EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κατάσταση με τους μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2021, άρχισαν να έρχονται οι πρώτες αναφορές από την Πολωνία σχετικά με απόπειρες μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας. 

Ως εκ θαύματος, αυτοί οι μελαμψοί τηλεμεταφέρθηκαν στο Μινσκ και από εκεί περπάτησαν προς την Πολωνία, συνοδευόμενοι από πράκτορες των λευκορωσικών υπηρεσιών ασφαλείας. Το Μινσκ παρείχε επίσης στους επισκέπτες αυτούς ένα είδος οδηγού, ο οποίος τους οδηγούσε σε μυστικά μονοπάτια στα δάση.


Η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα ένα σοβαρό διπλωματικό σκάνδαλο. Για παράδειγμα, οι Πολωνοί συνοριοφύλακες προσπάθησαν να αναχαιτίσουν αυτά τα καραβάνια και να τα στείλουν πίσω στον τόπο της προηγούμενης ανάπτυξής τους, ζητώντας από το Μινσκ να σταματήσει να είναι ανόητο, με το Μινσκ να απαντά ότι δεν είχαμε καμία σχέση με αυτό και ότι εσείς ήσασταν αυτοί που μας τους στείλατε.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, η κατάσταση στα σύνορα κλιμακώθηκε απότομα – οι μετανάστες άρχισαν να συγκεντρώνονται σε αρκετά μεγάλες ομάδες και να πετούν πέτρες και ξύλα πάνω από τον φράχτη, με στόχο τους Πολωνούς συνοριοφύλακες:

Βρισκόμαστε λοιπόν στις 8 Νοεμβρίου και η κατάσταση στα πολωνο-λευκορωσικά σύνορα έχει γίνει mainstream ακόμη και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η απόπειρα διέλευσης των συνόρων με την Πολωνία έχει λάβει βιβλικές διαστάσεις:

Αεροφωτογραφία του Tabor:

Οι Πολωνοί αντέδρασαν φυσικά στην κατάσταση:


Πριν από 70-80 χρόνια, την εποχή της ΕΣΣΔ και του Τρίτου Ράιχ, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα είχε προκύψει, διότι οι Γερμανοί θα είχαν τοποθετήσει πολυβόλα κατά μήκος των συνόρων με την BSSR και θα είχαν λύσει το ζήτημα με τις θεωρήσεις. Σήμερα, όμως, ο κόσμος είναι διαφορετικός και η Ευρώπη διαπραγματεύεται με το Μινσκ.

Η Τουρκία παρενοχλούσε την ΕΕ με παρόμοιο τρόπο και είχε κάθε ηθικό δικαίωμα να το κάνει. Η Τουρκία συνορεύει με τη Συρία, όπου βασιλεύει το κανιβαλικό καθεστώς Άσαντ με την υποστήριξη των γενναίων άσων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πλήθη ανθρώπων φεύγουν από αυτόν τον εφιάλτη προς τη γειτονική Τουρκία, ενώ η Ευρώπη δεν βοηθάει τους Τούρκους με κανέναν τρόπο, αλλά αντίθετα κοροϊδεύει τον Άσαντ και μιλάει για “ειρηνική διευθέτηση”. Ωστόσο, η κατάσταση εδώ είναι εντελώς διαφορετική: η Πολωνία δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής και η Λευκορωσία δεν συνορεύει με τη Συρία.

Φυσικά, ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί την πορεία αυτής της αντιπαράθεσης, την οποία, παρεμπιπτόντως, είχε προβλέψει ο Πολωνός μάντης Krzysztof Jackowski μόλις πριν από ένα χρόνο, υποσχόμενος την προώθηση στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία και κάποιου είδους ζώνη αποκλεισμού στην ανατολική Πολωνία, με στρατιωτικές περιπολίες σε κάθε σταυροδρόμι. Όλοι πίστευαν τότε ότι θα ήταν κάποια νέα πανδημία, αλλά δεν ήταν.

Στην πραγματικότητα, το ζήτημα αυτών των μεταναστών θα μπορούσε να είχε επιλυθεί γρήγορα. Δεν πρόκειται να δώσουμε συμβουλές στους Πολωνούς, δεν μας το ζητάνε, αλλά η Βαρσοβία θα μπορούσε να εισάγει μερικούς έξυπνους συνταγματάρχες από το Ισραήλ για λίγο καιρό, για να οργανώσουν τα πάντα εκεί. Πιθανότατα, ο ισραηλινός στρατός θα συμβούλευε τους Πολωνούς το ίδιο πράγμα που κάναμε κι εμείς. Η κρίση θα είχε καταπνιγεί εν τη γενέσει της.

Αλλά δυστυχώς, ο πολωνικός λαός, όπως και όλα τα άλλα έθνη, δεν είναι πολύ ανεξάρτητος στην επιλογή των αφεντικών του, και τα πολωνικά αφεντικά δεν είναι πολύ ανεξάρτητα στις πολιτικές τους αποφάσεις. Ως εκ τούτου, η κρίση θα μεγαλώσει και μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε κάποιου είδους επιδημία που θα φέρουν οι μετανάστες, γι’ αυτό θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID