταλείποντας επί μακρόν τους μαθητές, παρέχοντας άνιση και χαμηλής ποιότητας εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πολλοί γονείς επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους για την 9ήμερη επαναφοίτησή τους τον περασμένο Ιούνιο, όπου έγινε το πείραμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, για να μη τα επιβαρύνουν περαιτέρω ψυχικά μετά τον εγκλεισμό τους και τον υποχρεωτικό αποκλεισμό τους από κάθε αθλητική και καλλιτεχνική δραστηριότητα! Μολονότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχετε, δυστυχώς, θεσμοθετημένο Κώδικα Παιδαγωγικής Ηθικής & Δεοντολογίας, δεσμευτικό ως προς την προάσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών ελπίζουμε να μην επιδιώξετε τις άδειες αίθουσες!
Ως γονείς και κηδεμόνες δεν πρόκειται να ανεχθούμε παραβιάσεις της ορθής άσκησης της γονικής μας μέριμνας, αποκλεισμούς ανηλίκων από την εκπαίδευση και στιγματισμό γονέων και μαθητών. Παραβίαση και καταπάτηση της βασικής νομοθεσίας της χώρας θα αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο!

Αναμένουμε τις άμεσες θέσεις και αντιδράσεις σας, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Με εκτίμηση
Ελένη Ντάσιου
ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ»

Επίσης η Ομάδα Δικαίωμα στην Αναπνοή – Δικαίωμα στη Ζωή απέστειλε πρός την  Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωση ψυχιάτρων παιδιών & εφήβων και πρός την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία την παρακάτω Επιστολή Διαμαρτυρίας τονίζοντας οτι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!

Και σε αυτην την επιστολή οι Γονείς δηλώνουν  την πλήρη αντίθεσή τους  στο ενδεχόμενο να γίνουν τα παιδιά μας άκοντα πειραματόζωα βιοιατρικών πειραμάτων σε ένα πρωτοφανές στην Ελληνική Επικράτεια «συνδυαστικό πείραμα υποχρεωτικής κοινωνικής αποστασιοποίησης με ταυτόχρονη χρήση μάσκας από ανηλίκους στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας» με σοβαρούς κινδύνους όχι απλά για τη σωματική τους υγεία λόγω της πολύωρης χρήσης και της δραστηριότητάς τους, αλλά και της ψυχικής τους υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

18 Αυγούστου, 2020
Προς:

1. Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-
Ένωση ψυχιάτρων παιδιών & εφήβων
Κερασούντος 24 157 71 Ζωγράφου
(info@hscap.gr)
2. Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
Μπακοπούλου 15 154 51 Ν. Ψυχικό
(grammateia@e-child.gr)

Συνημμένα:

1. Καταγγελία πολιτών προς ΠΙΣ με αρ. πρ.6493/ 4-8-2020 (αρ.εγγράφων 2 με τη συμπληρωματική λίστα πολιτών)
2. Συνοδευτικά έγγραφα της 6493/ 4-8-2020 (αρ. εγγράφων 9)

ΘΕΜΑΤΑ:

1. «Επείγουσα καταγγελία για το ενδεχόμενο συνδυαστικό πανελλαδικό πείραμα υποχρεωτικής κοινωνικής αποστασιοποίησης με ταυτόχρονη χρήσης μάσκας από ανηλίκους στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, ενόψει του νέου σχολικού έτους»
2. Ενημέρωσή σας σχετικά με την καταγγελία πολιτών με αρ. πρ. 6493/ 4-8-2020 και θέμα:
«Επείγουσα καταγγελία για τη διενέργεια μη θεραπευτικού βιοϊατρικού πειράματος, με την καθολική και υποχρεωτική χρήση ιατρικής και μη ιατρικής μάσκας στους πολίτες, χωρίς έγκυρη συναίνεση και αξιόπιστη ενημέρωση των κατοίκων της ελληνικής επικράτειας, με αφορμή τον covid-19»
3. Λειτουργία στις δομές ΚΕΣΥ του υπουργείου Παιδείας άτυπων και ανεξέλεγκτων παρακλινικών με ψυχιάτρους παίδων- εφήβων κατά τη διάρκεια των υγειονομικών μέτρων για τον covid 19.

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,

Σας ενημερώνουμε με την παρούσα την πλήρη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο να γίνουν τα παιδιά μας άκοντα πειραματόζωα βιοιατρικών πειραμάτων σε ένα πρωτοφανές στην ελληνική επικράτεια «συνδυαστικό πείραμα υποχρεωτικής κοινωνικής αποστασιοποίησης με ταυτόχρονη χρήση μάσκας από ανηλίκους στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας» με σοβαρούς κινδύνους όχι απλά για τη σωματική τους υγεία λόγω της πολύωρης χρήσης και της δραστηριότητάς τους, αλλά και της ψυχικής τους υγείας. Αναμφίβολα, η όποια τροποποίηση της φυσιολογικής συμπεριφοράς των παιδιών από κοινωνική σε μη κοινωνική ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ψυχική τους υγεία! Ήδη το μέτρο της «κοινωνικής αποστασιοποίησης» εφαρμόστηκε κατά την επαναλειτουργία των σχολείων τον Ιούνιο του 20, με αρκετούς γονείς να επιλέξουν τη μη ολιγοήμερη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο υπό τέτοιες συνθήκες. Προσπαθούμε τώρα να προλάβουμε τα τυχόν δυσάρεστα τετελεσμένα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας, της τελευταίας στιγμής, με την ενδεχόμενη υποχρέωση και της χρήσης μάσκας ! Γνωρίζετε ακόμη ότι παιδιά εγκαταλείφθηκαν από το σχολείο τους απροειδοποίητα, με τη ταυτόχρονη απαγόρευση κάθε αθλητικής και καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας, ενώ στιγματίστηκαν ως επικίνδυνα για την υγεία των παππούδων τους!!

Είναι απολύτως αναγκαίο στις παρούσες συνθήκες να σας επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι οι δομές ΚΕΣΥ (Πρώην ΚΕΔΔΥ) του υπ. Παιδείας λειτουργούν ως άτυπες παρακλινικές, εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας! Εκεί απασχολούνται ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α, χωρίς άμεση επίβλεψη/ έλεγχο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με τον ΚΙΔ (στο ΕΣΥ υπάρχει Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ , σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4368/21-2-2016) ) και χωρίς να λειτουργούν Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας (σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν4368/21-2-2016), όπου να μπορούν απευθυνθούν οι γονείς για τα δικαιώματα των ανηλίκων τέκνων τους. Γνωρίζετε δε άριστα ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας είναι αυστηρότερος για τους ψυχιάτρους. Είναι, επίσης, γνωστό ότι επειδή ως ιατρική ειδικότητα πρωτοστάτησε στα εγκλήματα κατά τη ανθρωπότητας, επήλθαν βαρύνουσας σημασίας αλλαγές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με σειρά Συμβάσεων τις οποίες έχει κυρώσει και η χώρα μας.(Βλ. Σύμβαση Οβιέδο, ενσωματωμένη στο Ν.2619/1998)

Σας εφιστούμε, συνεπώς, την προσοχή στις όποιες ενδεχόμενες εν κρυπτώ και χωρίς έγκυρη συναίνεση μελέτες/ έρευνες πραγματοποιηθούν από τους ψυχιάτρους και το υπ’ ευθύνη τους παραϊατρικό προσωπικό, στις δομές του υπ. Παιδείας, σχετικά με τη τροποποίηση της φυσιολογικής συμπεριφοράς των παιδιών και με την ταυτόχρονη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας! Η επιλογή δε κάποιων γονέων να απέχουν τα παιδιά τους από την 9 ήμερη φοίτησή τους τον Ιούνιο κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά το υποχρεωτικό lockdown, δεν αποτελεί, σαφώς, μόνιμη λύση για μια ολόκληρη σχολική χρονιά!

Με την παρούσα σας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο να καταστούν οι ανήλικοι μαθητές πειραματόζωα τροποποίησης της φυσιολογικής κοινωνικής συμπεριφοράς σε συνδυασμό με την πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας στο σχολείο, με σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχική και τη σωματική τους υγεία. (Για τις επιπτώσεις στη σωματική υγεία έχουμε επισυνάψει επίσημες κλινικές έρευνες στην 6493/4-8-20 καταγγελία μας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και σας επισυνάπτονται).

Ζητούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως ιατροί που επιλέξατε να ασχολείστε με τα παιδιά, ώστε η σχολική χρονιά που θα έρθει να μην βλάψει την σωματική τους υγεία και την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη! Αναμένουμε τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειές σας, με γνώμονα τον Όρκο του Ιπποκράτη και την ισχύουσα νομοθεσία, επιδεικνύοντας την ευαισθησία σας και την αίσθηση ευθύνης προς τους ανηλίκους της χώρας μας.

Επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες, μόλις υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και δεν θα ανεχθούμε να παραβιαστεί η ορθή άσκηση της γονικής μας μέριμνας εντός του σχολείου, κι όχι μόνο! Η σωματική και η ψυχική υγεία των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας, πέρα από τις όποιες επιστημονικές διαφωνίες και συγκρούσεις καθηκόντων ή συμφερόντων των ενηλίκων. Δεν θα επιτρέψουμε το σχολείο να γίνει χώρος παράνομων βιοιατρικού τύπου πειραμάτων και μελετών!

Αφήστε τα παιδιά μας να αναπνεύσουν, αφήστε τα παιδιά μας να ζήσουν! Μην μείνετε εγκληματικά αδρανείς!

Με εκτίμηση
Ελένη Ντάσιου


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!