EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Αποδοκιμασία Μηταράκη και στη Σάμο

Δεν πήγε στη Μόρια, γιατί «γνωρίζει ότι είναι δύσκολη η κατάσταση» • Αναγνώρισε στους πολίτες το δικαίωμα «να αντιδρούν» με κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό

Η μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, επανέλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σάμο στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά. Ο Νότης Μηταράκης αποδοκιμάστηκε από ομάδα κατοίκων του νησιού, αλλά χωρίς τα παρατράγουδα της Χίου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, όπου είχαν συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης του Κέντρου και τη Υπηρεσίας Ασύλου. Συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με τη συμμετοχή του βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλεξάνδρο Λυμπέρη και στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας. Ακολούθησε χωριστή συνάντηση με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι επισκέπτεται τα νησιά αυτά «για να συνομιλήσω με τους κατοίκους, με τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Κύρια προτεραιότητα μας είναι η μείωση των ροών».

Σημείωσε ότι για τη μείωση των ροών «πρέπει αφενός να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης προστασίας των συνόρων και αφετέρου να λειτουργήσουν οι επιστροφές προς την Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Απαραίτητο γι' αυτό είναι τα νέα κέντρα τα οποία θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών».

«Σήμερα λειτουργούμε με ανοιχτές δομές μέσα στις πόλεις, σχεδιάζουμε ελεγχόμενες δομές εκτός αστικού ιστού και αυτό θα αποσυμφορήσει τα νησιά μας. Είναι ένα δύσκολο έργο. Χρειαζόμαστε την ενότητα, τη συνεργασία όλων και στόχος αυτού του ταξιδιού είναι συνομιλώντας να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Θα κινηθούμε ταχύτατα, δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε», πρόσθεσε.

Δεν πήγε στη Μόρια

Στη Λέσβο ο υπουργός συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου. Μαζί τους και ο γενικός γραμματέας πρώτης υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Ο κ. Μηταράκης δεν επισκέφθηκε το ΚΥΤ της Μόριας, αν και είχε προγραμματιστεί καθώς, όπως είπε, «δεν χρειάζεται να πάμε στο ΚΥΤ, ξέρουμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή και εργαζόμαστε για να έχουμε αποτελέσματα».

Στις δηλώσεις του είπε ότι αντιλαμβάνεται πως «οι πολίτες είναι δύσπιστοι καθώς βλέπουν τις ροές να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Πρωταρχικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι ο περιορισμός των ροών. Αυτό χρειάζεται αφενός την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά κυρίως με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και των επιστροφών προς την Τουρκία».

Ενώ υπεραμύνθηκε των κλειστών κέντρων, λέγοντας είναι «απαραίτητα για τη σωστή εφαρμογή της νέας διαδικασίας ασύλου που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθέτησε και ήδη ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2020».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις των πολιτών και ιδιαίτερα τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη με γενική απεργία στο Αιγαίο, ο Νότης Μηταράκης είπε:

«Σέβομαι το δικαίωμα των πολιτών να αντιδρούν. Πράγματι είναι δύσκολη η κατάσταση, είμαι νησιώτης βουλευτής ο ίδιος. Γνωρίζω και στη Χίο την αγωνία του κόσμου για το γεγονός ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αυτή τη στιγμή δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών. Χρειάζεται φυσικά να γίνει αποσυμφόρηση και θα γίνει οργανωμένα, αλλά το κρίσιμο είναι να περιοριστούν οι ροές. Γιατί αν δεν περιορίσουμε τις ροές και δεν κάνουμε συστηματικά επιστροφές και στην Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης η αποσυμφόρηση θα λύσει το πρόβλημα μόνο προσωρινά».

Για τα επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες ούτε από τον περιφερειάρχη ούτε από τους δημάρχους που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που προκάλεσε αντιδράσεις με την απόφασή του να καλέσει μαθητές στα αντιμεταναστευτικά συλλαλητήρια, αρκέστηκε να πει ότι «είχαμε μία χρήσιμη συνάντηση και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις». Ούτε ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στη σύσκεψη δεν έκανε δηλώσεις.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε αρνητικά τη μη πρόσκληση του στη σημερινή σύσκεψη.

«Οι βουλευτές του νομού είμαστε τρεις και οι δύο της αντιπολίτευσης δεν έχουμε λάβει πρόσκληση. Άρα η συνάντηση του υπουργού έγινε με τον εξής... έναν, κυβερνητικό βουλευτή. Προφανής η αλλεργία της κυβέρνησης στη διαφορετική άποψη...».


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΔΩΣΑΝΕ 5.000.000 € ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε αυτή την χώρα όταν μιλάμε για επενδύσεις και ανάπτυξη αναφερόμαστε πάντα στις γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες οι οποίες κάνουν business στην Ελλάδα με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου ανεξαρτήτως ποια κυβέρνηση αριστερή η δεξιά βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας..

Μια εκ των περιπτώσεων αυτών είναι και η εν λόγω επένδυση των Ελληνικών πετρελαίων συμφερόντων του Γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία και μεγαλομετόχου της κυρίου Λάτση..

Η εν λόγω εταιρεία κατέθεσε επιχειρηματικό σχέδιο επένδυσης στην Θεσσαλονίκη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ και έλαβε επιχορήγηση φοροαπαλλαγής ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ..Για την εν λόγω κρατική δαπάνη δημιουργηθήκανε μηδέν θέσεις εργασίας...


Την εν λόγω απόφαση βέβαια την ενέκρινε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την τελική υπογραφή έβαλε ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών της ΝΔ κύριος Καράογλου..


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ΔΕΞΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οταν ο Μητσοτάκης έλεγε πως θα έρθει στην εξουσία και οι άριστοι θα κατέχουν καλά αμειβόμενες θέσεις μάλλον κάτι τέτοιο θα εννοούσε...

Με υπογραφή του αρμοδίου Υφυπουργού επί των τραπεζών κυρίου Ζαββού διορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της πολύπαθης τράπεζας Αττικής η κυρία Αικατερίνη Ονουφριάδου.. Εδώ και η σχετική απόφαση

Ποια είναι όμως η εν λόγω κυρία που όπως είδατε είναι αγκαλιά με τον Πρόεδρο και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;
Οπως μας ανακοινώνει η επίσημη σελίδα της ΝΔ είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος
εδώ
https://nd.gr/organosi/politiki-epitropi

Προφανώς το βιογραφικό της θα ήταν ικανό και για τον διορισμό της στο ΔΣ της τράπεζας Αττικής μια και διετέλεσε και διευθύντρια λογιστηρίου της Αγροτικής τράπεζας στο κατάστημα Κολιάτσου πόσο μάλλον δε όταν είναι και μέλος της ΝΔ...Και εμείς αναρωτιόμαστε είναι διορισμένη μόνο στην τράπεζα Αττικής;;;

Η επίσημη σελίδα της ΔΕΔΔΗΕ μας αποκαλύπτει πως ένα από τα μέλη του ΔΣ της είναι και η εν λόγω κυρία.

https://www.deddie.gr/el/deddie/i-etaireia/organogramma/deddie/dioikitiko-sumvoulio-ds/Ειδες άμα είσαι ικανός και άριστος Νεοδημοκράτης πως τα καταφέρνεις όλα και Μέλος του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ και στην Τράπεζα Αττικής...


ΥΓ: Να την προσλάβετε και έναν άριστο προσωπικό οδηγό ξέρετε από αυτούς που πληρώνουν τις συνδρομές τους στο κόμμα για να τα προλαβαίνει όλα..


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ;;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ;;

Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων.

Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές.

Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του.

Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε.

Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.

Ποιοι Έλληνες;

Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ένα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν;

Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα.

Γιατί οι κάτοικοι αυτού του τόπου μπορεί να έχουν τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες αντίστασης, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κοινές αντιλήψεις.

Ένα μέρος των κατοίκων μπορεί να θεωρεί πρόοδο το να πάρει πίσω τους μισθούς που έχασε κι όλα καλά.

Ένα άλλο μέρος μπορεί να θέλει να βρει ευκαιρίες να κάνει μπίζνες μέσα στα συντρίμμια.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να οραματίζονται ανατροπές κι επαναστάσεις απέναντι στο υπάρχον σύστημα.

Μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη στις κοινές συνισταμένες και να σκέφτεται μόνο το τομάρι της και πως θα επιβιώσει.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα και κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου.

Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία κατοίκων ενός τόπου που είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες, θρησκευτικές αντιλήψεις, οικονομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιαίτερα προβλήματα στις μικρές φωλίτσες ο καθένας.

Για να λειτουργήσει ένας λαός σαν σύνολο απέναντι σε ένα οποιονδήποτε εχθρό που θέλει να σκλαβώσει τη πατρίδα του ή ακόμα και να την αφανίσει, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων.

Να έχει ένα απόθεμα κοινών συνισταμένων που είναι ιερές αξίες, και τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει κανείς άσχετα σε τι προσωπική κατάσταση βρίσκεται.

Για να αγαπάει ένας λαός τη πατρίδα του και να σέβεται την ιστορία του και τους προγόνους του, πρέπει να υπάρχουν διδάγματα, αγαθά που ξεφεύγουν από την σφαίρα της καθημερινότητας, παραδόσεις, χαρακτηριστικά και "συγγένειες" που τις έχει διαφυλάξει σαν "εθνική του ταυτότητα".

Όμως υπάρχει κάτι τέτοιο;

Η Ελλάδα που αναφέρουμε συνέχεια, και που έχει γίνει τόσο της μόδας τώρα τελευταία να την βάζουμε μπροστά στη προσωπική μιζέρια μας, τη πνευματική μας φτώχεια, την υποταγή μας σε όλο αυτό το παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο;

Όχι.

Είναι ένα κράτος με συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Όταν λέμε Ελλάδα αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια να μας σώσει είναι το βαρύ παρελθόν μας, το βαρύ όνομά μας.

Όμως το όνομα αυτό μπορεί να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι καταναλωτές ενός παγκόσμιου συστήματος αξιών, ζουν και λειτουργούν με τα πρότυπα αυτού του συστήματος, έχουν δημιουργήσει σαν αξίες και ανάγκες αυτά που προτείνει αυτό το σύστημα αξιών.

Ο Έλληνας καταναλωτής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των ριάλιτυ της τηλεόρασης, ο συλλέκτης διαφόρων γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, ο λάτρης της ρόδας, της μάσας, της μοδάτης ένδυσης, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ, σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο Ευρωπαίο ή Αμερικανό καταναλωτή, παρά μόνο σε ότι αφορά το τρόπο που εφαρμόζει και υπακούει στα ερεθίσματα αυτά.

Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι να μελετάει αρχαίους φιλοσόφους, ούτε φοράει τη φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια.

Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό για να εξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα "αγαθά" που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του.

Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Το αν παρακολουθεί μετά μανίας ένα χαζοκούτι που έχει κι ελληνικούς υπότιτλους ακριβές καρμπόν με τα υπόλοιπα χαζοκούτια των εκτός συνόρων κατοίκων είναι η ουσία.

Γιατί όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό που να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια σκ@τ@, με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, το να λες "εμείς είμαστε Έλληνες ρε" καταντάει γραφικό.

Όταν οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να σε κυβερνούν είναι κλώνοι όλων των υπόλοιπων κυβερνώντων στα άλλα κράτη, όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες κατευθύνσεις των υπόλοιπων γονιών εκτός συνόρων, όταν οι αξίες που έχεις στη ζωή σου και η αντίληψή σου για το κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα που υποτίθεται πως έχεις;

Οι Έλληνες λοιπόν δεν αντιδρούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να βρουν κάτι για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια ο καθένας, τη φωλίτσα του για ένα μεγάλο ιδανικό.

Ένα κοινό όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα.
Και που θα μπορέσουν να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα.

Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα.

Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη παγκόσμια φυλακή τους.

Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ανθρωπότητα και γι΄αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους.

Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ότι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.

Γι΄αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο τα σύνορα.

Τους κακούς που θα μας κατασπαράξουν.

Εχθρούς από κάθε κατεύθυνση.

Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό ώστε να είναι από μόνο του όπλο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει.

Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας εθνικής ταυτότητας που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν.

Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά και να απειλήσουμε όποιος διαταράξει την ελληνικότητά μας, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ελληνικότητα.

Είμαστε πρόχειρα αντίγραφα των υπόλοιπων που θεωρούμε ξένους.

Είμαστε όλοι προδότες των αξιών και των ιδανικών των προγόνων μας!!!!!!!!!

Γι΄αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας ανθρώπους να μας εξουσιάζουν, γι΄αυτό φοβόμαστε τόσο ώστε να καταντήσουμε ζητιάνοι και απελπισμένοι.

Γι΄αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής, άλλοι το σκάνε για να φτιάξουν τη ζωούλα τους αλλού, κι άλλοι ονειρεύονται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα γιατί φοβούνται.

Φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ελευθερία.

Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους.

Και γι΄αυτό και όλος ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή γύρω μας ποντάρει ακριβώς σ΄αυτό!!!!

Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες!!!

Γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο πνεύμα, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο, γνωρίζουν πως αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε όπως έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στην πανάρχαια ιστορία μας να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα το ντουνιά όπως έλεγε κι ο ποιητής.

Γνωρίζουν πως έχουμε συγκεκριμένους δεσμούς που αν τους ενεργοποιήσουμε και τους ενισχύσουμε θα κατορθώσουμε να ξεθάψουμε από μέσα μας μεγαλείο, που τώρα έχει κρυφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών, ασύμβατων με τη πραγματική μας φύση, γι΄αυτό και φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς.

Και το κάνουν πολύ εύκολα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του τόπου έχει ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν.

Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλη την ανθρωπότητα εκτός συνόρων, μπορούν και κάνουν θαύματα;;;

Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους, και να διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του χώρο;;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Απλά εμείς το έχουμε ξεχάσει κι έχουμε δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας.

Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός στην Ελλάδα ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του λαού.

Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο αντίληψης.

Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι.

Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να προσαρμόσουν και όλους τους κατοίκους σ΄αυτά.

Κατοίκους που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ ν΄αγοράσουν λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια Aιγίνης από τη Τουρκία και λάδι από τη Γερμανία!

Κατοίκους που διαβάζουν ένα σωρό αηδίες και τους δικούς τους συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ.

Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ΄ένα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν΄ανέβουν ούτε μέχρι το Παρθενώνα να τον δουν από κοντά.

Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ότι αηδία τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει ντε και καλά να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέο αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης, και τη παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών ....

Τυχαίο;

Δε νομίζω.

Μη τυχόν και θυμηθούν τα μυστικά της συγγένειας...

Μη πάρουμε χαμπάρι πως έχουμε βαπτιστεί με δικό μας όνομα, μήπως αναγνωρίσουμε εμπόρους της δυστυχίας μας.
Βήμα βήμα και με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις ο νότος της Ευρώπης αλώθηκε!!!

Με βοήθεια από κάθε πιθανή πηγή της δύσης και της ανατολής.

Κι οι λαοί μας πρέπει να νοιώσουν ένοχοι, τιποτένιοι, ανάξιοι να διεκδικήσουν πίσω την ιστορία τους.

Όπως οι λαοί της άλλης ανατολής, εκείνοι που πατάνε στα χώματα που άλλαξαν με τη σειρά τους την ιστορία της ανθρωπότητας σε πανάρχαιους χρόνους, και πάνω στα βομβαρδισμένα ερείπια των εκατομμυρίων χρόνων ιστορίας χτίζουν τους ουρανοξύστες του μίσους και του σκοταδισμού για να κρατήσουν τους ανθρώπους μαριονέτες.

Όλοι αυτοί οι λαοί αναφέρονται στα σημειωματάρια της κούφιας τάξης πραγμάτων σαν τιποτένιοι, ανάξιοι που έχουν ανάγκη από συμμόρφωση και βούρδουλα... τι μεγαλύτερο θράσος να περιγράψει κανείς..

Όλα μελετημένα στη παραμικρή λεπτομέρεια.

Με ποιο τρόπο έγινε αυτή η άλωση;

Με ποιους μηχανισμούς συμβαίνει τώρα και θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή;

Όποιος έχει την ικανότητα ακόμα ας κοιτάξει.

Με χαρά όμως πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό τοπίο βλέπω, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο βολικά για όσους τα έχουν σχεδιάσει.

Ξεπετάγονται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα.

Βλέπουμε ανάμεσα στους υπερβολικά κοιμισμένους πολίτες να ξεπετάγονται νέοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αφυπνισμένοι.

Δεν έχει σημασία ο αριθμός.

ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Γιωργος Χαβιτου


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μακελειό στα Βλάχικα της Βάρης: Ένοπλοι με ΑΚ-47 «γάζωσαν» θαμώνες ταβέρνας – Δύο νεκροί και τραυματίες (φωτό-βίντεο)

Μακελειό στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα» στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου στα Βλάχικα.

Στις 7 το απόγευμα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και άνοιξαν πυρ εναντίον παρέας θαμώνων.

Από τις σφαίρες των δραστών τρεις άνθρωποι, υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σλοβενίας, τραυματίστηκαν, οι δύο από αυτούς βαρύτατα και λίγο αργότερα υπέκυψαν στα σοβαρότατα τραύματά τους στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου μεταφέρθηκαν.

Τραυματισμένη στα πόδια είναι και μία κοπέλα.

Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων κακοποιών. Μάλιστα, εξετάζουν δύο σενάρια: μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαιο θανάτου.

Κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβαν αυτήν την υπόθεση, ενός μακελειού σε ταβέρνα, γεμάτη κόσμο και οικογένειες με παιδιά.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι έχει πει η κα Σακελλαροπούλου για την Κλιματική Αλλαγή

Το 2019 η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε σε διεπιστημονικό συνέδριο που οργάνωσαν στα Χανιά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με θέμα «Περιβαλλοντικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα». Έχει σημασία να δούμε ενδεικτικές απόψεις της εν λόγω δικαστικού και πιθανής Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά την κλιματική "κρίση". Στο παρόν άρθρο κρίνονται οι απόψεις, όπως αυτές εκφράσθηκαν σε ομιλία και όχι το πρόσωπο. Οι απόψεις αυτές δεν αποτελούν μέρος κάποιας δικαστικής απόφασης, οπότε ο κάθε επιστήμονας μπορεί να τις κρίνει.

Στην ομιλία της η κ. Σακελλαροπούλου ήταν σαφέστατη όσο αφορά τους υδρογονάνθρακες και την κλιματική "κρίση": «...Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται (…) Η πλειονότητα των πρόσφατων μελετών που έχουν διενεργηθεί στηριζόμενες σε αξιόπιστα υπολογιστικά μοντέλα έχουν δείξει (...) ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται, οι παγετώνες λιώνουν και η τυπολογία της ατμόσφαιρας αλλάζει. (...) οι ανθρώπινες δραστηριότητες -κυρίως αυτές που εξαρτώνται από την καύση ορυκτών καυσίμων- έχουν προκαλέσει αύξηση των ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων "αερίων του θερμοκηπίου" (...)

»Η κλιματική δικαιοσύνη δεν έχει βρει ακόμη την αποτύπωσή της σε νομικώς δεσμευτικά κείμενα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την προσφυγή των ενδιαφερομένων σε κάποιο δικαστήριο προκειμένου να απαιτήσουν την επιδίωξη των στόχων και την εφαρμογή των δράσεων που προαναφέρθηκαν...».

Καταρχήν, σε ποιά μέρη του πλανήτη είδε η κ. Σακελλαροπούλου ως γεγονός την αλλαγή της στάθμης στη θάλασσα; Από τη δεκαετία του 1980 ακούγονται οι επιστημονικές προφητείες ότι οι Μαλδίβες θα είχαν ήδη βουλιάξει το 2018 και αυτές δεν βούλιαξαν. Για το 2020 οι επιστημονικές προφητείες προβλέπουν ότι θα είχε ήδη ανέλθει η στάθμη της θάλασσας κατά 6 μέτρα. Πού συνέβη αυτό; Πώς "είναι γνωστό"; Ας το υποδείξει η κ Σακελλαροπούλου.

Η επιστήμη απαιτεί την εξέταση γεγονότων και όχι αμφισβητούμενων "υπολογιστικών (θεωρητικών) μοντέλων". Η επιστήμη, δεν κρίνει βάσει της "πλειονότητας" των επιστημονικών απόψεων. Η επιστήμη δεν λειτουργεί βάσει της πλειοψηφίας και των δημοσκοπήσεων. Η πλειονότητα των επιστημόνων στις αρχές του 1900 πίστευαν ότι οι Αρειανοί σκάβουν λαγούμια στον πλανήτη μας ώστε να μας κατακτήσουν.

31.487 επιστήμονες
Ευτυχώς, και τότε όπως σήμερα, υπήρξαν επιστήμονες οι οποίοι αμφισβήτησαν αυτή την παράλογη άποψη η οποία όμως, ως καταστροφολογία, είχε βρει τεράστια απήχηση στην τότε ευκολόπιστη κοινή γνώμη. Στη σημερινή εποχή, δυστυχώς, κάθε αντίθετη άποψη καταπνίγεται ως ψευδοεπιστήμη και αυτοί που τολμούν να την εκφέρουν χαρακτηρίζονται ως αρνητές της θρησκευτικής άποψης της επιστημονικής πλειονότητας.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν πραγματικά επιθυμεί η κ. Σακελλαροπούλου να δει μία μεγάλη και μαζική εκφορά επιστημονικής άποψης για τα κλιματικά θέματα ας ρίξει μία ματιά σε μία παλαιότερη λίστα συγκέντρωσης υπογραφών από 31.487 Αμερικανούς επιστήμονες (μεταξύ των οποίων 9.029 κάτοχοι διδακτορικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων μηχανικοί) οι οποίοι από το 1997 βροντοφώναξαν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι το ανθρωπογενές διοξείδιο του άνθρακα θα επιφέρει την καταστροφή του πλανήτη.

Αν πράγματι ορισμένοι πιστεύουν ότι το 97% των επιστημόνων υιοθετεί την άποψη ότι κινδυνεύουμε από την Κλιματική Αλλαγή τότε, λογικά, αυτοί οι επιστήμονες θα πρέπει να ανέρχονται --μόνο στις ΗΠΑ-- και σύμφωνα με το νούμερο των 31.487 που διαφωνούν - σε περίπου 1.018.079 επιστήμονες μηχανικοούς-κάτοχους διδακτορικών με γνώσεις φυσικής, χημείας, μαθηματικών και μηχανικής. Πού είναι αυτοί οι επιστήμονες στις ΗΠΑ; Σε παγκόσμιο επίπεδο δε, το νούμερο αυτό θα ήταν εξωφρενικό.

Για ακόμη πιο πρόσφατες επιστημονικές απόψεις η κ. Σακελλαροπούλου μπορεί να ψάξει εκατοντάδες πρόσφατα επιστημονικά άρθρα τα οποία και αυτά υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει Κλιματική Αλλαγή, αλλά υπάρχουν κλιματικές αλλαγές εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια και ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση.

Κλιματική μετανάστευση
Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο από την ομιλία της κ. Σακελλαροπούλου αφορά την κλιματική μετανάστευση: Ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου: «...Το ανώτατο δικαστήριο ενός από τα ομόσπονδα κράτη του Πακιστάν έκρινε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί «σημαντική πρόκληση της εποχής μας», η οποία «οδήγησε σε μεγάλες πλημμύρες και ξηρασίες, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του νερού και των τροφίμων» και «αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών του Πακιστάν...».

Αυτό ακριβώς επικαλούνται και Πακιστανοί μετανάστες. Αυτό υποστήριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου: λόγω της Κλιματικής Αλλαγής θα υπάρξει μεταναστευτικό πρόβλημα. Η άποψη της κ. Σακελλαροπούλου, αν δεν κάνω λάθος, νομιμοποιεί-δικαιολογεί την αθρόα μετανάστευση των Πακιστανών στη χώρα μας με πρόσχημα τη κλιματική "κρίση".

Στο σημείο αυτό ας γίνει η υπενθύμιση της "περίεργης" γεωπολιτικής στάσης του Πακιστάν στα τεκταινόμενα της Ανατολικής Μεσογείου. Αναρωτιέται κανείς εάν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Πακιστάν στη Μεσόγειο θα είχαν είχαν στόχο να προστατευτούν από τα πακιστανικά πολεμικά οι υπήκοοι του Πακιστάν που ήρθαν στην Ελλάδα ως μετανάστες εξαιτίας της κλιματικής "κρίσης".

Κλιματική δικαιοσύνη
Ωστόσο, η πιο "περίεργη" αναφορά της κ. Σακελλαροπούλου ήταν η χρήση της φράσης "κλιματική δικαιοσύνη".  Μπορεί να μας εξηγήσει η κ. Σακελλαροπούλου τι ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση; Πριν λίγο καιρό ένας καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστημίο της Κοπεγχάγης Ole Wæver ανέφερε την πιθανότητα ένοπλης παρέμβασης των κυανόκρανων του ΟΗΕ σε όσες χώρες δεν υπακούσουν–συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής "κρίσης".

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο εν λόγω ακαδημαϊκός χρησιμοποίησε ως υπόδειγμα–πρότυπο για την εφαρμογή σκληρών μέτρων με πυγμή την Ελλάδα στην οποία εφαρμόσθηκαν τα σκληρά μέτρα των μνημονίων!

Με λίγα λόγια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιο πρωί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ –-σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή-- να διατάξει την εφαρμογή στρατιωτικών μέτρων σε όποια χώρα δεν εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής δήθεν κρίσης; Και μάλιστα με πρότυπο – υπόδειγμα την Ελλάδα στην οποία εφαρμόσθηκαν τα σκληρά μέτρα τριών μνημονίων!

Διακηρύσσοντας κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε την πόρτα στην υιοθέτηση υπερβολικών μέτρων τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις ατομικές ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών και να διαβρώσουν τη δημοκρατία στην ΕΕ.

Η κλιματική συζήτηση έχει γίνει ένα πολιτικό μέσο για την εφαρμογή μιας ατζέντας λαϊκισμού. Ακούγεται τρομακτικό; Τόσο τρομακτικό όσο και η επίκληση της «κλιματικής δικαιοσύνης». Τί υπονοεί η φράση «κλιματική δικαιοσύνη»; Ότι όποιος επιστήμονας δεν αποδέχεται τα επιστημονικά θεωρητικά μοντέλα της κλιματικής καταστροφολογίας θα δικάζεται από «κλιματικό δικαστήριο»;

Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο παρελθόν δύο φορές είχε επιβληθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ευρώπη. Την πρώτη φορά ήταν το 1933: με την επίκληση «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» είχε επιβληθεί το καθεστώς της Βαϊμάρης (άρθρο 48 Συντάγματος Βαϊμάρης). Έπειτα προέκυψε η επικράτηση του τέρατος του ναζισμού και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Απάνθρωπα τερατουργήματα
Η κ. Σακελλαροπούλου ας ενημερωθεί ότι εάν θέλει πραγματικά να ασκήσει με δημοκρατικό τρόπο τα ιερά καθήκοντα της ΠτΔ θα πρέπει να ακούει και την άλλη άποψη με επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικά κριτήρια. Όποτε η επιστήμη μετεβλήθη σε πολιτική, τότε προέκυψαν απάνθρωπα τερατουργήματα. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κλιματική καταστροφολογία είναι ότι η επιστήμη μετετράπη σε πολιτική. Αυτό είναι επικίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ας ενημερωθεί η κα. Σακελλαροπούλου ότι η κλιματική καταστροφολογία αμφισβητείται εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτή η αμφισβήτηση έχει πάρει επίσημη μορφή στην ΕΕ: πάνω από 800 επιστήμονες από 35 χώρες έχουμε αποστείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και στον ΟΗΕ ζητώντας τη διεξαγωγή παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου το 2020 με συμμετοχή όλων των πλευρών: τόσο των επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει κλιματική κρίση όσο και των επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Μέχρις στιγμής, τόσο η ΕΕ όσο και ο ΟΗΕ, δεν έχουν απαντήσει σε αυτή την επιστολή. Γιατί άραγε; Φοβούνται κάτι;

Με όλον το σεβασμό, οι απόψεις της κ. Σακελλαροπούλου δεν χρήζουν επιστημονικής βάσης και απορρίπτονται ως αβάσιμες και μη-ορθές επιστημονικά. Ας ευχηθούμε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ασκήσει τα προεδρικά της καθήκοντα με τέτοιες απόψεις.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο σημιτισμός κατακτά και την Ηρώδου Αττικού

Του Στάθη

ΡΕΣΑΛΤΟ: Επανεμφάνιση του Στάθη με ένα εξαίρετο άρθρο.
Ωστόσο μια αυτοκριτική είναι απαραίτητη και γενναία πράξη…


  
Εν τέλει όλα ταιριάζουν, έχει και η παρακμή τη δική της αρμονία. Ορισμένα αξιώματα όπως το “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” (και την “κατάλληλη στιγμή”, θα προσθέταμε εμείς) έχουν μία διαχρονική επιβεβαίωση που τα καθιστά κλασικά.Η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έλκουσα την πολιτική της καταγωγή από το κλίμα της μεταπολιτευτικής ανανεωτικής Αριστεράς,

διετέλεσε ως επί το πλείστον της διαδρομής της ( μάλλον στο σύνολό της) θεράπουσα του σημιτικού “εκσυγχρονισμού”. Υπήρξε δηλαδή, αυτό που στην πολιτική αργκό λέμε: σημιτάνθρωπος.

Προσέτι κι επί πλέον, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Σακελλαροπούλου είναι ο ορισμός της πολιτικής ορθότητας και η επιτομή της εξυπηρέτησης από δικαστικής πλευράς των πολιτικών προτεραιοτήτων της εποχής. Μάλιστα της εποχής των Μνημονίων. Για παράδειγμα, ως δικαστικός, η μέλλουσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στην εκτέλεση και την ταφή του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Καθώς και εις άλλα τέτοια πολλά, πολύ γνωστά.

Όμως, το σπουδαιότερο εξ όλων είναι το γεγονός ότι το “σημιτικό στίγμα” παραπέμπει ευθέως στον κατευνασμό.
 Συνεπώς ο κ. Μητσοτάκης επιλέγοντας μία “σημιτάνθρωπο” έχει το “κεφάλι του ήσυχο” εν όψει των εξελίξεων στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αποφεύγοντας έτσι κάποιο “ξαφνικό” από εκεί όπου ούτε οι Εντολείς ούτε οι Εντολοδόχοι θα το περίμεναν.

Από φιάσκο σε φιάσκο

Τα τελευταία χρόνια και, με γεωμετρική πρόοδο τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα πάει από φιάσκο σε φιάσκο. Η χώρα ευρισκόμενη υπό Καθεστώς Εντολής, ούσα δηλαδή Προτεκτοράτο, αρχίζει να υφίσταται στα εξωτερικά της τις νίλες που υπέστη στα εσωτερικά της. Είναι λοιπόν λογικό επακόλουθο ο “σημιτισμός” όστις διατρέχει οριζοντίως όλα τα μνημονιακά κόμματα να βρει και την πολιτειακή ολοκλήρωση.

Αν μιλούσαμε μία γλώσσα αποενοχοποιημένη από τους καταναγκασμούς της πολιτικής ορθότητας, θα μιλούσαμε για την … ολοκλήρωση ενός ολοκληρωτισμού στο προτεκτοράτο, ευδιάκριτου σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο, θάλλοντος στα ΜΜΕ και κυρίαρχου στα ΑΕΙ. Με τις εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Με την ΑΟΖ της... Λιβύης...ante portas, με την εξωτερική μας πολιτική να εξελίσσεται σε μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία γελοιότητας, με τα εσωτερικά μας πράγματα να αποτελούν “ζωτικό χώρο” αλλονών και με τον ελληνικό λαό καθημαγμένο πλέον, η Ελλάδα έχει μπει στο 2020 αντιμετωπίζοντας σκοτεινές προοπτικές για τον ελληνισμό. Με το Δημογραφικό, το Προσφυγικό, και το Μνημονιακό καθεστώς να απειλούν πλέον την ίδια την ιστορική υπόσταση του λαού.

Το lifestyle της παρακμής


Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μία τραγωδία που ”προσπαθούμε” να αντιμετωπίσουμε με μπούρδες.
 Είναι αδόκιμο αλλά δεν είναι αδόκητο να ισχυρισθεί κάποιος ότι η όλη διαδικασία καθώς και η τελική επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας εντάσσεται με τον πιο πιασάρικο και συνάμα φανταχτερό τρόπο στο πολιτικό και πολιτειακό lifestyle της παρακμής.

Καθότι η παρακμή μας δεν αρκεί να υπάρχει, πρέπει και να φαίνεται. Και πρόκειται για παρακμή ιστορικών διαστάσεων. Πρόκειται για ένα Ματζικέρτ στη Λήμνο, τη Σάμο,τη Χίο και όλο το Αιγαίο, πρόκειται για μία δημογραφική θνησιμότητα που επιπλέον επικουρείται από τη μετανάστευση των νεαρών Ελλήνων στην Εσπερία, πρόκειται για την καθήλωση της εργασίας και της παραγωγικότητας στις μνημονιακές νόρμες και προδιαγραφές.

Πώς λοιπόν θα ήταν δυνατόν να μην εκλεγεί μία Πρόεδρος “γυναίκα” (κατά τα κλισέ της εποχής) με σημιτικές περγαμηνές και επιστημονική διαδρομή στις συντεταγμένες των νεοταξικών υπαγορεύσεων του ένδοξου μας “εκσυγχρονισμού”;Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!