EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δικαστές κατά κοινωνίας. Πάγωσαν δωρεές 8 εκατομμυρίων για το κομβόι Ελευθερίας. Σαπίλα, παντού!

Η κυβέρνηση της επαρχίας του Οντάριο στον Καναδά ζήτησε την Πέμπτη με επιτυχία δικαστική εντολή για να παγώσει πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε κεφάλαια που κατατέθηκαν στο Κομβόι Ελευθερίας μέσω της πλατφόρμας GiveSendGo.

Της Mimi Nguyen Ly

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο διέταξε να παγώσουν μέχρι νεωτέρας όλες οι δωρεές που έγιναν μέσω των εκστρατειών “Freedom Convoy 2022” και “Adopt a trucker” στη χριστιανική πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Νταγκ Φορντ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας του Οντάριο Νταγκ Ντάουνι υπέβαλε το αίτημα για την περιοριστική εντολή, στην οποία αναφέρεται το 490.8 του Ποινικού Κώδικα ως λόγος για το πάγωμα των κεφαλαίων. Το άρθρο αυτό έχει ως εξής: «Ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να υποβάλει αίτηση … για περιοριστική εντολή … σε σχέση με οποιαδήποτε περιουσία που σχετίζεται με αδίκημα».

Η Ιβάνα Γέλιτς, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η εντολή «δεσμεύει όλα τα μέρη που έχουν στην κατοχή τους ή ελέγχουν αυτές τις δωρεές».

Σε δήλωσή της στο Twitter, η GiveSendGo έγραψε σε μια προφανή απάντηση στη δικαστική εντολή: «Να ξέρετε αυτό! Ο Καναδάς έχει απολύτως μηδενική δικαιοδοσία για το πώς διαχειριζόμαστε τα κεφάλαιά μας εδώ στο GiveSendGo».

Και προσθέτει: «Όλα τα κεφάλαια για ΚΑΘΕ καμπάνια στο GiveSendGo ρέουν απευθείας στους αποδέκτες των εν λόγω καμπανιών, μεταξύ των οποίων και η καμπάνια The Freedom Convoy».

Ο Τζον Κάρπεϊ, πρόεδρος της νομικής ομάδας Justice Centre for Constitutional Freedoms (Κέντρο Δικαιοσύνης για τις Συνταγματικές Ελευθερίες), η οποία παρέχει νομική βοήθεια στους διοργανωτές του Κομβόι Ελευθερίας, δήλωσε στην Epoch Times ότι οι δικηγόροι τους εξετάζουν το θέμα.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου ως μια διαδήλωση φορτηγατζήδων κατά της απαίτησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εμβολιάζονται οι οδηγοί διασυνοριακών φορτηγών, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο κίνημα στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι από ολόκληρο τον Καναδά για να αντιταχθούν σε διάφορες εντολές και περιορισμούς του COVID-19.

Κομβόι οχημάτων ήρθε στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου και πολλά από αυτά παρέμειναν στην πόλη, με φορτηγά και άλλα οχήματα να έχουν σταθμεύσει δίπλα στον Λόφο του Κοινοβουλίου. Έκτοτε, διάφορες αυτοκινητοπομπές διαμαρτυρίας έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα μέρη του Καναδά.

Οι διαδηλωτές στην Οτάβα λένε ότι δεν θα φύγουν μέχρι η κυβέρνηση να άρει τις εντολές του COVID-19.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια είχαν συγκεντρωθεί μέσω του GoFundMe προτού η πλατφόρμα δηλώσει στις 4 Φεβρουαρίου ότι θα σταματήσει τις πληρωμές και θα προωθήσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντ’ αυτού, προτού το ανακαλέσει στις 5 Φεβρουαρίου και ανακοινώσει ότι θα επιστρέψει αυτόματα τα χρήματα στους δωρητές.

Μετά τις ανακοινώσεις του GoFundMe, οι διοργανωτές της αυτοκινητοπομπής διαμαρτυρίας δημιούργησαν τον έρανο “Freedom Convoy 2022” στο GiveSendGo.

Αρκετοί Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν στη συνέχεια ανησυχίες σχετικά με την αφαίρεση από το GoFundMe των κεφαλαίων για τη διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων.

Η The Canadian Press συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.Πηγή: theepochtimes.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID