EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τριμελές Εφετείο: Η Siemens «λάδωνε» το ΠΑΣΟΚ…

Αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι… στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κατέληξε 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη Siemens, «στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά, και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

Αυτό αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, απαλλάσσοντας τον πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ Θεοδωρο Τσουκάτο για την κατηγορία της δωροδοκίας και υιοθετώντας τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ότι το 1 εκατομμύριο μάρκα κατέληξε στα ταμεία του τότε κυβερνώντος κόμματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά τη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών για τα «μαύρα» κονδύλια της Siemens και εκδόθηκε τρία χρόνια αφότου άρχισε η ακροαματική διαδικασία και 14 έτη μετά την έναρξη των δικαστικών ερευνών για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.

«Το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του χρηματικού αυτού ποσού, στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά, και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.

Στα ταμεία του κόμματος μέσω Τσουκάτου το ποσό

Τέτοια δε χαρακτηριστικά είχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέσποζε στην πολιτική ζωή του τόπου ως κυβερνητικό κόμμα για σχεδόν δυόμισι δεκαετίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 2000, σημαίνον στέλεχος του οποίου (ΠΑΣΟΚ) ήταν ο τεσσαρακοστός τρίτος κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, και στα ταμεία του οποίου (ΠΑΣΟΚ) δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι κατέληξε το ποσό αυτό» αναφέρει η δικαστική απόφαση που καθαρογράφτηκε πριν από λίγες ημέρες.

Με την ίδια απόφαση που απήλλαξε τον Θ. Τσουκάτο κ αι άλλους 12 κατηγορούμενους για το συγκεκριμένο τμήμα της υπόθεσης καθώς, όπως σημειώνεται, «δεν εμπλέκονται στη δωροδοκία άγνωστων υπαλλήλων του Οργανισμού από τη Siemens, δεδομένου ότι η μεσολάβησή τους, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δικαιούχοι των οποίων ήταν, εξαντλούνταν στη διακίνηση του ποσού των ενός εκατομμυρίου μάρκων Γερμανίας από τη Siemens […] προς το ΠΑΣΟΚ».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο Θ. Τσουκάτος είχε στραφεί κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν, όπως έλεγε τότε, ως «αποδιοπομπαίο τράγο» και «μαύρο πρόβατο». Μάλιστα ο ίδιος σημείωνε τότε ότι «όλο το πολιτικό σύστημα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε τον βλάκα».

 Ωστόσο προχώρησε στην καταδίκη 22 κατηγορούμενων στελεχών της Siemens, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, ο Χρήστος Καραβέλας, που δεν έχει εντοπιστεί μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό, και στελέχη της μητρικής εταιρείας όπως Μικαέλ Κουτσενρόιτερ Ραιχαντ Σίκατσεκ.

Με αφορμή  την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της Siemens, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου.

«Πριν από 15 χρόνια ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσα εντολή να ερευνηθεί το σκάνδαλο της Siemens. Σήμερα στην ιστορική απόφαση του Εφετείου αναφέρεται ότι η  Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά χρηματοδοτούσε παράνομα στην Ελλάδα τα τότε κόμματα εξουσίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Παπαγγελόπουλος, συνεχίζοντας: «Προτείνω στους πολιτικούς μου διώκτες να ξεπλύνουν και το σκάνδαλο της Siemens ως σκευωρία μου, όπως ακριβώς επιχειρούν στο σκάνδαλο της Novartis και να με εκδικηθούν για άλλη μια φορά».


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID