EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΗΠΑ: Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες του Όρεγκον μηνύουν την κυβερνήτη για την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον COVID-19


γράφει ο Tom Ozimek

Ένας συνασπισμός αστυνομικών και πυροσβεστών του Όρεγκον μήνυσαν την κυβερνήτη Κέιτ Μπράουν για εντολή εμβολίου για τον COVID-19 σε κρατικούς υπαλλήλους.

Οι ενάγοντες – συμπεριλαμβανομένων του Αδελφικού Τάγματος της Αστυνομίας του Όρεγκον και της Ένωσης Πυροσβεστών του Kingsley – υποστήριξαν σε μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον (βλ. pdf στο τέλος της παραγράφου) ότι η εκτελεστική εντολή της Μπράουν παραβιάζει έναν αριθμό νόμων και ζητούν ν’ μπλοκαριστεί.

wp-1630801532472.pdfΛήψη

«Οι ενάγοντες επιδιώκουν μια διαταγή που να δηλώνει ότι η ΟΕ αριθ. 21-29 είναι ανεφάρμοστη επειδή έρχεται σε σύγκρουση με το καταστατικό του Όρεγκον, θα οδηγήσει από πλευράς κοινού δικαίου σε λανθασμένη απαλλαγή των ενάγοντων, (οδηγεί) σε σύγκρουση με την εγγύηση της ελεύθερης έκφρασης του Συντάγματος του Όρεγκον και σύγκρουση με την εγγύηση ισότιμης προστασίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, την ελεύθερη άσκηση (των παραπάνω) και την οφειλούμενη διαδικασία», αναφέρεται στην καταγγελία.

Η Μπράουν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα (βλ.pdf στο τέλος της παραγράφου) στις 13 Αυγούστου που επέβαλε μια υποχρεωτική απαίτηση εμβολίου σε όλους τους υπαλλήλους της εκτελεστικής εξουσίας. Στην παραγγελία, η Μπράουν έλεγε ότι, μέχρι σήμερα, περίπου το 70 τοις εκατό των υπαλλήλων της εκτελεστικής εξουσίας της πολιτείας είχαν κάνει το εμβόλιο εθελοντικά, κάτι που προκλήθηκε εν μέρει από κρατικές προσπάθειες όπως η οργάνωση κλινικών εμβολίων επί τόπου και με οικονομικά κίνητρα.

wp-1630802769782.pdfΛήψη

Αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και σημειώνοντας ότι τόσο οι ιδιωτικοί όσο και οι δημόσιοι εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει εντολές, η Μπράουν είπε ότι ήρθε η ώρα για αυστηρότερα μέτρα στο Όρεγκον.

«Με τη μετάλλαξη Δέλτα να μαίνεται στο Όρεγκον, με την ικανότητα της πολιτείας να επιστρέψει πλήρως στην προσωπική εργασία να συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τους κινδύνους από τον COVID-19, έχοντας εφαρμόσει μια σειρά κινήτρων που αποσκοπούν στην επίτευξη εθελοντικής συμμόρφωσης και με πλήρη έγκριση από τον FDA του εμβολίου COVID-19 που αναμένεται μέσα σε εβδομάδες, έχει έρθει η ώρα για τυχόν εναπομείναντες κρατικούς υπαλλήλους και όσους εργάζονται μαζί τους στην κρατική κυβέρνηση να εμβολιαστούν», έγραψε στην εντολή.

Δέκα ημέρες μετά την εντολή της Μπράουν, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε πλήρη κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19.

Η εντολή δίνει προθεσμία στους εργαζόμενους της πολιτείας του Όρεγκον έως τις 18 Οκτωβρίου να προσκομίσουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό τους ή να αντιμετωπίσουν συνέπειες που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμα και την απόλυση.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν στην καταγγελία ότι η εκτέλεση της διαταγής θα είχε ως αποτέλεσμα μία εσφαλμένη κατάληξη και ζήτησαν από το δικαστήριο να την κηρύξει παράνομη και να εμποδίσει την εκτέλεσή της.

«Οι μεμονωμένοι ενάγοντες είναι υπάλληλοι της Executive Branch … που θέλουν να ασκήσουν έλεγχο στη δική τους ιατρική περίθαλψη και αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών τους αφ’ ενός και αφ ετέρου της απασχόλησης, της καριέρας τους και του οικονομικού τους μέλλοντος»Αναφέρεται στην καταγγελία.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με το γραφείο της κυβερνήτου για να σχολιάσουν τη μήνυση.

Η εκπρόσωπος της Μπράουν, Λιζ Μεράχ, υπερασπίστηκε το εκτελεστικό διάταγμα σε δήλωσή της στο Associated Press.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, οι απαιτήσεις των εμβολίων από τους εργοδότες έχουν γίνει ένα σημαντικό εργαλείο και η κρατική κυβέρνηση παίζει ρόλο. Είναι κρίσιμο να προστατεύουμε τους κρατικούς εργαζόμενους, τους χώρους εργασίας και τις εγκαταστάσεις, καθώς και τα μέλη του κοινού που χρησιμοποιούν τις κρατικές υπηρεσίες», είπε.

Η αγωγή έρχεται καθώς το Όρεγκον αντιμετώπισε απότομη αύξηση των λοιμώξεων από COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες, με μέσο όρο επτά ημερών 2.222 καθημερινά κρούσματα στις 2 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με λιγότερα από 500 στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τις κρατικές αρχές υγείας.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: the Epoch TimesΠηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID