EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αντεπίθεση Μαξίμου για να προλάβει νέες διαδηλώσεις

Παρά τις επίσημες και απαξιωτικές αντιδράσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις πρόσφατες διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει προφανής ανησυχία.

Για την ακρίβεια, ουδείς περίμενε να υπάρχει τέτοια συμμετοχή και στις δύο συγκεντρώσεις, καθώς οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στο κυβερνητικό επιτελείο μιλούσαν για συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων «γραφικών».

Στο Μαξίμου λοιπόν έχει σημάνει συναγερμός και κύριο μέλημα είναι η αναχαίτιση αυτού του κύματος εκδηλώσεων πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Από εκεί που υπήρχε πλήρης αδιαφορία και καμία ανησυχία παρά το ότι ήταν ενήμεροι για τα ηλεκτρονικά καλέσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα επικρατεί το ακριβώς αντίθετο. Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης θυμίζει πόλεμο σε εσωτερικό εχθρό, ο οποίος θα διεξαχθεί με όλες τα μέσα που διαθέτει το Μαξίμου.

Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης

Η κυρία έμφαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, προκειμένου να μην μετεξελιχθεί σε ένα νέο κύμα αγανακτισμένων που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, δίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη, έχουν εντοπιστεί η κύριοι λογαριασμοί κυρίως στο facebook αλλά και στο Twitter που πρωταγωνιστούν στην κοινοποίηση των συγκεντρώσεων και ενδέχεται ακόμα και να υπάρξει πλήρης απαγόρευση της λειτουργίας τους.

Παράλληλα έχει εξαπολυθεί επικοινωνιακή αντεπίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter, όπου εκατοντάδες λογαριασμοί που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου, απαξιώνουν οποιαδήποτε αναφορά στις πρόσφατες συγκεντρώσεις με στόχο να παρεμποδίσουν το φαινόμενο ηλεκτρονικού τσουνάμι, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε πολυπληθή συμμετοχή στο δρόμο.

Είναι αυτονόητο ότι τα μεγάλα ΜΜΕ απέφυγαν οποιαδήποτε δημοσιοποίηση φωτογραφιών που να δείχνει το εύρος των συγκεντρώσεων. Αντίθετα, περιορίστηκαν σε ορισμένα στιγμιότυπα με τις γραφικότερες φιγούρες που πρωταγωνίστησαν, προκειμένου να αποτρέψουν τους λεγόμενους «νοικοκυραίους» να συνταχθούν μαζί τους, όπως είχε γίνει στους Αγανακτισμένους.

Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παρέμβαση της δικαιοσύνης για να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων αλλά και ακόμα βαρύτερα που σχετίζονται με την διάδοση της πανδημίας και την μη τήρηση των μέτρων κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, αλλά κυρίως στα καλέσματα που γίνονται από το διαδίκτυο. Να μην απορήσουμε εάν δούμε να ασκούνται διώξεις για προτροπή σε κακουργηματική πράξη, κατά διοργανωτών.

Στο πλευρό του Μαξίμου η αξιωματική αντιπολίτευση

Πολύτιμος παραστάτης σε αυτή την προσπάθεια αναχαίτισης του κλίματος των συγκεντρώσεων, είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο επίσημα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδόν το σύνολο των αναρτήσεων λογαριασμών φιλικά προσκείμενος τον ΣυΡιζΑ, είναι ειρωνικές απέναντι στις πρόσφατες διαδηλώσεις, ενώ ενισχύουν το αφήγημα της κυβέρνησης ότι πρόκειται για γραφικούς και ακραίους συμμετέχοντες και διοργανωτές, δημοσιεύοντας τις ίδιες φωτογραφίες που έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση στα συστημικά ΜΜΕ.

Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να αντιδράσει με σκληρότητα απέναντι στους διοργανωτές των επόμενων συγκεντρώσεων, διότι εάν έχει την αξιωματική αντιπολίτευση στο πλευρό της, μπορεί να πάρει σκληρά μέτρα για την πάταξη του κύματος αμφισβήτησης των κυβερνητικών μέτρων αναφορικά με την πανδημία, χωρίς να υπάρξει σοβαρή, θεσμική κοινοβουλευτική αντίδραση.
Πηγή: newsbreak.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID