EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ρυθμιστικές αρχές EE και ΠΟΥ ζητάνε τον τερματισμό των ενισχυτικών εμβολίων COVID, επικαλούμενοι αποδεικτικά στοιχεία ότι η στρατηγική αποτυγχάνει

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για τα φάρμακα, οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας εργασίας COVID του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρθηκαν σε αυξανόμενα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ενισχυτές mRNA COVID δεν λειτουργούν και ότι η στρατηγική πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα προειδοποίησαν την Τρίτη ότι οι συχνές ενισχυτικές δόσεις COVID θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και δήλωσαν ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν επαναλαμβανόμενες δόσεις.

Αυτό έρχεται ένα μήνα αφότου οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων της ΕΕ δήλωσαν ότι είναι λογικό να «χορηγούνται ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 ήδη τρεις μήνες μετά το αρχικό σχήμα των δύο δόσεων», εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την παραλλαγή Omicron.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), οι συνεχείς αναμνηστικές δόσεις κάθε τέσσερις μήνες θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπερφόρτωση του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων και να οδηγήσουν σε κόπωση.

Αντ’ αυτού, ο οργανισμός συνέστησε στις χώρες να μοιράζουν τα διαστήματα μεταξύ των ενισχυτικών δόσεων και να συντονίζουν τα προγράμματά τους με την έναρξη της ψυχρής περιόδου σε κάθε ημισφαίριο – ακολουθώντας τα σχέδια των στρατηγικών εμβολιασμού κατά της γρίπης.

«Ενώ η χρήση πρόσθετων ενισχυτικών μπορεί να αποτελεί μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί σε μικρά χρονικά διαστήματα δεν θα αποτελούσαν βιώσιμη μακροπρόθεσμη στρατηγική«, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολίων του EMA, Marco Cavaleri, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ενισχυτικές «μπορούν να γίνουν μία φορά ή ίσως δύο φορές, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς«, δήλωσε ο Cavaleri. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μεταβούμε από το σημερινό πανδημικό περιβάλλον σε ένα πιο ενδημικό περιβάλλον«.

Ο Cavaleri δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο του Omicron στα εμβόλια και μια καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του τρέχοντος κύματος για να αποφασιστεί αν χρειάζεται ένα εμβόλιο ειδικά για τη νέα παραλλαγή.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της συμπτωματικής νόσου μειώνεται σημαντικά για την Omicron και τείνει να φθίνει με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Cavaleri.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει μια καλή συζήτηση γύρω από την επιλογή της σύνθεσης του εμβολίου, ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια στρατηγική που δεν είναι απλώς αντιδραστική … και να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια προσέγγιση που θα είναι κατάλληλη προκειμένου να αποτρέψουμε μια μελλοντική παραλλαγή», πρόσθεσε.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Cavaleri, μιλώντας εκ μέρους του EMA, δήλωσε ότι είναι λογικό να χορηγούνται ενισχυτικά COVID ήδη τρεις μήνες μετά το αρχικό σχήμα των δύο δόσεων λόγω των «εξαιρετικά ανησυχητικών» αριθμών λοιμώξεων.

«Ενώ η τρέχουσα σύσταση είναι να χορηγούνται ενισχυτικά κατά προτίμηση μετά από έξι μήνες, τα διαθέσιμα επί του παρόντος δεδομένα υποστηρίζουν την ασφαλή και αποτελεσματική χορήγηση ενός ενισχυτικού ήδη τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο Cavaleri κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου τον Δεκέμβριο.

«Ενώ η τρέχουσα σύσταση είναι να χορηγούνται ενισχυτικά κατά προτίμηση μετά από έξι μήνες, τα διαθέσιμα σήμερα δεδομένα υποστηρίζουν την ασφαλή και αποτελεσματική χορήγηση ενισχυτικού ήδη τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού», δήλωσε ο Cavaleri κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου τον Δεκέμβριο.
Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι τα επαναλαμβανόμενα αναμνηστικά δεν είναι βιώσιμη στρατηγική κατά των νέων παραλλαγών

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για τη σύνθεση του εμβολίου COVID-19 (TAG-CO-VAC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε στις 11 Ιανουαρίου ότι «μια στρατηγική εμβολιασμού που βασίζεται σε επαναλαμβανόμενες αναμνηστικές δόσεις της αρχικής σύνθεσης του εμβολίου είναι απίθανο να είναι κατάλληλη ή βιώσιμη».

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία δημιουργήθηκε από τον ΠΟΥ για να αξιολογήσει την απόδοση των εμβολίων COVID, δήλωσε ότι η παροχή νέων δόσεων των ήδη υπαρχόντων εμβολίων καθώς εμφανίζονται νέα στελέχη του ιού δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση μιας πανδημίας.

Η TAG-CO-VAC δήλωσε ότι απαιτούνται και πρέπει να αναπτυχθούν εμβόλια COVID που μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση και τη μετάδοση, εκτός από την πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων.

Μέχρι να είναι διαθέσιμα τέτοια εμβόλια και καθώς ο ιός SARS-CoV-2 εξελίσσεται, η σύνθεση των σημερινών εμβολίων COVID μπορεί να χρειαστεί να επικαιροποιηθεί, δήλωσε η ομάδα.

Τα εμβόλια COVID πρέπει να είναι γενετικά και αντιγονικά κοντά στις κυκλοφορούσες παραλλαγές του SARS-CoV-2, να είναι πιο αποτελεσματικά στην προστασία από τη μόλυνση και να προκαλούν ανοσολογική απόκριση ευρεία, ισχυρή και μακράς διάρκειας, ώστε να μειωθεί η ανάγκη για διαδοχικές αναμνηστικές δόσεις, δήλωσε η TAG-CO-VAC.

«Τελείωσε, κόσμε», έγραψε ο Alex Berenson, πρώην δημοσιογράφος των New York Times και συγγραφέας μπεστ σέλερ. «Εκτός από μερικούς άτυχους Ισραηλινούς, κανείς δεν πρόκειται να λάβει τέταρτη δόση του αρχικού εμβολίου».

Ο Berenson έγραψε:

«Όλοι όσοι έχουν μάτια μπορούν να δουν ότι δεν δουλεύει ενάντια στην Omicron – και αν δεν έχετε πάρει μια τρίτη δόση, σε αυτό το σημείο, γιατί να το κάνετε; Παίρνετε το πολύ εβδομάδες οριακά βελτιωμένης προστασίας για δυνητικά σοβαρές παρενέργειες.

Αντ’ αυτού, ο ΠΟΥ υπόσχεται/απαιτεί εμβόλια με βάση το κυρίαρχο στέλεχος Sars-Cov-2 που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Αυτή η υπόσχεση είναι εξίσου κενή με όλες τις άλλες που έχουν δώσει οι γραφειοκράτες της υγείας και οι εταιρείες εμβολίων»
.

Ο Berenson σημείωσε ότι υπήρξαν τουλάχιστον πέντε σημαντικές «παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία» μόνο τον τελευταίο χρόνο, δύο από τις οποίες έγιναν κυρίαρχες σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ακόμη και τα εμβόλια mRNA δεν μπορούν να μαγειρευτούν και να παραδοθούν αρκετά γρήγορα ώστε να ταιριάζουν με οποιοδήποτε στέλεχος του ιού γίνει κυρίαρχο», δήλωσε ο Berenson. «Το COVID είναι ταχύτερο από τους επιστήμονες».

Εμπειρογνώμονας του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά να αντιμετωπιστεί το COVID ως ενδημικός ιός παρόμοιος με τη γρίπη

Το COVID θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενδημικός ιός παρόμοιος με τη γρίπη και ο μαζικός εμβολιασμός θα πρέπει να τερματιστεί μετά την αναμνηστική εκστρατεία, δήλωσε ο Δρ Clive Dix, πρώην πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τα εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενδημία είναι «η συνεχής παρουσία και/ή ο συνήθης επιπολασμός μιας νόσου ή ενός μολυσματικού παράγοντα σε έναν πληθυσμό εντός μιας γεωγραφικής περιοχής», ενώ πανδημία είναι μια «εκτός ελέγχου» επιδημία που έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες ή ηπείρους, επηρεάζοντας συνήθως μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

«Πρέπει να αναλύσουμε αν θα χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα ενισχυτική εκστρατεία για να διασφαλίσουμε την προστασία των ευάλωτων ατόμων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», δήλωσε. «Ο μαζικός εμβολιασμός με βάση τον πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει τώρα να τερματιστεί».

Ζητώντας μια «σημαντική επανεξέταση» της στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου για το COVID, ο Dix ενθάρρυνε τους υπουργούς να «υποστηρίξουν επειγόντως την έρευνα για την ανοσία του COVID πέρα από τα αντισώματα», ώστε να συμπεριληφθούν τα Β-κύτταρα και τα λευκά αιμοσφαίρια, που ονομάζονται Τ-κύτταρα.

Ο Dix δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει στροφή στη διαχείριση της νόσου από την εξάπλωση του ιού και ότι «η διακοπή της εξέλιξης σε σοβαρή νόσο σε ευάλωτες ομάδες» θα πρέπει να είναι ο μελλοντικός στόχος.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: the Epoch Times


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosy.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID