EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εμβολιασμός στο τρίμηνο:«Μη επιστημονικά τεκμηριωμένο – Αν βγει νέα μετάλλαξη θα πάμε ανά 30 μέρες;»

Ο πληθυσμός προχωρά σε επαναληπτική δόση ανά τρίμηνο, αντί για εξάμηνο. Είναι ελεγμένο εργαστηριακά; “Το 70%-80% όσων κάνουμε για τον κορονοϊό δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο”, σημειώνει ο λοιμωξιολόγος Π.Τόφας. “Θα οδηγηθούμε σε εμβολιασμό ανά μήνα, αν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη; Είναι παράλογο” προσθέτει ο ερευνητής ιατρός Κ. Φαρσαλινός.

Σε τρίμηνο εμβολιασμό μπήκε η χώρα μας, προκειμένου να αναχαιτίσει την επέλαση της μετάλλαξης Ο της COVID-19, μετά από πρόταση της Pfizer, πρακτική την οποία παρομοιάζει σαρκαστικά με «διαφημιστική καμπάνια για την πώληση ενός μπαγιάτικου προϊόντος» ο αναπληρωτής διευθυντής του ερευνητικού ρωσικού κέντρου Γκαμαλέγια Ντένις Λογκουνόφ, χαρακτηρίζοντάς τη, μάλιστα, «μη επαληθευμένη μελέτη».

«Καταρχάς είναι μη βιώσιμη αυτή η στρατηγική, ειδικότερα δε όταν γίνεται με υποχρεωτικότητα κι εκβιασμούς» επισημαίνει ο ερευνητής ιατρός Κων/νος Φαρσαλινός.

«Από εκεί και πέρα πράγματι το τρίμηνο, πέρα από τους ανοσοκατασταλμένους-μεταμοσχευμένους, δεν τεκμηριώνεται απόλυτα».

Προβληματική η εμβολιαστική στρατηγική

«Αλλά ας δούμε τα δεδομένα: Δεν υπάρχει εμβόλιο που χορηγείται ανά τρίμηνο. Έχετε δει εσείς κανένα; Πόσες δόσεις θα κάνουμε; Έχετε δει να έχουμε ξανακάνει κάθε τρεις μήνες δόσεις; Είναι κάπως αυθαίρετο. Και βεβαίως δεν συνιστά λύση» τονίζει ο κ. Φαρσαλινός.

«Κι αν σου προκύψει και νέα μετάλλαξη, τι θα κάνεις; Θα οδηγηθούμε σε εμβολιασμό ανά δίμηνο ή κάθε μήνα; Αυτό είναι παράλογο. Όλη η εμβολιαστική στρατηγική και η διαχείριση είναι προβληματική, παρόλο που πέφτει ούτως ή άλλως γρήγορα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Κάτι που βλέπουμε πανευρωπαϊκά και διεθνώς. Και τα εμβόλια δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις εμβόλια πλέον. Αρχίζουν να αποκτούν χαρακτηριστικά χημειοπροφύλαξης έτσι όπως χορηγούνται» συνοψίζει.

Τι πρέπει να γίνει, επομένως; «Πρέπει να πάψουμε να κυνηγάμε την ποσότητα και να επιδιώκουμε την ποιότητα, που την επιτυγχάνεις με έναν τρόπο: στοχεύοντας σε αυτούς που πραγματικά κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ και να πεθάνουν. Ηλικιωμένους και ευπαθείς. Δεν έχει λογική να κυνηγάς τον φοιτητή και να τον εκβιάζεις να κάνει κάθε τρεις μήνες εμβόλιο!».
«Πορευόμαστε με το “βλέποντας και κάνοντας”»

«Το 70%-80% όσων κάνουμε για τον κορονοϊό δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο» παραδέχεται και ο λοιμωξιολόγος Πολύδωρος Τόφας. «Το ίδιο ισχύει και με το τρίμηνο εμβολιασμό. Πορευόμαστε κυριολεκτικώς με το “βλέποντας και κάνοντας”».

Ως εκ τούτου «δικαιούμαστε καθ΄ υπερβολή να κάνουμε κάποια πράγματα, γιατί ακόμη δεν τα ξέρουμε όλα σχετικά με τον νέο ιό» προσθέτει.

«Μπορεί να είναι υπερβολικό το να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό ανά τρεις μήνες, αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε με ασφάλεια όταν κατασταλάξει η γνώση για τη νόσο. Στο τέλος του τούνελ, θα είναι καλύτερα να πούμε ήταν υπερβολικό αυτό που κάναμε απ’ το να μην κάναμε τίποτα» συνεχίζει ο κ. Τόφας.ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosy.comΠηγή   sputniknews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID