EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυβερνητικό έλλειμμα ήθους

Όταν η εξουσία έχει ήθος, έχει και το ανάλογο ύφος. Όταν το ύφος είναι κατώτερο και φτηνότερο από αυτό που προβλέπει ο υπουργικός ή πρωθυπουργικός θώκος, τότε απουσιάζει και το ήθος.

Στις ημέρες μας η εξουσία συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ευτέλεια και έκδηλο αντιλαϊκό χαρακτήρα, ενώ έχει γίνει συνήθεια (στους κυβερνώντες και όχι στην κοινωνία) να επιτίθενται στον λαό με αγοραίες εκφράσεις.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να δαιμονοποιεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, αποκαλώντας «ψεκασμένους» και «τζαμπατζήδες» όλους όσοι διαφωνούν με τις επίσημες θέσεις για τον εμβολιασμό και την κυβερνητική αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ελληνική ιστορία όπου εκδηλώνονται με τόσο απροκάλυπτο και χυδαίο τρόπο ο σουσουδισμός και τα αντικοινωνικά σύνδρομα που ταλανίζουν τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα εν μέσω καραντίνας και τα κορωνοτσιμπούσια στην Ικαρία, καθυβρίζει νομοταγείς πολίτες επειδή δεν συμπεριφέρονται όπως θα επιθυμούσαν ο ίδιος και η ομήγυρη των νεοταξιτών με τις παράδοξες και αντιδημοφιλείς ιδέες που τον περιβάλλει.

Επίσης, το σύνδρομο μεγαλείου και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα και τους θεσμούς που ταλανίζουν τον πρωθυπουργό έφτασαν σε τέτοιο σημείο έξαρσης ώστε δήλωσε ότι έλαβε αποφάσεις «που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται». Αυτή τη φράση την ξεστόμισε στο πλαίσιο του διαγγέλματός του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού στις 12 Ιουλίου.

Ο ίδιος, σε ρόλο «βασιλιά ήλιου» και… αυτοκράτορα, διανέμει ελευθερίες στους υπηκόους ανάλογα με το κατά πόσον θεωρεί ότι τις δικαιούνται! Πέρα από δυσάρεστο και ταυτόχρονα κωμικό, αυτό αποτελεί μια έμπρακτη ύβρη απέναντι στον λαό, στο έθνος και το πολίτευμα.

Στο ίδιο μοτίβο και μια σειρά από νεοφιλελεύθερους υπουργούς, γραμματείς και στελέχη που έχουν παραδειγματιστεί από την εχθρική στάση του κ. Μητσοτάκη προς τους… αντιφρονούντες και προσπαθούν να τον ξεπεράσουν σε χυδαιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είπε ότι «χρειάζεται και καρότο και μαστίγιο» για τη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης – λες και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν ιπποειδή που θα τα οδηγήσει με το καμτσίκι στον επιθυμητό προορισμό!

Η εικόνα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα τριτοκοσμική. Οι δηλώσεις και ο τρόπος που πολιτεύονται ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ όζουν παρακμή, ασχετοσύνη και δυσερμήνευτο μισανθρωπισμό.

Οι κυβερνώντες δεν πρέπει να παραξενεύονται ή να ενοχλούνται από τις μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των αυθαιρεσιών τους, που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να γίνονται σε όλη την επικράτεια. Είναι δικό τους δημιούργημα. Έριξαν το γάντι στον λαό κι εκείνος το γυρίζει πίσω, με μεγάλη φόρα!Πηγή: newsbreak.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID