EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σπουδαία ανακάλυψη : Σε αντίσωμα της κοινής γρίππης το “σκοτεινό” μυστικό της Covid-19;

Eρευνητές βρήκαν υψηλά επίπεδα ανοσοκυττάρων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος

Σπουδαία νέα για την αντιμετώπιση της covid-19 έρχονται από τα αποτελέσματα μελέτης που έδειξαν ότι ένα αντίσωμα που αναπτύσσεται αφού οι άνθρωποι πέρασαν κοινό κρυολόγημα μπορεί να εξουδετερώσει τον νέο κορωνοϊό. Τόσο το κοινό κρυολόγημα όσο και η SARS-CoV-2 εμπίπτουν σε μια οικογένεια γνωστή ως κοροναϊοί, οι οποίοι προκαλούν ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ωστόσο, έως τώρα υπήρχε η πεποίθηση ότι τα αντισώματα που αντιδρούν σε συνηθισμένους κοροναϊούς δεν λειτουργούσαν ενάντια στον ιό που οδηγεί στην COVID. Όμως, σε δείγματα αίματος πρώην ασθενών COVID, οι ερευνητές βρήκαν υψηλά επίπεδα ανοσοκυττάρων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος που «θυμούνται» ασθένειες και καλούνται να δράσουν ξανά εναντίον τους εάν η απειλή επιστρέψει.

Η ομάδα, από το Ινστιτούτο Ερευνών Scripps, στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια, αναφέρει ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ή μία θεραπεία αντισωμάτων που να προστατεύει από όλους τους κοροναϊούς. Η ομάδα διαπίστωσε ότι το αντίσωμα παράγεται από έναν τύπο κυττάρου του ανοσοποιητικού συστήματος γνωστό ως κύτταρο μνήμης Β. Τα κύτταρα μνήμης Β καρφώνονται στην επιφάνεια των παθογόνων ιών που εισβάλλουν στον οργανισμό και τα μαρκάρουν ώστε να καταστραφούν από άλλα ανοσοκύτταρα.

Μπορούν επίσης να κυκλοφορούν στο αίμα για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να τα ανακαλέσει εάν υπάρξει άλλη λοίμωξη. Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, η ομάδα εξέτασε δείγματα αίματος από συμμετέχοντες πριν από την πανδημία και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Εξετάζοντας δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν πριν από την πανδημία και συγκρίνοντας αυτά με δείγματα από άτομα που είχαν αρρωστήσει με COVID-19, καταφέραμε να εντοπίσουμε τύπους αντισωμάτων που αντέδρασαν σταυρωτά με καλοήθεις κοροναϊούς, καθώς και SARS-CoV-2», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Raiees Andrabi, ερευνητής στο Τμήμα Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας του Scripps.


Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων κυττάρων Β μνήμης ήταν υψηλότερα σε δείγματα αίματος ατόμων που είχαν μολυνθεί με COVID-19 από εκείνα που δεν είχαν ποτέ. Η ομάδα αναφέρει ότι αυτό υποδηλώνει ότι η έκθεση σε έναν μη σοβαρό κοροναϊό μπορεί να ωθήσει την παραγωγή αντισωμάτων όταν μολυνθούν με έναν πιο σοβαρό κοροναϊό. Τα τεστ έδειξαν ότι το αντίσωμα εξουδετερώνει επίσης το SARS-CoV-1, τον κοροναϊό που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS), έναν ξάδελφο της COVID-19.

«Ήμασταν σε θέση να προσδιορίσουμε ότι αυτός ο τύπος διασταυρούμενου αντιδραστικού αντισώματος πιθανότατα παράγεται από ένα κύτταρο Β μνήμης που αρχικά εκτέθηκε σε έναν κοροναϊό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα και στη συνέχεια ανακαλείται κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης COVID-19», δήλωσε ο Andrabi στο News Medical. Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξέτασαν πώς το αντίσωμα μπόρεσε να εξουδετερώσει πολλούς διαφορετικούς τύπους κοροναϊών. Διαπίστωσαν ότι το αντίσωμα συνδέεται με τη βάση της ακίδας πρωτεΐνης (πρωτεΐνη S) στους κοροναϊούς, τις οποίες χρησιμοποιούν για να εισέλθουν και να μολύνουν κύτταρα.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ. Dennis Burton, Πρόεδρος του Τμήματος Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας του Scripps, δήλωσε ότι η ανακάλυψη είναι σημαντική για την κατανόηση του τρόπου προστασίας από μελλοντικούς κοροναϊούς. «Ένας άλλος θανατηφόρος κοραναϊός πιθανότατα θα εμφανιστεί ξανά στο μέλλον και όταν συμβεί αυτό θέλουμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Burton στο News Medical. «Η αναγνώρισή μας για ένα αντιδραστικό αντίσωμα κατά του SARS-CoV-2 και των πιο κοινών κοροναϊών είναι μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στο δρόμο για ένα εμβόλιο ή θεραπεία ευρείας δράσης».ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID