EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Μεγάλος Αδελφός πάει για τα καλά στο Διάστημα

Η μεγαλύτερη εταιρεία καταγραφής λεπτομερών δορυφορικών εικόνων από την επιφάνεια της Γης αναβαθμίζει τον στόλο και την τεχνολογία της ώστε να μπορεί να βλέπει τα πάντα ανά πάσα στιγμή από… εκεί ψηλά

Είναι γνωστό ότι οι δορυφόροι μπορούν να καταγράφουν εικόνες από την επιφάνεια της Γης και όσο εξελίσσεται η τεχνολογία τους, οι εικόνες αυτές είναι ολοένα και πιο λεπτομερείς. Τα «μάτια» των δορυφόρων μπορούν να βλέπουν καθαρά μέσα σε πυκνές φυσικές ή αστικές περιοχές, καταγράφοντας ό,τι υπάρχει εκεί. Η νέα γενιά δορυφόρων καταγραφής εικόνων ετοιμάζεται να πάρει θέση λίγο έξω από τον πλανήτη. Υπόσχονται ότι θα βλέπουν κυριολεκτικά τα πάντα, παρέχοντας μια σειρά νέων εντυπωσιακών υπηρεσιών, αλλά αυξάνοντας παράλληλα τις ανησυχίες για την κακόβουλη χρήση τους και την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Ηγέτης στην καταγραφή δορυφορικών εικόνων είναι η αμερικανική εταιρεία Maxar. Οι δορυφόροι της κάνουν μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 94 λεπτά, καταγράφοντας κάθε μέρα εικόνες από περίπου 3,5 εκατ. τετραγωνικά χλμ.

Οι εικόνες που καταγράφουν αυτή τη στιγμή οι δορυφόροι της Maxar μπορούν να δείξουν τον «στόχο» από απόσταση μόλις ενός μέτρου. Οι δορυφόροι της εταιρείας καταγράφουν δεκάδες petabytes δεδομένων, τα οποία αποθηκεύουν σε διακομιστές που ανήκουν στην Amazon. Ένα petabyte αντιστοιχεί σε περίπου 6 δισ. φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Facebook. Όπως είναι φυσικό, οι πελάτες της Maxar είναι πολλοί και καλύπτουν όλους τους χώρους, από τον αμερικανικό στρατό μέχρι την Google.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η Maxar ετοιμάζεται να εκτοξεύσει έξι νέους δορυφόρους αναβαθμισμένων δυνατοτήτων, στην ανάπτυξη τεχνολογίας των οποίων επένδυσε 600 εκατ. δολάρια.

Η παγκόσμια λεγεώνα

Οι έξι νέοι δορυφόροι ονομάζονται Worldview Legion και θα καλύπτουν 50% μεγαλύτερη έκταση από τους αντίστοιχους υπάρχοντες δορυφόρους, ενώ οι εικόνες που θα καταγράφουν θα είναι ακόμη υψηλότερης ανάλυσης και ακρίβειας. Θα κινούνται με τέτοιο τρόπο σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, έτσι ώστε να μπορούν αν χρειάζεται να επισκέπτονται το ίδιο σημείο 15 φορές μέσα σε ένα 24ωρο, ενημερώνοντας έτσι για τυχόν αλλαγές που μπορεί να έχουν προκύψει στα σημεία για τα οποία ενδιαφέρεται κάποιος πελάτης.


Η Maxar έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα της λεγεώνας των έξι νέων δορυφόρων της


«Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό δίδυμο του πλανήτη. Ακριβέστερα θα δημιουργήσουμε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της Γης που θα μεταβάλλεται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τα νέα δεδομένα που θα καταφτάνουν» δηλώνει ο Ντάνιελ Τζαμπλόνσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Maxar.

Αυτή η νέα δορυφορική τεχνολογία θεωρείται ιδανική για προσομοιωτές πτήσεων και επιπλέον θα επιτρέψει την πλοήγηση ενός αεροσκάφους χωρίς τη χρήση συστημάτων εντοπισμού στίγματος όπως το GPS. Η συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία των drones που πετούν και καταγράφουν εικόνες, χωρίς όμως να γνωρίζουν στην πραγματικότητα πού βρίσκονται, είναι ένας πολύ πιθανός υποψήφιος πελάτης αυτής της τεχνολογίας.
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι επίσης ένας τομέας που θα κάνει χρήση αυτής της τεχνολογίας. Η βιομηχανία των videogames θα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών ή εφαρμογών. Παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, όπως το δημοφιλές Pokemon Go, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο, εντυπωσιακό και δυναμικό περιβάλλον για να εξελίσσονται. Εκεί όπου αναμένεται να υπάρξει επανάσταση είναι στις εφαρμογές χαρτογράφησης και στις νέες δυνατότητες που θα αποκτήσουν οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων.

Όμως η Maxar δεν θα παίξει μόνη της μπάλα, αφού το Διάστημα είναι ένα τεράστιο πεδίο, που χωράει πολλούς παίκτες. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που είτε δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα παροχής δορυφορικών υπηρεσιών είτε σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν άμεσα, σχεδιάζοντας να δημιουργήσουν τις δικές τους… λεγεώνες. Στόχος τους είναι να παρέχουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών σε πολλούς ενδιαφερόμενους. Οι δορυφόροι τους θα εντοπίζουν κυριολεκτικά τα πάντα, από φορτηγά πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια, μέχρι πιγκουΐνους!

 

Πηγή: protagon.gr


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID