EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Βορίδης φύλακας της διαφάνειας και της Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση των αρίστων διατυμπανίζει από το πρωί ως το βράδυ, ότι είναι με την ελευθερία του Τύπου (αυτόν που τη στηρίζει προφανώς), και τη Δημοκρατία, ομνύοντας στη διαφύλαξη και ενίσχυσή της. Το γεγονός ότι ελάχιστοι πλέον την πιστεύουν είναι ανακουφιστικό.

Φίμωτρο στον Τύπο

Μόλις πέσει το σκοτάδι, βέβαια, ξεκινάει το άλλο τροπάριο μέσα στη Βουλή: Η καταπολέμηση κάθε δημοκρατικού κώδικα διακυβέρνησης με όχημα τις τροπολογίες.

Ως άλλος Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ μεταμορφώνει το εξουσιαστικό της προφίλ, εισάγοντας σωρηδόν τροπολογίες χουντικής έμπνευσης, μέσα σε νομοσχέδια που ενίοτε αποπνέουν ανάλογο ύφος και άκρως επιχειρηματικό ήθος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ,η σκανδαλώδης τροπολογία για τη φίμωση των εφημερίδων που έφερε βράδυ στη Βουλή ο κ. Βορίδης, καθώς περιορίζει την ελευθερία του Τύπου, με επιβολή εξοντωτικών προστίμων στα φυσικά πρόσωπα των εφημερίδων, ταυτίζοντάς τα με το εταιρικό προφίλ.

Και εδώ είναι προφανής ο στόχος. Να φοβηθεί οποιοσδήποτε γράψει, επικρίνει, σχολιάσει, σατιρίσει, ή σιχτιρίσει το άριστον κυβερνητικό έργο, διότι θα του πάρουν ό,τι έχει και δεν έχει.

Κι εδώ… οι φίλοι

Και μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, αυτός που θα επιβάλει το πρόστιμο θα είναι το ΕΣΡ, οι αρμοδιότητες του οποίου καθορίζονται από το Σύνταγμα και αφορούν αποκλειστικά και μόνον τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Ως γνωστόν, όταν το Σύνταγμα δε διευκολύνει στην αναχρονιστική εκστρατεία διακυβέρνησής των αρίστων, τότε κι αυτοί δεν του δίνουν και πολύ σημασία…

Το καλύτερο όμως και ακραία Βοριδομητσοτακικής κοπής είναι ότι, με αυτή τη ρύθμιση, καθιστούν «εισπράκτορα» των προστίμων που θα επιβληθούν σε εφημερίδες, το μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής συμφερόντων Μαρινάκη, την εταιρεία «Άργος».

Σατανικό, κι όμως αληθινό. Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα βεβαιωμένα πρόστιμα της παρούσας παραγράφου παρακρατούνται από τα πρακτορεία διανομής τύπου και αποδίδονται αμελλητί. Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, η απόδοση του ποσού των προστίμων προηγείται οποιασδήποτε κατάσχεσης εις χείρας του πρακτορείου από τρίτο ή εκχώρησης απαίτησης σε τρίτο»!

Κι όταν πάρεις φόρα, φόρα κατηφόρα, κι ο θεός ο ίδιος δε σε σταματά, όπως λέει το γνωστό άσμα. Στο ίδιο νομοσχέδιο με τις δαιδαλώδεις τροπολογίες ο πολύπειρος κ. Βορίδης προτείνει ρύθμιση δοξαστική της διαφάνειας και του δημοκρατικού ελέγχου.

Τα λεφτόδεντρα του Βορίδη

Συγκεκριμένα, τα άρθρα 7 και 8 της τροπολογίας με αριθμό 1241, αφορούν σε δαπάνες από το 2018 μέχρι σήμερα, του Τομέα του Μακεδονίας Θράκης, πρώην υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και σήμερα Τομέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ρυθμίζεται λοιπόν, η νομιμοποίηση άγνωστων δαπανών, εκ των υστέρων, και καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού, γιατί προφανώς το υπουργείο δεν έχει να τα δώσει.

Όσο για το άρθρο 8 της τροπολογίας που αφορά στη σύσταση επιτροπής ειδικών δαπανών πιθανότατα προστέθηκε για να μην επαναληφθεί το… σφάλμα.

Με μια πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό ότι αφορούν σε κάποια προμήθεια εκτός προϋπολογισμού, ίσως γι’ αυτό και τίθεται ένας περιορισμός των 300.000 ανά έτος.

Στην ουσία, όμως, πρόκειται για νομιμοποιήσεις απόρρητων δαπανών του τέως υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και νυν Τομέα Μακεδονίας Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς οι συγκεκριμένοι κωδικοί που αναφέρονται στο άρθρο 7 της τροπολογίας, ΚΑΕ0896 και ΑΛΕ2420910001, αφορούν απόρρητες δαπάνες.

Ο καταλληλότερος


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκύπτει ότι το ύψος των δαπανών που νομιμοποιούνται είναι άγνωστο, καθώς το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στείλει στοιχεία!!!

Οπότε, η εν λόγω ρύθμιση Βορίδη μέσα από τη μεταμεσονύκτια τροπολογία μπορεί επάξια να χριστεί ως η επιτομή της απόλυτης διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των κανόνων δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Εάν όμως συνυπολογίσει κανείς την περιπετειώδη πολιτική διαδρομή του κ. Βορίδη, τότε αντιλαμβάνεται την ευκολία, την ευχαρίστηση και την οίηση με τις οποίες ο εξ αγχιστείας άριστος κ. Βορίδης μπορεί να νομιμοποιεί αγνώστου ύψους δαπάνες, για άγνωστους σκοπούς, προς άγνωστα πρόσωπα. Και δεν του καίγεται καρφί!
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID