EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αρνητική πρωτιά στην Ε.Ε.: 1.380.000 Έλληνες δε θα κάνουν καθόλου διακοπές φέτος

Σοκ προκαλούν τα δεδομένα που προκύπτουν από τα στοιχεία της Eurostat για την οικονομική δυνατότητα της ελληνικής λαϊκής οικογένειας, που φαίνεται πως -ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας- δεν μπορεί να σηκώσει στις «πλάτες» της το κόστος μίας εβδομάδας θερινών διακοπών.

Το 28% των Ευρωπαίων πολιτών δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ούτε μία εβδομάδα διακοπών εκτός σπιτιού, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από την Eυρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. «Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβές σε επίπεδο φτώχειας είναι μεταξύ των 35.000.000 φτωχότερων Ευρωπαίων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές το καλοκαίρι», καταδεικνύει η μελέτη που έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη βελτίωση του εισοδήματος της εργασίας στις χώρες της Ε.Ε.

«Ενώ η πρόσβαση στις διακοπές αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία, οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος παραμένουν στην πλειονότητά τους αποκλεισμένες», τονίζει η ETUC. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 28% των πολιτών της Ε.Ε. δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές μίας εβδομάδας εκτός σπιτιού, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 59,5% για τα άτομα με εισόδημα κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου όρου).

Στη χώρα μας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού η Ελλάδα βρίσκεται σε αρνητική πρωτιά, σημειώνοντας το συγκλονιστικό 88,9% (ή 1.380.000) των ανθρώπων που ζουν σε κίνδυνο φτώχειας και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα διάλειμμα. Ακολουθούν η Ρουμανία (86,8%), η Κροατία (84,7%), η Κύπρος (79,2%) και η Σλοβακία (76,1%). Από την άλλη πλευρά, ως πληθυσμιακά μεγαλύτερες χώρες, η Ιταλία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε αυτήν την κατηγορία με 7.000.000, ακολουθούμενη από την Ισπανία (4.700.000), τη Γερμανία (4.300.000), τη Γαλλία (3.600.000) και την Πολωνία (3.100.000).

Πλάνο της Ε.Ε. για επαρκείς ελάχιστους μισθούς

Η ETUC υπογραμμίζει την «ανισότητα των διακοπών» ως μέρος των προσπαθειών της να ενισχύσει το σχέδιο οδηγίας της Ένωσης για επαρκείς ελάχιστους μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο θα εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το καλοκαίρι. Επισημαίνεται ότι η ETUC συνεργάζεται με τους ευρωβουλευτές για να εισαγάγει ένα «όριο ευπρέπειας» στη νομοθεσία που πρέπει να διασφαλίζει ότι οι νόμιμοι κατώτατοι μισθοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταβληθούν σε λιγότερο από το 60% του μέσου μισθού και το 50% του μέσου μισθού οποιουδήποτε κράτους μέλους, παρέχοντας αύξηση μισθών σε πάνω από 24.000.000 άτομα.

«Οι διακοπές δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για τους λίγους», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ETUC Έσθερ Λιντς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης. «Η άνοδος της ανισότητας δείχνει πως τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία δεν μοιράστηκαν δίκαια», κατέληξε.


Πηγή: newsbreak.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID