EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Όταν η "ροτόντα" των εκλεκτών φίλων εκθέτει το Μαξίμου!

Όταν η "ροτόντα" των εκλεκτών φίλων εκθέτει το Μαξίμου! Γεύματα μαθητών και μεταναστών! Το καρτέλ, ο φωτογραφικός διαγωνισμός και η μοιρασιά σε ολίγους μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση βόμβα του ελεγκτικού συνεδρίου και τα ρεπορτάζ του edolio5 που... τράβηξαν την κουρτίνα των σκανδάλων!

Του Άρη Σπίνου

Οι αποκαλύψεις του edolio5 για το τεράστιο σκάνδαλο των μαθητικών γευμάτων έγιναν φωτοτυπίες και μοιράζονται ως "πονοκέφαλος" στους κατοίκους του Μεγάρου Μαξίμου για τους εκλεκτούς που τους εξέθεσαν! Σοβαρό προβληματισμό έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ακυρώνει τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, (επί της ουσίας κλειστή πρόσκληση όπου 5 συγκεκριμένες εταιρείες μοιράστηκαν τη δουλειά, στις οποίες ανατέθηκαν μεγάλου ύψους συμβάσεις) για τα σχολικά γεύματα μαθητών!

Και τούτο διότι πρώτον, βρίσκονται πλέον στον αέρα ημερησίως 220.000 μαθητές, σε μια εποχή κατά την οποία σοβεί οικονομική κρίση στα νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας και διεθνούς ακρίβειας που έχει εκτινάξει στα ύψη το επίπεδο ζωής!

Δεύτερον, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο αφήνει υπόνοιες για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, στον οποίο εισήχθη όρος εξαίρεσης της πλειονότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!
Τρίτον, διότι μέσα από την απόφαση αυτή αναδεικνύεται η δυσώδης δημιουργία συνθηκών ολιγοπωλίου, κοινώς καρτέλ στην σίτιση, όχι μόνο γιατί οι συμβάσεις του σχετικού διαγωνισμού για τα γεύματα μαθητών μοιράστηκαν σε κάτω των 5 εταιριών, αλλά κυρίως διότι οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν πολλά κοινά σημεία με εκείνες τις ολίγες που κέρδισαν (μοιράστηκαν) τον διαγωνισμό για την σίτιση των προσφυγών, με μηδενικές εκπτώσεις, στην ουσία εις βάρος του δημοσίου, του κρατικού χρήματος και των φορολογουμένων πολιτών! Τα ρεπορτάζ του edolio5 είχαν αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε: 

Ο διαγωνισμός σκάνδαλο για την σίτιση των μεταναστών! Τα 800.000.000, η CVC ο Παπανικολάου, ο Βαβουράκης και... ο εισαγγελέας που περιμένει στην γωνία.

Πλήρης δικαίωση του edolio5! Από τις 20/4 είχαμε γράψει για το σκάνδαλο με τα σχολικά γεύματα και τους εκλεκτούς της κυβέρνησης που λιγουρευόντουσαν τα 80.000.000 ευρώ της μπάνγκας! Το ελεγκτικό συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό - φιάσκο.

Η απόφαση αυτή θεωρείται – και είναι- μείζονος σημασίας καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται επιτιμητικά πως «σε τρεις συμβάσεις η αξία υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ και σε δύο τα 10 εκατ. ευρώ» και εστιάζει στο γεγονός πως δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού βάσει των οδηγιών της ΕΕ, και ότι αποκλείστηκαν όλες σχεδόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και προσκλήθηκαν στον κλειστό διαγωνισμό συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με τις συμβάσεις στην πλειονότητα τους να ανατίθενται σε κάτω των 5 εταιριών, οι οποίες φέρονται να έχουν πολλά κοινά σημεία με εκείνες που κέρδισαν τον αντίστοιχο διαγωνισμό για την σίτιση των προσφυγών!!!

Υπό το πρίσμα τούτο, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ουσιαστικά κάνει λόγο για καρτέλ στην σίτιση την μαθητών (και των προσφυγών) μοιρασιές των προμηθειών και των συμβάσεων και φωτογραφικούς διαγωνισμούς που καταλήγουν υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και εις βάρος του Δημοσίου, αποτελεί ηχηρό ράπισμα προς την ηγεσία του υπουργείου και προς την πολυδιαφημισμένη και υπερπροβεβλημένη υφυπουργό κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, οι πολιτικές ευθύνες της οποίας είναι τεράστιες για το φιάσκο μεγατόνων στις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να κάνει την Μιχαηλίδου χωρίς την έγκριση του επιτελικού κράτους και του μαέστρου της κυβέρνησης! Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID