EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΟΕΔΗΝ κατά κυβέρνησης: «Η απόλυση έστω και ενός υγειονομικού θα είναι αιτία πολέμου»

Σαφείς αιχμές προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αφήνει σε νέα της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει πως «για να απολυθεί ο υγειονομικός δημόσιος υπάλληλος πρέπει να έχει διαπράξει σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. Την απόφαση  απόλυσης τη λαμβάνουν τα πειθαρχικά συμβούλια στα οποία προεδρεύει δικαστικός. Όχι ο Υπουργός», ενώ παράλληλα διαμηνύει προς την κυβέρνηση πως «η απόλυση έστω και ενός υγειονομικού, θα είναι αιτία πολέμου».

«Το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι η αναστολή εργασίας είναι ένα ειδικό μέτρο που αφορά τη προστασία της δημόσιας υγείας και όχι πειθαρχική ποινή γι αυτή και είναι συνταγματικό» τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ.

«Που είναι όλοι αυτοί οι Συνταγματολόγοι να μας πουν τι λένε τώρα για τα περί απολύσεων Πλεύρη; Ποιο είναι το υγειονομικό όφελος αυτού του μέτρου να μας εξηγήσουν;» διερωτάται με καυστικό τρόπο η Ομοσπονδία.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι «η απόλυση έστω και ενός υγειονομικού, θα είναι αιτία πολέμου» και παρατηρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «στοχοποιεί ένα κλάδο που είναι εμβολιασμένος σε ποσοστό 97%».

Τα παραπάνω έχουν στόχο την απόλυτη κατάρρευση του συστήματος υγείας εν μέσω κακοκαιρίας καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «Όλοι κουνάνε το δάκτυλο στους υγειονομικούς. Η κυβέρνηση δεν ενισχύει το σύστημα, το αποδυναμώνει για να έρθει ως ώριμο φρούτο η ιδιωτικοποίηση» σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με 100 νεκρούς την ημέρα  και το προσωπικό των νοσοκομείων 10.000 λιγότερο από πέρυσι το χειμώνα, χωρίς να είμαστε μηχανές οι λιγοστοί  εναπομείναντες, θα περίμενε κανείς ο Υπουργός υγείας όταν κάνει δημόσιες εμφανίσεις να μιλάει για προσλήψεις  στα νοσοκομεία και όχι απολύσεις. Αφήνει ανοικτό  το θέμα της  απόλυσης 15.000   υγειονομικών  από 1/4/2022 (10.000 που δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και 5.000 σε αναστολή).

Ως τυπικό προσόν λέει θα λογίζεται ο εμβολιασμός. Εμείς μέχρι τώρα  γνωρίζαμε ότι  ως τυπικά προσόντα λογίζονται το επίπεδο σπουδών, η εμπειρία, η εξειδίκευση κλπ.  Όχι ο εμβολιασμός. Στην εποχή Πλεύρη το ακούσαμε και αυτό.

Για να απολυθεί ο υγειονομικός δημόσιος υπάλληλος πρέπει να έχει διαπράξει σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. Την απόφαση  απόλυσης τη λαμβάνουν τα πειθαρχικά συμβούλια στα οποία προεδρεύει δικαστικός. Όχι ο Υπουργός. Το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι η αναστολή εργασίας είναι ένα ειδικό μέτρο που αφορά τη προστασία της δημόσιας υγείας και όχι πειθαρχική ποινή γι αυτή και είναι συνταγματικό.

Πού είναι όλοι αυτοί οι Συνταγματολόγοι να μας πουν τι λένε τώρα για τα περί απολύσεων Πλεύρη; Ποιο είναι το υγειονομικό όφελος αυτού του μέτρου να μας εξηγήσουν;
Με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ δουλεύουν εκατοντάδες συνάδελφοι με ενεργή νόσο  κορωνοϊού και  μπορεί να διασπείρουν τον ιό. Οι επιστήμονες της τηλεόρασης παραδέχονται τώρα ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Μάλιστα υπέρμαχοι της υποχρεωτικότητας μόνο του υγειονομικού προσωπικού  τώρα λένε όλοι θα νοσήσουμε.

Η μεγάλη σημασία του εμβολιασμού είναι ότι προστατευόμαστε  από τη βαριά νόσηση. Γι αυτό σπεύσαμε πρώτοι οι υγειονομικοί και εμβολιαστήκαμε. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι λοιπόν ρισκάρουν τη ζωή τους δουλεύοντας ανεμβολίαστοι. Λέγαμε για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι  υγειονομικοί  και τίποτα.  Τώρα που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο   λόγω ΕΟΔΥ λένε ότι υπάρχουν και τα μέτρα προστασίας.

Αιτία πολέμου θα είναι η απόλυση έστω και ενός υγειονομικού.

Στοχοποιούν ένα κλάδο που είναι εμβολιασμένος σε ποσοστό 97%.

Σιωπούν για άλλους επαγγελματικούς  κλάδους που είναι σε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένοι.  Άχνα δεν βγάζουν για ιερείς που παίρνουν πολύ  κόσμο στο λαιμό τους ως πνευματικοί, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς κλπ. Όλοι κουνάνε το δάκτυλο στους υγειονομικούς. Η κυβέρνηση δεν ενισχύει το σύστημα, το αποδυναμώνει για να έρθει ως ώριμο φρούτο ή ιδιωτικοποίηση.
Είπε επίσης ότι όσοι συνάδελφοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση θα συνεχίσουν να εργάζονται, λέγοντας μια σειρά από ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Είπε ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας προβλέπεται για όσους δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις,  ενώ σύμφωνα με το σχετικό νόμο (ν.4820/2021) για αποφύγει κάποιος την αναστολή εργασίας απαιτείται να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο και όχι μόνο τι δύο δόσεις.

Ακόμη ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει σχέση με τις αναστολές εργασίας,  ενώ στο σχετικό νόμο η επιβολή του μέτρου της αναστολής εργασίας συνδέεται άμεσα με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Υπουργός Υγείας λέει σκόπιμα ψέματα γιατί γνωρίζει ότι το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει άλλες αναστολές εργασίας, το ΕΣΥ θα καταρρεύσει και νοσοκομεία και κλινικές θα κλείσουν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θ. Πλεύρη το επόμενο θα δημιουργηθούν δύο κατηγορίες υγειονομικών που θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι: αυτοί που είναι σε αναστολή και αυτοί που δεν θα είναι σε αναστολή και θα δουλεύουν με δύο RAPID τεστ την εβδομάδα!

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και  γι’ αυτό καταφεύγει στα ψέματα. Μόνη σοβαρή λύση αυτή τη στιγμή είναι να αρθούν όλες οι αναστολές εργασίας για τους υγειονομικούς και να καταργηθεί το μέτρο τελείως νομοθετικά.

Από 1 Απριλίου ο κος Πλεύρης έχει δύο επιλογές. Να διαλύσει τα Νοσοκομεία και να επιταχύνει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που φρέναρε η πανδημία διώχνοντας από το σύστημα με κατάφορο αντισυνταγματικό τρόπο χιλιάδες υγειονομικούς που δεν θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και  2η επιλογή να καταργήσει την αδιέξοδη υποχρεωτικότητα».Πηγή: pronews.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID