EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

3 Ψυχολόγοι :σώσαμε την υγεία αλλά τραυματίσαμε τα παιδιά;H κατάσταση παιδιών επιδεινώνεται αστραπιαία. (BINTEO)

3 Ψυχολόγοι :σώσαμε την υγεία αλλά τραυματίσαμε τα παιδιά;H κατάσταση παιδιών επιδεινώνεται αστραπιαία. Υγειονομική πολιτική του τρόμου. Ντελιριώδη πολιτική επιδημίας εφάμιλλη πρακτικής ναζισμού. Ο ιός εχθρός,ένα ντελίριο παρανοϊκής καταδίωξης.

3 Κλινικοί Ψυχολόγοι Ariane Bilheran, Amandine Lafargue,Marie-Catherine Thevenet προειδοποιούν :σώσαμε την υγεία αλλά τραυματίσαμε τα παιδιά;; H κατάσταση παιδιών επιδεινώνεται αστραπιαία.Υγειονομική πολιτική του τρόμου. Ντελιριώδη πολιτική επιδημίας εφάμιλλη πρακτικής ναζισμού.Ο ιός εχθρός,ένα ντελίριο παρανοϊκής καταδίωξης.

Απόσπασμα από τη συζήτηση συνέντευξη στην francesoir σε συνεργασία με BonSens.org.

M-C.Thevenet: Είμαι κλινική ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια και ψυχοσωματίστρια ,εξειδικευμένη στην καρκινολογία εξασκώ ελεύθερα το επάγγελμά μου, στο γραφείο μου και δέχθηκα πάρα πολλά παιδιά και πολλές οικογένειες και παρατήρησα αυτούς τους τελευταίους μήνες ότι η κατάσταση των παιδιών επιδεινώνεται πολύ πολύ γρήγορα και πολύ. Συμμετείχα σε αυτά τα φόρουμ για να προειδοποιήσω για τους κινδύνους που παράγουν οι μάσκες. Προβλήματα στη συγκέντρωση, στη σκέψη αλλά αναπτύσσουν και προβλήματα φυσικής υγείας που το βρίσκω ανησυχητικό. Συζητώ επίσης στο τηλέφωνο με πολλούς εκπαιδευτικούς που είναι πολύ ανήσυχοι για τα παιδιά της τάξης τους και μου λένε ότι παρατηρούν και ότι τελικά δεν μπορούν στην πραγματικότητα να δουλέψουν και ότι δεν μπορούν να εξελίξουν να προχωρήσουν τα παιδιά στα μαθήματά τους και ότι προσπαθούν κυρίως να εξισορροπήσουν τις δυσκολίες που συναντούν αλλά δεν προχωράνε τα παιδιά σε μαθησιακό επίπεδο γιατί τα παιδιά δεν έχουν την ίδια ικανότητα να συγκέντρωσης που είχαν προηγουμένως κι επομένως η κατάσταση εξελίσσεται πολύ πολύ γρήγορα.

Τα παιδιά θέτουν το θέμα της φυσικής απόστασης της μάσκας είναι μέσα σε κομφούζιο…


 


Ariane.Bilheran: Άρχισα να δέχομαι προειδοποιήσεις εκ μέρους των συναδέλφων μου κι αυτό δεν μ΄εκπλήσει καθόλου σε μια πραγματικότητα όπου έχουμε επιδείνωση της κοινωνικής σχέσης που συμβαίνει εδώ και μήνες και που είναι εμποτισμένη από μια προπαγάνδα του τρόμου και της ενοχοποίησης.Αυτή είναι μια προπαγάνδα τραυματική . Εν τέλει τα συμπτώματα που περιγράφουμε στα παιδιά είναι επίσης εν ισχύ και στους ενηλίκους μόνο (απλά) που τα παιδιά είναι σε ψυχική ανάπτυξη κι επομένως είναι άκρως ευάλωτα και πιο εύθραστα σε μια υγειονομική πολιτική που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με μια πολιτική του τρόμου ( μια τρομοκρατική πολιτική). Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε και θέλω να την πω μια ντελιριώδη πολιτική της επιδημίας αυτή ήταν η πρακτική του ναζισμού με τους εβραίους που ως επιδημία τους έκλεισε στα γκέτο, ένας πληθυσμός που δεν έπρεπε να προσεγγιστεί. Σήμερα επεκτείνουμε τα στρατόπεδα απομόνωσης. Σήμερα είμαστε στην ίδια λογική που παράγει μηχανισμού χωρισμού διαίρεσης, ένα πληθυσμός που θα είναι επί σκηνής κι ένας στα (παρασκήνια). Αυτό μου φαίνεται εντελώς ντελιριώδες από ψυχολογικής πλευράς ένας ιός ως ξένο σώμα δεν μπορούμε να τον αφομοιώσουμε και είναι ένας εξωτερικός εχθρός αυτό μοιάζει μ΄ένα ντελίριο παρανοϊκής καταδίωξης. Λυπάμαι που το λέω και με μια μαζική συλλογική τραυματική αλλοτρίωση .. έχουμε γονείς και δασκάλους που περιγράφουν την ψυχική επιδείνωση των παιδιών τους. Αυτοκτονικές τάσεις και βίαιες συμπεριφορές θα είναι ο απότοκος του ψυχικού τραυματισμού των παιδιών από αυτή την πολιτική τρόμου.

Amadine Lafargue: ως ψυχολόγος εργασίας εξειδικευμένη στα εργατικά ατυχήματα, burn out βλέπουμε ότι καταστάσεις άγχους φόβου προκαλούν καταθλίψεις αυτοκτονικές ιδέες όλα υατά που βρίσκουμε στα παιδιά…Λέμε συχνά για τα παιδιά “θα το συνηθίσουν, θα ξεχάσουν” ενώ όχι !!,απλά θα παραιτηθούν, θα αυτο-εγκαταλειφθούν στην κακομεταχείριση …. που θα τους έχουν γίνει συνήθεια.francesoir 7 Δεκ 2020Πηγή  dimpenews.com


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID