EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πανεπιστήμιο Duisburg-Essen: αναξιόπιστα τα PCR tests

Η ακόλουθη είδηση προέρχεται από το Γραφείο Τύπου του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσσεν (Γραφείο Πρυτάνεως, Διοίκησης και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου)

Αξιολογήθηκαν περίπου 190.000 PCR tests
Τα Αποτελέσματα κρίθηκαν ακατάλληλα ως βάση για πανδημικά μέτρα.


Στο περίφημο περιοδικό Infection*, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του UDE επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών RT-PCR από μόνα τους δεν είναι αρκετά σημαντικά για να δικαιολογήσουν μέτρα για την καταπολέμηση των πανδημιών. Σύμφωνα με την έρευνά τους, τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών δεν αποδεικνύουν επαρκώς ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2 μπορούν να μολύνουν άλλα άτομα με τον κοροναϊό. Μαζί με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Münster και το MVZ Labor Münster, είχαν προηγουμένως αξιολογήσει περίπου 190.000 αποτελέσματα από περισσότερα από 160.000 άτομα.

Η τεχνική δοκιμής RT-PCR θεωρείται το χρυσό πρότυπο για την ανίχνευση λοίμωξης με τον κοροναϊκό SARS-CoV-2. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα αποτελέσματα των δοκιμών κορωναϊού, χρησιμοποιώντας τεχνολογία RT-PCR χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό του αριθμού των νέων μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση).

Αυτή η τιμή επίπτωσης με τη σειρά της αποτελεί μια σημαντική βάση για τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις ώστε να δικαιολογήσουν μέτρα κατά κορωναϊού, για παράδειγμα περιορισμούς επαφής ή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι ερευνητικές ομάδες του Έσσεν και του Μάνστερ το αμφισβητούν βάσει της ανάλυσης δεδομένων τους. «Σύμφωνα με τη μελέτη μας, μια θετική δοκιμή RT-PCR από μόνη της δεν είναι επαρκής απόδειξη ότι αυτοί που έχουν δοκιμαστεί μπορούν επίσης να μεταδώσουν τον κοραναϊό σε άλλους», λέει ο πρώτος συγγραφέας καθηγητής. Andreas Stang, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Πληροφορικής, Βιομετρίας και Επιδημιολογίας (IMIBE) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν. «Ο αριθμός των θετικών τεστ SARS-CoV-2 που υπολογίστηκαν στο τέλος δεν θα πρέπει επομένως να χρησιμοποιείται ως βάση για μέτρα ελέγχου πανδημίας, όπως καραντίνα, απομόνωση ή lockdown.»

Επομένως, οι συγγραφείς συμβουλεύουν τη συλλογή ή τη χρήση δεδομένων από άλλες περιοχές για την αξιολόγηση της πανδημικής κατάστασης. «Για παράδειγμα, αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την πληρότητα και τη θνησιμότητα στο κρεβάτι εντατικής θεραπείας, δηλαδή τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων σε σχέση με το COVID-19», υποδηλώνει ότι ο επιδημιολόγος καθηγητής Stang, θα ήταν καταλληλότερος. Στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης του, εξετάζονται οι συνέπειες των επιδημιών στις κοινωνίες.

Η ερευνητική ομάδα μιλά επίσης για τη δυνατότητα βελτίωσης της ενημερωτικής τιμής της τιμής RT-PCR σε μελλοντικές εκτιμήσεις της πανδημικής κατάστασης, συμπεριλαμβάνοντας την λεγόμενη τιμή κατωφλίου κύκλου (τιμή Ct). Ο αριθμός, επίσης γνωστός ως τιμή κύκλου κατωφλίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει δηλώσεις σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης από άτομα που έχουν δοκιμαστεί θετικά. Εάν η τιμή Ct εκείνων που έχουν δοκιμαστεί θετικά είναι 25 ή υψηλότερη, θεωρείται επί του παρόντος ότι δεν είναι πλέον μεταδοτικά επειδή το ιικό φορτίο είναι πολύ χαμηλό. «Κατά μέσο όρο, περίπου το 60% αυτών που δοκιμάστηκαν με συμπτώματα COVID-19 βρέθηκε να έχουν τόσο υψηλές τιμές CT. Στις εβδομάδες 10 έως 19 ήταν ακόμη 78% που πιθανότατα δεν ήταν πλέον μεταδοτικά », τονίζει ο καθηγητής Stang. «Η ερώτηση των συμπτωμάτων COVID-19 αυτών που δοκιμάστηκαν θα βοηθούσε επίσης.

* Πρωτότυπη δημοσίευση:

«Η απόδοση του τεστ SARS-CoV-2 RT-PCR ως εργαλείο για την ανίχνευση λοίμωξης SARS-CoV-2 στον πληθυσμό» https://doi.org/10.1016/j.jinf.2021.05.022

Περισσότερες πληροφορίες:
Καθ. Dr. Andreas Stang, IMIBE, imibe.dir@uk-essen.de

Συντάκτης: Martin Rolshoven, Ιατρική Σχολή, martin.rolshoven@uk-essen.de , Τηλ. 0201 / 723-6274

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID