EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπόθεση Noor 1: Ο Ανακριτής αρνείται να διενεργήσει συμπληρωματική έρευνα για τον Μαρινάκη!

Τρεισήμισι χρόνια μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που είχε οριστεί να ερευνήσει την υπόθεση, επιμένει να τη στείλει στο… αρχείο, διαφωνώντας με τον Εισαγγελέα Εφετών που ζητά να διενεργήσει εννέα συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει από τον Ανακριτή Διαφθοράς από τα μέσα Ιουνίου να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ανακριτική πράξη. Ο Ανακριτής Διαφθοράς Ιωάννης Πετρόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του με τον Εισαγγελέα Εφετών και επιμένει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

nb noor1 1

Μάλιστα 2,5 μήνες μετά την εντολή του Εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα της πολύκροτης δικογραφίας, μόλις χθες χρεώθηκε η υπόθεση σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία θα υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο θα άρει τη διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ας σημειωθεί πως ο Ιωάννης Πετρόπουλος διατύπωσε τη διαφωνία του στις 9 ανακριτικές πράξεις που ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του ως Ανακριτής Διαφθοράς, καθώς έχει γίνει δεκτό το αίτημα μετάθεσής του στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει τρεις φορές να μετατεθεί. Μάλιστα η μία μετάθεση έχει γίνει δεκτή από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού.

nb marinakis

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει την δικογραφία τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει να απέχει από την υπόθεση. Συμπτωματικά ο πατέρας του είχε διατελέσει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και είχαν διατυπωθεί κακεντρεχή σχόλια ότι είναι Ολυμπιακός.

Τότε το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά του είχε δώσει το «πράσινο φως» να συνεχίσει την έρευνα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξουν τώρα οι δικαστές: Θα εγκρίνουν την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Μαρινάκη, επιβραβεύοντας τον κ. Πετρόπουλο ή θα ζητήσουν να πραγματοποιήσει την συμπληρωματική ανάκριση που του ζητά ο εμπειρότατος Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζογλου;

Μάλιστα λόγω των ικανοτήτων του και του βιογραφικού του, ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει επιλεγεί ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ψήφους 11-0 για τη θέση του εντεταλμένου εισαγγελικού λειτουργού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα…Στο… μικροσκόπιο του Εισαγγελέα ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει ζητήσει από τον Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο να διενεργήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες ανακριτικές πράξεις που δεν έκανε όλο αυτό το διάστημα που είχε αναλάβει την υπόθεση από τον Οκτώβριο του 2019:

Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Να διακριβωθεί η αποστολή χρηματικών ποσών και από οιασδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ (σ.σ. η εταιρεία του Β. Μαρινάκη που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η Capital Product Partners (CPLP).

Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη και ειδικότερα να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύληση κεφαλαίων από την εταιρεία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στα πλαίσια της εισόδου της επιχείρησης του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Να ληφθεί κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap ο οποίος σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020, φέρεται να αντήλλαξε mail με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι ο οποίος του ανέφερε πως ο Γιαννουσάκης δρούσε μαζί με τον «Shishko» (σ.σ. που σημαίνει στα τουρκικά «χοντρός»), αναγνωρίζοντας τον στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη ο οποίος ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1», της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη.

Να διερευνηθεί από την Οικονομική Αστυνομία αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στον Γιαννουσάκη από εταιρείες συμφερόντων του Μαρινάκη, αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του και αν θα είχε μεγαλύτερο όφελος εφόσον έκανε τις πετρελεύσεις από την Express Energy συμφερόντων του που έκανε παρόμοιες δουλειές…

Να ερευνηθεί η σχέση των 622.000 ευρώ που έστειλε στα Εμιράτα η Capital Ship Management Corp τα οποία επέστρεψε αυθημερόν στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος Νικόλαος Συντυχάκης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 23-9-2014. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ερευνάται πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ με 900 κιλά ηρωίνης που φέρεται να μεταφορτώθηκαν ανοικτά της Κρήτης από το «Noor 1».

Να διαπιστωθεί αν είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρείες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ασφαλιστική εταιρεία συγκατηγορούμενου του, ο οποίος έδωσε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών πλοίου του.Πηγή: newsbreak.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID