EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νεότερα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, αναφέρουν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου της Γουχάν από τις ΗΠΑ

Γράφει η Katabella Roberts

Κυκλοφόρησαν νέα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς την έρευνα που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ για διάφορους τύπους κορωνοϊών στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan (WIV) στο Wuhan της Κίνας , όπου σημειώθηκε η πρώτη εστία του ιού CCP (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα) .

Περισσότερες από 900 σελίδες υλικού αποκτήθηκαν από το The Intercept σε σχέση με μια αγωγή για την Ελευθερία της Πληροφορίας που ασκήθηκε από τη δημοσίευση κατά των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH).

Τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς το έργο της EcoHealth Alliance , μιας αμερικανικής οργάνωσης υγείας που χρησιμοποίησε ομοσπονδιακά χρήματα για να χρηματοδοτήσει την έρευνα για τους κοροναϊούς νυχτερίδων στο κινεζικό εργαστήριο. Περιλαμβάνουν δύο προηγουμένως αδημοσίευτες προτάσεις επιχορήγησης που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, καθώς και ενημερώσεις έργων που σχετίζονται με την έρευνα της EcoHealth Alliance.

Μία από τις επιχορηγήσεις που χορηγήθηκε από το NIH στην EcoHealth Alliance με θέμα «Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergece«, ανήλθε σε $ 666,422.

Η πρόταση επιχορήγησης σκιαγραφεί ένα φιλόδοξο σχέδιο, με επικεφαλής τον πρόεδρο της EcoHealth Alliance, Peter Daszak, «να διερευνήσει την οικολογία, την εξελικτική βιολογία και τη δυναμική μετάδοσης των κοροναϊών νυχτερίδων στη διεπαφή ανθρώπου-άγριας ζωής».

«Συγκεκριμένα, θα διεξάγουμε μελέτες πεδίου στην Κίνα για να λάβουμε δείγματα υψηλής ποιότητας από νυχτερίδες και να εντοπίσουμε, να χαρακτηρίσουμε και να απομονώσουμε τον γνωστό και νέο κορονοϊό», αναφέρεται στην πρόταση επιχορήγησης. «Θα αναλύσουμε τα πρότυπα μετάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των νυχτερίδων και άλλων άγριων ζώων, καθώς και τον κίνδυνο μετάδοσης στους ανθρώπους».

Η έρευνα του Daszak περιελάμβανε επίσης τον έλεγχο ατόμων που εργάζονται με ζωντανά ζώα.

Τα έγγραφα σημειώνουν επίσης ότι βασικές πειραματικές εργασίες με εξανθρωπισμένα ποντίκια διεξήχθησαν σε εργαστήριο βιοασφάλειας επιπέδου 3 στο Πανεπιστημιακό Κέντρο της Γουχάν για Πείραμα σε Ζώα και όχι στο WIV, όπως είχε υποτεθεί προηγουμένως, ανέφερε το The Intercept.
Η πρόταση επιχορήγησης αναγνωρίζει επίσης τους πιθανούς κινδύνους της μελέτης, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της επιτόπιας εργασίας, δηλώνοντας ότι «ενέχει τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης σε SARS ή άλλα CoV, ενώ εργάζεστε σε σπήλαια με υψηλή πυκνότητα νυχτερίδων και τη δυνατότητα εισπνοής σκόνης κοπράνων .. «

«Υπάρχει επίσης κάποιος κίνδυνος έκθεσης σε παθογόνους παράγοντες ή σωματικούς τραυματισμούς κατά τον χειρισμό νυχτερίδων, τσιμπιδιών, τρωκτικών ή άλλων ζώων, δειγμάτων αίματος ή περιττωμάτων», αναφέρει το έγγραφο. «Η απομόνωση του ιού μπορεί να είναι μια πρόκληση.»

Η επιχορήγηση για τον κορωνοϊό νυχτερίδων παρείχε στη EcoHealth Alliance συνολικά 3,1 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 599,000 δολαρίων που χρησιμοποίησε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να εντοπίσει και να μετατρέψει τους κορωνοϊούς νυχτερίδων που είναι πιθανό να μολύνουν τους ανθρώπους, σύμφωνα με το The Intercept.

Η επιχορήγηση χορηγήθηκε αρχικά για πενταετή περίοδο από το 2014 έως το 2019. Η χρηματοδότηση ανανεώθηκε το 2019, αλλά ανεστάλη από την κυβέρνηση Τραμπ τον Απρίλιο του 2020.

Η δεύτερη επιχορήγηση που χορηγήθηκε από το NIH στην EcoHealth Alliance, « Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης ζωονοσοϊού ιού σε εστίες επείγουσας μολυσματικής νόσου της Νοτιοανατολικής Ασίας », απονεμήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και επεκτείνεται έως το 2025.

Η πρόταση επιχορήγησης αναφέρει ότι «θα φέρει ηγέτες στην αναδυόμενη έρευνα ασθενειών από τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και τις τρεις μεγάλες διοικητικές περιοχές της Μαλαισίας μαζί για να δημιουργήσουν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία από απειλές πανδημίας».

Η ομάδα «θα εντοπίσει νέους ιούς από την άγρια ζωή της Νοτιοανατολικής Ασίας, θα χαρακτηρίσει την ικανότητά τους να μολύνουν και να προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους και θα χρησιμοποιούσε ορολογικές δοκιμασίες δειγμάτων από άτομα σε αγροτικές κοινότητες με υψηλή επαφή με άγρια ζώα για να προσδιορίσει το βασικό ποσοστό έκθεσης και παράγοντες κινδύνου που οδήγησε σε αυτό ».

Η σε βάθος επιτήρηση στα νοσοκομεία που εξυπηρετούν αυτές τις κοινότητες θα χρησιμοποιηθεί για να εξεταστεί εάν αινιγματικές εστίες προκαλούνται από αυτούς τους νέους παράγοντες, οι οποίοι ελπίζουν ότι οι ερευνητές θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν μια ταχεία αντίδραση σε εστίες σε τέτοιες περιοχές.
Ακόμη και πριν από την πανδημία του COVID-19 , πολλοί επιστήμονες ανησυχούσαν για τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τέτοια πειράματα και τα πρόσφατα δημοσιευμένα έγγραφα αναμφίβολα θα εγείρουν περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη θεωρία ότι η πανδημία του ιού CCP προήλθε από διαρροή εργαστηρίου στη Γουχάν.

Μετά την δημοσίευση των εγγράφων, ο Richard Ebright, μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, έγραψε στο Twitter :

«Τα υλικά επιβεβαιώνουν ότι οι επιχορηγήσεις υποστήριξαν την κατασκευή -στη Γουχάν- νέων χιμαιρικών κορωνοϊών που σχετίζονται με το SARS και συνδύασαν ένα γονίδιο από έναν κορονοϊό με γενετικές πληροφορίες από έναν άλλο κορονοϊό και επιβεβαίωσαν ότι οι ιοί που προέκυψαν θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπινα κύτταρα.

«Τα έγγραφα καθιστούν σαφές ότι οι ισχυρισμοί του Διευθυντή του NIH, Francis Collins και του Διευθυντή NIAID, Anthony Fauci, ότι το NIH δεν υποστήριξε την έρευνα για την αύξηση της λειτουργίας ή την πιθανή ενίσχυση πανδημικών παθογόνων στο WIV είναι αναληθείς.»

Τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προέτρεψε την Κίνα να μοιραστεί ακατέργαστα δεδομένα από τα πρώτα κρούσματα COVID-19, λέγοντας ότι είναι «ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η πανδημία COVID-19» και να αποτελέσει παράδειγμα για τον προσδιορισμό της προέλευσης για όλα τα μελλοντικά γεγονότα διαρροής ζώου-ανθρώπου.

Μια ομάδα υπό την ηγεσία του ΠΟΥ πέρασε τέσσερις εβδομάδες μέσα και γύρω από την κεντρική πόλη Γουχάν με Κινέζους ερευνητές τον Ιανουάριο του 2021 για να ερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας.

Τον Μάρτιο, οι ερευνητές είπαν ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε στον άνθρωπο από νυχτερίδες μέσω άλλου ζώου και ότι «η εισαγωγή μέσω εργαστηριακού περιστατικού θεωρήθηκε εξαιρετικά απίθανη οδός».

Ωστόσο, το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς αντιμετώπισε σφοδρή κριτική από τη διεθνή κοινότητα, η οποία τους κατηγόρησε ότι συμμετείχαν σε συγκάλυψη.

Τον Ιούλιο, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι έρευνες για την προέλευση της πανδημίας του COVID-19 στην Κίνα παρεμποδίζονται από την έλλειψη πρώτων δεδομένων των πρώτων ημερών της εξάπλωσης εκεί και προέτρεψε το καθεστώς να είναι πιο διαφανές.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: the Epoch Times
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID