EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σπουδαία ανακάλυψη στις ΗΠΑ> Βρήκαν θαυματουργό αντίσωμα (DH1047) που δεσμεύει τα κύτταρα όλων των κορωνοϊών

Από τις εργαστηριακές δοκιμές φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία όσων έχουν ήδη προσβληθεί από την Covid


Μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη κατά της Covid-19 ισχυρίζονται ότι έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι εντόπισαν ένα αντίσωμα που μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη νόσο, τις παραλλαγές του ιού και από άλλους τύπους κορωνοϊών. Πρόκειται για το DH1047 που δρα δεσμεύοντας τα κύτταρα του ιού, εξουδετερώνοντάς τα και εμποδίζοντάς τα από την αναπαραγωγή τους. Από τις εργαστηριακές δοκιμές φαίνεται ότι το συγκεκριμένο αντίσωμα είναι αποτελεσματικό τόσο στην πρόληψη της μόλυνσης όσο και στη θεραπεία ενός ατόμου που έχει ήδη προσβληθεί από την Covid.

Η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Chapel Hill (UNC) και στο Πανεπιστήμιο Duke, στο Durham, αναφέρει πως πιστεύει ότι έχει βρει ένα βασικό κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας και των μελλοντικών εξάρσεων του ιού. «Αυτό το αντίσωμα έχει τη δυνατότητα να είναι θεραπευτικό για την τρέχουσα επιδημία», δήλωσε ο Δρ Barton Haynes, διευθυντής του Duke Human Vaccine Institute και συν-συγγραφέας της μελέτης. «Θα μπορούσε επίσης να είναι διαθέσιμο για μελλοντικά κρούσματα, εάν -ή όταν- άλλοι κορωνοϊοί μεταπηδήσουν από τους φυσικούς ζωικούς ξενιστές τους στον άνθρωπο».


Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στις 2 Νοεμβρίου στο περιοδικό Science Translational Medicine, περισυνέλεξαν περισσότερα από 1.700 αντισώματα κορωνοϊού. Από αυτή τη δεξαμενή, εντοπίστηκαν 50 που θα μπορούσαν να έχουν σχέση τόσο με την Covid όσο και με τον SARS, τον ιό που προκάλεσε ξέσπασμα στην Ασία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ένα από αυτά, που ονομάστηκε DH1047, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. «Αυτό το αντίσωμα συνδέεται με τον κορωνοϊό σε μια τοποθεσία που διατηρείται σε πολυάριθμες μεταλλάξεις και παραλλαγές», είπε ο Haynes. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να εξουδετερώσει ένα ευρύ φάσμα κορωνοϊών.

Το αντίσωμα δοκιμάστηκε σε ποντίκια και βρέθηκε ότι μπορεί να προστατεύσει τα τρωκτικά από την ανάπτυξη μόλυνσης από την Covid μετά την έκθεση τους στον ιό. Ήταν επίσης αποτελεσματικό έναντι όλων των τύπων στελεχών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta. Άλλοι τύποι κορωνοϊών που πιστεύεται ότι έχουν τη μελλοντική πιθανότητα να μολύνουν ανθρώπους δοκιμάστηκαν επίσης και εξουδετερώθηκαν από το αντίσωμα.

«Τα ευρήματα παρέχουν τη βάση και το πρότυπο για τον ορθολογικό σχεδιασμό στρατηγικών εμβολίων που να είναι αποτελεσματικά κατά των παραλλαγών και να παρέχουν ευρεία προστασία από γνωστούς και αναδυόμενους κορωνοϊούς», δήλωσε ο Δρ Ralph Baric, καθηγητής επιδημιολογίας στο UNC και συν-ανώτερος συγγραφέας της έρευνας. Κατά τη δοκιμή του αντισώματος σε ζώα που είχαν ήδη μολυνθεί, διαπιστώθηκε ότι ήταν αποτελεσματικό στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τους πνεύμονες.Επί του παρόντος, οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα θεωρούνται από τις πιο αποτελεσματικές στη θεραπεία του Covid. Η θεραπεία αντλεί από το σώμα ενός ατόμου αντισώματα κατά της Covid που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εξουδετερώσει τα κύτταρα του ιού και να αποτρέψει την αναπαραγωγή τους. Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για μη εμβολιασμένα άτομα, τα οποία δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αντισώματα για να αποτρέψουν τη μόλυνση ή τη σοβαρή νοσηλεία.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID