EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Άριστη» κοροϊδία τα μέτρα-«ψίχουλα»: 44 λεπτά τη μέρα για έως 60 λίτρα βενζίνης το μήνα!

Κοροϊδία και ψίχουλα είναι τα κυβερνητικά μέτρα για δήθεν ανακούφιση από την ακρίβεια. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι η επιδότηση είναι 0,22 λεπτά του ευρώ το λίτρο για έως 60 λίτρα βενζίνης! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη το κόστος για 60 λίτρα είναι 120 ευρώ, η επιδότηση της κυβέρνησης είναι μόλις 13,33 ευρώ το μήνα, περίπου 0,44 λεπτά τη μέρα. Επιπλέον η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει την έμμεση φορολογία στα καύσιμα για να πάρει ανάσα ο λαός.

Οι κάλπικες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους πολίτες από την κυβέρνηση με την συνδρομή πρόθυμων «παπαγάλων» για την επιδότηση στα καύσιμα έπεσαν το κενό καθώς, το κόστος θα φτάσει μόλις τα 13,33 ευρώ τον μήνα για κάθε δικαιούχο. Πρόκειται για ένα ασήμαντο ποσό που σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει τις τεράστιες λαϊκές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Παρά τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό που σήκωσε η κυβέρνηση, οι ανακοινώσεις είναι ψίχουλα διότι για μια ακόμα φορά είναι ενταγμένες στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας για να μη διαταραχθούν τα κέρδη των ομίλων και φυσικά αφήνουν στο απυρόβλητο τις αιτίες των ανατιμήσεων, δηλαδή την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και των ενεργειακών ανταγωνισμών.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Καύσιμα – Ενέργεια:

– Για 60 λίτρα βενζίνης το μήνα η επιδότηση είναι 0,22 λεπτά του ευρώ στο λίτρο καυσίμου και στα 0,27 για τους νησιώτες.

– Για το πετρέλαιο κίνησης η επιδότηση για τον Απρίλιο θα είναι στην πηγή και η κυβέρνηση εκτιμά ότι η τελική τιμή θα είναι μειωμένη κατά 15 λεπτά το λίτρο. Ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 200 ευρώ επιδότηση στα ταξί.

Οι δικαιούχοι είναι νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Θα εκδοθεί μια ηλεκτρονική κάρτα για τον Απρίλιο για κατανάλωση τριών μηνών για φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες και θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια καυσίμων. Όσοι δεν την ενεργοποιήσουν θα καταβληθούν τα ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό. Η επιδότηση για τους τρεις μήνες θα είναι 40 ευρώ, εκτιμά η κυβέρνηση.

– Συνεχίζεται η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιδότηση για έως 300 κιλοβατώρες ρεύματος θα είναι 210 ευρώ.

– Για το φυσικό αέριο για τα οικιακά τιμολόγια και για τον μήνα Μάρτιο η επιδότηση ορίζεται στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα και αφορά 540,000 νοικοκυριά.

Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μην προχωρά στην επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι οποίες επιδοτήσεις στα τιμολόγια δεν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στη μείωση των λογαριασμών αφού υπάρχουν τεράστιες αυξήσεις στις τιμές της μεγαβατώρας.

Ενόψει Πάσχα:

– Θα δοθούν 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και ανθρώπους με αναπηρία.

– 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο.

– Δύο δόσεις στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επιστρεπτέα προκαταβολή:

Αυξάνονται σε 96 από 60 οι δόσεις για την αποπληρωμή των «επιστρεπτέων προκαταβολών». Παραμένουν οι μειώσεις για την επιστροφή των ποσών των κρατικών δανείων, όπως η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει τη μεγάλη αδυναμία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών να αντεπεξέλθουν στη θηλιά των δανειακών υποχρεώσεων.

 
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosy.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID