EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο δημόσιο την Πέμπτη

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου εικοσιτετράωρη απεργία σε όλο το δημόσιο ζητώντας ,μεταξύ άλλων, επιπλέον πρόνοια για την πανδημία και στήριξη των εργαζομένων.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ.
Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας.
Προστασία των ευπαθών ομάδων.
Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών.
15 μαθητές ανά τμήμα.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων.
Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.
Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία(Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.
Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο.
Η ΑΔΕΔΥ  σε ανακοίνωσή της για την προκήρυξη της απεργίας τονίζει: «Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν», 

Συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Αναφορικά με την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμτης η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι την ημέρα εκείνη συμπληρώνεται ένας μήνας από το χτύπημα του «πρώτου κουδουνιού» της σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας».

Μεταξύ των αιτημάτων της ΟΛΜΕ, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ, με  απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου  προανήγγειλε 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη. 

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Απεργία προκήρυξε και η ΟΣΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών (ΟΣΜΕ ) για τους εργαζομένους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της ΟΣΥ, αλλά και στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ανάθεση έργου της κρατικής ΟΣΥ στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Η ΟΣΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών στις 11 το πρωί,αναφέροντας, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της: 

»Στην κατεύθυνση αποτροπής, με κάθε νόμιμο τρόπο, της εισόδου των ιδιωτών στη Δημόσια Συγκοινωνία, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), αναλαμβάνοντας την ευθύνη και έχοντας πλήρη συνείδηση του χρέους της απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους της Δημόσιας Συγκοινωνίας τους οποίους εκπροσωπεί, προειδοποίησε, για 24ωρη Απεργία των εργαζόμενων στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και σε όλα τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων που ο νόμος ορίζει, από την Πέμπτη, 15-10-2020, ώρα 05:00 π.μ. έως την Παρασκευή, 16-10-2020 ώρα 05:00 π.μ.

Υπό την απόλυτη κάλυψη της Ομοσπονδίας,

Καλούμε

τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και τους εργαζόμενους σε όλα τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ της  χώρας σε καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία, 

    • κατά της παραχώρησης Δημόσιου Συγκοινωνιακού Έργου στους Ιδιώτες, 
    • κατά της μετατροπής του Δημόσιου αγαθού της Συγκοινωνίας σε εμπόρευμα, 
    • κατά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ» 

Κανονικά θα λειτουργήσουν μετρό και Ηλεκτρικός

Αναστέλλεται η στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο Τραμ με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους.

Κανονικά θα λειτουργήσει την Πέμπτη και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 μετρό) μετά την απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων να αναστείλουν την εξαγγελθείσα στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID