EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ούτε με τα μνημόνια!!! Από σήμερα ξεκινά εφιάλτης στην Ελλάδα! ΒΙΝΤΕΟ

Κανείς δεν είχε πάρει τέτοια απόφαση…

Εκτός προστασίας βρίσκονται από σήμερα δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες με δάνειο πρώτης κατοικίας, αφού ο νέος πτωχευτικός νόμος που τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή προστατεύει μόνο τα δάνεια των ευάλωτων που «κοκκίνισαν» εν μέσω πανδημίας.

Πλέον, μετά από πτώχευση, στο στόχαστρο θα βρίσκεται το σύνολο της περιουσίας και ΟΧΙ ΜΟΝΟ τα υποθηκευμένα ακίνητα, ενώ αφού ξεχρεώσει, αν ξεχρεώσει, ο οόποιος οφειλέτης το όποιο χρέος, θα έχει την ευκαιρία να επαναγοράσει, αν μπορεί και θέλει, το όποιο ακίνητο, πληρώνοντας το δηλαδή ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:


Σε σχέση με την απαλλαγή, ενώ μέχρι τώρα δεσμευόταν η περιουσία και το εισόδημα ΜΕΧΡΙ την πτώχευση, τώρα θα δεσμεύεται και το ΜΕΤΑΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ εισόδημα εκτός από τις βασικές ανάγκες διαβίωσης. Αν δηλαδή κάποιος που έχει πτωχεύσει η επιχείρησή του, αποκτήσει καινούριο επάγγελμα με εισόδημα, τότε θα του δεσμεύεται μέρος του μισθού, παρότι το απέκτησε ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ:


Το πρώτο στάδιο αφορά εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τον οποίο περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Σε αυτό προβλέπεται επιδότηση δόσης του στεγαστικού δανείου για πέντε έτη υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Το σύνολο των οφειλών προς χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης να είναι τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

 

Το υπόλοιπο του δανείου να μην υπερβαίνει τα 135.000 ευρώ (για μονοπρόσωπο νοικοκυριό). Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος και φτάνει έως το μέγιστο ποσό των 215.000 ευρώ.

 

Το δάνειο να μην έχει καταγγελθεί σε διάστημα πέραν του ενός έτους, γεγονός που θέτει εκτός της προστασίας παλαιότερα -πριν της πανδημίας- κόκκινα δάνεια.

 

Το νοικοκυριό να είναι ευάλωτο, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, δηλαδή να έχουν μειωθεί τα οικογενειακά εισοδήματα των μελών του νοικοκυριού και να μη διαθέτουν περιουσία υψηλής αξίας. Συγκεκριμένα, για εισοδήματα έως 1.000 ευρώ να έχει επέλθει μείωση άνω του 20% και για μεγαλύτερα εισοδήματα, μείωση άνω του 30%. 

Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 210 ευρώ μηνιαίως.
Ακολουθεί το στάδιο της δεύτερη ευκαιρίας, το οποίο αφορά την πτώχευση ιδιωτών και επιχειρήσεων!

Αυτό που προβλέπει είναι η… αγορά της πρώτης κατοικίας από ειδικό φορέα, ο οποίος θα την νοικιάζει στον οφειλέτη έναντι ενοικίου το οποίο -για τους… ευάλωτους- θα επιδοτείται εν μέρει από το Δημόσιο. Η μίσθωση θα ισχύει για 12 έτη. Έπειτα ο δανειολήπτης θα μπορεί να… επαναγοράσει την κατοικία του, πληρώνοντας δηλαδή ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για το σπίτι του.

Ωστόσο, εν λόγω φορέας, δεν αναμένεται να συσταθεί άμεσα, καθώς προβλέπεται ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που θα διενεργηθεί από το Δημόσιο, με τις τράπεζες και το υπουργείο να αναζητούν ένα ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς και για όσους δεν είναι ευάλωτοι. Σε διαφορετική περίπτωση τους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται η κοινωνία να γίνει μάρτυρας μαζικών πλειστηριασμών.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, δεν είχε αποφασισθεί ούτε επί μνημονίων…

Δείτε την συζήτηση:
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID