EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΙΤΑΛΙΑ: Πως βγάζουν χρήματα τα νοσοκομεία με τους ψεύτικους COVID ασθενείς ?

Είναι τα στοιχεία για τους θανάτους και τις λοιμώξεις που σχετίζονται με το Covid «πειραγμένα»; Και αν ναι, ποιος επωφελείται από τη διόγκωση των αριθμών; Γίνεται μόνο στην Ιταλία ή και στην Ελλάδα…; 

Σε αυτό το σημείο φαντάζομαι κάποιοι ήδη χαμογελούν… Οι «θετικοί» τροφοδοτούν το σύστημα. Η Covid, μετατρέπεται σε επιχείρηση. Όπως εξηγεί η εκπομπή Restart, το ΦΕΚ προβλέπει πάνω από 3.000 ευρώ για εισαγωγές στον ιατρικό τομέα και πάνω από 9.000 ευρώ για κάθε ασθενή στην ΜΕΘ για το Covid

Αυτό είναι ένα ερώτημα που πολλοί άνθρωποι θέτουν από την έναρξη της πανδημίας και στο οποίο η εκπομπή Restart της Rai προσπάθησε να δώσει μια απάντηση, με ένα ρεπορτάζ της Valentina Noseda στο οποίο η δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από έναν γιατρό που εργάζεται ως διευθυντής σε νοσοκομείο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο γιατρός παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα είναι “εσκεμμένα αλλοιωμένα” και επομένως διογκωμένα σε σχέση με την πραγματική κατάσταση.

“Ο γιατρός, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να προστατεύσει τον εαυτό του, εξήγησε ότι είναι σύνηθες να γράφεται στον φάκελο ότι ένας ασθενής πέθανε από Covid, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.

Για ποιο σκοπό;

Έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εισαγωγές. Εάν ένας ασθενής με καρκίνο εισέλθει στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα το τεστ είναι θετικό, ακόμη και αν δεν έχει κανένα σύμπτωμα, γίνεται αμέσως ασθενής του Covid”. Οι συνέπειες αυτής της πρακτικής δεν μπορούν προφανώς να παραγνωριστούν: “Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι μεταφέρουν έναν καρκινοπαθή σε μονάδα Covid. Είναι σαν να τον στέλνεις στο θάνατο, αλλά συμβαίνει συχνά.

Για ποιο λόγο υπάρχουν όλοι αυτοί οι θετικοί;

Σύμφωνα με τον γιατρό που έδωσε συνέντευξη στο Restart, “για να βγάλουν χρήματα. Το νοσοκομείο λαμβάνει αποζημιώσεις ανάλογα με τον αριθμό των εισαγωγών, οπότε τεχνικά τηρείται ο νόμος. Στη συνέχεια, υπάρχει η πρακτική της μοιρασιάς της λείας. Υπάρχουν συμφέροντα. Χρήματα, εξουσία, επαγγελματική ανέλιξη. Σύμφωνα με το γιατρό από τη Ρώμη, όσοι ακολουθούν αυτό το σενάριο έχουν ανταπόδοση: “Έχουν ήδη αρχίσει να τους ανταμείβουν, για παράδειγμα με την αναπροσαρμογή των συμβάσεων. Το ονόμασαν “παραγωγικότητα“, αλλά το μόνο πράγμα που παράγεται στην πραγματικότητα είναι οι ψευδείς θάνατοι λόγω Covid.

Σύμφωνα με τον γιατρό, “σε ορισμένα νοσοκομεία αλλοιώνουν τα δεδομένα με την ελπίδα ότι, δείχνοντας ότι η δομή ταλαιπωρείται από το Covid, θα μπορέσουν πιο εύκολα να βάλουν χέρι στα χρήματα του Pnrr. Προσλαμβάνουν επίσης νέο προσωπικό: το δημόσιο ανοίγει τις εγκαταστάσεις, η διαχείριση των εργαζομένων δίνεται στον ιδιωτικό τομέα.

Οι θετικοί τροφοδοτούν το σύστημα. Η Covid, επομένως, μετατρέπεται σε επιχείρηση.

Όπως εξηγεί η Restart, το ΦΕΚ προβλέπει πάνω από 3.000 ευρώ για εισαγωγές στον ιατρικό τομέα και πάνω από 9.000 ευρώ για κάθε ασθενή στην ΜΕΘ για το Covid: “Ολόκληρη η παραμονή υπολογίζεται σαν Covid, ακόμη και αν ο ασθενής δεν ήταν θετικός κατά την εισαγωγή του”.

Όπως εξήγησε ο γραμματέας της Uil/Fpl Lazio, Giuseppe Conforzi, “αν μπω στο νοσοκομείο με σπασμένο αστράγαλο και μείνω στο νοσοκομείο για 3-4 ημέρες, αν ένα τεστ πιστοποιήσει ότι είμαι θετικός, οι ημέρες μου στο νοσοκομείο αλλάζουν τον πίνακα από οικονομική άποψη”. Πρόκειται για μια τεράστια ροή δημόσιου χρήματος, που καταβάλλεται στις εγκαταστάσεις από το κράτος. Και αυτό ρίχνει περαιτέρω σκιές στη διαχείριση έκτακτης ανάγκης.


 
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID