EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το Πεντάγωνο επιχορήγησε με $39.000.000 την EcoHealth Alliance για την έρευνα (και) των κορωνοϊών της Wuhan

Με το απίστευτο ποσό των 39 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδότησε το αμερικανικό Πεντάγωνο την φιλανθρωπική οργάνωση EcoHealth Alliance (EHA), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το dailymail.co.uk και η οποία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς ελέγχεται για τη παροχή οικονομικών πόρων στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, της πηγής -σύμφωνα με πολλά στοιχεία- της covid-19 που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Τα νέα οικονομικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια καθώς ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού οργανισμού, ο 56χρονος Βρετανός επιστήμονας, Δρ. Peter Daszak, επικεφαλής της EcoHealth Alliance (EHA), ελέγχεται -μεταξύ των άλλων- και για την αγωνιώδη προσπάθεια του να δυσφημίσει τις θεωρίες εργαστηριακές διαρροής του νέου κορωνοϊού από το εργαστήριο της κινεζικής πόλης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EcoHealth Alliance (EHA), που ιδρύθηκε για να ερευνήσει νέες ασθένειες, φέρεται επίσης να χρηματοδοτούσε -εν μέρει- πειράματα «Gain of Function», όπου επικίνδυνοι ιοί γίνονται πιο μολυσματικοί στο εργαστήριο προκειμένου να μελετηθεί και να κατανοηθεί η επίδρασή τους στα ανθρώπινα κύτταρα.

Στο πολιτικό κομμάτι, η καταιγίδα ξέσπασε όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ακύρωσε την τελευταία στιγμή μία επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην φιλανθρωπική οργάνωση πέρυσι, εν μέσω ισχυρισμών ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε ή διέρρευσε από το εργαστήριο της Wuhan που χρηματοδοτήθηκε από τον EcoHealth Alliance (EHA).

Ωστόσο, τα στοιχεία για την ομοσπονδιακή επιχορήγηση που συγκεντρώθηκαν από ανεξάρτητους ερευνητές δείχνουν ότι η φιλανθρωπική οργάνωση είχε λάβει περισσότερα από 123 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση, από το 2017 έως το 2020 και ότι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της ήταν το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο διοχέτευσε σχεδόν 39 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό από το 2013.

Το πόσα ακριβώς από αυτά τα χρήματα προορίζονταν για την έρευνα στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan είναι ακόμα άγνωστο αλλά είναι σίγουρο ότι όταν ο οργανισμός υποχρεωθεί να δείξει τα στοιχεία του θα γίνει ξεκάθαρο.

Οι επιχορηγήσεις από το Πεντάγωνο περιελάμβαναν 6.491.025 δολάρια από τον Οργανισμό Μείωσης Απειλών Αμύνης (DTRA), από το 2017 έως το 2020, με την περιγραφή: «Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης ζωονοσογόνων ασθενειών στη Δυτική Ασία». Η επιχορήγηση χαρακτηρίστηκε ως «επιστημονική έρευνα για την καταπολέμηση όπλων μαζικής καταστροφής».

Επίσης, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, η πλειοψηφία της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών προήλθε από το DTRA, ένα στρατιωτικό υποκατάστημα με αποστολή να «αντιμετωπίσει και να αποτρέψει όπλα μαζικής καταστροφής και αυτοσχέδια δίκτυα απειλών».Η EcoHealth Alliance (EHA) έλαβε επίσης 64,7 εκατομμύρια δολάρια από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), 13 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο Υγείας και τις Υπηρεσίες για τον άνθρωπο, το οποίο περιλαμβάνει τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και Κέντρα Ελέγχου Νόσων, 2,3 εκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και 2,6 εκατομμύρια δολάρια από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Το πιο πρόσφατο ποσό των 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων αναφέρθηκε όταν ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci, ρωτήθηκε σε ακρόαση της Γερουσίας σχετικά με το πόσα χρήματα έστειλαν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στο εργαστήριο της Wuhan μέσω επιχορηγήσεών στην EcoHealth Alliance το 2019. Όμως, τα συνολικά ποσά επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης του Πενταγώνου, δεν αναφέρθηκαν στην ίδια ακρόαση.

Τα στοιχεία των επιχορηγήσεων από τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες στην EHA συγκεντρώθηκαν από τους ερευνητές James Baratta και Mariamne Everett και δημοσιεύθηκαν στον δημοφιλή επιστημονικό ιστότοπο Independent Science News τον Δεκέμβριο. Ο ιστότοπος ανέφερε ότι η δήλωση της EHA για την τεράστια στρατιωτική της χρηματοδότηση βρίσκεται στην ενότητα «Πολιτική απορρήτου του ιστότοπού της, με τον τίτλο “Πολιτική συμμαχίας EcoHealth σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων στην έρευνα”».

Στην ιστοσελίδα, η EHA αναφέρει ότι είναι «αποδέκτης διαφόρων βραβείων επιχορήγησης από ομοσπονδιακούς οργανισμούς, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ και ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας». Ωστόσο, δεν αποκαλύπτεται το μέγεθος της χρηματοδότησης του υπουργείου Αμύνης.

Το 2014, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε απαγορεύσει τα πολύ επικίνδυνα πειράματα Gain of Function, όπως εκείνα που χρηματοδοτήθηκαν από την EHA, μετά από ανησυχίες μεταξύ των επιστημόνων ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμια πανδημία από έναν γενετικά ενισχυμένο ιό που να διαφύγει από ένα εργαστήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η EHA συνέχισε να τα χρηματοδοτεί νόμιμα, χρησιμοποιώντας ένα κενό που επέτρεπε την έρευνα σε περιπτώσεις «απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της εθνικής ασφάλειας».
Το Ινστιτούτο Ιολογίας της WuhanΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID