EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κοσμοθεωρία του Κ.Μητσοτάκη: Ψέματα, διαστρεβλώσεις και θράσος (video)

Μια καταστροφή ήταν η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, αφού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τα όσα είπε. Ο Πρωθυπουργός είπε πάλι για τη Θεσσαλονίκη ότι ουδείς ειδικός εισηγήθηκε «κλείσιμο», έκανε μια αστεία αναφορά στο θέμα της Εκκλησίας που τον εξέθεσε, ενώ ήταν φανερή η προσπάθειά του να πείσει ότι αυτός (κυρίως) και η κυβέρνησή του τα κάνουν όλα σωστά και άλλοι ευθύνονται (ποιοι άραγε;) για τα όσα συμβαίνουν.

Μάλιστα, λέγοντας ότι… γνωρίζει και καταλαβαίνει την κατάσταση στην πραγματική οικονομία (όπου θεωρεί πως ο κόσμος μπορεί να ζήσει με επιδόματα και δεν χρειάζεται δουλειές) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, τους οποίους έχει αγνοήσει επαλειμμένα στα μέτρα στήριξης, αποκάλυψε το θράσος το οποίο τον διακρίνει.

Το ψέμα της Θεσσαλονίκης

Δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό οι επιστήμονες έχουν αρχίσει και μιλούν… Είπε ο Κ.Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας. Ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στη Βόρειο Ελλάδα».


«Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων»

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο έστειλε σήμερα επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό. Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. Δεν μπορεί να έχουμε μία Ευρώπη ala carte. Έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό. Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας. Από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα».

Για την πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις παντέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια, ανέφερε: «Στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητα η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις παντέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια. Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση», ενώ για τη σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σχολίασε: «Γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και όχι ενώπιον των πολιτών στη Βουλή».

Επιστρεπτέα προκαταβολή και πρόγραμμα «Γέφυρα»

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια. Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη. Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, θέλουμε να βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει».

Για την στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, εν όψει της οριστικοποίησης του σχεδίου που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε: «Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ότι αφορά στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε από τα καλύτερα σχέδια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Θέλει να λειτουργήσει το click away και κάνει… γαργάρα το θέμα της Εκκλησίας

«Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα. Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την Εκκλησία και τα όσα συνέβησαν, ο Πρωθυπουργός με μόλις μια πρόταση ουσιαστικά δεν είπε τίποτα και ξεπέρασε το θέμα σχολιάζοντας ότι… συμμορφώθηκε με τα μέτρα! «Στα Θεοφάνεια υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα».


Η υποκρισία για τον πολιτισμό και τα νέα λεφτά για «διαφήμιση»

Ο Πρωθυπουργός με θράσος είπε ότι… ξέρει πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι του πολιτισμού! Έχοντας λάβει ελάχιστα μέτρα για τη στήριξη του πολιτισμού σχεδόν ένα χρόνο τώρα, τολμά να δηλώνει πως… γνωρίζει: «Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι του πολιτισμού. Εξ ου και τοποθετήσαμε υφυπουργό για τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Για αυτό και επέλεξα να κρατήσω ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε για τη νέα διαφημιστική… πίτα: «Έχω ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία πως τα κριτήρια θα είναι απολύτως αντικειμενικά ως προς την κατανομή της διαφήμισης».


«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας»

«Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πράξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Σε ότι αφορά την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών: «Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε».

Για τη Novartis, τις αποζημιώσεις και τις εκλογές

«Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχα πει πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis. Ό, τι είπα τότε ισχύει και τώρα. Η χώρα θα ζητήσει όσα μπορεί να διεκδικήσει από τη Novartis. υπήρξε σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και συνταγογράφησης. Το πολιτικό σκάνδαλο έγκειται στη στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».

Η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη στο πολιτικό κέντρο υποστήριξε ο Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά: «Είχα δεσμευθεί για ανανέωση διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις, όταν εξελέγην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτήν την ατζέντα υπηρετώ. Η ΝΔ έχει στελέχη με πολλές διαφορετικές αφετηρίες. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τιμώ και αξιοποιώ όλα τα στελέχη. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη σε αυτό, που ονομάζουμε πολιτικό κέντρο. Η πρόθεση μου είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Όχι το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».


Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1
Πηγή: newsbreak.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID