EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις για το φαγοπότι των κατασκευών... από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η αιφνιδιαστική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έφερε την ανατροπή σε όλους όσους παρίσταναν ότι αγνοούν το μεγάλο φαγοπότι στα δημόσια έργα, δείχνοντας ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Η παρέα των άπληστων που εμφανίστηκαν ως επενδυτές προκειμένου να λεηλατήσουν τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Περισσότερο από όλα, φοβούνται αυτά που έρχονται:

Καταιγιστικές εξελίξεις…

Γιαυτό και οι αντιδράσεις πλέον είναι διπλής κατεύθυνσης.

Η πρώτη «γραμμή άμυνας» υποστηρίζει ότι το καρτέλ υπήρχε «για το καλό μας» κι ότι τώρα «κινδυνεύουμε» να χάσουμε τα πλεονεκτήματα γρήγορης υλοποίησης των έργων επειδή κάποιοι από τους μεγάλους πέντε αρχίζουν να αποστασιοποιούνται.

Δεν είναι πρόθυμοι να καούν για να στηρίξουν τον ολλανδικό πόλο της κατασκευαστικής αγοράς που εμπνεύστηκε και οργάνωσε το σχέδιο ενθυλάκωσης των ευρωπαϊκών και εγχώριων πόρων.

Η δεύτερη γραμμή υπεράσπισης του καρτέλ είναι περισσότερο απροκάλυπτη.

Σχεδόν πανηγυρίζει επειδή γνώριζαν λέει ότι θα γίνει η επέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχαν λάβει τα μέτρα τους και συνεπώς δεν κινδυνεύουν.
Έκρυψαν έγκαιρα τα επιβαρυντικά στοιχεία.

Είναι εντυπωσιακό πόσα βαριά ποινικά αδικήματα ομολογούν, για να καθησυχάσουν επενδυτές, τραπεζίτες και ομολογιούχους που αντιλαμβάνονται πλέον ότι έκαναν λάθη…

Ταυτόχρονα βέβαια επιχειρείται να πληγεί το κύρος του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ι. Λιανού, με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, με ισχυρισμούς ότι είναι «υπερβολικός», αναζητεί περισσότερες «εξουσίες και αρμοδιότητες», δεν κλείνει τις υποθέσεις γρήγορα πλήττοντας την οικονομική δραστηριότητα, δεν είναι συμπαθής στην αγορά!

Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά από το παρελθόν καθώς η έρευνα ήταν στοχευμένη σε συγκεκριμένη κατεύθυνση δηλαδή συμμετοχή του ίδιου μετόχου σε δύο εταιρείες δηλαδή τα οφέλη που έχει η Reggeborgh σε βάρος των φορολογούμενων.

Γιαυτό και οι ελεγκτές έμειναν πολύ περισσότερη ώρα στην Ελλάκτωρ.

Τι αναζητούσαν εκεί;

Μάλλον τις αποδείξεις ότι η εταιρεία ελέγχεται από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τι θα συμβεί αν βρέθηκαν αυτά τα ενοχοποιητικά στοιχεία;

Τι θα σημαίνει αυτό για την εταιρεία, τα στελέχη της διοίκησης και τους μετόχους;

Αυτά είναι το κρίσιμα ερωτήματα στα οποία αποφεύγει να απαντήσει η παρέα των άπληστων.

Παραμένει όμως ισχυρό, το ουσιαστικό ερώτημα:

Υπάρχει καρτέλ;

Τι θα γίνει εφόσον η Επιτροπή καταλήξει επίσημα σε θετική απάντηση;

Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Θα αναθέτει έργα σε εταιρείες που έβλαψαν τα συμφέροντα ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων;

Είναι γνωστό ότι η σημερινή κυβέρνηση είδε αρχικά θετικά την έλευση του ολλανδού μεγαλοεπενδυτή που εμφανίζονταν ως φιλέλληνας, πρόθυμος να επενδύσει στην χώρα που έχει εξοχικό. Τώρα όμως διαπιστώνει ότι όχι μόνον δεν έκανε επένδυση με κεφάλαια που έφερε από το εξωτερικό στη χώρα αλλά εξελίσσεται σε βαρίδι.

Είναι ο πρωταγωνιστής σκανδάλου που εκθέτει την χώρα στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και προκαλεί ζημιές στον κρατικό προϋπολογισμό, συμβάλλοντας στην εκτόξευση του κόστους δημοσίων έργων.
Ήδη φθάνουν πληροφορίες και στην DGComp την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού…
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID