EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καθηγητής πνευμονολογίας για εμβόλια: «Να το κάνετε – Δεν γνωρίζουμε όμως τις μακροπρόθεσμες συνέπειες»!

Η απάντηση του καθηγητή σε νοσηλεύτρια που δεν θέλησε να εμβολιαστεί και βγήκε σε αναστολή: «Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο γιατί έχει ασυλία»

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε ο Αργύρης Τζουβελέκης, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών αναφορικά με τα εμβόλια όπου ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα.

Αυτό ήταν η απάντηση του καθηγητή Τζουβελέκη, μετά από τα όσα είπε τραυματιοφορέας που προτίμησε να βγει σε αναστολή.

Στο νοσοκομείο Αττικόν, η τραυματιοφορέας Ελισάβετ Παλιούρα εξηγεί γιατί προτίμησε την αναστολή εργασίας από το να προχωρήσει στον εμβολιασμό της.

Όπως είπε η κα Παλιούρα: «Έχω διοριστεί πρόσφατα. Είχα επιλέξει να κάνω το εμβόλιο και μετά άλλαξα γνώμη. Για κάποιο λόγο όλοι δε θέλουμε να το κάνουμε, ο καθένας πρέπει να αποφασίζει τι θα βάλει στο σώμα του. Πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά μας με τα rapid tests και τα μοριακά. Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Είναι μια ιατρική πράξη, δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι».

«Κατανοώ τις φοβίες και τον σκεπτικισμό όλων των ανθρώπων. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν βιώνουμε καταστάσεις που δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι είναι απροστάτευτοι, θα συμβούλευα τον κόσμο να πρυτανεύσει η λογική και να προστατεύσουν και τους ασθενείς. Μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ανεμβολίαστοι εκπέμπουν περισσότερο ιικό φορτίο και νοσούν βαρύτερα. Όταν βρισκόμαστε σε μια πανδημία, τα δικαιώματα και η ελευθερία κάποιου δε θα πρέπει να προσβάλουν τα δικαιώματα και την ελευθερία του διπλανού», απάντησε ο κ. Τζουβελέκης.

«Συμφωνώ με τον κ. Τζουβελέκη. Μακάρι να μην φτάναμε ποτέ στην υποχρεωτικότητα. Πολλές χώρες έχουν φτάσει σε αυτό προσπαθώντας να γλυτώσουν από την πανδημία. Οι νεκροί από την πανδημία είναι εκατομμύρια», σημείωσε η κ. Ψαλτοπούλου.

«Έχω 4 παιδιά. Τα ενήλικα παιδιά μου είναι φοιτητές και θα επιλέξουν μόνα τους τι θα κάνουν. Τους έχω κάνει όλα τα εμβόλια που είναι δοκιμασμένα. Θέλουμε την εργασία μας, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Οι πιο πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει το εμβόλιο με το πιστόλι στον κρόταφο.

Το 50% των πολιτών είναι ανεμβολίαστο. Και οι ασθενείς που έρχονται είναι επίσης ανεμβολίαστοι. Εμείς γιατί μείναμε χωρίς δουλειά; Τιμωρούμαστε γιατί προσφέρουμε στην κοινωνία; Σε μια δημοκρατία υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας. Κάνουμε λειτούργημα. Το εμβόλιο το έκαναν συνάδελφοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους», τόνισε η κ. Παλιούρα από την πλευρά της.

«Μία πανδημία που είναι θανατηφόρα δεν μπορεί να βασιστεί πάνω σε απόψεις. Πρέπει να βασιστεί πάνω στην επιστημονική γνώση. Δεν μπορεί να βασίζεται μια θεραπεία πάνω σε απόψεις. Η επιστημονική γνώση είναι μία, αδιαίρετη και αδέκαστη και λέει ότι κινδυνεύεις 100 φορές παραπάνω αν μολυνθείς από τον κορωνοϊό. Σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολίου, όντως κανείς δεν τις γνωρίζει. Αλλά αν νοσήσει κάποιος ανεμβολίαστος τα κατάλοιπα της νόσου θα είναι πολύ επιβλαβή», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τζουβελέκης.

«Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε την επιστήμη και να μην την εμπιστευόμαστε όταν παράγει το εμβόλιο. Δεν μπορώ να κατατάξω τον υγειονομικό, που έχει βιώσει την πανδημία εδώ και 1,5 χρόνο, στην κατηγορία του διστακτικού πολίτη», σχολίασε ο κ. Τζουβελέκης σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID