EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΗΦΑΓΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε η κρίση που διάγουμε ακόμη βοηθούντος και του κορωνοιού αποτελεί μια αισχρή προσπάθεια εξωεθνικών παραγόντων καλυπτόμενη επιστημονικά από την Ε.Ε. για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας και την υποκλοπή των υδρογονανθράκων και των άλλων φυσικών πόρων που έτυχε να υπάρχουν στην επικράτειά μας. AYTH EINAI H MIA ΠΛΕΥΡΑ   Επίσης πρέπει να θυμόμαστε, ότι το 2009 και 2010 εκπρόσωπος της  Χώρας μας στο Δ.Ν.Τ.(διεθνές νομισματικό ταμείο) ήταν ο Παν.Ρουμελιώτης. Στο βιβλίο του αναφέρεται δραματικά και περιγράφεται πως οργανώθηκε το έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων και της λεηλασίας της περιουσίας τους. Το έγκλημα αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη: Α) Τους πολιτικούς που ήταν τα πιόνια και Β) Τους τραπεζίτες που ήταν οι ηθικοί αυτουργοί. 

        Μετά το πραγματικό έλλειμμα στο12,5 % του ΑΕΠ του 2009( μετατρεπόμενο σε κρίση χρέους 126,8% τουΑΕΠ), είχε διαμορφωθεί μια άσχημη κατάσταση για την Ελληνική οικονομία, στο ,κέντρο των αποφάσεων, στην<<Ουάσιγκτον>>. Έπρεπε πάσει θυσία να εξυγιανθεί η Ελληνική οικονομία, με τον έλεγχο του χρέους και των ελλειμμάτων. Τι κυνική ευαισθησία  για την Ελληνική οικονομία! Ο υποτιθέμενος φίλος της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. κ. Στρος Καν, είχε πει ως έμπειρος του ταμείου και γνωρίζοντας τα πράγματα σε βάθος και από μέσα:<< ότι η μόνη εφικτή λύση για την Ελληνική οικονομία είναι η αναδιάρθρωση>>. Δηλαδή το Haircat(κούρεμα) του χρέους. Και εδώ υπήρξε το πρόβλημα: Οι ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες του τραπεζικού συστήματος είχαν επενδύσει μεγάλα κεφάλαια σε ομόλογα. Όπως και οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα έχαναν τεράστια ποσά από το κούρεμα, καθότι η Ελληνική πολιτεία είχε (πουλήσει ομόλογα σε αυτούς κατά το παρελθόν) και με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας εξαρτημένο και μονίμως εκβιαζόμενο από το ευρωπαικό τραπεζικό καρτέλ της Ευρωζώνης, (ενθυμούμαστε την χειρονομία του Σαρκοζί προέδρου τότε της Γαλλίας να αποπειραθεί να χειροδικήσει σε βάρος του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος), επειδή ο τότε πρωθυπουργός απείλησε την Ευρώπη με δημοψήφισμα, όσον αφορά το κούρεμα. Αποφάσισαν  να μην γίνει κούρεμα και όλο το βάρος του χρέους να χρεωθεί στους Έλληνες πολίτες και ειδικά της μεσαίας τάξης που ήταν και η δεξαμενή των ψηφοφόρων του τότε πρωθυπουργού. 

          Και ενώ τα κεφάλαια της παραοικονομίας και της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής είχαν διασφαλίσει φορολογικούς παραδείσους στην Ελβετία, την       Σιγκαπούρη και διάφορα funds του εξωτερικού,( σε ποσά που ανέρχονται στο ύψος των 650 δις ευρώ και ερχόμαστε πρώτοι παγκοσμίως ανάλογα με το μέγεθος της χώρας σε εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό), το δίδυμο της συμφοράς  Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου αποφάσισαν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και τον διεθνή έλεγχο της χώρας, με την υπογραφή και εκπόνηση προγράμματος μνημονίων. Έτσι άρχισαν σιγά-σιγά να λύνονται τα υπαρξιακά προβλήματα των Ελληνικών τραπεζών. Π.Χ. το 2012-14 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από 10,2 δις ευρώ το 2007 πέταξαν σε 80 δις ευρώ, δηλ. οκταπλασιάσθηκαν. Έτσι οι λάθος πολιτικές των μνημονίων έφεραν τρομακτική μη αναμενόμενη ύφεση και μια ακόμη τρομακτική και επικίνδυνη άνοδο της ανεργίας κοντά στο 35% και την φυγή 500.000 ως 600.000 Ελλήνων νέων στο εξωτερικό κυρίως επιστημόνων και ειδικευμένων εργαζομένων ενισχύοντας σημαντικά τα ΑΕΠ των χωρών που τους δέχτηκαν. 

          Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουμε μια δυσπιστία των Ελλήνων καταθετών προς τις 4 (τέσσερεις) συστημικές τράπεζες και μια πρωτοφανή εκροή των καταθέσεων που ξεκίνησε το 2009 με προορισμό τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και στα στρώματα και τα πατάρια των νεοελλήνων, ειδικά της μεγάλης ηλικίας, που έφθασαν στο ύψος των 87 δις ή το 36,2% των καταθέσεων. Και βέβαια οι προβλέψεις των τραπεζών απέτυχαν και η διαμόρφωση του αρνητικού κλίματος μεγάλωνε καθιστώντας επιβεβλημένη την ανακεφαλαιοποίηση τους. 

             Σίγουρα οι τράπεζες την τελευταία δεκαετία γνώρισαν ένα εφιάλτη περνώντας μέσα από το PSI(Private Sector Involvement) κατά το οποίο 198 δις ομόλογα κυρίως ιδιωτών κουρεύτηκαν και 205 δις ομόλογα εξωφλήθησαν πριν από το PSI,(θα φανεί στο μέλλον τι σημαίνει αυτό για την χώρα μας όταν θα είναι με την πλάτη στον τοίχο), στην αιμορραγία των καταθέσεων, τα capital controls, τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις ύψους  64 δις ευρώ, ως και τρεις ελέγχους ποιότητας, τα λεγόμενα Stress Tests. Eπίσης τα κεφάλαια που προήλθαν από τα τρία μνημόνια συνολικού ύψους    31,9 δις χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τεσσάρων τραπεζών που απέμειναν και άλλα 13,5 δις για την εκκαθάριση αυτών που έκλεισαν ή απορροφήθηκαν από τις προηγούμενες, π.χ. Εμπορική που απορροφήθηκε από την Αλφα μπανκ  κ.λ.π. Κατά το 2017 με 2018 άρχισε να διαφαίνονται κάποια θετικά στοιχεία για τις τράπεζες και να ανακτούν μέρος των καταθέσεων που είχαν χάσει προηγουμένως ,με την χωρίς τέλος εκροή των καταθέσεων και έτσι να μειώνεται ο πιστωτικός κίνδυνος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσο η έλλειψη καταθετικής ρευστότητας, όσο και το κλείσιμο της διατραπεζικής αγοράς το 2015 με τα capital controls), οδήγησε σε νέο δανεισμό τις Ελληνικές τράπεζες από τον ELA(έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας) της Ευρωπαικής τράπεζας, με τα τελευταία στοιχεία να μειώνουν τον δανεισμό στα 8,4 δις τα τελευταία έτη. Γνωστά είναι τα cargo αεροσκάφη που από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας ξεφόρτωναν παλέτες με φρέσκο χρήμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 

          Έτσι παρά τις δυσκολίες η ανακεφαλαιοποίηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με το κυριότερο βάρος της διάσωσης των τραπεζών να μεταφέρεται στις πλάτες των Ελλήνων καταθετών, με ανυπολόγιστες όμως συνέπειες στην ελληνική οικονομία. Η σκοτεινή περίοδος που ξεκίνησε το 1996-97 με την διακυβέρνηση Σημίτη και τα περίεργα συμφέροντα και τις στρατηγικές των τραπεζιτών, της χρηματιστηριακής  φούσκας, για να συνεχίσει η περίοδο των παχιών αγελάδων, τα διακοποδάνεια και γενικά τα εύκολα δάνεια με τα αστρονομικά τοκογλυφικά επιτόκια, τόσο προς τα νοικοκυριά, όσο και προς τις επιχειρήσεις, ο φερετσές της Ολυμπιάδας και η παγκόσμια κρίση του 2008 έφερε και τα μνημόνια, περνώντας το κόστος της ύφεσης στην Ελληνική τραγωδία  των μνημονίων με τα σπασμένα να τα πληρώσουν ,οι πολίτες ,ο λαός, το έθνος μας,  η μικροοικονομία μας, η καθημερινότητα του απλού πολίτη.       

Αν και αυτοί που έφτιαξαν και επέτρεψαν τα μνημόνια ζουν στην απαξία και την ανυποληψία βλέπε: Μ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Παπανδρέου κ.λ.π. οι υπόλοιποι πολιτικοί και οι ισχυροί του χρήματος, είναι σε απόγνωση και ζητούν διέξοδο ακολουθώντας πιστά την πολιτική του Βερολίνου και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Μόνο που ο δρόμος είναι γεμάτος παγίδες. 

          Αλήθεια γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση που ξιφουλκούσε για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν ακολούθησε μια σωστή Ευρωπαική λύση, αλλά διατήρησε ένα ελληναράδικο μοντέλο διαπλοκής. Καθότι είναι γνωστό ότι ούτε η Ισπανική, ούτε η Ιταλική ηγεσία επέτρεψαν να γίνουν ανακεφαλαιοποήσεις των τραπεζών τους από χρήματα του Δημοσίου, δηλ. των λαών τους, αλλά από τον ευρωπαικό μηχανισμό στήρηξης; 

           Εάν η Ελλάδα ακολουθούσε την Ευρωπαική λύση, για κάθε ευρώ που θα πήγαινε στις τράπεζες, ο έλεγχος των τραπεζών θα ήταν αμείλικτος και αυτοί που θα πηγαίνανε στις φυλακές θα ήταν πάρα πολλοί με προεξάρχοντες τους κ.κ.Προβόπουλους, Πανταλάκηδες και Παπαδήμους. Σίγουρα το PSI και η ανακεφαλαίωση των αδηφάγων τραπεζών είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στη ιστορία του Ελληνικού κράτους που ξεκίνησε μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και οργανώθηκε με τα ξακουστά και περιβόητα δείπνα του αρχηγού της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους τραπεζίτες. 

Κατ΄εντολή ποίων; Μήπως των εκατοντάδων περίεργων συμβούλων τότε του Μαξίμου με τις διεθνείς διασυνδέσεις και τις μυστήριες αργομισθίες από το Δημόσιο χρήμα, ενώ ο Ελληνικός λαός πενόταν από τα μέτρα; 

           Και βέβαια η Ευρώπη και η Γερμανία δεν ενόχλησε, δεν μίλησε και γιατί να το κάνει. Όλοι τα κονόμησαν, η Γερμανία περίπου 70 δις ευρώ, η Γαλλία επίσης  και πάει λέγοντας. Πού  είσαι  μεγάλε υφυπουργέ των Οικονομικών κ. Σαχινίδη (πόντιος μάλλον την καταγωγή) που μας έλεγες ότι:  << δεν ακολουθούμε το Ευρωπαικό μοντέλο για να μην μας πάρουν τις τράπεζες αυτοί οι κακοί ξένοι και μας κάνουν και νταντά>>. Ωρέ βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται, με ειδικό δικαστήριο και μπόλικο <<Γουδή>>. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την απόφαση του μεταβατικού τότε πρωθυπουργού της Ελληνικής κυβέρνησης που επιβράβευσε τους κερδοσκόπους με την ανταλλαγή των ομολόγων τους ποσού 435 εκατ. Ευρώ, εξ αιτίας της επιβολής ρήτρας συλλογικής δράσης του PSI. Έτσι παρά την θέλησή τους είχαμε το κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία με την αφαίμαξη τους, ως και το κούρεμα των 9.500 μικροομολογιούχων, με 17 από αυτούς να έχουν ήδη αυτοκτονήσει με το 90%  χάσιμο των χρημάτων τους, αν και ήταν υπό την εγγύηση του Δημοσίου. Εδώ η κυβέρνηση εφάρμοσε τα <<δύο μέτρα και δύο σταθμά>>. 

           Καταστρέφοντας το κράτος και την πραγματική οικονομία με τα 302 δις ευρώ που δανείστηκε η Ελλάδα και που προέρχονται το 89,4% από τους Ευρωπαικούς φορείς και το 10,6% από Δ.Ν.Τ.τι απέμεινε;  Όλο το χρήμα το διαχειρίζονται μόνο οι τράπεζες. Αυτοί με τη σειρά τους χρηματοδοτούν τους εκδότες, που αυτοί προωθούν πολιτικούς της αρεσκείας τους και αυτοί με την σειρά τους εξασφαλίζουν  ασυλία (ασυδοσία) στους τραπεζίτες. Και όλοι μαζί ο τύπος, τα μίντια και οι τραπεζίτες τραγουδούν και χορεύουν το Καλαματιανό: <<Κράτα τους εσύ φτωχούς, να τους κρατάω εγώ χαζούς. Και για να σιγουρευτούμε, κατηγόρησέ τους ότι φταίνε…>>. Ζητείτε λοιπόν πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ ηγέτης να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο των αδηφάγων και αχόρταγων τραπεζών, με τους εκδότες. 

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ 

Ο οικονομολόγος κ. Στούπας Κ. είπε μεταξύ των άλλων για τα δάνεια:<< Όταν διαβάζω για μείωση των κόκκινων δανείων, χωρίς να διαβάζω για το ποιος θα πληρώσει τη ζημιά δεν είμαι αισιόδοξος για την λύση του προβλήματος…>> 

Πολλοί λέγουν ότι ευθύνεται ο νόμος Κατσέλη για τα κόκκινα δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι <<στρατηγικοί κακοπληρωτές>>.Δεν είναι μόνο ο  νόμος Κατσέλη, αλλά και το πλήθος δικηγορικών γραφείων, τραπεζικών στελεχών και πολιτικών, ειδικά με την άνοδο του εθνολαικιστικού μετώπου του  ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015 ότι οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις να μην καλύψουν τις υποχρεώσεις τους γιατί τα χρέη θα κουρευτούν ή θα διαγραφούν .Όταν όμως  πήραν την εξουσία τίποτα από αυτά που υποσχέθηκαν δεν πραγματοποίησαν, αφήνοντας σε εκκρεμότητα χιλιάδες δανειολήπτες και έκθετους στις τράπεζες. 

Τουλάχιστον 75 δις ευρώ φθάνουν τα ανωτέρω δάνεια με τάση αύξησή τους. Βοηθούντος και της πανδημίας του covid  19 που προκάλεσε σημαντική ύφεση στις επιχειρήσεις, στους ιδιώτες και τις τράπεζες, όλοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, παρότι υπάρχει η ευνοική ρύθμιση του ν. πλαισίου  4605/2019  που έληξε την 31/12/2019.  Έτσι μετά την ημερομηνία αυτή, θα απελευθερωθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των οφειλών και θα ισχύουν μόνο: Α) όσοι έχουν εξασφαλίσει προστασία από τους προαναφερομένους νόμους θα αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηρια–  σμούς. Β) την ίδια στιγμή ακόμη και δάνεια σε καθεστώς προστασίας ή ρύθμισης θα αλλάξουν χέρια και οι οφειλέτες τους θα έχουν ως πιστωτή στη θέση της τράπεζας κάποιο fund ή εταιρεία διαχείρισης, το οποίο fund θα μπορεί να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για την είσπραξη της οφειλής και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή, αν και αγόρασε το δάνειο από την τράπεζα στο 1/10 της αξίας του. 

           Και βέβαια μέσα σε αυτούς τους οφειλέτες σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να προσθέσουμε  και τα 22.000-26.000 δάνεια του ΤΠκΔ που έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτικής εταιρείας ξένου fund αλλά και τα υπόλοιπα 140.000 δάνεια θα έχουν την ίδια και χειρότερη τύχη, όπως και των άλλων τραπεζών στεγαστικά δάνεια ενήμερα ή όχι. Όπως είναι γνωστό ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνάπτει δανειακή σύμβαση για στεγαστικό ή άλλο δάνειο με κάποια τράπεζα, η δανείστρια τράπεζα εξετάζει όλες τις προβλέψεις και αν είναι  αξιό– πιστος ο υπάλληλος, η τράπεζα προχωρά στην χορήγηση του συνήθως ενυποθήκου  δανείου στο υπάλληλο ορίζοντας το επιτόκιο και τις δόσεις αποπληρωμής σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες. 

           Όταν όμως το κράτος και η οικονομία χρεωκοπεί χωρίς την ευθύνη του υπαλλήλου και στον υπάλληλο κουρεύουν το μισθό, όπως π.χ. στους υπαλλή–  λους του Υπουργείου Οικονομικών επί Υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου κατά 50% περίπου, ο υπάλληλος τι πρέπει να κάνει; Πως θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του και να είναι όλα καλά και με την υπηρεσία του και με την τράπεζα; Στην Ιρλανδία εκεί που υπάρχουν νουνεχείς πολιτικοί και άνθρωποι σωστοί κούρεψαν οι τράπεζες το στεγαστικό δάνειο, στο ύψος του κουρέματος του μισθού ευθέως ανάλογα και έτσι υπάρχει μία κάποια ισορροπία μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας. Εδώ όμως στο Ελλάντα ισχύει το εκκλησιαστικό κομμάτι από τους αίνους των ιερέων στην θεία λειτουργία:΄<<τα σα εκ των σων , σοι προσφέρομεν κατά πάντα και δια πάντα>>δηλ. οι τράπεζες λένε:<<τα δικά σου δικά μου, τα δικά μου δικά μου και όλα δικά μου>>. Αυτά ισχύουν μόνο σε μπανανίες και δημοκρατίες τύπου Ντουάρτε. Λίγο κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει στους υπευθύνους,  να λογικεύσουν τις αδηφάγες τράπεζες και το μεγαλύτερο χρέος να εισπράξουν και τους  Δημόσιους υπαλλήλους να απεγκλωβίσουν από αυτό το βραχνά. Έλεος κ.κ. της εξουσιαστικής Ελίτ. Δείξετε με την συμπεριφορά σας λίγο ανθρωπιά και δίκαιο αν υπάρχει. Ας κινηθεί και λίγο η ΑΔΕΔΥ με λογικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, σίγουρα αγαπητοί συνάδελφοι θα τις χειροκροτήσουμε. 

Ελαφρύνετε την θηλιά από τον λαιμό των συναδέλφων σας με μια αξιοπρεπή εισήγηση στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε με μια κίνηση να λυθεί το   πρόβλημα. Εξάλλου οι αδηφάγες τράπεζες τόσα και τόσα άρπαξαν την εποχή των μνημονίων και μπορούν και επιζούν και παρουσιάζουν σιγά-σιγά και κερδοφορία στους ισολογισμούς τους με τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις από τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Εμείς δεν πρέπει να επιζήσουμε; 


Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομικών διεθνούς φήμης  καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν. Υόρκης Τζόουζεφ  Στίγκλιτς και φίλος του Γ. Παπανδρέου θα εξακοντήσει τους δικαιολογημένους κεραυνούς του:   << Αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Και παρά το κούρεμα του χρέους, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας δεν εξέλειπε. Το ορθό είναι να αυξάνονται και όχι να μειώνονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι δημόσιες δαπάνες. Και πάντως πουθενά στον κόσμο δεν είναι δυνατό να βρεθεί έστω ένα παράδειγμα περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, που να οδήγησε στην αναγκαία και επιβαλλόμενη εξυγίανση ενός (ασθενούς) κράτους…>> 

          Γενικά στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα υπήρξε το<< σφάγιο  και η  Ιφιγένεια για την Ευρωπαική ΈνωσηΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ. Ήδη από σοβαρούς ξένους μελετητές υποστηρίζεται, ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από τους διεθνείς χονδροβαλαντιούχους, για να πειστούν οι χειραγωγούμενες μάζες  <<ανθρωποπροβάτων>>της Ευρωζώνης, ότι αν δεν λυθεί το ελληνικό πρόβλημα όλη η Νότια Ευρώπη είναι καταδικασμένη σε χρεωκοπία, με συνέπεια την κατάρρευση ολοκλήρου του ευρωπαικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως και την πτώχευση των οικονομιών της Ευρωπαικής Ένωσης. 

Ο δημοσιογράφος jean dEau αποκάλυψε στο διαδίκτυο(Henrymak.w.com)     ότι η Ελλάδα έγινε ο πρώτος στόχος αναγκαστικής πτώχευσης, επειδή συμβολίζει την Ευρώπη(κανείς στην Ευρώπη δε νοιάζεται για χώρες  όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, επειδή παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα και δεν μπορεί να στηρίξει την οικονομία της, υποτιμώντας το δικό της νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές και τον τουρισμό. 

           Και  βέβαια η φράου Μέρκελ χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την Ελ-  λάδα ειδική περίπτωση και ποτέ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την επιτυχία του Ελληνικού πειράματος, παρότι το σχέδιο διάσωσης ήταν εξ    αρχής λανθασμένο, χορηγώντας  λάθος φάρμακο σε ασθενή και επειδή αυτός δεν γίνεται καλά του αυξάνουμε την δόση. Εδώ υπεισέρχεται και η ανειλικρίνεια της γερμανικής πολιτικής, με την ψυχολογία της υπεροχής που την διέπει. Γνωστό είναι ότι η συμπεριφορά αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι τόσο οι πολιτικές ηγεσίες, όσο και οι πολίτες της χώρας μας,   έχουν συνηθίσει τους Ευρωπαίους σε κουτοπονηριές, μαγκιές, κόλπα, ψέματα, χωριατιές και μουλαρίσια πείσματα. Τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού για λάθος μαγκιές με το(go back Merkel) πληρώνονται. 

           Πάντως αν από την αρχή είχαν ακουστεί οι Αμερικανοί, με την προτροπή του<< σε βάθος κουρέματος με χρήση ρήτρας συλλογικής δράσης>> καθώς γνώριζαν ότι τα Εληνικά ομόλογα διέθεταν το (υπερόπλο) της υπαγωγής στο ελληνικό Δίκαιο, τότε είναι ενδεχόμενο το PSI να μην είχε εξελιχθεί σε( δώρο άδωρον), τόσο για τα ταμεία, όσο και για τους μικροομολογιούχους με τις αυτοκτονίες αυτών, σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, να έχουν ξεπεράσει το 40%, στην εποχή των μνημονίων. 

Τα παρακάτω που ακολουθούν είναι στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες κυρίως του Σ.Δ.Ο.Ε. το οποίο αν και εκτελούσε ικανοποιητικά το έργο του, στην συνέχεια το υποβάθμισαν. Έτσι η πατρίδα μας, το λίκνο της ανθρωπότητας και των πέντε αιγαιικών πολιτισμών, παρασυρόμενο από γοητευτικούς λαοπλάνους, οι Αρχαίοι έλεγαν:<<πολλοί ορμηκότες τα αίσχιστα λόγους αρρήτους ασκέουσιν>> και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αποχαύνωσης,  διακονούν κατά κανόνα τα συμφέροντα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, σε βάρος του αφελέστατου λαού και κατάντησαν τη χώρα μας <<ψωροκώσταινα>> της Ευρώπης για μία ακόμη φορά. 

–      Έτσι φτωχός μισθωτός την τριετία 2007-2009 πλούτησε τα πενιχρά του εισοδήματα με 41.500.000 ευρώ προερχόμενα από αδήλωτες και ύποπτες δραστηριότητες. 

–       Λαμπρός πολίτης ιδιωτικής εταιρείας προστασίας υψηλών προσώπων ξέχασε να δηλώσει 22.800.000  ευρώ. 

–       Επιχείρηση  ηλεκτρονικών ειδών την προαναφερομένη διετία ξέχασε να δηλώσει καθαρές εισπράξεις 9.380.000  ευρώ. Και πάει λέγοντας… 

–       Το Γερμανικό πάρτι στα Σπάτα, ένα από τα κορυφαία σκάνδαλα  της νεώτερης Ελλάδας, με την ανάθεση του έργου στην γερμανική: Hochtief. 

To έργο επί Κων. Σημίτη είχε κατακυρωθεί στους Γερμανούς και όχι στους συνδιεκδικητές Γάλλους επειδή τους υποστήριξαν οι ομοεθνείς τους  επί-   τροποι της Ε.Ε. Βούλφ Ματίες και Κάρλο Μόντι. Και ενώ το ΠΑΣΟΚ το 1992 Χαρακτήρησε αποικιακή την σύμβαση που ανερχόταν σε

1.760.000.000 δις γερμανικά μάρκα, επί κυβερνήσεων Σημίτη του ανοιχτοχέρη (προφανώς από την τσέπη του) αυξήθηκε σε 2,1 και 2,3 δις μάρκα, για να προστεθούν άλλα 528.000.000 και 234.000.000 μάρκα αντίστοιχα για κάποιες επιβραδύνσεις στην κατασκευή του έργου. Η χρηματοδότηση του έργου με αρχικό ποσό 250.000.000 ευρώ έγινε από το ταμείο συνοχής της Ε.Ε. και με 150.000.000 ευρώ από εθνική χρηματοδότηση. Mόνο το κτήριο της Αστυνομίας κόστισε 30 εκατ. Ευρώ. Όταν το 2006 ζητήθηκε από το Ιταλό ευρωβουλευτή κ. Ρομπ. Μιλιάρντο να δοθούν πλήρη στοιχεία για την χρηματοδότηση του έργου η Δ.Α.Α.(Οργανισμός Ελληνικού Δημοσίου) δηλ. οι Γερμανοί αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία επικαλούμενοι το επιχειρηματικό απόρρητο. Αν και τα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε 400.000.000 ευρώ, οι Γερμανοί αρνήθηκαν να καταβάλλουν το ποσό των 500-700 εκατομ. Ευρώ για φόρους και φ.π.α προς το Ελληνικό Δημόσιο παρουσιαζόμενοι ως αποικιοκράτες που είναι υπεράνω των νόμων. Δηλαδή οι <<φίλοι μας >> οι Γερμανοί είναι μόνο του πάρε και ποτέ του δώσε. Και όχι μόνο αυτό μας υποχρέωσαν να υπογράψουμε κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα, ότι δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε νέο αεροδρόμιο σε απόσταση μικρότερη των 100 χλμ. Και το χειρότερο υπέβαλαν αίτημα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας να αναγνωρίσουμε:<< πως δεν έχουν καμία φορολογική υποχρέωση έναντι του Ελληνικού Δημοσίου>>. Για τέτοια αγάπη και σεβασμό στη χώρα μας μιλάμε. Αλήθεια ποιος ανήθικος και ξεπεσμένος Έλληνας πολιτικός έδωσε τέτοιο προνόμιο στους Γερμαναράδες και με ποιό αντίκρισμα;

Όπως είναι γνωστό τότε το 2011 και 2012 στο Υπουργείο Οικονομικών συστάθηκε ομάδα εργασίας και έβγαλε πόρισμα, πως μπορεί να γίνει ο έλεγχος και η διασταύρωση πλαστών και εικονικών τιμολογίων μεγάλων κυκλωμάτων φοροφυγάδων, με σύμμαχους επίορκους λογιστές που είχαν οργανώσει επιχείρηση υπεξαίρεσης φόρων και Φ.Π.Α. ύψους 3 δις ευρώ!!! Και που βέβαια οι επιχειρηματίες κοινώς λαμόγια δεν εξέδιδαν παραστατι-κά στοιχεία και αν τα εξέδιδαν ήταν πλαστά με αδήλωτες βέβαια ταμεια– κές μηχανές. Η ομάδα εργασίας βρήκε τρόπους να γίνεται διασταύρωση των τιμολογίων μέσω της (Γ.Γ.Π.Σ.)Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων. Ο τότε υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος όμως προχώρησε στον συρταρικό ενταφιασμό της εισηγητικής ομάδας του πορίσματος. Γιατί άραγε; Και όμως επέβαλε δυσβάσταχτα χαράτσια στους δυστυχείς Έλληνες πολίτες όπως ο ΕΜΦΥΑ και το τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων του ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, με προεξάρχοντες τους υπαλλήλους του στο Υπουργείο που προίσταντο κουρεύοντας τους μισθούς τους τουλάχιστον κατά 50%. Χωρίς βέβαια να μιλήσουμε για την μεγάλη λίστα της ντροπής των Νεοελλήνων, την λίστα Λαγκάρντ, η οποία και αυτή καταχωνιάστηκε. Θέλησε ύστερα από όλες αυτές τις περίεργες ενέργειες, όπως και η σύμβαση με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, να γίνει και αρχηγός κόμματος. Είχε δίκαιο κάποτε όταν έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου <<: Όταν μιλάει αυτός ο λόγος του δεν έχει αρχή και τέλος…>> Για να συμπληρώσω και τα έργα του δεν είχαν αρχή και τέλος, όποτε πήρε θέση ευθύνης, τα έκανε θάλασσα…

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός του οργίου της νοθείας καυσίμων εκείνη την εποχή στις ένοπλες δυνάμεις, καθότι καύσιμα μη κανονικά από το χημείο στο δρόμο γινόντουσαν κανονικά με την επέμβαση του <<αγίου πνεύματος>> του τότε Υπουργού στο Οικονομικών κ. Βενιζέλου και του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτη που παρείχαν διαβεβαιώσεις : πως στις ένοπλες δυνάμεις δεν συνέβαινε τίποτα το μεμπτό και αξιοκατάκ– ριτο. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες στρατιωτικές μονά- δες τα καύσιμα σε ποσοστό 69% !!! ήταν νοθευμένα. Το ύψος των προμηθειών τότε στις ένοπλες δυνάμεις υπερέβαινε τα 260 εκατ. Ευρώ. Ο πρώην υπουργός κ. Σούρλας ασχολήθηκε κάπως χωρίς να ξέρουμε αν η υπόθεση άγγιξε την στρατιωτική δικαιοσύνη. Είχαν ακουστεί πολλά προβλήματα σε ασκήσεις των στρατιωτικών μονάδων σε οχήματα σε όλα τα όπλα. Το ΣΔΟΕ με έγγραφό του στη βουλή είχε αναφερθεί σε αυτό το γεγονός για το όργιο νοθείας…Τι απέγινε η υπόθεση δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Σίγουρα η χώρα μας με όχημα την οικονομία της, εδώ και δέκα χρόνια δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει τονχαρακτήρα συμβατικού πολέμου,για τους προαναφερομένους λόγους. Με την πτώχευση και δυστυχία της κοινωνίας μας θέλουν να πετύχουν την καταρράκωση του ηθικού μας και την πολιτισμική αλλοίωση του κατακτημένου. Θέλουν όμως να επιτύχουν κάτι σοβαρό, ένα γεγονός. Ότι η οικονομική καταστροφή του Έλληνα δεν οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, αλλά στους ίδιους τους Έλληνες που δεν έχουν άξιους ηγέτες να τον κυβερνήσουν. Έτσι χάνεται οι εμπιστοσύνη προς τους θεσμικούς παράγοντες, δηλ. τα όργανα του Κράτους. Έτσι επιδιώκουν: – Την διαρκή μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, για να μας κατακλύσουν με τους λαθρομετανάστες και να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύσταση και την αποδόμηση της Ελλάδος. Ήδη προχθές έγινε γνωστό από τον υφυπουργό κ. Σκυλακάκη ότι το 2018 19 γιατην περίλθαψη των ψευδολαθρομεταναστών δαπανήθηκαν 30 δις ευρώ, από τα χρήματα του Δημοσίου, δηλ. του λαού. -Τα ημερομίσθια να είναι της τάξεως των 200-300 ευρώ. Οι μόνες επιχειρήσεις απασχόλησης να είναι τα καφενεία και τα σουβλατσίδικα. -Το ανασφάλιστο του εργαζομένου, δηλ. να υπογράφει για υψηλές αποδοχές και να παίρνει πολύ λιγότερα. -Το σχέδιο εκμαυλισμού των Ελλήνων με το συνηθισμένο φακελάκι.- -Την δημιουργία χιλιάδων ξενοδοχείων και τυχερών παιγνιδιών, δηλ. Λας Βέγκας και την έλευση του οργανωμένου εγκλήματος, ναρκωτικών κ.λ.π.-Ο αυτοαπασχολούμενος που βλέπει το 70% του τζίρου του να πηγαίνει στα δημόσια ταμία και άλλοι λιγότερο άξιοι να ζουν προκλητικά. Ακολουθεί ο χωρισμός της Ελλάδος σε Ε.Ο.Ζ (ελεύθερες οικονομικές ζώνες), ίσως και καντόνια, κάποιοι δήμαρχοι το προκαλούν ήδη. Οι αρχαίοι Συβαρίτες έλεγαν το 413 π.χ.<< Εταίρας έχομεν πολλάς εις τα αρώματα, μέσα και έκφυλους έρωτάς των να τους αποκοιμίζουν>>.Αυτό επιδιώκουν;

Έτσι κάποιοι Έλληνες που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα θα σε κατατρέχουν μέσα στην ίδια σου την χώρα, θα απελπιστείς και μέσα στην απελπισία σου δεν θα μπορείς να καταλάβεις και να δεις καθαρά ποιοι αποτελούν προδότες και ποιοι πράκτορες ξένων συμφερόντων, ήδη τα μνημόνια δώσανε μια μικρή γεύση.-

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ
Αρθρογράφος, αναγνώστης και φίλος.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID