EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση προανήγγειλε ο Α.Γεωργιάδης: «Παράλογο να υπάρχει ανεμβολίαστος σεφ»

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις επίσημες ανακοινώσεις για τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους, καθώς όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα στις 12:00. 

Εκτός όμως για τα «προνόμια» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ που θέλει την κυβέρνηση να ετοιμάζει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση. 

Όπως είπε ο υπουργός είπε πως «ένας σεφ ανεμβολίαστος δεν μπορεί να υπάρχει, είναι αδιανόητο. Και που το συζητάμε είναι παράλογο», ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται η λογική και δεν μπορεί να χρειάζεται να πει η κυβέρνηση σε κάποιον να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ουσιαστικά οι επιχειρήσεις της εστίασης θα αναγκάζονται να επιβάλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υπαλλήλους τους εάν θέλουν να μετατρέψουν την επιχείρηση τους σε “covid free”, έτσι ουσιαστικά θα ισχύει το ίδιο πλαίσιο όπως με τα «προνόμια», σε εσωτερικό χώρο εστίασης θα επιτρέπεται να μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι (εργαζόμενοι ή πελάτες).

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σχολίασε ότι ήδη για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι υγειονομική ήδη έχει καταλήξει η επιτροπή βιοηθικής αλλά γενικά δεν είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα «προνόμια» και στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας πως θα γίνουν μέσα στην ημέρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι λάθος η χρήση της λέξης «προνόμια» καθώς ο πλήρως εμβολιασμένος πολίτης θεωρείται απόλυτα ασφαλής από τους γιατρούς (κάτι που όμως δεν ισχύει, όπως είπε και ο γιατρός Γ.Παυλάκης) «και προφανώς κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τον περιορίζουμε».

«Το κράτος θα λάβει αποφάσεις και θα πει, αν αποφάσισες να κινδυνεύεις πολύ πρέπει να προστατεύσω εσένα και τους άλλους και θα έχεις μικρότερη κινητικότητα. Αν έχεις επιλέξει να κινδυνεύεις λίγο προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα πως θα βάζουν όρια οι επιχειρηματίες στους πελάτες τους, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι για παράδειγμα ο ανεμβολίαστος πελάτης θα μπορεί να βρίσκεται μόνο στον εξωτερικό χώρο και ο εμβολιασμένος θα μπορεί να μπορεί και στον εσωτερικό.

Δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου, λέγοντας ότι θα γίνει σήμερα σύσκεψη, η διαδικασία είναι δυναμική και μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. «Θα ξέρετε σε λίγες ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απευθύνθηκε σε όσους ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν λέγοντας ότι ακόμη κι εκείνος που είναι τόσο υπέρ του εμβολίου ένιωσε άβολα όταν ήρθε η ώρα του εμβολιασμού και τους παρότρυνε να ξεπεράσουν το φόβο τους επιδεικνύοντας κοινωνική, οικογενειακή, επαγγελματική υπευθυνότητα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις για το ποιος, πότε και πως θα εμβολιαστεί δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τέλος παραδέχθηκε πως υπάρχει μείωση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό, λέγοντας πως οι σημερινές ανακοινώσεις σκοπεύουν ακριβώς στην επανεκκίνηση αυτής της διαδικασίας.Πηγή  pronews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID