EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο φασίστας Μακρόν επεκτείνει τη χρήση του εμβολιαστικού πάσου και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες

Της Meiling Lee

Η γαλλική κυβέρνηση τη Δευτέρα επέκτεινε τις δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση ενός πιστοποιητικού COVID-19 παρά τις μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες κατά τέτοιων μέτρων.

Οι επεκτάσεις της άδειας περιλαμβάνουν επίσκεψη σε νοσοκομεία, τις μετακινήσεις εντός της πόλης και τη μετάβαση σε εστιατόρια και καφετέριες.

Το πιστοποιητικό είναι απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικού τεστ COVID-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο. Είναι απαραίτητο, από τις 21 Ιουλίου, για εκδηλώσεις ή πολιτιστικούς χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 50 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων και κινηματογράφων.

Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει έναν κωδικό QR που σαρώνεται κατά την είσοδο σε έναν χώρο ή εκδήλωση και μπορεί να είναι σε έντυπη μορφή ή ψηφιακή.  Επί του παρόντος δεν απαιτείται για τα παιδιά, αλλά ξεκινώντας από τις 30 Αυγούστου, όλοι οι 12 ετών και άνω θα πρέπει να επιδεικνύουν απόδειξη ανοσίας πριν εισέλθουν σε μια εκδήλωση ή σε έναν δημόσιο χώρο.

Τα άτομα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, τέσσερις εβδομάδες μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης ή επτά ημέρες μετά από μία δόση οποιουδήποτε εμβολίου COVID-19 που χορηγήθηκε σε όσους ανάρρωσαν από προηγούμενη λοίμωξη.

Το πιστοποιητικό είναι μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Περισσότεροι από 37 εκατομμύρια ή το 55,5% των Γάλλων έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την Κυριακή.

«Το πιστοποιητικό και η εμβολιαστική κίνηση θα πρέπει να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε νέες απαγόρευσεις κυκλοφορίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βιράν στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien το Σάββατο, καθώς οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν για τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο κατά του πιστοποιητικού και την υποχρεωτική απαίτηση εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις 15 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 17.000 στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Οι πολέμιοι του πιστοποιητικού και άλλων εντολών υποστηρίζουν ότι καταπατούνται οι πολιτικές ελευθερίες τους.

Σε απάντηση στις διαμαρτυρίες, ο Βιράν ανακοίνωσε μικρές αλλαγές στους κανόνες για την υγειονομική άδεια. Η κυβέρνηση θα δέχεται τώρα ένα αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή τεστ αντιγόνου εντός των τελευταίων 72 ωρών και όχι τις αρχικές 48 ώρες. Επιπλέον, θα ισχύει επίσης αρνητικό τεστ αυτοελέγχου που διενεργείται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Γαλλία κατέγραψε πάνω από 20.000 κρούσματα COVID-19 και 30 θανάτους την Κυριακή, σύμφωνα με worldometers.info. Ενώ τα νέα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς τις τελευταίες έξι εβδομάδες, οι νοσηλείες και οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό με τα προηγούμενα κύματα επιδημίας.

Οι αυστηροί κανόνες COVID-19 θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Νοέμβρη.Πηγή: theepochtimes.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID