EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μειώνεται συνεχώς η υποστήριξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Με πολλά διαφορετικά εμβόλια για τον κορονοϊό να βγαίνουν σε μόλις λίγες εβδομάδες, μόνο το 59% των Καναδών εξακολουθεί να υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos που διεξήχθη στο διαδίκτυο για το Global News. Τον Μάιο, μια έρευνα του Ipsos έδειξε ότι το 72% υποστήριζε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η δημοσκόπηση ζήτησε επίσης από τους ερωτηθέντες να δώσουν τις απόψεις τους σχετικά με την ταχύτητα ανάπτυξης εμβολίων COVID-19. Η συντριπτική πλειοψηφία, 71%, δήλωσε ότι η λήψη ενός εμβολίου που εγκρίθηκε τόσο γρήγορα τους κάνει νευρικούς, ενώ το 69% δηλώνει ότι ανησυχεί για πιθανές επιβλαβείς μακροπρόθεσμες επιδράσεις του εμβολίου.

Όταν δόθηκαν στους ερωτηθέντες λεπτομερείς προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα συμφωνούσαν να πάρουν ένα εμβόλιο COVID-19 «χωρίς δισταγμό μόλις εγκριθεί», μόνο το 19% δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν.

Συγκεκριμένα, το 32 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πριν από τη λήψη εμβολίου COVID-19, θα ήθελε «κάποιο είδος διαβεβαίωσης από την κυβέρνηση πρώτα», με το 21 τοις εκατό να λέει ότι θα το έκανε μόνο με τη «συμβουλή» του οικογενειακού γιατρού τους.

Συνολικά, το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα έπαιρνε το εμβόλιο μετά από περίοδο αναμονής έξι μηνών για να δει «εάν θα υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που τυχόν θα αναπτύσσονταν σε εκείνους που θα έχουν κάνει το εμβόλιο».

Μόνο το 18 τοις εκατό των ερωτηθέντων θα έπαιρνε το εμβόλιο COVID-19 εάν ήταν υποχρεωτικό από την κυβέρνηση. Συνολικά 13 τοις εκατό δεν θα το έπαιρνε σε καμία περίπτωση.

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνο για να «σκεφτεί» τη δυνατότητα να καταστεί υποχρεωτικό το εμβόλιο του κορονοϊού στον Καναδά.

Ο Καναδάς έχει συμφωνήσει με τις εταιρίες AstraZeneca, Sanofi και GlaxoSmithKline, Novovax, Johnson & Johnson, Pfizer, Medicago και Moderna για να του παραδοθούν γρήγορα έως και "358 εκατομμύρια δόσεις" διαφόρων εμβολίων COVID-19.

Μερικά από τα υποψήφια εμβόλιο COVID-19 αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας κυτταρικές σειρές που έχουν αναπτυχθεί από ιστό εμβρύων από έκτρωση.

Οι Moderna και AstraZeneca χρησιμοποιούν την κυτταρική σειρά HEK-293, η οποία προήλθε από νεφρικό ιστό που ελήφθη από ένα υγιές μωρό μετά από έκτρωση στις Κάτω Χώρες τη δεκαετία του 1970. Η Johnson & Johnson χρησιμοποιεί την κυτταρική σειρά PER.C6, η οποία αναπτύχθηκε από ιστό αμφιβληστροειδούς από ένα μωρό μετά από έκτρωση τη δεκαετία του 1980.

Οι GlaxoSmithKline, Novovax, Sanofi, Pfizer και Medicago προφανώς δεν χρησιμοποιούν τέτοιες κυτταρικές σειρές στην ανάπτυξη των εμβολίων τους, αν και μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν για τις δοκιμές τους.

Εκτός από τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων, ορισμένοι επικριτές εμβολίων επεσήμαναν επίσης ότι τα εμβόλια πρέπει να δοκιμαστούν ακόμη πιο προσεκτικά από οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, όχι το αντίστροφο.

«Είναι μια ιατρική παρέμβαση που δίνεται σε απόλυτα υγιείς ανθρώπους για να αποτρέψει κάποιον άλλο να αρρωστήσει», δήλωσε ο Robert F. Kennedy Jr. κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης τον Ιούλιο. «Και είναι το μόνο φάρμακο που δίνεται σε υγιείς ανθρώπους… και ιδιαίτερα σε παιδιά που έχουν μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους. Έτσι περιμένουμε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση να έχει ιδιαίτερα αυστηρές εγγυήσεις ότι είναι ασφαλής».


Πηγή από εδώ 


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID