EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι δανειστές… ξανάρχονται με αγριεμένη διάθεση για την 9η μεταμνημονιακή αξιολόγηση!

Εποχές… μνημονίων θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, με την κυβέρνηση να περιμένει την έγκριση των θεσμών για να υλοποιήσει μια σειρά από μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία.

Απόδειξη πως οι θεσμοί συνεχίζουν να λειτουργούν ως δανειστές και η κυβέρνηση να έχει ξεχάσει πως η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια εδώ και 2,5 χρόνια.

Δεν δίνουν σαφή απάντηση για τα κορωνοχρέη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η άρνηση του οικονομικού επιτελείου να δώσει μια σαφή απάντηση στο θέμα των χρεών που έχουν συσσωρευτεί από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Παρά τις εισηγήσεις για μια ρύθμιση 120 δόσεων, το Υπουργείο Οικονομικών περιμένει να ανάψουν το «πράσινο» φως οι δανειστές.

Άλλωστε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι θεσμοί είχαν απαιτήσει να διορθωθεί διάταξη που προέβλεπε ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε «γεννήθηκαν» αυτές οι οφειλές. Μετά από παρέμβαση των δανειστών,η διάταξη τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε «νύχτα» με ρύθμιση 100 δόσεων και αφορά, πλέον, τα χρέη που δημιουργήθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την 9η μεταμνημονιακή αξιολόγηση, με τα τεχνικά κλιμάκια να πιάνουν δουλειά στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και στο τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν οι επικεφαλής των θεσμών.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει στους θεσμούς τις ακόλουθες προτάσεις:

1. Πλειστηριασμοί:

Η κυβέρνηση σχεδιάσει να καταθέσει πρόταση για ολιγόμηνη παράταση των πλειστηριασμών, μέχρι την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου για τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2021.

2. Πτωχευτικός :

Για να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος θα πρέπει να υπογραφούν 52 υπουργικές αποφάσεις, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν υπογραφεί πριν το τέλος του 2020, ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακούσει την… γκρίνια των δανειστών, που απαιτούν πτωχεύσεις, ακόμα και μέσα στην πανδημία. Οι θεσμοί έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν την κυβέρνηση με καθυστέρηση στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νέος νόμος.

3. Χρέη πανδημίας:

Στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκεται η πρόταση για μια ρύθμιση με 120 δόσεις, ωστόσο η πρόταση φαίνεται πως προσκρούει στους δανειστές, καθώς θεωρούν ότι θα αλλάξει η κουλτούρα πληρωμών.

4. ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ:

Στο συρτάρι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται μια πρόταση για την υλοποίηση ενός προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ», το οποίο θα αφορά τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την κρίση. Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω φορολογούμενοι είχαν ενταχθεί στο μέτρο της κυβέρνησης για αναστολή της δόσης του δανείου για εννέα μήνες, το οποίο έληξε – για τους περισσότερους – στα τέλη του 2020.Πηγή: newsbreak.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID