EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Βόμβα από τη The Washington Posτ περιγράφει το χρονικό της παρασκευής του ιού σε εργαστήριο της Wuhan!

Ο γερουσιαστής Tom Cotton από την αρχή, έδειχνε την τοποθεσία του εργαστηρίου στη Wuhan έτσι τα βιβλία ιστορίας θα τον ανταμείψουν αν αποδειχθεί σωστός

Ένα συναρπαστικό χρονικό που υπογράφει ο Glenn Kessler στη The Washington Post οδηγεί την ανθρωπότητα στη θεωρία που όλοι πιστεύαμε από την αρχή αλλά το γεγονός ότι την υποστήριζε και ο πρώην πρόεδρος Trump την έκανε να μοιάζει θεωρία συνωμοσίας. Κι όμως τα στοιχεία κόβουν την ανάσα και φωτίζουν σχεδόν όλα τα πρόσωπα που δημιούργησαν τον ιό χίμαιρα επεμβαίνοντας μέσα από τη διαδικασία «gain-of-function» στα δείγματα ενός ιού 96 τοις εκατό πανομοιότυπου με τον κοροναϊό που προκαλεί τη COVID-19 και ο οποίος βρέθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο χαλκού στην Κίνα και συγκεκριμένα στην στην επαρχία Yunnan το 2012.

By The Clockwork Orange Times Team

Η πηγή του κοροναϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο παραμένει μυστήριο. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η ιδέα ότι προέκυψε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV) – η οποία κάποτε απορρίφθηκε ως γελοία θεωρία συνωμοσίας – έχει αποκτήσει νέα αξιοπιστία.

Πώς και γιατί συνέβη αυτό;

Πρώτον, οι προσπάθειες για την ανακάλυψη μιας φυσικής πηγής του ιού απέτυχαν.


Δεύτερον, οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό μιας διαρροής στο εργαστήριο συχνά αναμίχθηκαν με εικασίες ότι ο ιός δημιουργήθηκε σκόπιμα ως βιολογικό όπλο. Αυτό διευκόλυνε πολλούς επιστήμονες να απορρίψουν το εργαστηριακό σενάριο ως ανοησία. Ωστόσο, η έλλειψη διαφάνειας από την Κίνα και η ανανέωση της προσοχής στις δραστηριότητες του εργαστηρίου Wuhan οδήγησαν ορισμένους επιστήμονες να πουν ότι ήταν είχαν σπεύσει πολύ νωρίς να απαξιώσουν την πιθανή σύνδεση.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Tom Cotton, R-Ark., Από την αρχή, έδειχνε την τοποθεσία του εργαστηρίου στη Wuhan πιέζοντας την Κίνα για απαντήσεις, έτσι τα βιβλία ιστορίας θα τον ανταμείψουν αν αποδειχθεί σωστός. Η κυβέρνηση Trump προσπάθησε επίσης να επισημάνει το εργαστηριακό σενάριο, αλλά τα μηνύματα της κυβέρνησης Τρump συχνά συνοδεύονταν από αντι-κινεζική ρητορική που διευκόλυνε τους σκεπτικιστές να αγνοήσουν τους ισχυρισμούς της.

Ως παροχή στον αναγνώστη, ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα των βασικών γεγονότων που οδήγησαν σε αυτήν την επανεκτίμηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σημαντικές πληροφορίες ήταν διαθέσιμες από την αρχή, αλλά γενικά αγνοήθηκαν. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πολέμησαν κατά της συμβατικής σοφίας και άρχισαν να χτίζουν μια αξιόπιστη υπόθεση, ριζωμένη στην επιστήμη, που άρχισε να αλλάζει τη γνώμη των ανθρώπων. Αυτό οδήγησε σε ανανεωμένες εκκλήσεις για πραγματική διερεύνηση των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου πριν εμφανιστεί ο κοροναϊός.

Απόδειξη ότι ο κοροναϊός μπορεί να έχει δραπετεύσει από το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, ακουμπάει τον Fauci και άλλους αρνητές του Wuhan-Covid παρά τα ύποπτα γεγονότα που ήταν εμφανή από την αρχή.
30 Δεκεμβρίου 2019: Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Wuhan (Wuhan Municipal Health Commission) εκδίδει «επείγουσα ειδοποίηση» σε ιατρικά ιδρύματα της πόλης, λέγοντας ότι έχουν προκύψει κρούσματα πνευμονίας άγνωστης αιτίας από την αγορά χονδρικής θαλασσινών της πόλης Huanan.

5 Ιανουαρίου 2020: Το πιο γνωστό tweet που έδειχνε ότι η Κίνα δημιούργησε τον ιό. Το @GarboHK έγραψε στο Twitter: «Πριν από 18 χρόνια, η #China σκότωσε σχεδόν 300 #HongKongers, μην αναφέροντας περιπτώσεις #SARS, επιτρέποντας στους Κινέζους τουρίστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, και στην Ασία ειδικά για να διαδώσουν τον ιό με κακή πρόθεση. Σήμερα το διαβολικό-κακό καθεστώς χτυπά ξανά με έναν νέο ιό. ”

23 Ιανουαρίου 2020: Ένα άρθρο της Daily Mail εμφανίζεται, με τίτλο: «Η Κίνα δημιούργησε ένα εργαστήριο για να μελετήσει το SARS και τον Έμπολα στη Wuhan- και οι ειδικοί της αμερικανικής βιοασφάλειας προειδοποίησαν το 2017 ότι ένας ιός θα μπορούσε να« ξεφύγει» από την εγκατάσταση που έχει γίνει βασική για την καταπολέμηση της επιδημίας.»

26 Ιανουαρίου 2020: Οι Washington Times δημοσιεύουν ένα άρθρο με τον τίτλο: «Ο κοροναϊός μπορεί να προήλθε από εργαστήριο που συνδέεται με το πρόγραμμα της Κίνας για τον βιολογικό πόλεμο». Ένα σημείωμα του συντάκτη προστίθεται στις 25 Μαρτίου (!): «Από τότε που κυκλοφόρησε αυτή η ιστορία, επιστήμονες εκτός της Κίνας είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τον ιό SARS-CoV-2. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν δείχνει σημάδια ότι έχει κατασκευαστεί ή χειριστεί σκόπιμα σε εργαστήριο. ”

26 Ιανουαρίου 2020: Μια μελέτη από Κινέζους ερευνητές που δημοσιεύθηκε στο Lancet με τους πρώτους 41 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία της Wuhan επιβεβαίωσαν λοιμώξεις εκ των οποίων οι 13 από τις 41 διαπιστωμένες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης τεκμηριωμένης περίπτωσης, δεν είχαν καμία σχέση με την αγορά θαλασσινών που αρχικά θεωρήθηκε η προέλευση της επιδημίας.

Tom Cotton

30 Ιανουαρίου 2020: Ο γερουσιαστής Tom Cotton, μιλώντας σε ακρόαση της Επιτροπής Ένοπλων Υπηρεσιών (Senate Armed Services Committee) της Γερουσίας, λέει: «Αυτός ο κοροναϊός είναι μια καταστροφή σε κλίμακα αντίστοιχη με Chernobyl για την Κίνα. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι πιθανώς χειρότερος από το Chernobyl , το οποίο εντοπίστηκε ως αποτέλεσμα. Ο coronavirus θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια πανδημία. “Προσθέτει: «Θα ήθελα να σημειώσω ότι η Wuhan διαθέτει το μόνο σούπερ εργαστήριο βιοασφάλειας επιπέδου 4 της Κίνας το οποίο δουλεύει πάνω στα πιο θανατηφόρα παθογόνα στον κόσμο συμπεριλαμβανομένου του coronavirus»

3 Φεβρουαρίου 2020: Οι ερευνητές του WIV αναφέρουν στο περιοδικό Nature ότι ο coronavirus που εξεπλώθηκε σε όλο τον κόσμο ήταν ένας coronavirus που προέρχεται από νυχτερίδα. Η έκθεση ανέφερε ότι το SARS-CoV-2 είναι 96,2% πανομοιότυπο σε επίπεδο ολόκληρου του γονιδιώματος με ένα κοροναϊό νυχτερίδας που ονομάζεται RaTG13. (Αυτό είναι περίπου ισοδύναμο με τη διαφορά στα γονιδιώματα των ανθρώπων και των ουραγκοτάγγων.)


6 Φεβρουαρίου 2020: Ο Botao Xiao-photo, ένας ερευνητής μοριακής βιομηχανικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας, δημοσιεύει ένα έγγραφο που δηλώνει ότι «ο δολοφόνος coronavirus πιθανότατα προήλθε από ένα εργαστήριο στο Wuhan». Επισήμανε τις προηγούμενες ατυχίες ασφάλειας και το είδος της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο. Απέσυρε το έγγραφο λίγες εβδομάδες αργότερα αφού οι κινεζικές αρχές επέμειναν ότι δεν είχε συμβεί ατύχημα.

9 Φεβρουαρίου 2020: Σε απάντηση στην κριτική του πρέσβη της Κίνας ότι οι παρατηρήσεις του Cotton είναι «απολύτως τρελές», ο γερουσιαστής γράφει στο twitter: «Αυτό δεν είναι συνωμοσία, όχι θεωρία: Γεγονός: Η Κίνα είπε ψέματα σχετικά με τον ιό ότι ξεκίνησε στην αγορά τροφίμων της Wuhan. Γεγονός: το super-lab απέχει λίγα μόλις μίλια από αυτήν την αγορά. Πού ξεκίνησε; Δεν ξέρουμε. Αλλά το βάρος της απόδειξης βαρύνει εσάς και τους συναδέλφους κομμουνιστές. Ανοίξτε τώρα σε αρμόδιους διεθνείς επιστήμονες. ”

[“Here’s what’s not a conspiracy, not a theory: Fact: China lied about virus starting in Wuhan food market. Fact: super-lab is just a few miles from that market. Where did it start? We don’t know. But burden of proof is on you & fellow communists. Open up now to competent international scientists.”]

16 Φεβρουαρίου 2020: Ο Cotton, σε απάντηση σε ένα άρθρο της Washington Post που τον επικρίνει, προσφέρει τέσσερα σενάρια στο Twitter:

«1. Φυσικό (εξακολουθεί να είναι το πιο πιθανό, αλλά σχεδόν σίγουρα όχι από την αγορά τροφίμων της Wuhan)

2. Καλή επιστήμη, κακή ασφάλεια (π.χ., ερευνούσαν πράγματα όπως διαγνωστικές δοκιμές και εμβόλια, αλλά σημειώθηκε τυχαία παραβίαση).

3. Κακή επιστήμη, κακή ασφάλεια (αυτή είναι η υπόθεση μηχανικής-βιολογικού όπλου, με τυχαία παραβίαση).

4. Εσκεμμένη απελευθέρωση (πολύ απίθανο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται έως ότου τεκμηριωθούν). Και πάλι, καμία από αυτές δεν είναι «θεωρίες» και σίγουρα όχι «θεωρίες συνωμοσίας». Είναι υποθέσεις που πρέπει να μελετηθούν με βάση τα στοιχεία.»


19 Φεβρουαρίου 2020: Μια κοινή δήλωση δημοσιεύεται στο Lancet από μια ομάδα 27 επιστημόνων: «Στεκόμαστε μαζί για να καταδικάσουμε έντονα τις θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν ότι ο coronavirus δεν έχει φυσική προέλευση», αναφέρει η δήλωση. Οι επιστήμονες «συμπεραίνουν συντριπτικά ότι αυτός ο coronavirus προήλθε από την άγρια ​​φύση». Η δήλωση συντάχθηκε και οργανώθηκε από τον Peter Daszak, πρόεδρο της EcoHealth Alliance, ο οποίος χρηματοδότησε έρευνα στο WIV με επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα στους επιθεωρητές που έστειλε ο ΠΟΥ στη Wuhan!!!!

(Τρεις από τους υπογράφοντες δήλωσαν έκτοτε ότι ένα εργαστηριακό ατύχημα είναι αρκετά εύλογο ώστε να αξίζει τον προβληματισμό.)Peter Daszak

11 Μαρτίου 2020: Η Scientific American δημοσιεύει ένα προφίλ της ιολόγου Shi Zhengli, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ομάδας που μελετά τους ιούς νυχτερίδας στο WIV. «Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο στη Wuhan, στην κεντρική Κίνα», είπε. Αν οι κοροναιοί ήταν ένοχοι, θυμάται να σκέφτεται: «Θα μπορούσαν να προέρχονταν από το εργαστήριό μας;» Το άρθρο ανέφερε ότι μετά την εμφάνιση του ιού, η Shi ερεύνησε με αγωνία τα αρχεία του εργαστηρίου της των τελευταίων ετών για να ελέγξει για τυχόν κακή διαχείριση πειραματικών υλικών, αλλά «ανέπνεσε με ανακούφιση όταν τα αποτελέσματα έδειξαν ότι καμία από τις ακολουθίες δεν ταιριάζει με την αντίστοιχη των ιών που η ομάδα της είχε πάρει ως δειγματοληψία από σπηλιές νυχτερίδων. ” Είπε στο περιοδικό: «Αυτό το έβγαλε πραγματικά το μυαλό μου. Δεν είχα κοιμηθεί για μέρες. “

17 Μαρτίου 2020: Μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine από ομάδα επιστημόνων δηλώνει: «Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι το SARSCoV-2 δεν είναι ένας σκόπιμα χειρισμένος ιός, είναι επί του παρόντος αδύνατο να αποδειχθεί ή να διαψευχθούν οι άλλες θεωρίες προέλευσης που περιγράφονται εδώ. Ωστόσο, δεδομένου ότι παρατηρήσαμε όλες τις αξιοσημείωτες λειτουργίες SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένου του βελτιστοποιημένου τόπου RBD [δέκτης δέσμευσης υποδοχέα] και πολυβασικής διάσπασης, σε σχετικούς κοροναϊούς στη φύση, δεν πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε τύπος εργαστηριακού σεναρίου είναι εύλογος. ”

27 Μαρτίου 2020: Μια εκτίμηση της Defense Intelligence Agency σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού ενημερώνεται ώστε να συμπεριλάβει την πιθανότητα ότι ο νέος κορανοϊός εμφανίστηκε «τυχαία» λόγω «μη ασφαλών εργαστηριακών πρακτικών».

2 Απριλίου 2020: Ο David Ignatius, θα γράψει στη The Washington Post: «Ο πρωταρχικός ύποπτος είναι η «φυσική μετάδοση από νυχτερίδες στους ανθρώπους, ίσως μέσω ανθυγιεινών αγορών. Αλλά οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι ένα ατύχημα σε ένα ερευνητικό εργαστήριο στο Wuhan μπορεί να έχει εξαπλώσει έναν θανατηφόρο ιό νυχτερίδας που είχε συλλεχθεί για επιστημονική μελέτη. “

14 Απριλίου 2020: Ο Josh Rogin, γράφοντας στη The Post, αποκαλύπτει ότι το 2018, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών επισκέφτηκαν το WIV και «έστειλαν δύο επίσημες προειδοποιήσεις στην Ουάσινγκτον για ανεπαρκή ασφάλεια στο εργαστήριο, το οποίο διεξήγαγε επικίνδυνες μελέτες για κοροναϊούς από νυχτερίδες. Oι προειδοποιήσεις τροφοδότησαν συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το εάν αυτό ή άλλο εργαστήριο της Wuhan ήταν η πηγή του ιού – παρόλο που δεν έχει ακόμη αποδειχθεί με οριστική απόδειξη. ”22 Απριλίου 2020: Ο Yuri Deigin–photo, επιχειρηματίας βιοτεχνολογίας, σε μια μακρά και λεπτομερή δημοσίευση στο Medium, αξιολογεί την έρευνα «gain-of-function» που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «από τεχνική άποψη, δεν θα ήταν δύσκολο για έναν σύγχρονο ιολόγο να δημιουργήσετε ένα τέτοιο στέλεχος» όπως ο νέος coronavirus και προσθέτει: «Το αντίθετο σημείο αξίζει επίσης να επαναληφθεί: η αντίστροφη υπόθεση σχετικά με την αποκλειστικά φυσική προέλευση του ιού δεν έχει ακόμη ισχυρές ενδείξεις.»

24 Απριλίου 2020: Υπό την πίεση του Λευκού Οίκου, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας τερματίζουν την επιχορήγηση στην EcoHealth Alliance που χρηματοδότησε τη μελέτη των κοροναιών νυχτερίδας στο WIV.

30 Απριλίου 2020: Ο Πρόεδρος Τrump λέει στους δημοσιογράφους: «Είχατε τη θεωρία από το εργαστήριο… Υπάρχουν πολλές θεωρίες. Αλλά, ναι, οι άνθρωποι τη βλέπουν αυτή ως πολύ, πολύ πιθανή”

3 Μαΐου 2020: Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo λέει σε συνέντευξή του στο ABC News: «Υπάρχουν τεράστιες αποδείξεις ότι από εκεί ξεκίνησε… Θυμηθείτε, η Κίνα έχει ιστορία μόλυνσης του κόσμου και έχει ιστορία λειτουργίας κακών εργαστηρίων. Δεν είναι οι πρώτες φορές που ο κόσμος έχει εκτεθεί σε ιούς ως αποτέλεσμα αποτυχιών σε ένα κινεζικό εργαστήριο.”

18 Μαΐου 2020: Ο Seeker, ένας ανώνυμος χρήστης του Twitter, δημοσιεύει μια ιατρική διατριβή που περιγράφει ένα ορυχείο στο Mojiang της Yunnan, όπου οι ανθρακωρύχοι αρρώστησαν με πνευμονία που προκλήθηκε από ιό το 2012.

4 Ιουνίου 2020: Ο Milton Leitenberg, γράφοντας στο Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων, εξετάζει την ιστορία της εργαστηριακής ασφάλειας και τον τύπο της έρευνας που διεξήχθη στο WIV και υποστηρίζει ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου δεν μπορεί εύκολα να απορριφθεί. “Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σχετικά με τις δύο εναλλακτικές δυνατότητες – πρώτον, ότι προέκυψε στο πεδίο ως φυσική εξέλιξη, όπως υποστηρίζουν πολλοί ιολόγοι, ή δεύτερον, ότι μπορεί να ήταν η συνέπεια της έρευνας για κοροναϊούς νυχτερίδων σε ένα από τα δύο Ινστιτούτα ιολογίας που βρίσκονται στη Wuhan η οποία οδήγησε στη μόλυνση ενός εργαστηριακού ερευνητή και στη συνέχεια διέφυγε – βασίζονται εξίσου σε συμπεράσματα και εικασίες “, λέει.

4 Ιουλίου 2020: Οι Times του Λονδίνου αναφέρουν ότι ένας ιός 96 τοις εκατό πανομοιότυπος με τον κοροναϊό που προκαλεί τη COVID-19 βρέθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο χαλκού στην Κίνα το 2012. Το ορυχείο χαλκού που έχει μολυνθεί με νυχτερίδες στη νοτιοδυτική Κίνα ήταν το σπίτι ενός κοροναϊού που προκάλεσε πνευμονία, σε 6 άνδρες εκ των οποίων οι 3 τρεις πέθαναν. Αυτός ο ιός συλλέχθηκε (!!!) το 2013 και στη συνέχεια αποθηκεύτηκε και μελετήθηκε στο WIV (!!!).

31 Ιουλίου 2020: Το περιοδικό Science δημοσιεύει συνέντευξη με τη Shi Zhengli του WIV. Είπε ότι ήταν αδύνατο να μολυνθεί κανείς από το ινστιτούτο, λέγοντας «μέχρι σήμερα, υπάρχει “μηδενική μόλυνση” όλο το προσωπικό και τους μαθητές στο ινστιτούτο μας. Πρόσθεσε: «Ο ισχυρισμός του Προέδρου Τρump ότι το SARS-CoV-2 διέρρευσε από το ινστιτούτο μας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα γεγονότα. Διακυβεύει και επηρεάζει την ακαδημαϊκή μας εργασία και την προσωπική μας ζωή. Μας οφείλει συγνώμη.”

Στη συνέντευξη, παραδέχτηκε όμως ότι διεξήχθη κάποια έρευνα για κοροναϊούς στο επίπεδο βιοασφάλειας 2, όχι το πιο περιοριστικό BSL-4.

17 Νοεμβρίου 2020: Δημοσιεύεται ένα ενημερωτικό που γράφτηκε μετά από έρευνα των Rossana Segreto και Yuri Deigin: «Η γενετική δομή του SARS-CoV-2 δεν αποκλείει την εργαστηριακή προέλευση». Η ενημερωτικό σημείωνε ότι «ένας φυσικός ξενιστής, είτε άμεσος είτε ενδιάμεσος, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί». Υποστηρίζει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του κοροναϊού «μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εργαστηριακών τεχνικών χειραγώγησης όπως η μεταλλαξογένεση που κατευθύνεται από την τοποθεσία. Η απόκτηση και των δύο μοναδικών χαρακτηριστικών από το SARS-CoV-2 ταυτόχρονα είναι λιγότερο πιθανό να είναι φυσική ή να προκαλείται μόνο από σειριακό πέρασμα κυττάρων / ζώων. “ Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα: «Με βάση την ανάλυσή μας, μια τεχνητή προέλευση του SARS-CoV-2 δεν είναι μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που πρέπει να καταδικαστεί», ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Lancet τον Φεβρουάριο.


17 Νοεμβρίου 2020: Οι ερευνητές του WIV, συμπεριλαμβανομένου της Shi-photo πάνω, δημοσιεύουν ένα προσάρτημα στην αναφορά τους στις 3 Φεβρουαρίου στο Nature, αναγνωρίζοντας ότι το RaTG13, ο κοροναϊός νυχτερίδας που συνδέεται στενά με τον κοραναϊό, βρέθηκε σε μια σπηλιά ορυχείων μετά από αρκετούς ασθενείς που αρρώστησαν με «σοβαρή αναπνευστική νόσο» το 2012 κατά τον καθαρισμό του σπηλαίου.

4 Ιανουαρίου 2021: Το περιοδικό των Νew York Times δημοσιεύει ένα μακρύ άρθρο του Nicholson Baker, ο οποίος εξετάζει τα στοιχεία και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σενάριο διαρροής εργαστηρίου είναι πιο συναρπαστικό από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

15 Ιανουαρίου 2020: Ημέρες πριν από την αποχώρηση του Τrump, το State Department εκδίδει ένα «ενημερωτικό δελτίο» για το WIV που αναφέρει: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο WIV αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με τη COVID-19 όσο και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες… Το WIV έχει δημοσιεύσει ένα ρεκόρ διεξαγωγής ερευνών για «gain-of-function» για τη δημιουργία χιμαιρικών ιών. Ωστόσο, το WIV δεν ήταν διαφανές ή συνεπές με το ιστορικό του σχετικά με τη μελέτη ιών που μοιάζουν περισσότερο με τον ιό covid-19, συμπεριλαμβανομένου του «RaTG13», το οποίου δειγματοληψία πάρθηκε από ένα σπήλαιο στην επαρχία Yunnan το 2013, αφού αρκετοί ανθρακωρύχοι πέθαναν από ασθένεια τύπου SARS. ”

20 Ιανουαρίου 2021: Ο Jo Biden γίνεται πρόεδρος.

9 Φεβρουαρίου 2021: Μια κοινή έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Κίνας δηλώνει: «Τα ευρήματα δείχνουν ότι η υπόθεση εργαστηριακού συμβάντος είναι εξαιρετικά απίθανο να εξηγήσει την εισαγωγή του ιού στον ανθρώπινο πληθυσμό».

11 Φεβρουαρίου 2021: Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, αρνείται να αποκλείσει το σενάριο διαρροής εργαστηρίου. «Έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το εάν ορισμένες υποθέσεις έχουν απορριφθεί», είπε. «Θέλω να διευκρινίσω ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω μελέτη.»19 Φεβρουαρίου 2020: Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan-photo εκδίδει δήλωση σχετικά με την έκθεση του ΠΟΥ: «Έχουμε βαθιές ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιήθηκαν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας COVID-19 και ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να είναι ανεξάρτητη αυτή η έκθεση, με ευρήματα εμπειρογνωμόνων απαλλαγμένα από παρέμβαση ή τροποποίηση από την κινεζική κυβέρνηση. Για να κατανοήσει καλύτερα αυτήν την πανδημία και να προετοιμαστεί για την επόμενη, η Κίνα πρέπει να διαθέσει τα δεδομένα της από τις πρώτες μέρες της επιδημίας. “

22 Μαρτίου 2021: Aυστραλιανή εφημερίδα αναφέρει: «Οι ερευνητές του Ινστιτούτου ιολογίας της Wuhan που εργάζονται σε κοροναϊούς νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα αντίστοιχα με της covid-19 στις αρχές Νοεμβρίου 2019 σε αυτό που οι αμερικανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι θα μπορούσε να ήταν το πρώτο σύμπλεγμα»5 Μαΐου 2021: Ο πρώην επιστημονικός συντάκτης των Times της Νέας Υόρκης Nicholas Wade, γράφοντας στο Bulletin of the Atomic Scientists, εξετάζει τα στοιχεία και κάνει μια ισχυρή υπόθεση για τη θεωρία εργαστηριακής διαρροής. Επικεντρώνεται ειδικότερα στη θέση διάσπασης της φουρίνης, η οποία αυξάνει την ιική μολυσματικότητα για ανθρώπινα κύτταρα. Η ανάλυσή του αποδίδει αυτό το απόσπασμα από τον David Baltimore, έναν ιολόγο και πρώην πρόεδρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας: «Όταν είδα για πρώτη φορά την διάσπαση φουρίνης στην ιική ακολουθία, με τα κωδικόνια αργινίνης, είπα στη γυναίκα μου ότι ήταν το όπλο καπνίσματος για την προέλευση του ιού. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν μια ισχυρή πρόκληση για την ιδέα μιας φυσικής προέλευσης για το SARS2. ”David Baltimore

14 Μαΐου 2021: Δεκαοκτώ εξέχοντες επιστήμονες δημοσιεύουν μια επιστολή στο περιοδικό Science, λέγοντας ότι απαιτείται μια νέα έρευνα, επειδή “οι θεωρίες της τυχαίας απελευθέρωσης από ένα εργαστήριο και οι ζωονοσογόνες διαρροές παραμένουν βιώσιμες.” Ένας υπογράφων είναι ο Ralph Baric, ένας ιολόγος που συνεργάστηκε στενά με την Shi.

17 Μαίου 2021: Ένας άλλος πρώην επιστημονικός συντάκτης των New York Time, ο Donald G. McNeil Jr., δημοσιεύει στο Medium: «Πώς έμαθα να σταματώ να ανησυχώ και να αγαπώ τη θεωρία Lab-Leak». Στο άρθρο του παρέθετε την θεωρία φυσικής προέλευσης του ιού που υποστήριζε ο W. Ian Lipkin του Πανεπιστημίου της Κολούμπια – (είχε δημοσιευθεί στο Nature Medicine τον Μάρτιο του 2020) για να καταλήξει ότι είχε αλλάξει γνώμη υπό το φως νέων πληροφοριών.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID