EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χάκερ προσπαθούν να κλέψουν τα μυστικά του εμβολίου για τον κορωναϊό

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, οι χάκερ ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών και για πληροφορίες που αφορούν τη μαζική παρασκευή των εμβολίων. Αρχικά, οι χάκερ ενδιαφέρονταν να κλέψουν τα μυστικά σχετικά με το σχεδιασμό ενός εμβολίου μέσω οργανωμένων επιθέσεων σε συστήματα εκατοντάδων φαρμακευτικών εταιρειών, ερευνητικών εργαστηρίων και οργανισμών υγείας από όλο τον κόσμο.

Ο Adam Meyers, αντιπρόεδρος της εταιρείας IT Crowdstrike που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια, δήλωσε ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά από τον Μάρτιο κι έπειτα φαίνεται να επικεντρώνονται σε ένα μόνο θέμα, την Covid-19. «Πρόκειται για θέμα εθνικής υπερηφάνειας, ποια χώρα δηλαδή θα αναπτύξει τα πρώτα εμβόλια», εξηγεί ο Meyers.

Παρόλα αυτά, όλες οι χώρες αρνούνται κάθε εμπλοκή, ενώ η Κίνα δηλώνει ότι η έρευνά της για τα εμβόλια είναι σε προχωρημένο στάδιο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να κλέψει από άλλους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι χάκερ που υποστηρίζονται από τις παραπάνω χώρες έχουν συνήθως συνδέσμους με κατασκοπευτικές ή αμυντικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το Βρετανικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, ομάδα Ρώσων χάκερ με το όνομα Cozy Bear που συνδέονται με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), στόχευαν ερευνητικά εργαστήρια όπου αναπτύσσονται εμβόλια κατά του κορωναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τον Σεπτέμβριο, η Ισπανία είχε κατηγορήσει Κινέζους χάκερ ότι έκλεψαν ερευνητικά μυστικά σχετικά με το εμβόλιο του κορωναϊού. Οι χάκερ που συνδέονται με το Ιράν είχαν κατηγορηθεί τον Μάιο ότι προσπάθησαν να κλέψουν μυστικά από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Gilead Research.

Ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επαρκή προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, τα ακαδημαϊκά εργαστήρια και οι ερευνητές είναι περισσότερο ευάλωτοι ή και εύπιστοι στις επιθέσεις των χάκερ, αναφέρουν ειδικοί ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα η Microsoft δήλωσε ότι είχε εντοπίσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από «τρεις εθνικούς-κρατικούς φορείς που στοχεύουν επτά εξέχουσες εταιρείες» που συμμετείχαν άμεσα στην έρευνα εμβολίων και θεραπειών για την Covid-19.

Δύο χάκερ από τη Βόρεια Κορέα έστειλαν email με ψευδείς αγγελίες για θέσεις εργασίας και προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους ερευνητές υποδυόμενοι εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι κινέζοι χάκερ υποδυόμενοι γυναίκες, προσπάθησαν να παραπλανήσουν άτομα μέσω της πλατφόρμας LinkedIn, με σκοπό να «ψαρέψουν» πληροφορίες.

Ο Martin McKee, καθηγητής δημόσιας υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, αναρωτιέται γιατί ορισμένα κράτη προσπάθησαν να κλέψουν μυστικά εμβολίων δεδομένου ότι πολλές πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τον κορωναϊό είναι προσβάσιμες στο κοινό.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ορισμένες χώρες εστίασαν στην ανάπτυξη δυνατοτήτων των κυβερνοεπιθέσεων. «Μια λογική ερμηνεία είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν απλά επειδή μπορούν», πρόσθεσε.
Πηγή: hellasjournal.com


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID