EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εξώδικο Νοσηλευτών κατά του Βασιλακόπουλου για τους εμβολιασμούς

Του αποδίδουν  «προσβλητικές» και «επαίσχυντες» δηλώσεις διότι καταλόγισε στους νοσηλευτές «σημαντικό έλλειμμα γνώσης και μόρφωσης», που τους οδηγεί  στη δεισιδαιμονία και στις θεωρίες συνωμοσίας» σε σχέση με τα εμβόλια- Στο εξώδικο  δεν παίρνουν θέση για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού

Με εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας απάντησαν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών ΕΣΥ, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), στις «προσβλητικές» και «επαίσχυντες» όπως τις χαρακτηρίζουν, θέσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έναντι του κορωνοιού των νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

Χωρίς να παίρνει θέση για το μεγάλο ποσοστό άρνησης εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ζητεί από τον καθηγητή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του διότι καταλόγισε στους νοσηλευτές «σημαντικό έλλειμμα γνώσης και μόρφωσης, που δήθεν τους οδηγεί στην αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας ή της ασφάλειας των εμβολίων, στη δεισιδαιμονία και στις θεωρίες συνωμοσίας».

Ειδικότερα, αναφέρονται σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό Μega, στις 20 Μαρτίου, στη διάρκεια της οποίας τοποθετούμενος επί του ζητήματος της διενέργειας εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού ανέφερε τα εξής, «επαίσχυντα» όπως υπογραμμίζουν ότι «…το ποσοστό αποδοχής στους ιατρούς είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο απ’ότι στους νοσηλευτές που σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μόρφωση τόσο λιγότερη είναι η αμφισβήτηση, η δεισιδαιμονία και οι θεωρίες συνωμοσίας και πρέπει να σοβαρευτούμε κάποτε…».

«Οι επίμαχες δηλώσεις σας είναι τουλάχιστον προσβλητικές για τον κλάδο των νοσηλευτών. Επί της ουσίας αμφισβητείτε την μόρφωση και το επίπεδο σπουδών των νοσηλευτών. Οι απόψεις σας αυτές ουδέν έρεισμα ευρίσκουν επί της πραγματικότητας, ούτε, βέβαια, τεκμηριώνονται με ικανά στοιχεία, που να αποδεικνύουν έστω και σε μικρό βαθμό την όποια βασιμότητά τους. Αντιστρόφως η τοποθέτησή σας στηρίζεται στην εσφαλμένη προϋπόθεση, ότι η μόρφωση των ιατρών είναι «μεγαλύτερη» εν σχέσει με την αντίστοιχη μόρφωση των νοσηλευτών», τονίζουν στην εξώδικη διαμαρτυρία τους οι νοσηλευτές.
 
Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ υπενθυμίζει στον καθηγητή ότι η παρεχόμενη νοσηλευτική εκπαίδευση στην χώρα είναι ανωτάτου επιπέδου και ήδη πανεπιστημιακή, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ιατρική εκπαίδευση, γεγονός που «καταμαρτυρά την προχειρότητα της σκέψης σας και την παραγνώριση (ή ενδεχομένως την πλήρη άγνοια) του εν Ελλάδι ισχύοντος θεσμικού – εκπαιδευτικού πλαισίου».

Επιπλέον, θεωρούν «αισχρό εν μέσω μιας πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας οι Νοσηλευτές πρώτοι στηρίζουν με την ψυχή και το σώμα τους (και φυσικά τις επιστημονικές τους γνώσεις) το ΕΣΥ, παρέχοντας εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φροντίδας και υγείας στους νοσηλευομένους με Covid-19 ασθενείς, να δέχονται τέτοιου είδους αήθη και απρόκλητη επίθεση, που φτάνει μέχρι του σημείου να τους χαρακτηρίζει αμόρφωτους”. Αλλά και “θλιβερό ότι η επίθεση και οι χαρακτηρισμοί προέρχονται από πρόσωπο, που φέρει την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Καταλήγοντας, αναφέρουν ότι «αντίστοιχου είδους, φύσεως και περιεχομένου δηλώσεις, πέραν του ότι δεν συνάδουν με την ιδιότητα καθηγητή πανεπιστημίου, προσβάλλουν με βάναυσο τρόπο την προσωπικότητα, την επαγγελματική φήμη και την ηθική υπόσταση των Νοσηλευτών της χώρας μας», για αυτό και ζητούν από τον κ. Βαςιλακόπουλο «να προβείτε άμεσα στην ανεπιφύλακτη ανάκλησή τους».Πηγή  Πρωτο Θεμα


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID